Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: 2015 Škoda Superb III.

Napisal/-a chan Pe nov 06, 2015 8:45 am

Tovrstna primerjava dveh omenjenih vozil (t.j. Škodinega Superba in MB razreda E) je precej nehvaležna, saj gre v prvi meri za primerjanje dveh različnih segmentov oziroma v končni fazi tudi za primerjanje dveh popolnoma različnih filozofij.

A če se že primerja oba modela, pridemo do vprašanja, ki je (in bo) vedno aktualen - ali so tzv. premijski produkti (kamor spada MB E) boljši in prepričljivejši od tzv. plebejskih (rang Škode Superb)? Načeloma so, a nikakor in nikoli v tolikšnem obsegu, kolikor so dražji! Svoje (premijske) cene pa nikakor ne upravičijo s prav nobenim racionalnim argumentom, določen (nemajhen!) procent cene pa kupec (pre)plača zgolj in samo zaradi (tzv. luksuznega) imidža znamke. Boljši (subjektivni) občutki v notranjosti, boljše delovanje asistenčnih sistemov, intuitivnejši info-zabavni sistemi tako nikdar ne opravičijo toliko višje cene. In tudi (menda boljše) poprodajne storitve stranka konkretno preplača! Kdor ne verjame, naj preveri cene pri uradnih servisih ...

Roko na srce, vsaj v razredu poslovnih limuzin so se predstavniki nepremijskih proizvajalcev tudi precej približali premijskim produktom, kar pa se zna kazati tudi v njihovih precej samozavestno postavljenih cenah (korektno opremljeni znajo konkretno presegati mejo 30 tisočakov, a po drugi strani nesramno rastejo cene tudi pri premijskih produktih - npr. kakšen korektno opremljen in zadovoljivo motoriziran Audi A4 ali BMW 3 presega ceno 45.000 eur).

Ali je pri Škodinemu Superbu cena postavljena previsoko, bo pokazal trg oziroma prodajne številke. A potrebno je razumeti, da povprečen kupec Superba zanj ne bo odštel več kot 30 tisočakov (razne akcijske variante, ipd), kupci, ki pa bi zanj plačali 40 in več tisoč evrov, pa bo moč na našem trgu prešteti na prste ene roke. Nenazadnje povprečen kupec, ki nameni tolikšen kupček evrov za nakup vozila, želi imeti vsaj malce prestižnejših občutkov - pa četudi zaradi tega manjka avtomobilu tudi kakšen povsem samoumeven pripomoček.

Narejena je bila tudi (malce demagoška) primerjava med Superbom L&K ter "podobno" opremljenim Mercedesovim modelom višjega razreda (model E) - a, če se že delajo omenjene konfiguracije, je potrebno najprej vzeti v roke slovenske cenike, v katerih se znajde varianta Superba 2.0 TDI (190 KM) DSG L&K za 38.952 eur (http://www.skoda.si/superb/novi_superb_ ... in_katalog), medtem ko stane osnovni MB E 220 CDI (170 KM) 44.990 eur (http://www.mercedes-benz.si/content/med ... 15_web.pdf). Pri čemer že kratek ogled Mercedesovega cenika pokaže, da je potrebno za takisto opremo, kot pri paketu L&K doplačati med 15 ter 20 tisočaki (navigacija, avtomatski menjalnik, usnje, LED žarometi, električna nastavljivost sedežev, kamera, itd, itd). Ali so vozni in bivalni občutki v takisto opremljenemu MB boljši od tistih pri Superbu? Seveda so, a NIKAKOR toliko, da bi bili vredni 15 do 20 tisočakov! Ali bi sam raje imel polno opremljenega Superba za 39 tisočakov od osnovnega MB E za 45? Najverjetneje, saj je osnovni E preveč skopo opremljen (v končni fazi ga zamenjuje tudi nova generacija), slika pa bi bila morda drugačna, če bi v primerjavo vkomponiral novo generacijo C ...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Pe nov 06, 2015 8:59 am

@chan: Perfektno zapisano in se popolnoma strinjam. Nisem pa čisto prepričan, da bo sporočilo prišlo do našega Mercedes entuziasta. :lol:
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Pe nov 06, 2015 10:02 am

Spet ste nekateri rahlo površni in ne primerjate jabolka z jabolkom.
A počasi...

chan je napisal/-a:Tovrstna primerjava dveh omenjenih vozil (t.j. Škodinega Superba in MB razreda E) je precej nehvaležna, saj gre v prvi meri za primerjanje dveh različnih segmentov oziroma v končni fazi tudi za primerjanje dveh popolnoma različnih filozofij.

Ravno v tem je bil catch: da je avto iz višjega segmenta zgolj 6.000 EUR dražji, kar je absurd. Absurd za Škodo.

chan je napisal/-a:A če se že primerja oba modela, pridemo do vprašanja, ki je (in bo) vedno aktualen - ali so tzv. premijski produkti (kamor spada MB E) boljši in prepričljivejši od tzv. plebejskih (rang Škode Superb)? Načeloma so, a nikakor in nikoli v tolikšnem obsegu, kolikor so dražji!

6.000 EUR več pri 45.000 EUR se tebi zdi precenjeno? Nikakor, sploh ker dobiš več avta,prestiža,luksuza,imidža,boljše materiale,boljšo zvočno izoliranost,ker ga boš rabljenega prodal lahko za vsaj teh 6.000 EUR več!

chan je napisal/-a:Svoje (premijske) cene pa nikakor ne upravičijo s prav nobenim racionalnim argumentom, določen (nemajhen!) procent cene pa kupec (pre)plača zgolj in samo zaradi (tzv. luksuznega) imidža znamke.

Seveda jih upravičujejo. Ves ta vložek v razvoj je pač treba plačati. Da ima E inteligent ligh system, da ima vse asistenčne sisteme, da ima najboljše varnostne sisteme, je bil potreben vložek na milijone EUR in jasno, da jim jih kot stranka rade volje pokrijem in s tem omogočim, da bo naslednik še bolj napredoval. Medtem ko pri Superbu npr.niso NIČESAR izumili, ponujajo zgolj kopije ŽE obstoječih sistemov, torej niso vložili toliko denarja v razvoj in s tem še toliko manj upravičujejo svojo ceno. Jasno, da se plača tudi brand, a to je razumljivo in logično. A ne spet toliko. Morda je od teh 6.000 EUR več, brand 1.000 EUR. Vse ostalo pa daš za razvoj, boljše materjale, boljše podvozje, boljši menjalnik, boljše asistenčne sisteme, boljšo končno izdelavo, boljšo zvočno izolacijo in višjo prodajno ceno ko ga boš enkrat prodajal. Tako da ne, daleč od neupravičenih cen.

chan je napisal/-a:Boljši (subjektivni) občutki v notranjosti, boljše delovanje asistenčnih sistemov, intuitivnejši info-zabavni sistemi tako nikdar ne opravičijo toliko višje cene.

Sem že zgoraj opisal točno zakaj JO opravičujejo.

chan je napisal/-a:In tudi (menda boljše) poprodajne storitve stranka konkretno preplača! Kdor ne verjame, naj preveri cene pri uradnih servisih ...

Ne sili me v to, da naredim še primerjavo delovno ure za MERCEDES E in Superba pri uradnem dealerju - presenečen boš, sploh ko ti bom napisal, kaj vse Daimlerjeve aftersales storitve ponujajo, kaj pa (oz kaj pa ne) Škodine.

chan je napisal/-a:Roko na srce, vsaj v razredu poslovnih limuzin so se predstavniki nepremijskih proizvajalcev tudi precej približali premijskim produktom,

Nikakor. Ko se boš peljal z nepremijskim avtom 500 ali več km in s premijskim, boš videl razliko.
Videl pa jo boš tudi, ko boš prodal 4 leta star nepremijski ali premijski avto.

chan je napisal/-a:Ali je pri Škodinemu Superbu cena postavljena previsoko, bo pokazal trg oziroma prodajne številke.

Se strinjam. A tu se 'bojim', da se bo dejansko solidno prodajal. Zakaj? ker je narod preslabo osveščen.
Primer: ko rečeš nekomu Mercedes, se takoj ustraši, da to so pa milijoni za osnovnega, milijoni za dodatno, milijoni za servisirati.
In se apriori sploh ne bo šel pozanimati.
Če bi strankam za Superb pokazali primerjavo, kot sem jo jaz, kjer se primerja praktično identično zmogljiv motor z zelo podobno opremo in je le 6 jurjev razliko, mi lahko verjamete, da se nobeden nebi odločil za Škodo. Edino morda tisti, ki nebi želel polarizirati v množici.

chan je napisal/-a:Narejena je bila tudi (malce demagoška) primerjava med Superbom L&K ter "podobno" opremljenim Mercedesovim modelom višjega razreda (model E) - a, če se že delajo omenjene konfiguracije, je potrebno najprej vzeti v roke slovenske cenike, v katerih se znajde varianta Superba 2.0 TDI (190 KM) DSG L&K za 38.952 eur, medtem ko stane osnovni MB E 220 CDI (170 KM) 44.990 eur

Na žalost nisi naredil poštene primerjave.
Poglej, vzel si Superba LK DSG, a mu nisi dodal ne boljših žarometov, ne boljšega podvozja, ne vseh asistenčnih sistemov.
Če dodaš vse te dobiš tudi v SLO spet ceno skoraj 44.000 EUR (kar pojdi si zračunati), da pa E-ju nabiješ zgoraj našteto opremo pa na 50.000 EUR.
In sva spet zgolj pri 6.000 EUR razlike.
In če greva razdeliti še LK opremo, vse kar ima več napram SERIJSKEGA in to MERCEDESA, je za eno colo večje felge, touchscreen (ki če dela kot v ocatviji, ga nočem imeti nikoli v življenju, beri počasen, neodziven, štekajoč, obupen meni) ter usnje. VSE OSTALO ima že serijski Mercedes E oz. to opremo vsebujejo paketi, ki sem jih Mercedesu tudi prištel.
Zato prosim ne zavajajmo z 20.000 EUR dražjimi ekvivalentnimi Mercedesi, ker je to trditev potrebno absolutno zavrniti.
Razlika je dobrih 6.000 EUR. In to za premijski segment in še to za najbolj prodajnega v tem segmentu.
Meni se to ne zdi veliko, glede na to da gre za toliko višji in boljši avto.
In pisanje, da je Mercedes precenjen, ob enem pa pofočkati Superba za 54 jurjev, je zgolj smešno. Namreč če je Mercedes, ki je 6 jurjev dražji od Škode, precenjen , kaj je potem šele Škoda za 54 jurjev ? ;)

LP
Zadnjič spremenil Sonderklasse, dne Pe nov 06, 2015 10:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 06, 2015 10:16 am

No, pa smo dobil novo Veroniko Borghesi, tokrat za mercedes. :roll:

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Pe nov 06, 2015 10:18 am

ban je napisal/-a:No, pa smo dobil novo Veroniko Borghesi, tokrat za mercedes. :roll:

Tjah poglej, potrebno je ostati korekten, thats all i want.
Ne maram zavajanja oz.preslabe informiranosti in posledično širitve le-te, saj ta forum bere kar nekaj ljudi, ki tako dobijo napačen info.
Zato zagovarjam, da smo čimbolj natančni, primerjamo tako opremo, zmogljivosti, imiđ, aftersales, materiale, udobje, končno izdelavo, vzdržljivost, varnostno asistenčne sisteme, vrednost kasneje ob prodaji in šele po vsem tem potegnemo črto in pogledamo še razliko v ceni. Vse to pa s čim manj osebnimi žalitvami, ampak zgolj z argumentacijami.
Lahko zavijaš z očmi, ampak če bi bil jaz potencialni kupec za tak avto, bi si želel slišati mnenja iz čimvečih zornih kotov, tudi če me določeni postavijo na realna tla, da kupujem absolutno precenjen avto :mrgreen:
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 06, 2015 10:39 am

Da povem še svojo izkušnjo glede mercedesov. V mercedesu sem se sicer vozil kot sovoznik samo enkrat, in sicer v B klasi, prejšnji, ko smo šli v Beneteke. Tam nekje pri Trstu me je začelo bolet v križu, pa sem mel sedež nastavljan na komot, ker za mano zadaj ni nihče sedel. Tako sem z muko in bolečim hrbtom prispel v Benetke. Nič drugače ni bilo potem nazaj, grozne bolečine v hrbtu. Bo kdo dejal da B ni "premijski" model, da je to šele E klasa, vendar tako slabih sedežev še clio nima.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Pe nov 06, 2015 10:49 am

ban je napisal/-a:Da povem še svojo izkušnjo glede mercedesov. V mercedesu sem se sicer vozil kot sovoznik samo enkrat, in sicer v B klasi, prejšnji, ko smo šli v Beneteke. Tam nekje pri Trstu me je začelo bolet v križu, pa sem mel sedež nastavljan na komot, ker za mano zadaj ni nihče sedel. Tako sem z muko in bolečim hrbtom prispel v Benetke. Nič drugače ni bilo potem nazaj, grozne bolečine v hrbtu. Bo kdo dejal da B ni "premijski" model, da je to šele E klasa, vendar tako slabih sedežev še clio nima.

Res je, prejšnji A in B nista imela nekaj super sedežev (a še vedno mnogo boljše od Cliota, kjer so mehki da ti res hrbet stran pade po daljši vožnji), nikakor pa niso na nivoju E-ja (tudi Superba ne) in to je treba priznati. Res pa je, da si najbrž imel osnovne sedeže, če bi imel ergonomske (drugačna razporeditev pene, drugačni fedri ter zračne napihljive blazine ki si jih lahko naštelaš čisto po svojem hrbtu) bi bila stvar mnogo drugačna.
V aktualnem B-ju so zadevo zelo dobro popravili, tako da so že serijski sedeži zelo dobri - jasno, še vedno ne na nivoju E-ja, a mnogo boljši od recimo Golfa+.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe nov 06, 2015 10:50 am

Sonderklasse je napisal/-a:

chan je napisal/-a:Narejena je bila tudi (malce demagoška) primerjava med Superbom L&K ter "podobno" opremljenim Mercedesovim modelom višjega razreda (model E) - a, če se že delajo omenjene konfiguracije, je potrebno najprej vzeti v roke slovenske cenike, v katerih se znajde varianta Superba 2.0 TDI (190 KM) DSG L&K za 38.952 eur, medtem ko stane osnovni MB E 220 CDI (170 KM) 44.990 eur

Tu se sedaj kaže tvoja malomarnost.
Poglej, vzel si Superba LK DSG, a mu nisi dodal ne boljših žarometov, ne boljšega podvozja, ne vseh asistenčnih sistemov.
Če dodaš vse te dobiš tudi v SLO spet ceno skoraj 44.000 EUR (kar pojdi si zračunati), da pa E-ju nabiješ zgoraj našteto opremo pa na 50.000 EUR.
In sva spet zgolj pri 6.000 EUR razlike.
In če greva razdeliti še LK opremo, vse kar ima več napram SERIJSKEGA in to MERCEDESA, je za eno colo večje felge, touchscreen (ki če dela kot v ocatviji, ga nočem imeti nikoli v življenju, beri počasen, neodziven, štekajoč, obupen meni) ter usnje. VSE OSTALO ima že serijski Mercedes E oz. to opremo vsebujejo paketi, ki sem jih Mercedesu tudi prištel.
Zato prosim ne zavajajmo z 20.000 EUR dražjimi ekvivalentnimi Mercedesi, ker je to trditev potrebno absolutno zavrniti.
Razlika je dobrih 6.000 EUR. In to za premijski segment in še to za najbolj prodajnega v tem segmentu.
Meni se to ne zdi veliko, glede na to da gre za toliko višji in boljši avto.
In pisanje, da je Mercedes precenjen, ob enem pa pofočkati Superba za 54 jurjev, je zgolj smešno. Namreč če je Mercedes, ki je 6 jurjev dražji od Škode, precenjen , kaj je potem šele Škoda za 54 jurjev ? ;)

LP

Saj se lahko s pomočjo priloženih cenikov brž opravi cenovna primerjava ;-)

Torej, če upoštevam zgolj in samo Superbovo opremo pri paketu L&K ter zgoraj navedeni opciji 2.0 TDI DSG:

Style:
- aktivni tempomat "ACC" z avtomatskim uravnavanjem razdalje do hitrosti 160km/h
- avtomatska 3-področna klimatska naprava
- aluminijasta platišča "STRATOS" 7Jx17"
- biksenonska žarometa z dnevnimi LED lučmi in napravo za čiščenje žarometov
- dekorativni elementi iz temnega poliranega aluminija
- dekorativni elementi na pragovih vrat
- električno odpiranje in zapiranje prtljažnih vrat
- električno nastavljiva prednja sedeža
- "KESSY" sistem za zagon motorja, odklepanje in zaklepanje vozila brez uporabe ključa
- LED ambientalna osvetlitev
- pnevmatike 215/55 R17
- virtualno pedalo za odpiranje prtljažnih vrat

L&K:
- aluminijasta platišča "PEGASUS" 8J x 18˝ antracitna
- dekorativni elementi "L&K"
- dinamično uravnavanje podvozja (DCC)
- kamera za pomoč pri vzvratni vožnji
- "Lane assist" - pomoč pri ohranjanju smeri na voznem pasu
- naprava za pomoč pri parkiranju "PARK ASSIST 3.0" z 12 parkirnimi senzorji in RTA (Rear traffic alert)
- navigacijski sistem "Columbus" z integriranimi zemljevidi Evrope, 8" barvnim zaslonom občutljivim
na dotik, ločljivosti 800 × 480, možnostjo povezave 2xSD, AUX-IN, USB in "Apple", dvojnim FM
sprejemnikom, ločenim sprejemnikom za prometna poročila TMC, glasovnim upravljanjem in WLAN
(Hotspot)
- ogrevani prednji in zadnji sedeži
- pnevmatike 235/45 R18
- predpražniki "LOUNGE STEP" v barvi notranjosti
- "Sun set" - dodatno zatemnjena stekla od B-stebrička naprej
- USB in 230V vtičnica v sredinski konzoli zadaj
- "Traveller assist" - prepoznavanje prometnih znakov
- usnjeno oblazinjenje L&K z ventilacijo v prednjih sedežih
- zvočni sistem "Canton" z 12 zvočniki skupne moči 610W in digitalnim izenačevalnikom zvoka

... je glede na cenik potrebno pri MB E 220 CDI dodati sledeče, kar nima med serijsko opremo:

- 2.903 eur: avt. menjalnik
- 1.458: hlajenje in ogrevanje sprednjih sedežev
- 459: gretje zadnjih sedežev
- 2.336: usnjeni sedeži
- 1.688: električno nastavljivi sedeži
- 972: triconska klima
- 1.958: adaptivni LED žarometi
- 729: paket ogledal (poklopna, samodejno zatemnljiva)
- 1.175 + 459: priprava za navigacijo + navigacija
- 1.134: boljše ozvočenje (Harman Kardon)
- 416: asistent prepoznave prometnih znakov
- 1.067: brezstični ključ

Cena: 61.744 eur oz. 22.792 več (!!!) od primerljivo opremljene Škode. Pri čemer sem verjetno pozabil med opremo dodati še kakšen kos, ki je pri Škodi že serijski (avtomatsko odpiranje prtljažnika, zadenjska kamera, 18" platišča, ...). In četudi upoštevam, da marsikateri Mercedesov element deluje bolje od Škodinega, nikakor ne najdem racionalnega argumenta (emocionalnega pač ;-))za kar 22 tisočakov vredno doplačilo, kot navedeno zgoraj. A če bi bila razlika pri takisti opremi zgolj 6.000 evrska, kot omenjeno, bi bil pogled na omenjeno primerjavo malce drugačnejši.

Nenazadnje pa mi je kot kupcu prav malo mar, kdo je kakšen sistem razvil in odkril, da moram sedaj zaradi tega "izumitelju" plačevati še desetletja večji kupček denarja - omenjeni argument je pač dober marketinški trik proizvajalca, kako kupcem izvleči iz denarnice dodatne evre in cente ;-) Nalijmo si čistega vina in si priznajmo, da se pridih premijskosti (kar koli to že pomeni) vedno (pre)plača ;-)
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Pe nov 06, 2015 11:04 am

chan je napisal/-a:Cena: 61.744 eur oz. 22.792 več (!!!) od primerljivo opremljene Škode. Pri čemer sem verjetno pozabil med opremo dodati še kakšen kos, ki je pri Škodi že serijski (avtomatsko odpiranje prtljažnika, zadenjska kamera, 18" platišča, ...). In četudi upoštevam, da marsikateri Mercedesov element deluje bolje od Škodinega, nikakor ne najdem racionalnega argumenta (emocionalnega pač ;-))za kar 22 tisočakov vredno doplačilo, kot navedeno zgoraj. A če bi bila razlika pri takisti opremi zgolj 6.000 evrska, kot omenjeno, bi bil pogled na omenjeno primerjavo malce drugačnejši.

Spet nisi bil natančen :)
Pri Superbu jemlješ pakete, pri Daimlerju pa seštevaš posebej, kar vsi vemo, da je 3x dražje :)
Če bi tudi pri Daimlerju vzel pakete :
- asistenčni, ki vključuje čisto vse asistenčne sisteme vključno z branjem znakov, lane keep, distronic, mrtvi kot in še in še + že boljše podvozje, in 9G menjalnik
- paket luči (ILS, adaptive)
prideš na 6.000 EUR razlike.
Res pa je, nimaš 18'', nimaš usnja in nimaš touchscreena, kot sem že napisal.
A to so stvari, ki niso potrebne, da bi v/izključevale varnost ter udobje, kar je bil srž debate o primerjavi z @mtl-jem.
V tem primeru so namreč pomembni varnostno-asistenčni sistemi, menjalnik, motor ter podvozje.

Ampak ajde, če bi tudi tu vzel še pakete torej comand online (s top navijem,soundsystemom) in komfortni sedeži spredaj (štrom,memory,hlajeni,ogrevani,napihljivi), bi bilo to še 5 jurjev, se pravi si na 11 jurjih, potem pa imaš dobesedno identično opremo, a v Mercedesu.
Kar mi spet ni toliko več, glede na to da je identična oprema. A kot rečeno, zanimivih je tistih 6 jurjev. Feltne lahko tudi še enkrat dokupim in če sem ultra gorenc, za jurja preoblečem v usnje, za 500 pa dam top Alpine zvočnike. Če gremo že tako daleč.
Skratka Superb je precenjen no, dajte si že dopovedati :D ne more bit MERCEDES samo 6 jurjev dražji od Škode. Že če je od VWja je premal razlike.

chan je napisal/-a:Nenazadnje pa mi je kot kupcu prav malo mar, kdo je kakšen sistem razvil in odkril, da moram sedaj zaradi tega "izumitelju" plačevati še desetletja večji kupček denarja - omenjeni argument je pač dober marketinški trik proizvajalca, kako kupcem izvleči iz denarnice dodatne evre in cente ;-) Nalijmo si čistega vina in si priznajmo, da se pridih premijskosti (kar koli to že pomeni) vedno (pre)plača ;-)

Meni pa ne, menim, da je prav, da se avtomobilizem razvija. In Mercedes-Benz kot izumitelj avtomobila in kot firma z največ patentiranimi izumi naj nas še naprej navdušuje z novitetami, gadget-i, zanimivostmi. Da pa to lahko razvija in pripelje do serijske proizvodnje, pa potrebuje denar.
In jaz, kot avtomobilski entuziast, rade volje nekaj procentov cene avta plačam tudi za to. Saj bom tudi sam enkrat te novosti uporabljal.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 06, 2015 12:09 pm

Kam je pobegnil avtomatski menjalnik?

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Pe nov 06, 2015 12:11 pm

esem je napisal/-a:Kam je pobegnil avtomatski menjalnik?

Ne razumem. Kam pa bi pobegnil?
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Pe nov 06, 2015 12:29 pm

Pozdravljeni, debata je postala kar pestra, vendar mislim, kot sem že zapisal, prepričat prepričane je težko. Primerljivih podatkov oziroma ocen ni. Zato se mi zdi, da je mogoče najprimerljivejša anketa DRIVE POWER.
To je rezultat ankete več kot 60000 voznikov, kateri so ocenjevali samo svoje avtomobile in njihovo zadovoljstvo in pričakovanja, ki so jih imeli pred nakupom in dejansko potem, ko so že bili nekaj časa lastniki določene znamke, na različnih segmentih (udobje, cena, zanesljivost, servisi, uporabnost, poprodajne izkušnje...)Ja, na DRIVE POWER 2015 je Skoda octavia mk3 na 11, superb mk2 pa je skupno na 12, prvi mercedes pa tam nekje pod 30-tim mestom.

Rezultati so odstotkovni glede na poslane glasove za posamezni model za posamezno kategorijo, ne pa število glasujočih za posamezni model.

Seveda je treba priznati, da so verjetno pričakovanja kupcev Škod in Mercedesa različna, pa vendar ...

Spodaj je povezava:

http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/ ... wn-in-2015
Zadnjič spremenil masko, dne Pe nov 06, 2015 1:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 06, 2015 12:35 pm

Sonderklasse je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Kam je pobegnil avtomatski menjalnik?

Ne razumem. Kam pa bi pobegnil?

Sori, sem tole "in 9G menjalnik" spregledal

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe nov 06, 2015 1:00 pm

Ja, ja, Mercedes je najboljši. Takšen avto za takšno kakovost je racionalen nakup. Veronika pa v jok, ker morda nihče več ne bo kupoval njene priljubljene znamke?

Gremo naprej.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe nov 06, 2015 1:07 pm

masko je napisal/-a:Pozdravljeni, debata je postala kar pestra, vendar mislim, kot sem že zapisal, prepričat prepričane je težko. Primerljivih podatkov oziroma ocen ni. Zato se mi zdi, da je mogoče najprimerljivejša anketa DRIVE POWER.
To je rezultat ankete več kot 60000 voznikov, kateri so ocenjevali samo svoje avtomobile in njihovo zadovoljstvo in pričakovanja, ki so jih imeli pred nakupom in dejansko potem, ko so že bili nekaj časa lastniki določene znamke, na različnih segmentih (udobje, cena, zanesljivost, servisi, uporabnost, poprodajne izkušnje...)Ja, na DRIVE POWER 2015 je Skoda octavia mk3 na 11, superb mk2 pa je skupno na 12, prvi mercedes pa tam nekje pod 30-tim mestom.
Seveda je treba priznati, da so verjetno pričakovanja kupcev Škod in Mercedesa različna, pa vendar ...

Spodaj je povezava:

http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/ ... wn-in-2015

Mogoče je pa zadeva taka: (tole je bolj umetniško zapisano)
- lastniki škod so full zadovoljni, ker mislijo da vozijo VW, za manj denarja in si zraven šepetajo, da so lastniki VW butci, ker so namesto Škode kupili VW. In če bi kupili Škodo bi prišparali denar pa še večji avto bi imeli (Golf vs. Octavia).
- iz tega potem sledi, da so lastniki VW full zadovoljni, ker niso butasti, da bi kupovali Škodo, ker itak ni VW, AMPAK so pa full pametni, ker niso kupili Audija, ker je itak precenjen pa iste mašine ima kot VW. Tako da so kupci VW prišparali denar in seveda niso Škoda feni.
- iz tega sledi, da so itak vsi kupci Audija cepci, ker so kupili praktično isti avto kot VW samo da so dali full več denarja za značko. Iz tega pridemo do izraza "značkarji", podobno kot "trenirkarji" (dasiravno se veliko "čistokrvnih" slovencev sprehaja v trenirkah).

Pa še za konec:
kakorkoli obrnemo, ne moremo primerjat Škode Superb in Mercedesa E klaso. Pač ne gre. Je preveč razlik v detajlih. Vemo pa kaj se skriva v detajlih...

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Pe nov 06, 2015 1:18 pm

hippo je napisal/-a:Pa še za konec:
kakorkoli obrnemo, ne moremo primerjat Škode Superb in Mercedesa E klaso. Pač ne gre. Je preveč razlik v detajlih. Vemo pa kaj se skriva v detajlih...

:bow
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Spectre

Napisal/-a Spectre Pe nov 06, 2015 1:56 pm

Ne vem kdo se je sploh spomnil primerjat škodo in mercedes, to je velika žalitev za mercedes in njihovo ekipo. Da so pa škode precenjene pa čivkajo že vrabci. Superb do 25.000€ je še smotrn nakup nad to ceno nikakor ne.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe nov 06, 2015 2:23 pm

Tast je pred parimi leti kupil popolnoma novega Mercedesa C 250 4matic. Po prevoženih cca 30kkm so mu menjali vse 4 dize, malo kasneje mu je še hladilna tekočina puščala in po dobrem letu mu je spredaj eno gumo pobiralo na notranji strani. Sama vožnja iz moje strani ni nič posebnega in tudi automacki menjalnik je bolj počasen kot ne.

Osebno sem mnenja, da mercedes ni vreden toliko kot hočejo za njega plus, da ima še reno prste vmes. Za tak denar kot hoče mercedes dobiš pri konkurenci boljši avto + veliko več dodatne opreme
Lp

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Pe nov 06, 2015 2:32 pm

Zanimivo je, da nekateri pišejo koliko je še vredno dat za škodo, da več kot toliko pa že ni vredna. Tako kot ne moremo primerjati mercedesa A in E clase, tudi ne moremo primerjati fabie in superba. Kaj potem mislijo vsi ti miljoni kupcev Škod po svetu?
V VB na primer, je med prodanimi Škoda octavijami več kot polovica VRS, to je cena skoraj nad 30.000.
Kdor pač ni pripravljen kupiti Škode, je pač ne bo.
Pred leti so nekupci Škod dejali za lastnike Škod, da jo je pač kupil, ker je bila poceni. Danes pa očitno tega argumenta ni več in jim ni jasno, kako se lahko po nijhovem ti "polizdelki" tako množično prodajajo, še posebno po ceni krepko nad 30.000€. Po moje je edini razlog dober in kvaliteten avto za ta denar.
Zadnjič spremenil masko, dne Pe nov 06, 2015 2:48 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Spectre

Napisal/-a Spectre Pe nov 06, 2015 2:39 pm

pskoda je napisal/-a:Tast je pred parimi leti kupil popolnoma novega Mercedesa C 250 4matic. Po prevoženih cca 30kkm so mu menjali vse 4 dize, malo kasneje mu je še hladilna tekočina puščala in po dobrem letu mu je spredaj eno gumo pobiralo na notranji strani. Sama vožnja iz moje strani ni nič posebnega in tudi automacki menjalnik je bolj počasen kot ne.

Osebno sem mnenja, da mercedes ni vreden toliko kot hočejo za njega plus, da ima še reno prste vmes. Za tak denar kot hoče mercedes dobiš pri konkurenci boljši avto + veliko več dodatne opreme

Na osnovi enega primera pa ni lepo posploševati katerekoli znamke. :)
Da ima audi podobne motorje kot škoda nobenega ne moti, da pa ima mercedes pri spodnjem rangu podobne motorje kot renault gre pa vsem nos? Višje kubični motorji v mercedesih so pa 100% made in mercedes. Malo objektivnosti ne bi škodilo.
Sicer je pa vsakemu pametnemu človeku v čast sodelovati z renault inženirji, ki so naredili motor s katerim so v zadnjih šestih letih štirikrat zapored osvojili naslov svetovnega prvaka, dvakrat pa drugo mesto med konstruktorji. (F1)

Masko pozabil si prečekirati angleške forume kakšno "zadovoljstvo" kažejo angleški lastniki ko si so odšteli zajeten denar za RS, dobili pa niso kar so pričakovali za tako visoko ceno.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov