Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne nov 23, 2008 10:33 am

Grše bočne linije pa že dolgo nisem videl. Sprednji konec je lep, tipično poršejevski. Potem pa avto postanen nenavadno razpotegnjen in zaključen na novega Megana.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Ne nov 23, 2008 11:46 am

Mindflash je napisal/-a:Grše bočne linije pa že dolgo nisem videl. Sprednji konec je lep, tipično poršejevski. Potem pa avto postanen nenavadno razpotegnjen in zaključen na novega Megana.

OFF:
Ja po novem se nemci pač učijo od renoja........ki dela najlepše avte po mnenju fanov le tega....ker pa pravijo da nemci samo škatle delajo....

se hočejo pač nemci poboljšat pa so si za vzor vzeli megana :):):):):):):):):):):):):):)ležim

Pa zakaj vedno iščete neke podobnosti....tak je blo z prejšnjim modelom Corse naprimer......ko so jo pokazali so vsi samo blebetali kak brezveze...da je zadi punto spredaj pa focus......če pa jo danes vidiš na cesti pa nišče več ne misli na take bedarije čemu je podobna....pa kaj bi naj blo kopirano

ON:
Dugače pa mi je všeč.......v živo bo sigurno delovala masivno in agresivno...tak da bo pomoje v živo zakon...isto ko golf 6...na slikah ne izgleda nevem kaj...v živo pa všečna zadeva ;) ;) ;)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne nov 23, 2008 12:02 pm

Meni je avto zelo všeč. Prepoznaven Porsche.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne nov 23, 2008 12:41 pm

po mojem vam večini ni všeč (kot tudi cayman pa cayenne ne), zato ker je edini pravi, prepoznavni porsche 911 in noben drug.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne nov 23, 2008 12:48 pm

men je všeč, prodajal se bo pa tudi dobro, čeprav bo sredi največjega sranja(recesije) prišel na trg

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne nov 23, 2008 12:50 pm

C4V4L13R je napisal/-a:po mojem vam večini ni všeč (kot tudi cayman pa cayenne ne), zato ker je edini pravi, prepoznavni porsche 911 in noben drug.

Za ta avto zgoraj lahko komot rečem, da mi ne bi bil všeč tudi če bi ga naredil Ferrari. Oblika je enostavno nikakva kot celota. Sedaj se mi tisti Lambotov "limo" (ob katerem tudi nisem bil preveč navdušen) zdi kot, da bi bil poslan od Boga (glede na tega Porša).

ps: glede 911ke. Vsaj zame je tale edini lep Porše kot celota. Vsem ostalim nekaj manjka. Cayenne je enostavno grd (če ne bi bilo znaka Porsche bi bil grd itak vsem ;) ) - Touareg enostavno zmaga po dizajnu za par razredov; Cayman - ne vem kaj so mislili z zadkom - deluje kot ena žaba ki se pripravlja na počep. Oblikovno mi je slastna le 911 (993 pa itak razred zase od vseh 911k).

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Ne nov 23, 2008 2:18 pm

sej to mislm povedat. pač vsi mamo v predstavi ob besedi porsche 911-ko, boxter še mogoče, vse ostalo kar je pa novega pa je nekak nesprejemljivo. sam porsche se mal bl prilagaja trgu, tako so naredl suv in pa limzino, s tem se nekak oddaljuje od eksotike in to nam pač za tradicionalnega porscheja ne paše zraven.

edini pravi je pač 911, vsaj dokler je vse skupaj le nekakšen facelift prve verzije...ko ga bodo drastično spremenli pa itak spet to ne bo več to...

oblika je pa itak stvar okusa, kot sem reku, men je všeč pa če bi mela škodin znak na nosu...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 23, 2008 2:57 pm

O dizajnu
Če P.-jevo prihodnost za trenutek primerjamo oz umestimo v preteklost in se spomnimo, kakšen dizajnerski dosežek so bili pri Porscheju zmožni ustvarit npr z 928, je ta Panamera malo več kot bedno skropucalo. Dizajn po liniji najmanjšega odpora, zelo generičen.

Spredaj spominja na cel kup avtov, profil izhaja iz male šole PS-ja (krajšanje ali podaljševanje avtov), zadaj je samosvoj, tudi zanimiv, a za limuzinsko eksotiko nekako nedodelan. Kot celota ni grd, a tudi nič posebno zanimivega. Morda bo pa tehnično superioren - čeprav je to ob raznih Maseratijih, Astonih itd težko dosegljivo/verjetno.

Če se bo dobro prodajal (kriza??), se bo verjetno predvsem zaradi značke, to pa lastniki očitno tudi edino hočejo/razumejo. Škoda, da si P kvari image z zanj v nekaterih elementih povprečnimi izdelki.

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Ne nov 23, 2008 3:46 pm

vugy je napisal/-a:
Mindflash je napisal/-a:Grše bočne linije pa že dolgo nisem videl. Sprednji konec je lep, tipično poršejevski. Potem pa avto postanen nenavadno razpotegnjen in zaključen na novega Megana.

OFF:
Ja po novem se nemci pač učijo od renoja........ki dela najlepše avte po mnenju fanov le tega....ker pa pravijo da nemci samo škatle delajo....

se hočejo pač nemci poboljšat pa so si za vzor vzeli megana :):):):):):):):):):):):):):)ležim

Kaj se tiče dizajna so Francozi VELIKO boljši. Še Nemški proizvajalci sami pravijo, da oni delajo "kvalitetne" avte, ne pa "lepe".

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Ne nov 23, 2008 3:50 pm

@speedy:
spet serješ po temi s francozi :roll: :jao:

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Ne nov 23, 2008 4:28 pm

SpeedyRS je napisal/-a:
vugy je napisal/-a:

OFF:

Kaj se tiče dizajna so Francozi VELIKO boljši. Še Nemški proizvajalci sami pravijo, da oni delajo "kvalitetne" avte, ne pa "lepe".

Ja kaj sem pa jaz drugega reko :lol: :lol: :lol: al moraš še enkrat ponovit da vsi vidijo

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne nov 23, 2008 4:44 pm

Tole res ni nek dosežek. Spredaj je zelo skladen, zakaj so pa zadaj šli "hatchback-karavan combo" delat, to mi pa ni jasno. Če bi naredili klasičen limuzinski zadek, bi bila zadeva verjetno še prebavljiva...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Ne nov 23, 2008 5:10 pm

Ja no... To je pa to, k se eni začnejo pečat z nečem, kar jim ni namenjeno in ob tem silijo v pehanje za trgom še druge.

K so začel kitajci delat suv-e, so jih začel pr Porsche-ju tudi (pusti časovna neskladja), k so začel kitajci delat dizle, so jih začel pr Porsche-ju tud.

Če bi to omenu 30 let nazaj v kšnmu biergartnu,bi jih dobil s kriglom po gobcu.

To je tko,kt kultura: dokler so indijanci kadil svoj korenince, pa evropejci nažigal žganjico, je blo vse kul.

K smo pa mi začel kadit njihove zadeve, oni pa naše pit- propad generacij.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne nov 23, 2008 5:22 pm

meni najbol grd porsche kar so jih naredli

naj še kakega karavana naredijo :D :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 23, 2008 5:46 pm

Koliko bo pa to stalo?

Manj kot Maserati Quattroporte?

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne nov 23, 2008 6:08 pm

roberto-82 je napisal/-a:meni najbol grd porsche kar so jih naredli

naj še kakega karavana naredijo :D :D :D :D

A ni to karavan? :P :lol:

dav911
Novinec

Napisal/-a dav911 Ne nov 23, 2008 8:15 pm

Ko ga bomo videli v živo, bo verjetno bomba...bo pa itak daleč daleč naprej pred "konkurenco"... :)
Vsak avto je ql...no skoraj :)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne nov 23, 2008 8:32 pm

V tvojem postu je polno "verjetnosti" :P
Že pri Cayennu je blo isto "V živo bo sekal..." ipd. Vemo, da je v živo še grši.

S tistim "bo pa itak daleč pred konkurenco" si me pa sploh nasmejal. Dečko. konkurenca bo zelo pestra. Nov Aston, Lambo ... Jaz na tvojem mestu ne bi smešil konkurence z narekovaji. Vsaj od zunaj ta "konkurenca" deluje precej bolje na prvi pogled. Mehanika pa tudi tam ni vprašanje. Zna bit pomoje pa ta Porsche še kaj cenejši... :lol:

Me pa zanima prodaja tega voza. Bo dovolj kupcev, ki se bodo odrekli 911ki in raje kupili ta karavan? Vrlina Boxterjev, Caymanov je ravno v tem, da so veliko cenejši od 911ke.

avtu napovedujem srednje dober prodajni rezultat

Fanboy pač... :P

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po nov 24, 2008 7:46 am

Jaz mislim da bo imel kar dober prodajni rezultat.

Vzrok : Resno mislim, da bo cena relativno ugodna!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po nov 24, 2008 1:01 pm

gede na konkurenco bo kr mogla bit.

ka sm edini tle gor, da mi je to všeč (poleg cayenna in caymana :oops: )
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov