Joie de vivre! je napisal/-a:Chrysler ima v Evropi kar lepo četo zvestih strank, prodaja je bila vedno okoli 100.000, v zlatih časih tudi precej več.
Definitivno Chryslerjevi fani (že v moji vasi je nekaj takih, ki prisegajo na Voyagerje) ne bodo po novem kupovali Lancij. Pa to še ni toliko butasto, kot prodajati Pande kot Jeepe, ali Ducatote namesto Sprinterjev. To se bodo opekli, že kar vidim...
Itak, da se bojo opekli! Eni in drugi! Na ta način so se predvsem ameriške firme v preteklosti že večkrat.
Razumem, da se fiat s svojo značko ne upa na ameriški trg in bi raje na svoje avtomobile preoblekel. To mi je jasno ampak s tem bojo, kot se je to v pretklosti že dogajalo (npr. pontiac) škodovali chryslerjevim znamkam. Jeep panda?? Saj niso resni!
Ukinit chryslerja v evropi se mi zdi prav tako trapasto, saj mu ne gre tako slabo ozirom je prepoznaven. Pristaši Lancie ga gotovo nebojo kupili! To je logočno! Pravi pristaši chryslerja bojo raje kupili pravega chryslerja pri privat uvoznikih. Nekaj kupcev "lancie 300c" se bo verjetno res našlo in verjetno bo še najbolje pri tem zaslužil tisti, ki bo prodajal "chrysler badge kit", da boš lažno lancio spremenil v moparja.
Dodge se pa z modeli za evropo res ni prijel. Če se bo s Fiatovo značko kaj bolje prodajal, bomo še videli. Jaz ne verjamem, da bo kakšen poseben uspeh. Pa sploh je nemuna vsa ta zmešnjava!