Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy Po jul 18, 2005 12:13 pm

metallic je napisal/-a:
- deluje na nek optimiziran shellov bencin (zelo priporočljivo)

...Shell Optimax......nic drugega kot pac 98 oktanski bencin
metallic je napisal/-a:- sklopka je tok občutljiva, da ti avto takoj crkne

....kaj pa pricakujes od dirkalne sklopke

Uporabniški avatar
Gnusmas7
Novinec

Napisal/-a Gnusmas7 Po jul 18, 2005 4:19 pm

ce pravilno vozis evota turbo luknje ni (oz je minimalna), se posebej pri osnovnem okoli 260 konjev (sm pozabu)

nekje sm prebral, da pri tem evotu (400konjev) dobis zraven 2 strani papirja, kjer pise kako in kako NE speljati, zaradi tega je clarksonu ugasnu

tuki je se en link (druga stran, pomoje hitrej dela od prejsnga) za tiste, ki niste vidl posnetek

[url] http://thepiratebay.org/details.php?id=3357737
Mitsubishi Lancer Evo VIII MR FQ-400 vs Lamborghini Murcielago (Top Gear)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jul 18, 2005 4:33 pm

Zanimivo zgleda. Telih 400 konj mora biti kar brutalnih.
Sicer pa je zame tale Top Gear ena za lase prevlečena oddaja, ki favorizira le angleške avtomobile. Če bi primerjali Roverja 25 in BMWja 645Ci (BMWja zato, ker jim gre najbolj v nos), bi Rover ziher zmagu. Malo sem na off zakruzal.. ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po jul 18, 2005 4:36 pm

metallic je napisal/-a:Pomankljivosti (by clarkson):
- turbo lag (da notr skriješ slona, kot se je nekdo dobro izrazil :P )
- servis vsakih 4.000 milj
- deluje na nek optimiziran shellov bencin (zelo priporočljivo)
- sklopka je tok občutljiva, da ti avto takoj crkne
- podvozje je tok trdo, da ti plombe vn popadajo (malo za šalo, malo zares)
- pa gume tut kr hitr grejo (kakopak... :D )

Še enkrat, hud avto, ampak ne za everyday use. Za "nedelje", pa za tiste, ki si želijo dirkat (znajo) pa ne morjo. ;)

edit Mogoče bi mogu napisat preveč pomankljivosti za vsakdanjo uporabo. Ker se te na stezi ne poznajo tolk (za kjer je tut namenjen) ;)

-HAHAHA, se mi je zdel da bojo to argumenti.... turbo lag mene ne moti ker ko ne dirkam pac kruzam in takrat je ta avto dovol hitr, ko pa dirkam..... :twisted:

-to da clarkssonu crkne me niti ne cudi ker tip nima pojma o voznji

-Gum porabi enako kot avto s primerljivimi performansami in so cenejse (recimo pagani zonda, carrera gt...)

-4000 milj se mi zdi veliko glede na to da je to avto z takimi zmogljivostmi kot pagani,enzo, carrera gt in z 2.0 4cyl. 400 konjsko masino

Metallic: Predlagam ti da vzames top gear bolj za hec kot zares...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po jul 18, 2005 6:53 pm

lenivec je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:
-HAHAHA, se mi je zdel da bojo to argumenti.... turbo lag mene ne moti ker ko ne dirkam pac kruzam in takrat je ta avto dovol hitr, ko pa dirkam..... :twisted:

čist btw je turbo lukna taka da ma stilo 1.6 bolše, dooooosti bolše pospeške, dokler micki ne zagrabi turbina.

sice rp akaj bi lahko človek pričakoval druga iz tak male mašince in tak velkega turbota... 400 konjev tut ne raste ne drevesu. :D

sploh ni res da je doooooosti hitrejsi...

lancer ga zacne dohitevat preden se vkljuci turbo... sploh pa nevem kdo floora avto v 5 pri 20 kmh?

Res ne razumem kaj s tem testom debilnim hocejo povedat. Sploh pa ne vem kaj se razburjam, itak je jasno da je ta clarksson en bednik ki ne ve veliko o voznji in avtomobilih.

Uporabniški avatar
Gnusmas7
Novinec

Napisal/-a Gnusmas7 Po jul 18, 2005 7:09 pm

clarksson je vozu 60km/h v peti prestavi in stilo tudi
ja kdo pa voz 60 v peti. Jst dam komi pri mojmu v četrto pr 60km/h

Tko da itak bo stilo (z 1.6 brez turbinskim motorjem) prej potegnu v visoke obrtljaje kot pa evo z veliko turbino, kjer zacne turbina vlect pr vsaj 3500 rpm,

sej je clarksson sam reku, vedno mors bit v tapravi prestavi. sej fiatu tut 60 v peti ne leži, ampak ker ima navadn motor bo prej (veliko prej) potegnu kot pa evo z velko turbino

upraste se kaj bi se zgodil, ce bi clarksson samo eno prestavo dol dal, se prav 4.
bye bye stilo
pa se 4. ni dobra, za 60 na uro bi mogu dat pr evotu v drugo

kot sm prej reku, ce pravilno vozis evota, turbo luknje skoraj ni (je minimalna)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Po jul 18, 2005 8:28 pm

Anyway... ni za everyday use.
PS, 320 varjanta ni nič počasnejša (ok, ne bodimo pikolovski ;) ), stane manj in je (by top gear) bolj uporabna (everyday use).

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Po jul 18, 2005 9:08 pm

U glavnem, avto je hud v vsakem primeru. Ni pa treba kritizirat Top geara, če majo neke čudne teste, ampak ni pa nobena avtomobilska oddaja tok zanimiv (5th gear se skrije, kljub vozniku, ki res obvlada) pa tok smešna. Jeremy pač res ne oblada glih avta, ampak zna pa oddajo narest zanimivo.

Ja pa res je logičn, da ne morš pričakovat, da bo v zadnji prestavi turbina takoj prijela pri 30 kmh.

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Po jul 18, 2005 9:33 pm

lenivec je napisal/-a:
krt206 je napisal/-a:. Jeremy pač res ne oblada glih avta

ajd to nemoreš rečt ker clarkson dobro pelje, sploh za svoja leta in postavo ;)

nevem no meni ne daje videza kot da nebi obvladal avta.

Ok no, če si gledal mogoče del iz nurbergringa al pa del, v katerem mu je gledalc pokazal, kako se vozi, ali pa če pogledaš lestvico, kjer znane osebnosti vozijo suzukija in na kateri je tudi on, potem se malo zamisliš. je pa sigurn res, da pa neki izkušenj že pač more met in če ma tut sam avto kot je ford gt, potem že more kej obvladat. NI PA TALENT

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To jul 19, 2005 10:54 am

Samo v vednost: na testu s Stilom je imel le-ta turbodizla, tako da ne sanjajte o 1.6 mašini. :?

Lancer- huh zverina, ampak kaj boš s takim avtom počel na navadni cesti. To je samo zbirateljski kos.
Slika

MunjiS
Nov uporabnik

Napisal/-a MunjiS To jul 19, 2005 10:58 am

:shock: ..strojcina do j**c.. :!:

Uporabniški avatar
Gnusmas7
Novinec

Napisal/-a Gnusmas7 To jul 19, 2005 11:01 am

zame je lancer evo reli avto, homoligiran za navadne ceste hehe :D

darky
Novinec

Napisal/-a darky To jul 19, 2005 11:59 am

No in spet bom jaz uni, ki bo težil!
To da Clarkson nima pojma je prava neumnost. A mislite, da bi vi odpeljali boljše. Pa kaj vam pade na pamet pisati takšne neumnosti?!?!
Tip ima 45 let in je vozil že čisto vse avte na svetu. A mislite, da je enako obvladati vaše mlinčke s 50 konji ali pa kakšno zverino s 500+???!!!
Jao ste eni pametni in se precenjujete.
Una tipica s Transitom, pa je na nurburgringo vsak dan po več ur. V eni prejšnji oddaji mu je bila vodička, ko je testiraj Jaguarja diesel.
Sicer pa sem v nedeljo gledal oddajo, v kateri se na njihovi pisti dajeta Clarkson s Cadilacom STS, Stig pa v Audiu S4 in je Stig kar lepo popušil.

Jao fantje, dejte raje enkrat z glavo v zid potolčt, preden se delate preveč pametne in predvsem sposobne.

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To jul 19, 2005 12:57 pm

Mah ne vem kwa se sekirate zaradi enega clarksona? Avto je enostavno Zver z Veliko zacetnico!
Me je kaksen mesec ali dva nazaj na celovski en Evo7 prehitel in je bilo prav lepo slisati turbinco ob prestavljanju. Lep zvok. Lepa zunanjost oziroma krasen avto.

Lepe sanje se naprej.
Slika

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Sr jul 20, 2005 8:11 pm

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ... that's all ;) :shock: :shock:

PS: sm zakaj sm u anglijiiii :evil: :roll:
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov