Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr okt 14, 2009 9:59 pm

Slika

Iz te sprednje perspektive mi je fenomenalna! - sploh pa popravek z leco (zaenkrat se halogenski
zaromet toda, kdo ve morda kmalu xenonski dodatek (ker je sedaj halogenska zarnica H7) seveda
+ pranje v odbijacu (primerno skrito) in ALWR... popravek od prejsnje na mocan +
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 Sr okt 14, 2009 10:02 pm

Zadnjič sem si podrobneje ogledal novega Ceeda in se mi avto zelo dopade. Tako notranjost kot zunanjost. Osebno mi je facelift bolj všeč. Kar se pa notranjosti tiče, nisem našel popolnoma nobene stvari, ki bi me motila.Tudi kvaliteta izdelave se mi je zdela popolnoma ok. Je pa res, da me kvaliteta plastike ravno ne zanima toliko oz. ne kupujem avta glede na to kakšno plastiko ima. No potem pa pogledam cenik pa vidim zakaj toliko ceedov na cesti :D. Pro_ceed 1,6 lx city (več za 2. avto ne bi rabil, sicer pa če primerjam z getzem ima že ta stopnja veliko veliko več opreme od getza tako da mislim da potrebe po tx ni) z avtomatskim menjalnikom za 13.790€ se mi pa res zdi super cena za ta razred. Definitivno za ta denar najboljši nakup , sploh facelift varjanta, ki je še malo bolj dodelana :D. Uglavnem zelo pozitivno presenečen nad avtom

Lp

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če okt 15, 2009 9:32 am

E91 je napisal/-a: sicer pa če primerjam z getzem ima že ta stopnja veliko veliko več opreme od getza tako da mislim da potrebe po tx ni)

Lp

Ne mešat hrušk pa jabolk. Getz pa Ceed sta že po velikosti različna, potem pa še leto prihoda na trg...itd. To je tako kot da bi primerjal novo Astro z Corso.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 Če okt 15, 2009 10:06 am

Templar je napisal/-a:
E91 je napisal/-a: sicer pa če primerjam z getzem ima že ta stopnja veliko veliko več opreme od getza tako da mislim da potrebe po tx ni)

Lp

Ne mešat hrušk pa jabolk. Getz pa Ceed sta že po velikosti različna, potem pa še leto prihoda na trg...itd. To je tako kot da bi primerjal novo Astro z Corso.

Getza si lastim kot 2. avto, zato sem ga dal za primerjavo. Ker če bi slučajno menjal bi vzel pro_ceeda namesto getza, ne namesto bmw-ja ;)

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Če okt 15, 2009 11:52 am

Gosic je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:pokvarili so ga definitivno, predvsem, ker linije zdaj niso skladne, ampak so mu prakticno samo novo masko nataknili. O sranju od plastike, iz katere je ceed narejen se pa lahko pridete prepričat kr k nam domov oziroma pogledat bratov ceed. To je obup od avta :x

Očitno je res en velik drek, cenen plastik fantastik... ker številka prodanih ceedov vse pove. Res obup je ta avto !!! :roll:

Tudi Golfov se proda en kup, pa to pomeni da je dobr?

Tudi Renojev se proda en kup pr nas, pa to pomeni da so dobri?

Tudi Britney Spears proda miljon plat, pa to pomeni da je dobra glasbenica?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če okt 15, 2009 12:32 pm

Jože20 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:pokvarili so ga definitivno, predvsem, ker linije zdaj niso skladne, ampak so mu prakticno samo novo masko nataknili. O sranju od plastike, iz katere je ceed narejen se pa lahko pridete prepričat kr k nam domov oziroma pogledat bratov ceed. To je obup od avta :x

Očitno je res en velik drek, cenen plastik fantastik... ker številka prodanih ceedov vse pove. Res obup je ta avto !!! :roll:

Bistvo tega je, da ma vsak tele svoj veselje in da je na tem forumu kar eno vsiljevanje stvari. In z to plastiko, ki mi gre že pošteno na k**** je tko, da jo ima vsak, ampak je obložena z raznimi dodatki( blago, usnje, dodelana plastika z motivi). Pri nekaterih zgleda bolj ceneno, pri drugih bolj moderno. Če hočeš noro kul, hud, dodelan avto, si kupi bmwja, ne pa govorit o cenovno doseglivih avtih, ki so namenjeni navadnim smrtnikom. Vse nekaj šteje. Avto za tak denar pa je best buy, pa naj reče kdor kar če, in KIA to dobro ve in ji tudi pošteno dobro uspeva. Opažam pa da je nekateri folk tako zagret za svojo firmo, da kar poda slaba mnenja o drugih avtih. Pač čist normalna Slovenska lastnost. Jaz v slovejem lastnem živlenju nemorem imet normalnega kontakta recimo z VAG-ovci. Kadar je govora o avtomobilih je tako da : to moj golf.. to uno tret.. najbolš. Če bi vsak mel en znosn kontakt, znosn razum bi bilo lažje. Marsikomu. In Speedfreak že vem kakšen ima razum, že samo ko sem nekoč omenil porabo.

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Če okt 15, 2009 12:59 pm

Gosic je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:

Bistvo tega je, da ma vsak tele svoj veselje in da je na tem forumu kar eno vsiljevanje stvari. In z to plastiko, ki mi gre že pošteno na k**** je tko, da jo ima vsak, ampak je obložena z raznimi dodatki( blago, usnje, dodelana plastika z motivi). Pri nekaterih zgleda bolj ceneno, pri drugih bolj moderno. Če hočeš noro kul, hud, dodelan avto, si kupi bmwja, ne pa govorit o cenovno doseglivih avtih, ki so namenjeni navadnim smrtnikom. Vse nekaj šteje. Avto za tak denar pa je best buy, pa naj reče kdor kar če, in KIA to dobro ve in ji tudi pošteno dobro uspeva. Opažam pa da je nekateri folk tako zagret za svojo firmo, da kar poda slaba mnenja o drugih avtih. Pač čist normalna Slovenska lastnost. Jaz v slovejem lastnem živlenju nemorem imet normalnega kontakta recimo z VAG-ovci. Kadar je govora o avtomobilih je tako da : to moj golf.. to uno tret.. najbolš. Če bi vsak mel en znosn kontakt, znosn razum bi bilo lažje. Marsikomu. In Speedfreak že vem kakšen ima razum, že samo ko sem nekoč omenil porabo.

1. Moram reč, da si zadel bistvo z tem postom. Nisem reku, da je Ceed slab avto, le da so ga pokvarili z tem faceliftom in to je samo moje mnenje ne pa vsiljevanje mojega mnenja.

2. Verjameš ali ne, js tudi ne. Za njih ne obstaja nič drugo, so zelo nerazgledani in z nerazgledanimi primitivnimi fanatiki je brezveze zgubljat čas.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če okt 15, 2009 1:42 pm

Kdor pravi, da je v Ceed-u slaba plastika, si ni ogledal razrednih konkurentov (Focus, Bravo, Astra, Megane, itd. itd.), kjer ni prav nič boljša - kar pa tudi ne pomeni, da je slaba oz. nekvalitetna, da ne bo nesporazuma. Sicer pa res nevem zakaj se nekateri tako obremenjujete s to plastiko, kot da je to daleč najbolj pomembna stvar v avtu. :roll: Nevem, ampak zadnjič ko sem sedel v Audiju A4 3.0 TDI s-line oprema (prejšnji model) se mi plastika ni zdela nič manj "plastična" kot v mojem Pro_ceed-u. Vse je očitno v glavah, kjer se nahaja blokada, ki sliši na ime "imidž" oz. "značka". :P
Antiznačkar po prepričanju

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Če okt 15, 2009 4:34 pm

Jože20 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:

Prodajne števlike niso edino merilo kvalitete avtomobilov, ampak so pa eno izmed bl pomembnih meril. Avto je ob stanovanjih/hišah za večino ljudi le drugi največji strošek in zato večina kr pogleda, kaj bo kupla. Sj ne rečm, sj se kdaj kdo naserje, ampak, če bi biu določen dobro prodajan avtomobil slab, bi se vrjetno to kr hitro razvedlo in bi mu prodaja drastično padla.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če okt 15, 2009 5:19 pm

Takole bom reku, ljudem, ki dvojne črke propelerji 4 krogi in ostale značke ne pomenijo veliko, rabijo pa avtomobil:
-od točke A-B,
-avto ki se dobro pelje in izgleda
-ne porabi veliko
-ne stane celo premoženje
-ima precej opreme
-imajo med 10-15k€ za nakup

je Ceed odlična izbira, sploh če vzameš v zakup, da se jim ni za ubadat z rabljenimi uvoženimi passati, A4, golfi, ki nimajo ali pa imajo prevrtene km, so imeli ali pa tudi ne vse servise pa še če ga zavarujejo kasko ne stane celo premoženje.

Danes praktično NI več slabih novih avtomobilov. Razlike med avtomobili so ampak niso več nekaj 10% kot včasih ampak nekaj par procentov. Če pa bi rad za svoj denar dobil čimveč in se ti ne mogoče skupne 3-5% razlike, ki je po večini subjektivna zdi, da ne upravičuje 20 in več procentov višjo ceno se pač odločiš za cenejšo opcijo. Če izbiraš med novim avtomobilom za 13k€ in primerljivo opremljenim in enako velikim, z mogoče kakšno tehnično inovacijo za 17k€ boš pri plači 800€ presneto dobro premislil ali je tistih nekaj procentov več in dva zavistna soseda več vredno da še 5 mesece več svojega dela in časa nameniš za avto.

Če ti pa ogromno pomeni to, da je plastika v avtomobilu na otip prijetnejša(očitno je na tem forumu ogromno strokovnjakov za plastiko) se pač zakreditiraš še za kako leto dve, ali pa tvegaš z rabljenim uvozom.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Ne okt 18, 2009 10:08 pm

Kakšna je ta navigacija za 1200€ ki vsebuje 46 evropskih držav, kakšna je pokritost Slovenije? Kljub kameri za senzorje verjetno ni vredna 1200€?

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Po okt 19, 2009 8:24 am

Meni je pa prenovljeni ceed zakon. Sem šel že na dve testni vožnji z njim in lahko le pohvalim, čeprav bi moral za boljši občutek sprobat tudi kakšnega konkurenta. Prej mi ceed nekako ni preveč odgovarjal (čuden volan, oranžna osvetlitev merilnikov) in mi je bil bolj všeč hyundai i30. Sedaj pa dobiš dizla s šestimi prestavami in cel kup novosti, tako da gre za relativno zelo ugoden nakup. Ja, Kia je daleč prišla - ko smo jo po osamosvojitvi Slovenije začeli spoznavati "od blizu", je v glavnem ponujala razne kopije od Mazde, dokler ni prišla pod Hyundai. ;) Sedaj je to čisto nekaj drugega. In resno razmišljam o nakupu ceeda crdi. Res je sicer, da mi je tudi toyota yaris noro všeč (med avtomobili segmenta B zelo posrečeno oblikovan, mogoče v notranjosti za moj okus malo preveč "plastičen"), vendar je s primerljivim motorjem ter opremo skoraj na isti cenovni višini kot ceed - pa je slednji za en razred večji. Mogoče ga bom imel kdaj za drugi avto (seveda bencinarja). :)
Mir in dobro!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po okt 19, 2009 4:58 pm

No, tudi meni se zdi, da so le naredili korak dalje, sicer faceliftanega nisem vozil, so pa porihtal tiste bistvene slabosti. Ta oranžna osvetlitev me več kot 1x moti, sam dobr, da se lahk izklopi display, volan je prej bil najbolj cenen predel celega avta, pa so ga zamenjali, povečali so tudi predal pred sovoznikom. Edino kar mi pri tanovih ni všeč je vžigalnik, ki je zdaj v stilu Yugo in vidno nameščen ob USBju, prej je bil ob pepelniku, pa se je "pospravil".

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman To okt 27, 2009 10:04 pm

V ceniku pri Ceedu SW pod dodatno opremo piše:

- tempomat 350€
- omejevalnik hitrosti 350€

Si narobe razlagam, da je omejevalnik hitrosti preveden tempomat, ali se motim in gre dejansko za dve različni zadevi?

EDIT: Ugotovil da je omejevalnik hitrosti druga zadeva.

Me pa zanima, kako se kaj obnese v praksi, ga kdo uporablja, predvidevam da je teoretično zadeva zelo praktična - uporabna? Pa v praksi?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr dec 16, 2009 11:40 am

Bo pro_cee'da konec?!?!

Italijanski autoblog.it je objavil osnutek intervijuja med autocar-om in kijinim oblikovalcem Peter Schreyer-jem.
g.Peter je omenil, da se pogaja s kijinimi managerji za zamenjavo pro_cee'da, kateri ni dosegel pričakovanega uspeha. V prihodnjih letih naj bi prišla serijska izvedba konceptne kije KEE, v zamenjavo s trivratnim ceedom.
Zapleti v pogajanju naj bi se vrteli okoli uporabe platforme. Kijini manageri si želijo, da bi bila uporabljena cee'd-ova FWD platforma, Schreyer, pa želi svojega coupeja na RWD platformi Genesisa Coupe.

Če kdo razume italijansko,
http://www.autoblog.it/post/23965/allo- ... -e-kia-kee
Zadnjič spremenil Marek_, dne Sr dec 16, 2009 2:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr dec 16, 2009 12:10 pm

A kdo ima podatke o prodaji posameznih karoserijskih različic? Ker mi je čudno, da se proceed slabo prodaja. V Sloveniji se mi zdi, da je še najpogostejši med Ceedi..
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr dec 16, 2009 12:35 pm

Zanimivo, a se drugje po evropi ne prodaja tok dobro al dejansko Schreyer pretirava oz. pričakuje še višjo prodajo?
Slika

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Sr dec 16, 2009 12:36 pm

Sej se mi zdi, da tudi je proceed najbolj prodajan od treh različic ceeda pri nas. Na drugem mestu naj bi bil ceed sw in najslabše naj bi se prodajal 5 vratni ceed. Se že ne spomnim kje sem to prebral, samo se mi zdi da je bilo v delovi prilogi na kolesih.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr dec 16, 2009 12:37 pm

martin_krpan je napisal/-a:A kdo ima podatke o prodaji posameznih karoserijskih različic? Ker mi je čudno, da se proceed slabo prodaja. V Sloveniji se mi zdi, da je še najpogostejši med Ceedi..

Leto 2008:
KIA Pro Cee'd (3-vratni model): 646 vozil
KIA Cee'd (5-vratni model): 576 vozil
KIA Cee'd SW (karavan): 566 vozil
Skupno št. vozil: 1788 vozil

Leto 2009 (do novembra):
KIA Pro Cee'd (3-vratni model): 1273 vozil
KIA Cee'd (5-vratni model): 619 vozil
KIA Cee'd SW (karavan): 524 vozil
Skupno št. vozil: 2416 vozil

P.S.: Je pa potrebno upoštevati, da je SLO avtomobilski trg zelo zelo specifičen in je praktično nemogoče globalno sklepati na podlagi številk iz SLO trga...

IcEm4n je napisal/-a:Zanimivo, a se drugje po evropi ne prodaja tok dobro al dejansko Schreyer pretirava oz. pričakuje še višjo prodajo?

V zahodni Evropi je prodaja Cee'dov glede na ostale znamke bistveno manjša (gledano skozi tržni delež), kot pa v Sloveniji...glede tega je Slovenija nekakšna "siva lisa" v Evropi! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr dec 16, 2009 3:09 pm

Globalne prodaje se ne, da primerjati s slovensko. Cee'd se prodaja dobro, glede tega, da še ni uveljavljena znamka, sicer so prodajne št. v EU slabe, v primerjavi s konkurenco.
Kolikor sem jaz videl se v Avstriji, Italiji ali Nemčiji prodajajo skoraj samo SWji pa 5V.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov