Vozil tudi jaz, že pred cajtom (se pa ne spomnem več kam sem postal "poročilo"

), hibrida s tistim tricilindrćkom, ki ma zdej končno ketno in ne več jermena v olju....kar se pogona tiče lahko rečem zadovoljivo za umirjene voznike, sem glede na maso in tudi dimenzije avtomobila pričakoval "večji pogreb", pa je kar šlo

. Ni pa, da bi do njega pričakovali kakšno posebno "poskočnost" ali, da bi se z njim človek kej preveč vozu izključno na elektriko... Ni take vrste hibrid.V bistvu je zelo težko pogruntat kdaj je elektro motor v funkciji in kdaj ne (seveda, razen če cel cajt ne buljiš v prikaz na zaslonu). Kar je v bistvu dobro, ker pomeni, da hibridni sklop deluje dovolj uglajeno in nemoteče.
Kar se pa notranjosti tiče, se pa s predhodniki (razen z alexwellom) ne strinjam sploh! Kabina je izjemno prijeten ambient, deluje (predvsem na oko in v bistvu tudi otip) precej bolj "up-market", kot pa dejansko je, volan - njegova os - v bistvu
ni pozicionirana nič kaj bistveno nižje, kot os "normalnih" volanov, je pa od njih precej manjši.... Z drugimi besedami, razdalja med koleni in spodnjim robom volana ni bistveno manjša, kot v drugih vozilih, in občutek, da je "spuščen med kolena", je bolj posledica njegove majhnosti, kot pa tega, da bi bil dejansko pozicioniran drastično nižje od klasičnih volanov.... "Mega-touchscreen-televizor" je dokaj pregleden, volan ga ne zakriva sploh (razen, če je tvoj priljubljeni vozniški položaj "ležanje za volanom"

), osebno pa bi raje videl, da bi (zaradi pogleda na cesto) bil postavljen malo nižje in malo dlje od volana proti šipi.... ampak, to bi se potem "steplo" z touchscrenasto uporabnostjo...
Kakorkoli, notranjost novega 3008 je en zelo prijeten, zanimiv in precej sproščujoč "dnevni" prostor, kar je v bistvu točno to, kar družinski SUV tudi rabi.... ne vem zakaj bi notranjost vozila tega namena moralo zgledat, kot da gre za nek hud "nordšlajfe dirkalnik" !?!