Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

zany
Uporabnik

Re: 2012 VW Golf VII./Jetta

Napisal/-a zany To feb 21, 2012 10:00 pm

@YOC; V kratkem si zajel bistvo skoraj vsake teme. V nulo napisano :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To feb 21, 2012 11:13 pm

YOC je napisal/-a:Oj, sam imam recimo šestico 1.6TDI 105, 5 prestav in se zadeva pelje čisto solidno, skladno, varčno in skratka OK. Ne rečem, da bi me zmotila šesta prestava a po pravici povedano, je ne pogrešam. Recimo tudi fordov tdci 110konjski je s petimi prestavami čisto dovolj dinamičen. Seveda se zadeve z večjim številom konjev (140+) tudi spreminjajo a v tem rangu je 5 stopenjski dovolj.

Zanimivo, kako velika večina, tudi ko izbirajo nov avto, gleda kako bi čim bolj počipal 100konjskega na ŽBLJ konjskega pa ne vem kaj še, v bistvu pa imajo na voljo cel rang motorjev, med katerimi zagotovo najdejo takšnega, ki bo zadovoljil njihove potrebe. Če hočem dinamiko in orto športno vožnjo bom pač kupil npr 160konjsko+ varianto, če se mi gre za varčnost in neke spodobne zmogljivosti bom recimo 105 itd. Da bi pa zdej pljuval po 90 konjskem, ker je len ...? brezveze. Pač je narejen za nekoga, ki ima drugačne potrebe in pričakovanja kot jaz.
No, saj lepo da si zadovoljen z nakupom, ampak pač debatiramo in primerjamo in mi je prav žal, ampak da so 1.9 TDI nadomestili z 1.6 TDI in mu dali tak menjalnik kot pač je, je v smislu dinamičnosti to pač korak nazaj.
V finančnem smislu tako za proizvajalca pa tudi za lastnike je sicer novi motor vsekakor napredek, ampak gre za nekaj drugega, če govorimo o TDIjih. Namreč pred slabimi 5 leti ko sem kupoval novega golfa, sem po testnih vožnjah videl očitno prednost 1.9 TDI pred takratnim 1.6 bencinarjem, kljub cenovni razliki skoraj 2000 EUR. To razliko pač 'prineseš noter' z manjšo porabo, ampak z varčnostjo TDIja sem sem imel samododatni argument, glavni razlog je bil zmogljivost v vožnji. Novi 1.6 TDI je pač za moj okus poslabšanje, medtem ko sopri VW/VAG na bencinski strani s TSI motorji izjemno izboljšali ponudbo.
Skratka če bi danes kupoval novega golfa, bi gledal samo TSI, ker je razlika najcenejši 1.6 TDI - najcenejši TSI (1.2) še vedno skoraj enaka kot pred 5 leti, vendar tokrat najcenejši bencinar v vsakdanji vožnji ni manj zmogljiv, kvečjemu morda celo bolj. Celo naslednja stopnja bencinarja (122 KM 1.4 TSI) je še vedno cenejša od 1.6 TDI, tudi 160-konjski 1.4 TSI je praktično enaka cena kot 1.6 TDI. Razlike v porabi bencinar vs. dizel pa so opazno manjše kot pred 5 leti, tako da recimo jaz trenutno ne vidim nekega smisla v TDI, če ne delaš veliko, ampak res veliko kilometrov.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr feb 22, 2012 12:37 pm

YOC je napisal/-a:Oj, sam imam recimo šestico 1.6TDI 105, 5 prestav in se zadeva pelje čisto solidno, skladno, varčno in skratka OK. Ne rečem, da bi me zmotila šesta prestava a po pravici povedano, je ne pogrešam. Recimo tudi fordov tdci 110konjski je s petimi prestavami čisto dovolj dinamičen. Seveda se zadeve z večjim številom konjev (140+) tudi spreminjajo a v tem rangu je 5 stopenjski dovolj.

Če bi obstajal Golf 1.6 tdi s 6 prestavami in bi ga sprobal, si upam it stavit, da bi hitro preklical zgornjo trditev. Ker če se nekomu zdi večji in težji Touran z istim motorjem, vendar s 6-st. menjalnikom bolj poskočen od Golfa, to pove vse. ;)

YOC je napisal/-a:Zanimivo, kako velika večina, tudi ko izbirajo nov avto, gleda kako bi čim bolj počipal 100konjskega na ŽBLJ konjskega pa ne vem kaj še, v bistvu pa imajo na voljo cel rang motorjev, med katerimi zagotovo najdejo takšnega, ki bo zadovoljil njihove potrebe. Če hočem dinamiko in orto športno vožnjo bom pač kupil npr 160konjsko+ varianto, če se mi gre za varčnost in neke spodobne zmogljivosti bom recimo 105 itd. Da bi pa zdej pljuval po 90 konjskem, ker je len ...? brezveze. Pač je narejen za nekoga, ki ima drugačne potrebe in pričakovanja kot jaz.

Sicer jaz nisem eden izmed tistih, ki bi kupili čim švohnejši motor in ga čipali na čim več, meni zadoščajo motorji med 105 in 140 km. Pa vendar menim, da smisel tega leži nekje drugje, zato dam prav tistim, ki to zagovarjajo. Zakaj? Kot prvo, močnejši motor stane več, kot drugo je večja poraba goriva in kot tretje, dražje je tudi letno zavarovanje - se pravi močnejši motor je pogojen z večjimi stroški. Pri čipanju pa je načeloma edini strošek čipanje samo, seveda ob upoštevanju pravilnega načina uporabe (okvar se v tem primeru ni za bati). Poraba se kvečjemu zmanjša za kak deci, zavarovanje pa še vedno plačujemo enako. Tako da pač vsak ima svojo računico. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Sr feb 22, 2012 9:26 pm

YOC je napisal/-a:Oj, sam imam recimo šestico 1.6TDI 105, 5 prestav in se zadeva pelje čisto solidno, skladno, varčno in skratka OK.

Koliko obratov ima v 5. pri 130 in 150 km/h ?
Hvala,
LP Boštjan

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če feb 23, 2012 6:57 am

Pri 130 po števcu ima nekje 2400.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 23, 2012 6:18 pm

Polo78 je napisal/-a:Sicer jaz nisem eden izmed tistih, ki bi kupili čim švohnejši motor in ga čipali na čim več, meni zadoščajo motorji med 105 in 140 km. Pa vendar menim, da smisel tega leži nekje drugje, zato dam prav tistim, ki to zagovarjajo. Zakaj? Kot prvo, močnejši motor stane več, kot drugo je večja poraba goriva in kot tretje, dražje je tudi letno zavarovanje - se pravi močnejši motor je pogojen z večjimi stroški. Pri čipanju pa je načeloma edini strošek čipanje samo, seveda ob upoštevanju pravilnega načina uporabe (okvar se v tem primeru ni za bati). Poraba se kvečjemu zmanjša za kak deci, zavarovanje pa še vedno plačujemo enako. Tako da pač vsak ima svojo računico. ;)

O čipanju sem se malo več razpisal, ker ima tisti 2.0 TDI 110KM res ogromno lufta (SKN 167KM, kar je isto, kot pri 140KM verziji). Naj bi bila podobna fora kot pri zadnji generaciji 1.9 TDI, kjer gre iz 90 na 130KM. V tem primeru dobiš s petimi dolgimi prestavami avto, ki je zelo "lagoden" za vozit. Konjenica že skoraj kot pri serijskem GTD-ju, cena je bila pa relativno ugodna, da o ostalih stroških ne govorimo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To feb 28, 2012 10:51 am

Bucko99 je napisal/-a:
YOC je napisal/-a:Oj, sam imam recimo šestico 1.6TDI 105, 5 prestav in se zadeva pelje čisto solidno, skladno, varčno in skratka OK.

Koliko obratov ima v 5. pri 130 in 150 km/h ?
Hvala,
LP Boštjan

moj ima pri 2900 obratih 160kmh ;)

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS Pe apr 06, 2012 9:56 pm

Ne vem, zakaj se mi zdi da bo to končna podoba:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe apr 06, 2012 10:04 pm

petrolhead_RS je napisal/-a:Ne vem, zakaj se mi zdi da bo to končna podoba

No, ti pa jaz iz prve roke povem da ne bo! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So apr 07, 2012 4:57 am

Teh PS-ov je že toliko po netu... Dokler ne bo uradnih fotografij lahko samo ugibamo. Nekje sem zasledil podatek, da se bo medosna razdalja povečala na 263cm.

@Tattoo ali veš kako je s postavitvijo zunanjih vzratnih ogledal. Ali bodo v stilu novega A3 ?

Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- So apr 07, 2012 9:48 am

yashica je napisal/-a:Teh PS-ov je že toliko po netu...

...ampak (še) niti enemu ni uspelo prikazati niti generalne oblike avtomobila (kaj šele vseh novih detajlov)! In to pri modelu, ki je po mnenju mnogih iz generacije v generacijo enak! :lol:

yashica je napisal/-a:Nekje sem zasledil podatek, da se bo medosna razdalja povečala na 263cm.

Medosna razdalja bo večja (nimam pa sedaj pri sebi podatka za koliko oops ). Avto pa že na prvi pogled deluje daljši, širši in nižji! In tudi v notranjosti (predvsem zadnja klop in deloma tudi prtljažnik) je kar konkretno več prostora.

yashica je napisal/-a:@Tattoo ali veš kako je s postavitvijo zunanjih vzratnih ogledal. Ali bodo v stilu novega A3 ?

Tako je...ogledala se selijo na vrata! In še en detajl, ki ga še nisem videl na nobenem PS-u...vratne kljuke bodo postavljene nad bočno linijo, ki teče od sprednjih do zadnjih luči! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So apr 07, 2012 10:11 am

Tattoo- je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:Teh PS-ov je že toliko po netu...

...ampak (še) niti enemu ni uspelo prikazati niti generalne oblike avtomobila (kaj šele vseh novih detajlov)! In to pri modelu, ki je po mnenju mnogih iz generacije v generacijo enak! :lol:

No, me pa res zanima kako bo tudi dejansko izgledal. Čeprav osebno sem mnenja, da bo "revolucija" približno takšna kot je bila pri prehodu iz pete na šesto generacijo :?
Ali je mogoče že znano kdaj bo avto tudi uradno predstavljen?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So apr 07, 2012 12:08 pm

@grizli uradna predstavitev bo jeseni v Parizu. Razlika med golfom pete in šeste serije je večja kot se zdi na prvi pogled. Sedmica bo daljša, širša, nižja, imela bo večjo medosno razdaljo in več prostora v notranjosti, ter prtljažniku. Grajena bo na novi platformi in bo kljub prirastku lažja... Zame je to nov avto. Kar se pa oblike tiče sem zagovornik manjših oblikovnih sprememb zunanjosti, ker skakanje iz ene v drugo skrajnost na vsake pet let je zame brca v temo. S tem nek model samo izgublja identiteto. Raje vidim, da se avto nadgrajuje predvsem pod kožo.

Pred sabo imam zadnjo izdajo Avtomagazina. Na naslovnici se bohoti PS golfa 7 izpod rok Bojana Perka.

Navajajo nekaj podatkov: "ta bo nižji, skoraj nič daljši, bolj športen, z nekaj izrazitimi potezami in notranjostjo, ki bo postavila nove mejnike v nižjem srednjem razredu, predvsem glede kakovosti izdelave, nekaj več bo tudi prostora za noge potnikov zadaj. Merilniki, nekaj večji kot v sedanjem z barvnim zaslonom v sredini, bodo zagotovili boljšo berljivost osnovnih informacij, sredinski kar osempalčni zaslon pa bo že od druge ravni opreme omogočal neposreden stik uporabnika z zabavno, internetno, navigacijsko in delovno elektroniko avtomobila. Golf bo imel za pet centimetrov daljšo medosno razdaljo, za dva centimetra bo nižji, za tri centimetre širši in daljši. Zaradi odlične izrabe prostora pri zgradbi zadnje preme bo v zadku za prtljago odločno več prostora (45 litrov več, skupaj torej 395l). Način modularne konstrukcije tudi omogoča precej manjšo težo (za 40 do 60 kg), to pa bo pripomoglo k boljšim voznim rezultatom, manjši porabi goriva in posledično k manjšim izpustom CO2"... Motorjev se namenoma nisem dotaknil.

@Tattoo iz PS je razvidno, da so detajl vzratnega ogledala izpustili, dotaknili so se pa namestitve vratnih kljuk. Točno tako kot si ti navedel. Torej je to prvi PS pri katerem so kljuke nad bočno linijo :?:

Za slabe slike se opravičujem oops
Slika
Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So apr 07, 2012 12:13 pm

yashica je napisal/-a:... Zame je to nov avto. Kar se pa oblike tiče sem zagovornik manjših oblikovnih sprememb zunanjosti, ker skakanje iz ene v drugo skrajnost na vsake pet let je zame brca v temo. S tem nek model samo izgublja identiteto. Raje vidim, da se avto nadgrajuje predvsem pod kožo.

Se popolnoma strinjam. Č pa vse kar si navedel v drugem odstavku drži bo to seveda odlično :) Pričakujem pa nekaj v tej smeri;

Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne maj 20, 2012 4:39 pm

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne maj 20, 2012 4:55 pm

Ceed je napisal/-a:Jaz bi rad videl kaj takega :shock:
http://www.autobild.es/futuros-coches/v ... vii-180951

Tudi jas a verjetno ne bo tako. ;) Ali pač. Pa mogoče že kdo ve ( @Tattoo ) ;) kdaj bodo uradne fotke?

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a IcEm4n Ne jul 15, 2012 1:18 pm

Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Ne jul 15, 2012 1:53 pm

IcEm4n je napisal/-a:Armaturka novega Golfa?
http://3.bp.blogspot.com/-CshtUB1ZdNE/U ... 0/def2.jpg

Z eno besedo...NE! :roll:

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne jul 15, 2012 2:01 pm

...je pa jako podobna armaturi novega Seatovega Leona... ne čist, podobna pa je...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Ne jul 15, 2012 2:22 pm

drugmirko je napisal/-a:...je pa jako podobna armaturi novega Seatovega Leona... ne čist, podobna pa je...

Lahko...ampak v tej temi je govora o Golfu VII in z Golfovo armaturno ta na sliki nima čisto nobene veze! ;)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov