Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: 2012 Kia K900 (Quoris)

Napisal/-a odprti clio To jan 20, 2015 4:04 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Vprašaj Google. :lol: Predvidevam, da jih ni bilo malo. :D

Sem ga. In ni znal kaj veliko povedati... Pa sem malo bolje pogledal zmagovalce in odkril naslednje - Red Dot za 104: Klik. Kaj sem ugotovil?
- 4 BMW izdelki (1 je motocikel, 1 je Mini),
- 4 Mercedes izdelki
- 2 Audi izdelka
- še Škoda Octavia je med njimi.

Da ne omenjam kombi vozila s hladilnikom, enga kupa traktorjev in viličarjev ipd. Mi je jasno zakaj so drugi dobitniki teh nagrad neprimerljivo tišji.

Kaj pa Best of the best za 2014, mi boš rekla... Ne vidim Kie? Link
- Peugeot 308 SW
- BMW i3
- Pantera DI6400 (bager)

Heh... toliko o Red dotu.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr jan 21, 2015 8:24 am

Mislim, da podcenjuješ eno izmed najbolj cenjenih oblikovalskih žirij na svetu! Tvoja trditev me spominja na tisto o primerjavi tvoje kompetentnosti s kompetentnostjo avtomobilskih novinarjev. Ti si verjetno vozil nekaj različnih avtomobilov, oni se pa presedajo iz enega v drugega iz dneva v dan. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jan 21, 2015 10:59 am

Hehe... sem jih dovolj videl na tiskovkah. Ostalo sem raje pobrisal, ni mi do tega, da bi spet maili frčali okrog :lol:

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne feb 01, 2015 10:39 am

Še ena primerjava v smislu percepcije in morebitne bolečine. K900 in Maserati Quattroporte. :D
Kia K900: the Thinking Man’s Maserati Quattroporte
http://gas2.org/2015/01/25/kia-k900-thi ... ttroporte/
Slika
Slika

Veronika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 01, 2015 10:52 am

Kam ste pršl s to kio, še z masereji jo primerjate, pa veste da se za to gre v pekel? :mrgreen:

Osebno nimam kaj veliko proti kii, ampak ti in tebi podobni ( Ste ) mi jo boste zagabili do nivoja VAG in BMW, kjer so lastniki krivi da ne maram teh znamk
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne feb 01, 2015 1:52 pm

Vem kaj misliš - meni je včasih tudi bila KIA kul in zanimiva, pa se mi po takem posiljevanju in argumentiranju ala Veronika znamka do konca zagnusila :roll:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne feb 01, 2015 2:56 pm

Mja, pa tudi primerjave z skorajda 15 let starim maseratijem so tudi nekoliko smešne.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne feb 01, 2015 4:23 pm

@maniaxxx: tukaj se strinjam. direkt posiljuje že s to kio tukaj..... čeprav mi tesen sorodnik prodaja kije mi zaradi veronike in njenih komentarjev o kiji že tako preseda da niti pogledat nočem kije.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne feb 01, 2015 8:07 pm

Resnici na ljubo so znamke pod PS enake. Recimo krade poglede po trije plakati na kupu. GTE na vsakih pet minut po TV-ju.
Je pa res, da nas nihče ne sili tega gledat. Vsak se odloči po svoji vesti. Ne vidim pa razloga, zakaj bi tako hudo promovirali K9, če je ne bo v naše salone.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 02, 2015 1:33 am

Če gradiš brand, je zaenkrat irelevantno ali bo na voljo pri nas ali ne. Kakorkoli obrneš, marketing Kije je več kot zadosten. Še tako dober produkt se ne bo prodajal brez dobrega marketinškega plana. S promoviranjem zastavonoše pa podaš jasno sporočilo - znamo in lahko. Kaj češ lepšega kot to, da je ciljni publiki ob besedi Kia prva misel na K900, torej luksuzu? Kia ima še to srečo, da ni francoska znamka. Pri Renaultu je prva misel Clio dci.

A stojim pri svojem. V tem razredu je primerjava na listu papirja sicer transparentna, a - meni - brezpredmetna. Če bo le možnost, bom z največjim veseljem "premeril" ta avto, ker sedaj je po mojih izkušnjah v vrhu novi razred S in iz mojih izkušenj tudi upravičeno tako drag.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po feb 02, 2015 11:41 am

darkside je napisal/-a:@maniaxxx: tukaj se strinjam. direkt posiljuje že s to kio tukaj..... čeprav mi tesen sorodnik prodaja kije mi zaradi veronike in njenih komentarjev o kiji že tako preseda da niti pogledat nočem kije.

:jao:

A res? Koliko ti jih je pa že prodal? Dve, tri, štiri?

Vrhunski nivo rabe jezika!

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po feb 02, 2015 2:37 pm

Koliko jih je prodal meni? Nobene, in tudi nobene ne bo ker so predrage za to kar ponujajo.
PA dobro no pa Kie če ne zastopiš :eyes

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po feb 02, 2015 3:35 pm

darkside je napisal/-a:Koliko jih je prodal meni? Nobene, in tudi nobene ne bo ker so predrage za to kar ponujajo.
PA dobro no pa Kie če ne zastopiš :eyes

Sam sem prav razumel, da tebi ni prodal nobene, ja. Ti si pa napisal kot da jih tebi prodaja. Pač, kot sem napisal, vrhunska raba jezika.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po feb 02, 2015 4:24 pm

No potem bom pa tako rekel - ima firmo in je uradni prodajalec vozil Kia. A si mislil da mi ponuja samo Kie ali kako? Drugače pa ja, beseda mi je bila preveč.
Zgleda, da moderatorji tukaj dajo vsak post lektorirat in če kaj ni v redu je že vse narobe.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Po feb 02, 2015 6:20 pm

Stereotipi! Le kako jih nekateri ljubijo in kako se nekateri radi skrivajo v njihovem zavetju. Jaz nisem vozila ne K900 ne maseratija, pa tudi ne pravim, da je eden boljši ali slabši. Lahko pa brez težav zapišem, da je maserati oblikovno imenitnejši in bi ga gotovo raje imela v garaži - a le pod pogojem, da bi bila izjemno bogata oziroma imela za moža ali očeta industrijalca z letnim prometom podjetja vsaj 10 ali več milijonov evrov. Realnost je pač drugačna, zato vozim cee'da, simpatiziram in uživam v tem, da včasih komu malce odprem oči v smislu stereotipov, ki jih pač zavračam. Pred dvema desetletjema so se oziroma smo se vač ali manj vsi norčevali z azijatov, a glje ga vraga, do kam so prišli. Primerjave z BMW serije 7 in maseratiji bi bile še pred desetletjem lahko le pravljica za lahko noč :D

Veronika

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po feb 02, 2015 7:50 pm

pojd že spat

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po feb 02, 2015 8:16 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Stereotipi! Le kako jih nekateri ljubijo in kako se nekateri radi skrivajo v njihovem zavetju. Jaz nisem vozila ne K900 ne maseratija, pa tudi ne pravim, da je eden boljši ali slabši. Lahko pa brez težav zapišem, da je maserati oblikovno imenitnejši in bi ga gotovo raje imela v garaži - a le pod pogojem, da bi bila izjemno bogata oziroma imela za moža ali očeta industrijalca z letnim prometom podjetja vsaj 10 ali več milijonov evrov. Realnost je pač drugačna, zato vozim cee'da, simpatiziram in uživam v tem, da včasih komu malce odprem oči v smislu stereotipov, ki jih pač zavračam. Pred dvema desetletjema so se oziroma smo se vač ali manj vsi norčevali z azijatov, a glje ga vraga, do kam so prišli. Primerjave z BMW serije 7 in maseratiji bi bile še pred desetletjem lahko le pravljica za lahko noč :D

Tudi danes so verjemi, pa nisem značkar. Mogoče oziroma verjetno je kia zelo podobna seriji 7, ampak imiđa kot ga ima bemfl ne bo mela še vsaj kako desetletje,

Pa povedal sem ti že da se za omenjane Kie in Maseratija v istem stavku gre v pekel :twisted:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 02, 2015 10:31 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Stereotipi! Le kako jih nekateri ljubijo in kako se nekateri radi skrivajo v njihovem zavetju. Jaz nisem vozila ne K900 ne maseratija, pa tudi ne pravim, da je eden boljši ali slabši. Lahko pa brez težav zapišem, da je maserati oblikovno imenitnejši in bi ga gotovo raje imela v garaži - a le pod pogojem, da bi bila izjemno bogata oziroma imela za moža ali očeta industrijalca z letnim prometom podjetja vsaj 10 ali več milijonov evrov. Realnost je pač drugačna, zato vozim cee'da, simpatiziram in uživam v tem, da včasih komu malce odprem oči v smislu stereotipov, ki jih pač zavračam. Pred dvema desetletjema so se oziroma smo se vač ali manj vsi norčevali z azijatov, a glje ga vraga, do kam so prišli. Primerjave z BMW serije 7 in maseratiji bi bile še pred desetletjem lahko le pravljica za lahko noč :D

Ne moreš obtoževati drugih stereotipnosti in preobremenjenosti s predsodki, ko skušaš uveljaviti stereotip na podlagi svojih predsodkov. Stereotip, ki pravi, da Kia K900 je enako dobra kot BMW 7 in konkurenca, ki temelji na tvojem predsodku, da so zveneča imena draga izključno zaradi logotipa; pa naj bo to VW, BMW ali kaj drugega.

Oče, odpusti ji, saj ne ve kaj govori.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi To feb 03, 2015 9:51 am

Tega pa nisem nikoli trdila! Pravim zgolj to, da se zadeve spreminjajo in da so drugačne kot pred desetletjem. Pred desetimi leti bi res šel v pekel, če bi napisal kdo članek o primerjavi Kie in BMW ali pa Kie in Maseratija, ali pa to, da bo kdaj Kia dosegla na Euro NCAP boljši rezultat kot Porsche :mrgreen: :D Danes pa ne gre zaradi tega nigče med hudičke :evil: Očitno z razlogom...

Veronika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To feb 03, 2015 10:57 am

No potem se pa opravičujem. Nisem namreč dojel, da čeprav Kio primerjaš z drugimi, v tem primeru K900 z BMW serije 7, meniš da je slednji boljši.

Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov