No, saj lepo da si zadovoljen z nakupom, ampak pač debatiramo in primerjamo in mi je prav žal, ampak da so 1.9 TDI nadomestili z 1.6 TDI in mu dali tak menjalnik kot pač je, je v smislu dinamičnosti to pač korak nazaj.YOC je napisal/-a:Oj, sam imam recimo šestico 1.6TDI 105, 5 prestav in se zadeva pelje čisto solidno, skladno, varčno in skratka OK. Ne rečem, da bi me zmotila šesta prestava a po pravici povedano, je ne pogrešam. Recimo tudi fordov tdci 110konjski je s petimi prestavami čisto dovolj dinamičen. Seveda se zadeve z večjim številom konjev (140+) tudi spreminjajo a v tem rangu je 5 stopenjski dovolj.
Zanimivo, kako velika večina, tudi ko izbirajo nov avto, gleda kako bi čim bolj počipal 100konjskega na ŽBLJ konjskega pa ne vem kaj še, v bistvu pa imajo na voljo cel rang motorjev, med katerimi zagotovo najdejo takšnega, ki bo zadovoljil njihove potrebe. Če hočem dinamiko in orto športno vožnjo bom pač kupil npr 160konjsko+ varianto, če se mi gre za varčnost in neke spodobne zmogljivosti bom recimo 105 itd. Da bi pa zdej pljuval po 90 konjskem, ker je len ...? brezveze. Pač je narejen za nekoga, ki ima drugačne potrebe in pričakovanja kot jaz.
YOC je napisal/-a:Oj, sam imam recimo šestico 1.6TDI 105, 5 prestav in se zadeva pelje čisto solidno, skladno, varčno in skratka OK. Ne rečem, da bi me zmotila šesta prestava a po pravici povedano, je ne pogrešam. Recimo tudi fordov tdci 110konjski je s petimi prestavami čisto dovolj dinamičen. Seveda se zadeve z večjim številom konjev (140+) tudi spreminjajo a v tem rangu je 5 stopenjski dovolj.
YOC je napisal/-a:Zanimivo, kako velika večina, tudi ko izbirajo nov avto, gleda kako bi čim bolj počipal 100konjskega na ŽBLJ konjskega pa ne vem kaj še, v bistvu pa imajo na voljo cel rang motorjev, med katerimi zagotovo najdejo takšnega, ki bo zadovoljil njihove potrebe. Če hočem dinamiko in orto športno vožnjo bom pač kupil npr 160konjsko+ varianto, če se mi gre za varčnost in neke spodobne zmogljivosti bom recimo 105 itd. Da bi pa zdej pljuval po 90 konjskem, ker je len ...? brezveze. Pač je narejen za nekoga, ki ima drugačne potrebe in pričakovanja kot jaz.
YOC je napisal/-a:Oj, sam imam recimo šestico 1.6TDI 105, 5 prestav in se zadeva pelje čisto solidno, skladno, varčno in skratka OK.
Polo78 je napisal/-a:Sicer jaz nisem eden izmed tistih, ki bi kupili čim švohnejši motor in ga čipali na čim več, meni zadoščajo motorji med 105 in 140 km. Pa vendar menim, da smisel tega leži nekje drugje, zato dam prav tistim, ki to zagovarjajo. Zakaj? Kot prvo, močnejši motor stane več, kot drugo je večja poraba goriva in kot tretje, dražje je tudi letno zavarovanje - se pravi močnejši motor je pogojen z večjimi stroški. Pri čipanju pa je načeloma edini strošek čipanje samo, seveda ob upoštevanju pravilnega načina uporabe (okvar se v tem primeru ni za bati). Poraba se kvečjemu zmanjša za kak deci, zavarovanje pa še vedno plačujemo enako. Tako da pač vsak ima svojo računico.
Bucko99 je napisal/-a:YOC je napisal/-a:Oj, sam imam recimo šestico 1.6TDI 105, 5 prestav in se zadeva pelje čisto solidno, skladno, varčno in skratka OK.
Koliko obratov ima v 5. pri 130 in 150 km/h ?
Hvala,
LP Boštjan
petrolhead_RS je napisal/-a:Ne vem, zakaj se mi zdi da bo to končna podoba
yashica je napisal/-a:Teh PS-ov je že toliko po netu...
yashica je napisal/-a:Nekje sem zasledil podatek, da se bo medosna razdalja povečala na 263cm.
yashica je napisal/-a:@Tattoo ali veš kako je s postavitvijo zunanjih vzratnih ogledal. Ali bodo v stilu novega A3 ?
Tattoo- je napisal/-a:yashica je napisal/-a:Teh PS-ov je že toliko po netu...
...ampak (še) niti enemu ni uspelo prikazati niti generalne oblike avtomobila (kaj šele vseh novih detajlov)! In to pri modelu, ki je po mnenju mnogih iz generacije v generacijo enak!
yashica je napisal/-a:... Zame je to nov avto. Kar se pa oblike tiče sem zagovornik manjših oblikovnih sprememb zunanjosti, ker skakanje iz ene v drugo skrajnost na vsake pet let je zame brca v temo. S tem nek model samo izgublja identiteto. Raje vidim, da se avto nadgrajuje predvsem pod kožo.
Ceed je napisal/-a:Jaz bi rad videl kaj takega![]()
http://www.autobild.es/futuros-coches/v ... vii-180951
IcEm4n je napisal/-a:Armaturka novega Golfa?
http://3.bp.blogspot.com/-CshtUB1ZdNE/U ... 0/def2.jpg
drugmirko je napisal/-a:...je pa jako podobna armaturi novega Seatovega Leona... ne čist, podobna pa je...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov