Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če okt 07, 2010 1:00 pm

sašo5 je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Pri določenih zadevah raje ne povem vsega, pa vendar - meglenke za velik del VW se delajo na Letališki v Ljubljani

kje na Letališki? Vem, da Saturnus dela za Hello in Bosch ter prvovgradnjo za BMW in kaj je v Sloveniji narejeno, verjamem da je prvoklasno_dejanski daljni vzhod je problematičen; še tepihi ne veš, če so rakotvorni ali kako drugače vplivajo na zdravje(dihala).....

Saturnusa že lep čas ni. Kar vrjami, jaz sem delal tam.

Sicer pa, da ne bo kdo dobil napačnega vtisa - passata bi imel spodaj na parkingu, če bi se določene stvari drugače zasukale. Je le avto, ki je na nivoju.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če okt 07, 2010 1:05 pm

odprti clio je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Pri določenih zadevah raje ne povem vsega, pa vendar - meglenke za velik del VW se delajo na Letališki v Ljubljani

kje na Letališki? Vem, da Saturnus dela za Hello in Bosch ter prvovgradnjo za BMW in kaj je v Sloveniji narejeno, verjamem da je prvoklasno_dejanski daljni vzhod je problematičen; še tepihi ne veš, če so rakotvorni ali kako drugače vplivajo na zdravje(dihala).....

Sicer pa, da ne bo kdo dobil napačnega vtisa - passata bi imel spodaj na parkingu, če bi se določene stvari drugače zasukale. Je le avto, ki je na nivoju.

Kdo pa meni plačo daje :lol: :lol: :lol: :lol:

Je Hella Saturnus Slovenija in to še kako je tam. Trenutno zaposlenih (z najetimi delavci) preko 1500 delavcev.

Večina meglenk za VW se naredi tukaj, med trugimi tudi za aktualnega passata B7 :!:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če okt 07, 2010 1:28 pm

mihaing je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:

Kdo pa meni plačo daje :lol: :lol: :lol: :lol:

Je Hella Saturnus Slovenija in to še kako je tam. Trenutno zaposlenih (z najetimi delavci) preko 1500 delavcev.

Večina meglenk za VW se naredi tukaj, med trugimi tudi za aktualnega passata B7 :!:

Tisti, ki si ga napisal - Saturnusa pa ni več. Čeprav so vsi stroji še iz Saturnusa. Kaj, pišem kitajsko? Bil sem na vseh oddelkih - od BMC-ja, do OFL-ja, po celi dolžini. V novem oddelku sem bil že pred Janšo - delal nisem edino v skladišču. Vem kaj sem delal, vem kako sem delal in vem kaki so izdelki. Čeprav je linija ista, kakovost ni. Pekel sem kruh v Žitu in določenih stvari ne jem več. Delal sem v Kolinski - veliko stvari ne jem več, ne samo od kolinske. Vem tudi, kako se delajo enolončnice v različnih restavracijah. Že tako je to prevelik offtopic, tako, da ne bom nadaljeval več. Si pa zatiskam oči, sicer bi shiral od lakote.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če okt 07, 2010 7:02 pm

Hmm...očitno veš o čem govoriš.
Ne razumem kako je lahko na eni in isti liniji proizvod drugačen?
Saj ti ne veš kam se bo meglenka montirala in ali jo bo uporabljal Hans-Jurgen ali sosedov Tomaž. Kateri trg.

Torej z moje strani ne teče debata v smislu ali je res ta kvaliteta enaka kot pred leti ali se je skozi leta spreminjala. Trdim, da, če kupiš passata pri nas je enako kvaliteten kot, če bi ga kupil v Nemčiji - Wolfsburg.
In, da ni razlik za kateri trg je bil štancan. Edino bi verjel (kot je nekdo omenil, da ceeda delajo TUDI v Rusiji) , če izdelek (bilo kateri) nastane v različni tovarni.
V smislu hella-SLO dela žaromete za tovarno wolfsburg, ki jih bo vgrajevala v passate namenjene EU tržišču. Hella-ITA pa proizvaja žaromete, ki bodo nameščeni v vozilih sestavljenih v tovarni na Češkem za zahod ter vzhod.
Razumeš? :D

Off: VWfan/on
Vw ne rabi proizvajat II klase saj svojo "staro" kvaliteto podtakne drugim znamkam v koncernu in tudi obratno, ko "krade" dele iz prestižnejšega dela koncerna. Vrhunec je pa cca. 1200km zverina. Od tu dobiček.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe okt 08, 2010 8:43 am

No evo, dokazi iz prve roke za nejeverne tomaže, to imam najraje. :D Dejansko se dogaja, da prihajajo tudi iz iste proizvodne linije odstopanja pri kvaliteti. Kakšne so potem šele razlike, ko prihaja enak proizvod iz neke druge tovarne?! Je pa res, da morda tiste, ki recimo Golfa ali Passata vzamejo po naročilu to ne prizadane tako kot tiste, ki vzamejo avto z vnaprej dodeljeno deželno opremo, ki je prirejena za določen trg. In tu so verjetno odstopanja precej bolj opazna, čeprav tudi za nakup po naročilu si ne bi upal dati roke v ogenj, da je kvaliteta na koncu ista, če avto roma h kupcu v Zahodno Evropo ali pa nekam na Balkan. Dokazov za te trditve seveda kot večina "navadnih" ljudi nimam. Imam pa dvome, za katere menim, da so do neke mere upravičeni!

Pa ko je že govora o ciprskih Ceed-ih, tudi Renault Thalije, ki se delajo v Turčiji se po kvaliteti kar opazno razlikujejo od francoskih ali novomeških Cliov. En kolega ima enega, drug drugega in razliko opaziš že ko se vsedeš v avto, da same vožnje niti ne omenjam...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe okt 08, 2010 2:33 pm

treba je vedeti da ima vsak robot ki dela določen zamik in pogrešek ravno tako karoserija ki stoji na traku, seveda merilni senzorji dovolijo določena odstopanja........od tega pa ej odvisna tudi kvaliteta, tako da je le ta precej odvisna......tudi od ne/sreče, japonci imajo dovoljene pogreške majše, kakšni so roboti pa nevem ampak taka je realnost ki ni vedno ista kot program ki je napisan za upravljanje robota

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Pe okt 08, 2010 2:41 pm

smesno je, da imajo pri avtomobilski in drugi tovarniski robotiki, francozi takorekoc monopol :D . Predvsem smesno za tiste, ki imajo o francoskih avtih doloceno mnenje :).

in seveda, tudi italjani so tu zelo zelo mocni.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Pe okt 08, 2010 4:11 pm

Polo78 je napisal/-a:No evo, dokazi iz prve roke za nejeverne tomaže, to imam najraje. :D Dejansko se dogaja, da prihajajo tudi iz iste proizvodne linije odstopanja pri kvaliteti. Kakšne so potem šele razlike, ko prihaja enak proizvod iz neke druge tovarne?! Je pa res, da morda tiste, ki recimo Golfa ali Passata vzamejo po naročilu to ne prizadane tako kot tiste, ki vzamejo avto z vnaprej dodeljeno deželno opremo, ki je prirejena za določen trg. In tu so verjetno odstopanja precej bolj opazna, čeprav tudi za nakup po naročilu si ne bi upal dati roke v ogenj, da je kvaliteta na koncu ista, če avto roma h kupcu v Zahodno Evropo ali pa nekam na Balkan. Dokazov za te trditve seveda kot večina "navadnih" ljudi nimam. Imam pa dvome, za katere menim, da so do neke mere upravičeni!

Pa ko je že govora o ciprskih Ceed-ih, tudi Renault Thalije, ki se delajo v Turčiji se po kvaliteti kar opazno razlikujejo od francoskih ali novomeških Cliov. En kolega ima enega, drug drugega in razliko opaziš že ko se vsedeš v avto, da same vožnje niti ne omenjam...

Edina razlika, ki sem jo jaz osebno opazil je bila ta, da ima trendline (ne vem katera je najnižja vrsta opreme - tisti oskubljeni modeli) napram highline-u. Sama armaturka je bolj groba kakor tudi ostale plastike, avto zgleda prav "plastik fantastik"
Enako pri "nemškem" ter "slovenskem"

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe okt 08, 2010 6:15 pm

Andraz3d je napisal/-a:smesno je, da imajo pri avtomobilski in drugi tovarniski robotiki, francozi takorekoc monopol :D . Predvsem smesno za tiste, ki imajo o francoskih avtih doloceno mnenje :).

in seveda, tudi italjani so tu zelo zelo mocni.

imam francoza in se začuda ne kvari tolk kot vsi pravjo provzaprov se mi zelo malo skoraj nič , skoraj enako velja za golfa in seata, tak da nekaj sreče pa skorajda imam, spet drugim se peugeot kvari ko hudič

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Pe okt 08, 2010 10:08 pm

GregaST je napisal/-a:Slovenski dizajn je vsaj 100x boljši. Kot velik ljubitelj passatov sem močno razočaran nad tole obliko, bom pa vseeno počakal da zadevo vidim v živo.

Enako, prvič videl tele slike..... brez besed sem, groza...
Po Sciroccu, novemu Golfu in Polu, je bilo pričakovati nekaj še bolj svežega, potem pa tole..... :roll:
Varjant-a bi bilo še nekak za prebavit
http://www.youtube.com/watch?v=B3s1T2u5Pfo
Limuzina......:bonk
http://www.youtube.com/watch?v=Cd1EobDl ... re=related

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe okt 08, 2010 10:57 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:Po Sciroccu, novemu Golfu in Polu, je bilo pričakovati nekaj še bolj svežega, potem pa tole..... :roll:
Varjant-a bi bilo še nekak za prebavit
http://www.youtube.com/watch?v=B3s1T2u5Pfo
Limuzina......:bonk
http://www.youtube.com/watch?v=Cd1EobDl ... re=related
Se strinjam, da je variant mnogo boljši. Čeprav so razlike majhne.

Tudi pri pogledu od spredaj je variant lepši. Zanimivo, če greš gledat masko, sta v bistvu identična. Strešna nosilca očitno naredita dovolj subtilne razlike.

Tako da če bi sedaj kupoval novega karavana tega razreda, bi bil Passat zelo zanimiva možnost (čeprav bi v takem primeru pri meni sicer najverjetneje zmagal Škoda Superb).
Če pa bi kupoval limuzino tega ranga... bi najbrž vzel Passata CC...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če okt 14, 2010 2:31 pm

Ne razumem, kako je lahko nekomu Passat CC lepši od tega prenovljenega Passata :jao:

Nove fotografije:

http://www.netcarshow.com/volkswagen/2011-passat/
http://www.netcarshow.com/volkswagen/2011-passat_estate/

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če okt 14, 2010 7:28 pm

na teh slikah zgleda fantastično !

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če okt 14, 2010 7:29 pm

Pač so malo obdelane - plus vsa oprema.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe okt 15, 2010 8:52 am

Fajn bi bilo, če bi kdo prilimal kako sliko, kako bo izgledal osnoven model, torej tak, ki ga bo imelo tričetrt SLO kupcev. Tako zunaj kot tudi znotraj. Upam, da vsaj ne bo spet tistih nagravžnih prednjih sedežev iz (na pogled) cenenega blaga, ki zgledajo, kot da so jih vzeli iz ene 25 let starega avta...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe okt 15, 2010 6:29 pm

Stari, to je comfortline!

Pri sportline in highline so boljši.

Ne dosegajo pa usnjenih v C5.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To okt 19, 2010 11:06 am

Ne vem zakaj, samo me sprednji konec novega močno spominja na sestričninega bivšega passata letnik '95... Pač, kot da bi mu dodal nekaj kroma, in aftermarket luči ter meglenke.

PS: prejšnji dizajn mi je bil veliko bolj všeč, pa ne da je ta grd, daleč od tega, samo tisti je bolj po mojem okusu :)

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To okt 19, 2010 11:44 am

simply je napisal/-a:Stari, to je comfortline!

Pri sportline in highline so boljši.

Ne dosegajo pa usnjenih v C5.

Evo, vsaka škatla ima svojega kupca, eni bojo/so nabavli C5, eni pa bomo/smo nabavl Wagna.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply To okt 19, 2010 5:36 pm

Eni smo mel že oboje. ;)

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To okt 19, 2010 6:32 pm

vse uredu ,sam nevem kaj delajo zadnje cajte pri VW s temi lučmi.Avtu pašejo kt kravi gate no.In passat in touran,mogoče je sharan mal lepš ampak vseen ni to to.Nevem kaj ga serjejo matr! :evil:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 3 gostov