drugmirko je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Hja... Miroslav, če si res pravi Citroënar, se res ne smeš obremenjevati z materiali v notranjosti. Si že kdajkoli pri katerem koli Citroënu naletel na prefekcionizem? Jaz nisem.
LP,
Joie
živa istina! nisem in me tudi nigdar ni pretirano motlo! v bistvu, vse male šlampavosti so zame zmerej ble nemoteč del duše. ampak, tu moramo vzet v račun par majhnih razlik... še v nobenem velikem Citroenu ni blo materialov iz avtomobila dva razreda nižje. veliki Citroeni so meli zmerej svoj dizajn pritiklin in upravljal in niso pobirali delov iz koncernskih avtomobilov. če pa že pa vsej iz Pežojevega avta istega razreda. in v današnjih cajtih je tako očitna šlampavost in polizdelkarstvo, kot jo je blo videt na slikah C6 iz ženeve, nesprejemljivo. še posebej za tak dnar.
ali, če zelo grdo povem... za 50.000- 70.000 evrov dobiš avto, ki ima kot najprestižnejše dodatke vrtljivi bixenon iz C4/C5, AFIL vibrator iz C4/C5, v notranjosti enako plastiko kot v C4, enake obvolanske ročke kot v Picassu, Pug 407/C5 centralno konzolo, podvozje, zadnjo premo in pol vzmetenja iz Pug 407 ter šlampasto in milo rečeno napol obdelan avto. za to zadnje dam roko v ogenj, da se na serijskem avtu ne bo našlo, ampak zarad vsega ostalega napisanega ti vendarle ostane kisel okus. cifre katere so si zadali za izdelavo so tako niske, da je zguba neizogibna in pričakovana! in mislim, da nebi bla kej dost večja, če bi se malo bolj potrudli skrit od kod so pobrali sestavne dele. ali pa če bi naredili kej res odbitega, nenavadnega in prestižnega, česar bi se čez 20 let spomnili tak, kot se zdej spomnemo DSa... ker, če mene vprašaš, je recimo armatura v C4 bolj avantgardno zasnovana kot tale v njihovem "top" modelu. HUD gor al pa dol!
Kot rečeno, s posameznimi elementi se ne bom obremenjeval. C6 jako cenim in obožujem kot celoto. Je pa nekaj: kolikor poznam strategijo PSA zadnjih let, se koncern zelo previdno spušča v rizične poteze ali pa se jim izogiba in raje še naprej dobro služi. Ker je C6 zelo rizičen projekt, so morda to njegovo rizičnost in potencialno nerentabilnost malce omilili s tem, da so nekatere elemente vzeli iz predalov PSA. Res ne vem, kaj je v tem problem.
DS, SM in podobne poslastice so našo znamko skoraj spravile v grob, ni tako?
LP,
Joie