Tudi jaz se čudim odzivom v tej temi. Komentarji padajo, kot da so pri Seatu vzeli osnovo od Passata letnik 88

. A4 B6/B7 sta še danes povsem spodobna voza, čeprav se je ta zgodba začela že leta 2001. Konkurenčna veliki večini limuzin iz tega razreda letnikov 2006 in naprej. Mogoče ravno ne po dizajnu, toda če se obrnemo samo na dizajn potem bi se morale Alfe prodajati za med, pa se ne. Bistveno za uporabnika je/bo, da ima avto konkurenčne motorje,opremo in udobje oziroma športne lastnosti. Podvozje na A4kah je še vedno boljše kot na marsikaterem novem avtu, saj ima na zadnji osi multilink zasnovo, občutek na volanu je zelo direkten (oziroma kot je bilo napisano v testu A4ke pred nekaj leti :" ko zagledate ovinek, točno veste koliko obrniti volan in popravljanje smeri v ovinkih v tem avtu odpade."), obračalni krog je dober za po mestu in parkiriščih, dizli so varčni, turbobencinarji ponujajo več vrst zabave, sploh ob dejstvu da ga lahko čipaš, crash test je bil dober že na a4 B6, kjer je kabina ob trku ostala nedotaknjena, serijsko bo najverjetneje 4-6 x airbag + zavese po stropu kot je to pri modelu ki so ga skopirali. Armatura je boljša kot v navadnem A4 in je od A4 Cabrio ki so še kar po 17-18jurjev pa čeprav so stare 5-6 let. Ne vem, meni pa se zdi Exeo posrečen avto sploh ob dejstvu da lahko zapraviš 40 jurjev za novo A4 ali Bmw Serije 3 , Alfo 159 TI in še kaj podobnega in nikoli ne veš kaj bo z novim modelom. Prideš na servis in jim včasih še tam ni jasno, ko prideš z novim modelom. Tu pa gre za preverjeno tehniko in elektroniko, kateri so odpravili (najverjetneje) še tiste napake katere je A4 imel množično (ker se pač tudi takšne stvari beležijo po registrih) in zdi se mi da za 25k eur kupiš zelo dober in solidno opremljen družinski avto, kateri bo dobro opravil svojo nalogo.
pač moja 2 centa na to temo o Exeotu.
p.s. Mislim, da se ne bojijo pri Audiju da bi bili s Seatom konkurenca, saj bi lahko dali na trg čisto novo A4ko v Seatovi preobleki pa dvomim da bi 20% kupcev zaradi tega prešaltalo na "poceni" Seata. Krogce se plača, zato ker jih hočeš imet in ker se svetijo v temi , če razumete... (podobno kot z narobe obrnjenimi tangicami in propelerji na pokrovu motorja)