maniaxxx je napisal/-a:Hvala, kakšna je pa kaj poraba pri 130 na ac in na relacijah izven mesta? Sam imam v službo relacijo 25 km v eno smer, kjer se vozim okoli 70km/h ostalo vožnja je večinoma na AC, mesta skorajda nimam nič. Koliko daš za servis?
ejsim je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Hvala, kakšna je pa kaj poraba pri 130 na ac in na relacijah izven mesta? Sam imam v službo relacijo 25 km v eno smer, kjer se vozim okoli 70km/h ostalo vožnja je večinoma na AC, mesta skorajda nimam nič. Koliko daš za servis?
Bom preveril te dni koliko je poraba pri 130 km/h, krivičen bi bil, če bi ti dal podatek na podlagi trenutne porabe. Sicer pa se poraba izven mesta in na daljše ture lepo spusti, mene so najbolj znale zafrkniti kratke ture v zadnjem času. Na začetku (prvih 50k km) sem imel porabo okrog 6 lit.
Za servis pa ti težko povem. Tistih 105k km sem imel zastonj servise (kupljen v akciji, kjer je bilo delo in material zastonj), so bili pa pri tistem servisi na 20k km, sedaj so na 30k km. Sedaj imam namreč enak avtomobil z malo več opreme in dodatno 6. prestavo a imam trenutno na tem "žal" le dobrih 10.000 km na števcu, tako da ti o stroških servisa težko govorim. Če prineseš olje sam, boš precej privarčeval (5,3 lit 5W-30 olja). Servis za bencinarja (tast ima 1.4 benc) stane cca 100 EUR + olje (tisti manjši servisi) oz cca 200 EUR + olje (večji servisi). Velikega servisa pa itak ni, ker je veriga. Je pa odvisno tudi od servisa, govorim za svoj servis.
Za tvojo relacijo in v kolikor voziš normalno, bi bila poraba verjetno okrog 5,5 lit.
maniaxxx je napisal/-a:Cena za diesla z bogato opremo naj ne bi bila več kot 17k evrov, tudi I40 naj bi se pocenil..
maniaxxx je napisal/-a:Cena za diesla z bogato opremo naj ne bi bila več kot 17k evrov, tudi I40 naj bi se pocenil..
frgo je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Cena za diesla z bogato opremo naj ne bi bila več kot 17k evrov, tudi I40 naj bi se pocenil..
i40 sem gledal ta teden in je že 1500€ popusta. Sem dobil občutek, da ga obupno želijo prodat, pa ne gre.
Cena je sigurno previsoka, čeprav je stroj na mestu.
maniaxxx je napisal/-a:ejsim je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Hvala, kakšna je pa kaj poraba pri 130 na ac in na relacijah izven mesta? Sam imam v službo relacijo 25 km v eno smer, kjer se vozim okoli 70km/h ostalo vožnja je večinoma na AC, mesta skorajda nimam nič. Koliko daš za servis?
Bom preveril te dni koliko je poraba pri 130 km/h, krivičen bi bil, če bi ti dal podatek na podlagi trenutne porabe. Sicer pa se poraba izven mesta in na daljše ture lepo spusti, mene so najbolj znale zafrkniti kratke ture v zadnjem času. Na začetku (prvih 50k km) sem imel porabo okrog 6 lit.
Za servis pa ti težko povem. Tistih 105k km sem imel zastonj servise (kupljen v akciji, kjer je bilo delo in material zastonj), so bili pa pri tistem servisi na 20k km, sedaj so na 30k km. Sedaj imam namreč enak avtomobil z malo več opreme in dodatno 6. prestavo a imam trenutno na tem "žal" le dobrih 10.000 km na števcu, tako da ti o stroških servisa težko govorim. Če prineseš olje sam, boš precej privarčeval (5,3 lit 5W-30 olja). Servis za bencinarja (tast ima 1.4 benc) stane cca 100 EUR + olje (tisti manjši servisi) oz cca 200 EUR + olje (večji servisi). Velikega servisa pa itak ni, ker je veriga. Je pa odvisno tudi od servisa, govorim za svoj servis.
Za tvojo relacijo in v kolikor voziš normalno, bi bila poraba verjetno okrog 5,5 lit.
Hvala za odgovor, no v službo in nazaj itak ne morem voziti drugače kot normalno zaradi prometa, tako da imam tudi sedaj s focusom 1.8 tdci porabo okoli 5.5, ali celo manj, tako, da mislim, da bi jo z I30 imel celo manj, ampak to niti ni pomembno, važno mi je, da z avtom ni nobenih težav, ne pa kak deci pri porabi.
maniaxxx je napisal/-a:thnx, to se mi zdi zelo ugodna poraba, to maš 115 konskega al 128?
maniaxxx je napisal/-a:Začela se je prodaja v Belgiji. Osnovna cena dobrih 16k
ejsim je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:thnx, to se mi zdi zelo ugodna poraba, to maš 115 konskega al 128?
Mam 115KM, 128KM je bil za čakat, pa tudi neke razlike naj ne bi bilo, razen te, da ima 128KM višjo končno hitrost.. Čeprav pri meni tudi 115KM dosega skoraj tako hitrost, kot 128KM (197 po števcu oz 195 po gps). Ostali podatki - navor, pospešek.., kot lahko tudi sam vidiš, so enaki.maniaxxx je napisal/-a:Začela se je prodaja v Belgiji. Osnovna cena dobrih 16k
To se mi zdi kar nizka cena.. Pri njih se namreč cena za sedanjo (oz staro) i30-ko začenja pri cca 17.200 EUR, pri nas pa od cca 11.000 EUR.
IcEm4n je napisal/-a:Verjetno je starejši i30 bolje opremljen kot novi i30 (sicer ne znam ne enega ne drugega jezika, ki sta na belgijski strani, ampak tale njihov paket Premiere mi deluje zelo osnovno).
IcEm4n je napisal/-a:Za to mam Google translate, da mi prevaja![]()
![]()
![]()
Mene zanima, kolk bo pr nas cena za spodobno opremljen 1.6 GDI.![]()
zany je napisal/-a:Posnetek samodejnega parkiranja;
http://www.youtube.com/watch?v=2hFFilq6 ... re=related
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov