Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe apr 02, 2004 1:00 pm

Biancca je napisal/-a:Avtomobile lepo rišeš,le tako naprej,ampak neki me pa zanima:A znaš še kaj drugega risat,kot avtomobile?Jaz tudi zelo rada rišem.Pohvalno,le tako naprej!! :-P

Ja, rožce tut zna risat. :roll:
Licet volare si in tergo aquilae volat.

rossi_jr.
Nov uporabnik

Napisal/-a rossi_jr. Pe apr 02, 2004 1:34 pm

biancca kej skenirej pa vrž na forum :) bi rad vidu tvoje izdelke...in kaj ti rišeš

ma sj ubistvu k znaš eno stvar narisat poj ti tud druga dost laži steče :) drgač bl avtomobile ampak mam po zveskih tud kej druzga narisan...enmu kolegu sm na torbo narisou s isto pisavo kokr PUMA sest sm mu pa narisal PUJS pa namest pume sm mu narisal pujsa :D :D :D hehehe...je res dobr izpadl!!!

ja sm iz kranja pa če si ti kje iz okolice lahk prletiš :)

ja drgač maš tako tehniki da rišeš tud iz flomastri, sm ta tehnika je pomoje ful težka
life start at 45°

Uporabniški avatar
Biancca
Nov uporabnik

Napisal/-a Biancca Pe apr 02, 2004 2:11 pm

Jst rišem samo na papir,rišem pa kr lepo,pa ne rožic.Ej,jaz sem pa deleč od tebe doma.Čao!

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe apr 02, 2004 4:57 pm

HeP][MeN je napisal/-a:
rossi_jr. je napisal/-a:morš vedt da je s flomastri in raznimi pripomočki velik laži narest to-ker jest rišem samo iz svinčnikam, in to na nekaterih chellenge-ih dost cenjo, na nekaterih pa ne!!!

flomastri pa res ne :shock: kvecm barvice :P

a mogoče veš, da se v arhitekturi riše tud z nalivnimi peresi :!:
:D
tko da... lepo da sodelujete in dajete nasvete, vendat samo preverjene....
ne vem.... a bi ga rad zlagal oz. ne vidm smisla tega tvojga posta :roll:

a se ti ne zdi, da smo tle gor eni tud ki vejo malo več o teh stvareh in da ti
ne bo ratal prepričat človeka, ki se ukvarja s tem in pozna sceno....

skratka... svetujte raj na teme na katere se spoznate :wink:
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

rossi_jr.
Nov uporabnik

Napisal/-a rossi_jr. Pe apr 02, 2004 7:24 pm

he he :P MOČNE BESEDE HUGO :P

ej a si ti že kej prašou...me res firbc matra :)

biancca sej jest tud rišem samo na papir :P...Aja pa tist da si daleč doma-to sm hugotu odpisou k mi je reku da če se enkrat dobimo pa mal predebatiramo, hehehe

čav čav
life start at 45°

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Pe apr 16, 2004 12:36 pm

bom jst dal gor kaj sm risu leta 97 :D ne se smejat, na počitnicah nism mel drucga za delat, :wink:

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Pe apr 16, 2004 1:02 pm

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika evo :wink: pa še mal rožic :D

Uporabniški avatar
péso
Novinec

Napisal/-a péso Ne maj 23, 2004 12:04 pm

sicer mi avti niso tok usec, ampak narisan je pa zlo dobr..
kr nadaljuj s tem :D
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne maj 23, 2004 12:29 pm

Lejga, lejga! :D

No, pa lih včeraj sem se nate spomnu. Me veseli, da končno vidim tvoje risbe. Morem rečt, da si me kar presenetu. Lepo 8) Kaj pa tisti natečaj, ki ga nisi hotu pogledat v Španiji?

A veš kdo sem? :wink:

Pa lep pozdrav,
Luka
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po maj 24, 2004 11:08 am

Da vam malo več o tem povem in razjasnim zadeve: Sam že od pamtiveka rišem, v glavnem avtomobile. Začel sem tako kot ti rossi jr., in še vedno večina risb nastane s svinčnikom, tako na hitro. Par let nazaj sem začel ustvarjati tudi v 3D programih. V ta namen je idealen Rhinoceros 3D, ker je dokaj enostaven. V mojem avatarju je ena slika, ki je bila narejena z računalnikom by me. Ker vidim da vas je več fanov tle bom še kkšno objavu.

Riše se skice in podobno res s flomastri, in sicer takimi ki so podobni markerjem na poseben papir ki barvo hitreje vpija. Npr. od firme Pantone, samo so kar dragi in pri nas jih ni.

Sedaj poteka tekmovanje, na katerem sodelujem skoraj vsako leto. Preberi si na: www.mtdesigncontest.com Mogoče stran še ni updatana, ampak je že znana tema. Poglej si še: www.cardesignnews.com Tam nekje je tud nek tutorial za risanje skic.
Slika

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Napisal/-a swoop Če sep 16, 2004 5:53 pm

ok rossi :) lep pozdrav najprej.

glede tehnik je tako.....to se strinjamo,da najprej nastane ideja v glavi...
-potem pa z razlicnimi tehnikami to spravimo na plano (uporaba svincnika, kulijih...karkoli kar pusca sled)
-skic je veliko, saj je treba najprej poiskati tiso obliko,ki jo zelis....najprej osnovna oblika (kontura) potem doloces sprednji, zadnji del (ki naj bi se nekako skladala), bocna linija itd...
-skice lahko tudi na hitro renderiras (skecth rendering) : priporocena uporaba flumastrow (sopic, pantone-te mam js in morm rec,da se odlicno obnesejo)
-vcasih, no pa tudi zdaj vendar vedno manj, se naredi tudi final render (za predstavitev stranki, narocniku...sebi? :) ).....rocna in rac. tehnika sta lepo oposani na cardesignnews.com
-zdaj v studijih uporabljajo racunalnike...kot sem govoril z Lešnikom, pravi,da rocne skice poskenirajo potem pa jih renderirajo v raznih paint studiih (Alias sketch book, painter...) to je najhitrejsa tehnika, ker za "hecanje" z flomastri in raznimi suhimi pasteli enostavno ni časa.

-drugace na zacetku bolj kot render je pomembna ideja in pac proporionalno "pravilno" postavljena skica-zavisi od tehnike in kaj zelis prikazati...
-zato dolocena poglavja o proporcih in o prostoru pridejo prav, ce jih predelas.

-v procesu pride v postev tudi postavitev ideje v 3d prostor...jaz osebno za to uporabljam Rhinoceros (www.rhino3d.com) in render program Flamingo. (ceprav se zelim za upodabljane nauciti uporabljati Bryce, ki pa je plug-in za Maxa)
-sele, ko imas dovolj skic avtomobila, ki ga zelis zmodelirat se lotis rac.oblikovanja
-cas oblikovanja je predvsem odvisen od tvojega obvladanja programa
-sele pri rac.oblikovanju in potem pri modelaciji (realen model) opazis kaj je sploh mogoce naresti in kaj ne…to ti pride v postev pri kasnejsih dizajnih

p.s.: Pri prvih idejnih skica pustis domisliji prosto pot, kar pomeni da realnos ni pomembna :P :)
No mislm,d mas za neki casa dovolj :)

P.s.: Zanima me kako se je izteklo z michellinovim natecajem…si se prijavil?
No,zdaj ga je ze konec in me zanima, ce bom imel sopotnika za v Detroit :)
Bil sem namrec izbran, da predstavim svoj koncept (Audi RS concept; http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=13177 -to so se prvi renderji)

P.s.: Pojdi pogeldat na peugeotove strani in se prijavi na letosnji natecaj….zeanimiva tema :)…..casa mas se cca. 75dni, da naredis projekt. Jaz ze delam na tem in upam,da bodo letos Slovencu naredili 1:1 model :)

Nekaj rocnih skic….skiciranje na 5min.

1.svincnik (osnova)
2.crn flumaster, barvica (kontura)
3.flomaster (barva, sence)

drugace ti pa svetujem, da RISES,RISES in RISES :) :) (kupi si ta najbl pocen skicerke cca. 120Sit in porisi vse liste:) )

"NIKOLI PA NE KOPIRAJ! ker te ne bodo spostovali"

upam,da bova naslednje leto sosolca na Pfhorzheimu :)

se nekaj mojih starih stvari: http://www.cardesignnews.com/portfolios ... imageNum=2

http://www.designerspace.com/pages/3-de ... olios.html (to so ze stare zadeve- drugi,tretji letnik oblikovne)

Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
swoop
Novinec

Napisal/-a swoop Če sep 16, 2004 9:41 pm

hmm sm sele zdj opazu kok so stari posti tuki gor...a bi se dal ta moj zadnji del ,ki govri o tehnikah risanja prestavit v temu primeren topic.

lp,

andrej

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če sep 16, 2004 10:20 pm

@ SWOOP: zelo dober si! -Krasne dizajne imaš; upam, ma ne da upam ampak zaupam da bos nekega dne velika faca na temu podrocju dizajna. Best of luck!

LP
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov