Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 07, 2006 7:35 pm

če dodamo S-maxu radio, je z roč menj. 200+ eu dražji kot C4 P z avt. menj. Kljub temu je dobil več točk. Primerjali so ročni S-Max z avt. C4 P, imata različne gume, ni čudno, da je pospešek različen. Takih čudnih primerjav je ogromno, samo v tem testu precej (zavore boljše prijemljejo segrete, pa kljub temu dobi manj, nosilnost skoraj 600 kg, pa izgubi celih 6 točk itd itd) Brez skrbi, da Nemci vedo, kako prikazat in kakšne kriterije ubrat, da se vedno izide v prid Nemcem.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 07, 2006 10:36 pm

Valjda dojčlanderi špilajo na svoj mlin jaz bruham ko gledam njihove teste... :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 07, 2006 10:36 pm

Če bi vsi brali nemške revije, bi Citroën že davno tega šel po gobe.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 07, 2006 10:45 pm

xandrej je napisal/-a:Valjda dojčlanderi špilajo na svoj mlin jaz bruham ko gledam njihove teste... :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk

Drugače so nemške revije OK, vsaj kar se tiče raznih splošnih informacij in koristnih napotkov znajo biti odlične. Testi, sploh primerjalni, pa odsevajo njihove kriterije, ki poveličujejo trdo podvozje, mehke materiale, enostavne armature itd., vse to pa gre v prid nemškim avtomobilom, le redko tujim.

Le kako lahko novinar sodi o ergonomičnosti armaturke, ko pa avto vozi par dni? Če ti avto voziš en mesec, boš miže vedel za vsak knof kje stoji in kaj pomeni, ni tako? jaz imam v Visi satelit, ki je bil groza in strah za vse novinarje, meni pa je višek ergonomičnosti in se moram vedno znova privajati na navadne ročice. To je zelo relativno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To nov 07, 2006 11:15 pm

Eno so kriteriji ipd, drugo je osnovna korektnost (beri - profesionalnost novinarjev, v tem primeru celo resnica/laž). Konkretno je S-Max dobil več točk za ceno, čeprav je dražji (z radiom), poleg tega ima ročni menj. , C4 P pa avtomatskega (+ obvolanske ročice), kar bi S-Maxa podražilo še za kakšne 2-3 k eu. Take čudne kažejo na to, da so se bali, da bo C4 P zmagal (in so torej povsod malenkost forsirali forda). Da ne govorimo o namembnosti avtov, pri S-Maxu se povdarja neko kao športnost podvozja, čeprav avto temu v osnovi sploh ni namenjen (pustimo, kako ga bo Ford promoviral, dejstvo je, da so športni avti nekaj drugega kot MPV kravice). Namembnost MPV-jev je družinska udobnost in predvsem bivalnost, to pa Francozi in Italijani obilno premorejo, zato je Nemci skoraj ne omenjajo.

Taki (nemški) testi res niso bogvekaj. Praktično vse naše revije pa jih suženjsko posnemajo. Mislim, da so edini kolikor toliko objektivni Angleži, kjer večkrat upoštevajo tudi namembnost avtov in ne samo neke splošne kriterije (tako so direktno primerjali udobnost BMW 5 in Citroena C 6 v legendarnem videu ob konjskem dirkališču, ker C6 je pač pojem udobja, ne pa športnosti). Tudi zato je bil stari Picasso večkrat angleški MPV leta, novi je pa tudi na dobri poti, da to postane. Beri angleške vtise o C4 P na mojem postu kakšno stran nazaj.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 07, 2006 11:41 pm

Malo jih sumim, da v primerjalni test nikoli ne dajo VW-ja, za katerega vedo, da bi izgubil...

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Sr nov 08, 2006 2:20 pm

Meni je tale C4 tok lep avto, eden najčepših, kar sem jih videl. Treba je pa povedat, da mi je pr srcu tud s-max. ko bom kupoval, bo izbira med tema dvema. Me pa malo vleče na stran S-maksa zarad klasične armature, pa ročnega menjalnika, ker nisem ravno ljubitelj avtomatike. Sam to je na pogled, bomo videl na testni vožnji. Mi bo pa dol viselo za tiste švabske teste.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr nov 08, 2006 3:04 pm

kalbo je napisal/-a:Meni je tale C4 tok lep avto, eden najčepših, kar sem jih videl. Treba je pa povedat, da mi je pr srcu tud s-max. ko bom kupoval, bo izbira med tema dvema. Me pa malo vleče na stran S-maksa zarad klasične armature, pa ročnega menjalnika, ker nisem ravno ljubitelj avtomatike. Sam to je na pogled, bomo videl na testni vožnji. Mi bo pa dol viselo za tiste švabske teste.

obstaja tudi C4 P z ročnim menj.
Sicer pa sta oba, S-Max in C4 P, zelo lepa in dobra. S kakšno zafiro, senikom ali, bohvari, VW tupanom sploh ni primerjave.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr nov 08, 2006 3:40 pm

sem malo pogledal na nemško citroen stran in imajo C4 P 2500 eu promocijskega popusta, tako da bi torej S-Max z avt menj. bil dober miljonček dražji. Spet ta čudna navada citroena, da postavi visoko ceno in potem daje tudi na nove avte popuste. To se jim potem maščuje v primerjalnih testih, kjer novinarji (skoraj) nikoli ne upoštevajo ali vsaj omenijo realno nižje cene.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr nov 08, 2006 3:49 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Malo jih sumim, da v primerjalni test nikoli ne dajo VW-ja, za katerega vedo, da bi izgubil...

..ali pa bi zmagal pa bi se vsi jokali da test ni fer. Tko kot se zdej, ko so nemci, ki so v tem primeru nevtralni, ocenili forda za boljšega.

Naj nekdo pove zakaj naj bi citroen bili toliko boljši avto da je ta test tolk brezvezn? -pa to ne cena, ker tut ford daje popuste...
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr nov 08, 2006 4:20 pm

od kje tebi, da so Nemci nevtralni? Saj niso Švicarji. Nekaj argumentov smo ti podali, zakaj ta primerjalni test smrdi, ti pa takoj za tem zahtevaš, da "Naj nekdo pove zakaj naj bi citroen bili toliko boljši avto da je ta test tolk brezvezn". Slabo bereš. Tudi nihče ne trdi, da je "C4 P toliko boljši avto da je ta test tolk brezvezn", trdimo samo, da test ni nevtralen, korekten in kredibilen. Avta sta precej enakovredna, čeprav na nemškem testu tega pač ne boš nikoli opazil. VW kot njihove preferirane znamke pa ne dajejo na test, ker ne morejo toliko prirediti testa, da bi premagal vsaj S-Maxa. Kar pa jim ne diši preveč. Še enkrat - pri enoprostorcih se gre za bivalnost in to bi moralo prinesti vsaj četrtino točk. Pojdi se za četrt ure vsest v C4 P in nato še v S-Maxa. pa boš vedel, o čem govorim. lp

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr nov 08, 2006 4:41 pm

od kje tebi, da so Nemci nevtralni?

Ker ni ne citroen ne ford njihov, zato ne vem zakaj bi se nagibali k fordu. Sej ameriške avte ne marajo nič več od francoskih, zato tudi tu ni VW, ker potem bi enostavno vsi rekli da je zmagal ker je nemški.. to je logično

V citoenu sem se že peljal, ne vem kaj je tolk posebnega, razn tega da ma še en stebriček. Odlagalnih prostorov je veliko ja, ampak če bi bil ta avto nemec bi vsi rekli da je armaturka dolgočasna. Najbolj me pa moti kako vzvratno ogledalo pokvari pogled navzgor, ker se spusti tako nizko. Nebi tut škodl če bi steklo zgoraj zatemnili.
Avto je lep, to ni dvoma, ampak ta S-max niti podrazno ni grd, čeprou v temu še nism bil
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr nov 08, 2006 5:26 pm

od kje pa je nemški ford? in nemški delavci, ki delajo v njem? In euri, ki jih njihove žene porabijo za hrano in šolanje otrok? Iz Amerike?
Rob strehe lahko zatemniš/znižaš. Še 1x - nihče ne pravi, da je S-Max slab avto, sta tam tam, slabi so ti primerjalni tesi.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če nov 09, 2006 2:12 am

esem je napisal/-a:od kje pa je nemški ford? in nemški delavci, ki delajo v njem?

popravek: po zadnjih foto/video reportazah,ki sem jih melpriliko videt tam pretezno turki delajo (pa ne mislimstem nic rasisticnega) :P
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če nov 09, 2006 3:54 am

sem pričakoval, da bo na to kakšna replika (nisem pa pričakoval take zmerne/kulturne). Na samem traku verjetno res, za zahtevnejše sklope pa dvomim. V vsakem primeru njihov denar ostane v Nemčiji (ali morda Španiji, Belgiji, kdo ve kje vse delajo tega Forda?)

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Če nov 09, 2006 9:04 am

Pol se pa zgleda sam pri nas ne da dobit 2.0 HDI z ročnim menjalnikom. Sam mora bit 6 šaltng, če ne ni nč. No, bomo vidl, ker bo cenejši tri leta star.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če nov 09, 2006 12:56 pm

Tomcatter je napisal/-a:
od kje tebi, da so Nemci nevtralni?

Ker ni ne citroen ne ford njihov, zato ne vem zakaj bi se nagibali k fordu. Sej ameriške avte ne marajo nič več od francoskih, zato tudi tu ni VW, ker potem bi enostavno vsi rekli da je zmagal ker je nemški.. to je logično

V citoenu sem se že peljal, ne vem kaj je tolk posebnega, razn tega da ma še en stebriček. Odlagalnih prostorov je veliko ja, ampak če bi bil ta avto nemec bi vsi rekli da je armaturka dolgočasna. Najbolj me pa moti kako vzvratno ogledalo pokvari pogled navzgor, ker se spusti tako nizko. Nebi tut škodl če bi steklo zgoraj zatemnili.
Avto je lep, to ni dvoma, ampak ta S-max niti podrazno ni grd, čeprou v temu še nism bil

Mali moj, Ford je nemški in pika.

Nemci imajo drugače dobre revije, tuje avtomobile po mojem jebejo zgolj kriteriji. V ameriških revijah vedno zmaga lexus, ker je bolje prilagojen ameriškim kriterijem kot bmw ali mercedes, v nemških NIKOLI.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 09, 2006 1:08 pm

od kje tebi, da so Nemci nevtralni? Saj niso Švicarji.

Od kdaj so pa Švicarji nevtralni?

Saj nikoli niso bili.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če nov 09, 2006 2:29 pm

So, zakaj pa misliš, da so ljudje iz Nemčije bežali v Švico med 2.sv.vojno?

Po čokolado pa sir? :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če nov 09, 2006 4:18 pm

Men ford precej bolj sede. Sploh une 2.5T različice se neb branu :)
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: luxxx7 in 16 gostov