Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: 2007 Jaguar XF

Napisal/-a INFINITI Sr feb 29, 2012 8:46 am

Zares čudovit karavan :)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr feb 29, 2012 1:41 pm

INFINITI je napisal/-a:Zares čudovit karavan :)

Res je... 8)

Pa tudi armatura je pravi "balzam" za oči. Še posebej, če imaš v mislih kakšno audijevo ali mercedesovo!

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr feb 29, 2012 2:34 pm

Lignage je napisal/-a:Pa tudi armatura je pravi "balzam" za oči. Še posebej, če imaš v mislih kakšno audijevo ali mercedesovo!

Res, da so okusi različni, ampak meni je XF-ova armatura daleč od "balzama" za oči...sploh tisti ALU panel od dekorja po sredini armature deluje vse prej kot premium! :roll:

Jaguar XF:
Slika

Audi A6:
Slika

P.S.: Se pa strinjam, da jim je zunanja oblika karavana odlično uspela!
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr feb 29, 2012 3:09 pm

Ta neposredna primerjava pokaže, da sem bil le nekoliko preveč predrzen pri zgornji izjavi :)

Materiali in barvna usklajenost pri audiju res da delujejo boljše, bolj prestižno kot pri Jaguarju, še posebej pri točno tej armaturi! ...pa vendar mi je glede same oblike vseeno še zmeraj bolj všeč pri Jaguarju, ker je oblika umirjena za razliko od tiste, na videz razmetane in razvlečene, v audiju.

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Napisal/-a diamant72 Sr feb 29, 2012 9:56 pm

Slike niso vse. Priznam, da še nisem sedel v zadnji inkarnaciji A6, ampak prejšnje se po filingu skrijejo pred XF.

Materiali in barvna usklajenost pri audiju res da delujejo boljše, bolj prestižno kot pri Jaguarju, še posebej pri točno tej armaturi!

No res so okusi različni, ker si mi zdi Audijeva armatura kr neki, skup zmetana. Drugača pa za jaguarja obstaja 30 različnih kombinacij notranjosti ...

Edit: še kombinacija, ki je meni najbolj všeč ...
Slika
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če mar 01, 2012 11:35 am

Lignage je napisal/-a:...pa vendar mi je glede same oblike vseeno še zmeraj bolj všeč pri Jaguarju, ker je oblika umirjena za razliko od tiste, na videz razmetane in razvlečene, v audiju.

Zanimivo...ko so bile vloge obrnjene se je ponavadi umirjene armature označevalo z dolgočasnimi, brez domišljije, duhamornimi...sedaj so pa take armature kar naenkrat postale balzam za oči?! =P

diamant72 je napisal/-a:Slike niso vse. Priznam, da še nisem sedel v zadnji inkarnaciji A6, ampak prejšnje se po filingu skrijejo pred XF.

Ta tvoj "argument" je približno tako mimo, kot da bi napisal da v XF-u sicer še nisem sedel, ampak če delam primerjavo na podlagi prejšnjega S-typa potem se Jag lahko enostavno skrije proti novemu A6! :huh:

diamant72 je napisal/-a:
Materiali in barvna usklajenost pri audiju res da delujejo boljše, bolj prestižno kot pri Jaguarju, še posebej pri točno tej armaturi!

No res so okusi različni, ker si mi zdi Audijeva armatura kr neki, skup zmetana. Drugača pa za jaguarja obstaja 30 različnih kombinacij notranjosti...

Očitno še nisi videl kataloga za Audi! :lol:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če mar 01, 2012 4:33 pm

Tattoo- je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:...pa vendar mi je glede same oblike vseeno še zmeraj bolj všeč pri Jaguarju, ker je oblika umirjena za razliko od tiste, na videz razmetane in razvlečene, v audiju.

Zanimivo...ko so bile vloge obrnjene se je ponavadi umirjene armature označevalo z dolgočasnimi, brez domišljije, duhamornimi...sedaj so pa take armature kar naenkrat postale balzam za oči?! =P

Ne no, ...sam ne padam z izjavami sam v sebe in tudi nikoli mi armature v audijih niso bila kaj preveč všeč :) ... je pa res, da mi je ta notranjost v A6, ki si jo dal za primerjavo zgoraj, izjemoma všeč, kar se barv in materialov tiče. Oblikovno pa mi pač ne gre v oči in glede tega mi je v Jaguarju vseeno kar nekaj lepša :)

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Napisal/-a diamant72 Če mar 01, 2012 4:37 pm

Očitno še nisi videl kataloga za Audi!

Očitno si vso pamet na svetu požru. Pazi, da se ti ne zatakne.

Edit: pa še to, tema je Jaguar XF, ne Audi.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če mar 01, 2012 4:51 pm

diamant72 je napisal/-a:
Očitno še nisi videl kataloga za Audi!

Očitno si vso pamet na svetu požru. Pazi, da se ti ne zatakne.

Tak način komunikacije ni primeren, primerjave so pa seveda več kot zaželjene in bi bilo skrajno dolgočasno brez njih. Je pa treba razumeti, da nimamo vsi istega okusa. To pa ja ni pretežko, mar ne? :)

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Napisal/-a diamant72 Če mar 01, 2012 6:11 pm

sicer že obžalujem, da sem sploh kaj napisal, ker itak nima smisla, bom pa vseeno dokončal.

Eto naslednja fotka:
Slika

O, Audi ima tudi brušen aluminij? A ta je za razliko od Jaguarjevega premium? Čeprav je oboje brušen aluminij?
Pa kar zabavno je stock fotko XF primerjati z opcijsko od A6 ... in na to se je nanašal prej moj zapis o 30 variantah jaguarja - če že primerjaš, primerjaj jabčka z jabčki, ne s hruškami ...

edit: še to jaguarjeva armatura je že v osnovi oblečena v usnje. Na fotkah se tega najbrž ne vidi...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po mar 05, 2012 6:06 pm

Audijev dizajn interierja je moderenješi (kar je logično, saj je na trg prišel kasneje) in vidno bolj sofisticiran/detajliran/komplesknejši, Jaguarjev hkrati deluje manj razgiban in bolj umirjen (@tattoo: ne mešaj umirjenosti in dolgočasnosti) in se za moje pojme ne sklada najbolje z zunanjostjo, ki je sploh za Jaga precej dinamična. In ko smo že pri eksterierju, je Jaguarjev na povsem drugem nivoju kot Audijev (opaznost enga ali drugega na cesti je izrazito v prid Jagu). "Nov" Audi A6 je itak samo tisti iz leta 04 z novo masko in novimi zadnjimi lučmi, in če odmislimo to dvoje, zgleda že dokaj zastarelo, saj je tisti dizajn že takrat bil dokaj povprečen (sicer lep, ampak povprečen).

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če mar 08, 2012 6:16 pm

Glede na to, da sem sem vozil prejšnjo A6 in sedaj novo, mi je smešno, da moderator napiše :

"Nov" Audi A6 je itak samo tisti iz leta 04 z novo masko in novimi zadnjimi lučmi, in če odmislimo to dvoje, zgleda že dokaj zastarelo, saj je tisti dizajn že takrat bil dokaj povprečen (sicer lep, ampak povprečen).

Namreč počutje v vožnji je povsem drugačno med prejšnjo A6 in novo A6. Če posplošim, je novi A6 približek BMW seriji 5 in lahko rečem, da korak nazaj pri notranji prostornosti in udobju. Verjamem pa tudi da kot moderator zadeve dobro poznaš, še posebej v višjem razredu.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če mar 08, 2012 7:44 pm

Seveda je opaznost Jaguarja večja če pa moraš imeti srečo, da v celem letu vidiš vsaj enega :)

klon1
Nov uporabnik

Napisal/-a klon1 Če mar 08, 2012 8:44 pm

....skupina LRJ je lani dosegla prodajni rekord in sicer je prodala največ vozil v svoji zgodovini, zato ni tako težko opaziti Jaga na cesti. Drži pa, da je slovenskemu kupcu, ki zmore in/ali je pripravljen odšteti toliko denarja za prevozno sredstvo, Audi pač ljubši. Številčnost prodanih avtomobilov tega razreda je povezana z mnogimi razlogi, zagotovo pa ne s ceno izdelka, kajti ko si pripravljen odšteti toliko denarja za avto, kupiš kar si želiš in skoraj zagotovo ne tistega, kar še zmoreš kupiti.

Image, design, ime, pojavnost, modnost, marketing, spretnost prodajalcev (predvsem sponzorstva in podobno) so morda najpomembnejši (pa še vi jih zagotovo znate našteti še več), razlike med kupci Audijev višjega srednjega in visokega razreda ter Jagi je, med drugim, v percepciji ekskluzivnosti. Nekateri želijo imeti avto, ki si ga vsi želijo ali kateri je predmet splošnega poželenja, drugi avtomobil, ki redkeje ali redko prevozi slovenske ceste. Oboji se pri tem, da so opaženi, počutijo odlično. Upravičeno ali ne, opaženi z dvignjenim palcem opazovalca ali z dvignjenim egom opazovanega, to je že druga diskusija.

Ciljna skupina kupcev obeh je različna, Audi uspešno naslavlja svojo, menim pa, da je Jaguar s spremembo svoje identitete, opustitev tradicije in premik proti Hi-Tech populaciji, izvedel izjemno uspešno. Prav to po mojem mnenju odražata tako zunanjost in notranjost. Dolgočasno ni oblikovana ne notranjost Jaga ne Audija, gre za uporabo drugačnih vizualnih atributov in menim, da je obema uspelo oblikovati zanimivo in prijetno notranjost. Poznam zelo dobro obe notranjosti, osebno mi je bližje minimalistični design, zato mi je bolj všeč XF-ova notranjost, saj premore več čistih linij in mnogo manj prelomov ploskev, kar me v principu moti, saj je hitro moj občutek, da se je nekdo želel zelo potruditi in je zato zakompliciral....s tujko bi to poimenoval "overdesigned". Tako mi deluje nova Audijeva notranjost. Verjamem pa, da je težko najti pravo ravnotežje in se izogniti "pre-enostevnem/dolgočasnem" in "overdesigned/pretiranemu" oblikovalskemu rezultatu.

karavanska izvedba XF-a je po mojem mnenju dokaz, da pri karavanskih različicah ne gra za "razpotegnjenega" predstavinka nekega modela, temveč za všečno oblikovanje avtomobila, ki deluje skladno kljud "nahrbtniku" in ohranja ključne oblikovne elemente osnovne različice in s tem izraža pripadnost znamki in modelu. zato pohvale Ian-u in ekipi. Audi je lahko dober primer uspešne rešitve enakega problema, saj meni osebno celo bolj ustrezajo (v splošnem) karavanske različice Audijev.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po jul 23, 2012 4:49 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Sr nov 28, 2012 7:09 am

2014 Jaguar XFR-S. 5,0 litrski V8 je prevzet iz XKR-S in razvija 550 konjev.

Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.flickr.com/photos/upcomingve ... 226459858/
Kobilica:

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Pe dec 28, 2012 9:31 pm

Priponke
jaguar.png

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So dec 29, 2012 10:37 pm

Evo magazin je za XF karavana zapisal, da je lega in dinamika precej boljša od Audi A6 avant, ter manj "zmedena" kot pri BMW serije 5 karavan. Pohvalno :)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne dec 30, 2012 3:27 am

očitno je del italijanskih oblikovalcev iz sveta avtomobilizma prebegnil k angležem in tako pripomorel k imenitni notrajnosti, ki jo lahko vidimo tako pri Range Roverju kot Jaguarju.

:tomidelej:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So jan 26, 2013 10:01 am

Od januarja 2013 se XF proizvaja tudi v Indiji v skupni Jaguar-Land Rover tovarni v mestu Pune. Do sedaj so tam proizvajali Freelander. JLR planira tudi proizvodnjo na Kitajskem v sodelovanju s podjetjem Chery.

http://www.thehindubusinessline.com/com ... 328589.ece
Kobilica:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov