chan je napisal/-a:Tovrstna primerjava dveh omenjenih vozil (t.j. Škodinega Superba in MB razreda E) je precej nehvaležna, saj gre v prvi meri za primerjanje dveh različnih segmentov oziroma v končni fazi tudi za primerjanje dveh popolnoma različnih filozofij.
chan je napisal/-a:A če se že primerja oba modela, pridemo do vprašanja, ki je (in bo) vedno aktualen - ali so tzv. premijski produkti (kamor spada MB E) boljši in prepričljivejši od tzv. plebejskih (rang Škode Superb)? Načeloma so, a nikakor in nikoli v tolikšnem obsegu, kolikor so dražji!
chan je napisal/-a:Svoje (premijske) cene pa nikakor ne upravičijo s prav nobenim racionalnim argumentom, določen (nemajhen!) procent cene pa kupec (pre)plača zgolj in samo zaradi (tzv. luksuznega) imidža znamke.
chan je napisal/-a:Boljši (subjektivni) občutki v notranjosti, boljše delovanje asistenčnih sistemov, intuitivnejši info-zabavni sistemi tako nikdar ne opravičijo toliko višje cene.
chan je napisal/-a:In tudi (menda boljše) poprodajne storitve stranka konkretno preplača! Kdor ne verjame, naj preveri cene pri uradnih servisih ...
chan je napisal/-a:Roko na srce, vsaj v razredu poslovnih limuzin so se predstavniki nepremijskih proizvajalcev tudi precej približali premijskim produktom,
chan je napisal/-a:Ali je pri Škodinemu Superbu cena postavljena previsoko, bo pokazal trg oziroma prodajne številke.
chan je napisal/-a:Narejena je bila tudi (malce demagoška) primerjava med Superbom L&K ter "podobno" opremljenim Mercedesovim modelom višjega razreda (model E) - a, če se že delajo omenjene konfiguracije, je potrebno najprej vzeti v roke slovenske cenike, v katerih se znajde varianta Superba 2.0 TDI (190 KM) DSG L&K za 38.952 eur, medtem ko stane osnovni MB E 220 CDI (170 KM) 44.990 eur
ban je napisal/-a:No, pa smo dobil novo Veroniko Borghesi, tokrat za mercedes.
ban je napisal/-a:Da povem še svojo izkušnjo glede mercedesov. V mercedesu sem se sicer vozil kot sovoznik samo enkrat, in sicer v B klasi, prejšnji, ko smo šli v Beneteke. Tam nekje pri Trstu me je začelo bolet v križu, pa sem mel sedež nastavljan na komot, ker za mano zadaj ni nihče sedel. Tako sem z muko in bolečim hrbtom prispel v Benetke. Nič drugače ni bilo potem nazaj, grozne bolečine v hrbtu. Bo kdo dejal da B ni "premijski" model, da je to šele E klasa, vendar tako slabih sedežev še clio nima.
Sonderklasse je napisal/-a:chan je napisal/-a:Narejena je bila tudi (malce demagoška) primerjava med Superbom L&K ter "podobno" opremljenim Mercedesovim modelom višjega razreda (model E) - a, če se že delajo omenjene konfiguracije, je potrebno najprej vzeti v roke slovenske cenike, v katerih se znajde varianta Superba 2.0 TDI (190 KM) DSG L&K za 38.952 eur, medtem ko stane osnovni MB E 220 CDI (170 KM) 44.990 eur
Tu se sedaj kaže tvoja malomarnost.
Poglej, vzel si Superba LK DSG, a mu nisi dodal ne boljših žarometov, ne boljšega podvozja, ne vseh asistenčnih sistemov.
Če dodaš vse te dobiš tudi v SLO spet ceno skoraj 44.000 EUR (kar pojdi si zračunati), da pa E-ju nabiješ zgoraj našteto opremo pa na 50.000 EUR.
In sva spet zgolj pri 6.000 EUR razlike.
In če greva razdeliti še LK opremo, vse kar ima več napram SERIJSKEGA in to MERCEDESA, je za eno colo večje felge, touchscreen (ki če dela kot v ocatviji, ga nočem imeti nikoli v življenju, beri počasen, neodziven, štekajoč, obupen meni) ter usnje. VSE OSTALO ima že serijski Mercedes E oz. to opremo vsebujejo paketi, ki sem jih Mercedesu tudi prištel.
Zato prosim ne zavajajmo z 20.000 EUR dražjimi ekvivalentnimi Mercedesi, ker je to trditev potrebno absolutno zavrniti.
Razlika je dobrih 6.000 EUR. In to za premijski segment in še to za najbolj prodajnega v tem segmentu.
Meni se to ne zdi veliko, glede na to da gre za toliko višji in boljši avto.
In pisanje, da je Mercedes precenjen, ob enem pa pofočkati Superba za 54 jurjev, je zgolj smešno. Namreč če je Mercedes, ki je 6 jurjev dražji od Škode, precenjen , kaj je potem šele Škoda za 54 jurjev ?![]()
LP
chan je napisal/-a:Cena: 61.744 eur oz. 22.792 več (!!!) od primerljivo opremljene Škode. Pri čemer sem verjetno pozabil med opremo dodati še kakšen kos, ki je pri Škodi že serijski (avtomatsko odpiranje prtljažnika, zadenjska kamera, 18" platišča, ...). In četudi upoštevam, da marsikateri Mercedesov element deluje bolje od Škodinega, nikakor ne najdem racionalnega argumenta (emocionalnega pač)za kar 22 tisočakov vredno doplačilo, kot navedeno zgoraj. A če bi bila razlika pri takisti opremi zgolj 6.000 evrska, kot omenjeno, bi bil pogled na omenjeno primerjavo malce drugačnejši.
chan je napisal/-a:Nenazadnje pa mi je kot kupcu prav malo mar, kdo je kakšen sistem razvil in odkril, da moram sedaj zaradi tega "izumitelju" plačevati še desetletja večji kupček denarja - omenjeni argument je pač dober marketinški trik proizvajalca, kako kupcem izvleči iz denarnice dodatne evre in centeNalijmo si čistega vina in si priznajmo, da se pridih premijskosti (kar koli to že pomeni) vedno (pre)plača
esem je napisal/-a:Kam je pobegnil avtomatski menjalnik?
Sonderklasse je napisal/-a:esem je napisal/-a:Kam je pobegnil avtomatski menjalnik?
Ne razumem. Kam pa bi pobegnil?
masko je napisal/-a:Pozdravljeni, debata je postala kar pestra, vendar mislim, kot sem že zapisal, prepričat prepričane je težko. Primerljivih podatkov oziroma ocen ni. Zato se mi zdi, da je mogoče najprimerljivejša anketa DRIVE POWER.
To je rezultat ankete več kot 60000 voznikov, kateri so ocenjevali samo svoje avtomobile in njihovo zadovoljstvo in pričakovanja, ki so jih imeli pred nakupom in dejansko potem, ko so že bili nekaj časa lastniki določene znamke, na različnih segmentih (udobje, cena, zanesljivost, servisi, uporabnost, poprodajne izkušnje...)Ja, na DRIVE POWER 2015 je Skoda octavia mk3 na 11, superb mk2 pa je skupno na 12, prvi mercedes pa tam nekje pod 30-tim mestom.
Seveda je treba priznati, da so verjetno pričakovanja kupcev Škod in Mercedesa različna, pa vendar ...
Spodaj je povezava:
http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/ ... wn-in-2015
hippo je napisal/-a:Pa še za konec:
kakorkoli obrnemo, ne moremo primerjat Škode Superb in Mercedesa E klaso. Pač ne gre. Je preveč razlik v detajlih. Vemo pa kaj se skriva v detajlih...
pskoda je napisal/-a:Tast je pred parimi leti kupil popolnoma novega Mercedesa C 250 4matic. Po prevoženih cca 30kkm so mu menjali vse 4 dize, malo kasneje mu je še hladilna tekočina puščala in po dobrem letu mu je spredaj eno gumo pobiralo na notranji strani. Sama vožnja iz moje strani ni nič posebnega in tudi automacki menjalnik je bolj počasen kot ne.
Osebno sem mnenja, da mercedes ni vreden toliko kot hočejo za njega plus, da ima še reno prste vmes. Za tak denar kot hoče mercedes dobiš pri konkurenci boljši avto + veliko več dodatne opreme
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov