Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Po avg 22, 2005 5:25 pm

Mislim, da vsi skupaj malo preveč ozko pristopate k razpravi o dotičnem vozilu.

Najprej, da razčistimo komu je to vozilo konkurenca. MLu, X5, Touaregu, Cayenneu,... Gre za tako imenovane premium SUV v najmočnejših verzijah. ML 63 AMG, Touareg W12, X5 4.8 is, Cayenne Turbo,...

Vsak od proizvajalcev pač vstopi v ta razred s svojo filozofijo. Cene tega amera še ne poznamo in bomo njegove zmogljivosti lahko primerjali predvsem v primerjavi z njegovo ceno.

Poleg tega pa se niti približno ne strinjam z trditvijo, da zmogljivosti niso toliko pomembne. Seveda so. Če ne zaradi druzga zato, ker se avto vozi, ne pa gleda (oz ne SAMO gleda) ;) Definitivno pa to ni edino merilo pri vozilu. Poudarjam pa, da nihče ni otročji, če so mu zmogljivosti pomembnejše od kakšnega drugega podatka.

Upam, da se lahko pogovarjamo tudi malo bolj kontruktivno kot smo se do sedaj ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po avg 22, 2005 5:37 pm

S|icKeR je napisal/-a:ma kaj treba prec začet razpravlat kok kašn avto gre, kok ma navora, konjev, bla bla bla. eni ste kot moj manjši brat k za vsak avto vpraša kok ma konjev pa ko gre (star je 7let). men je ta avto zlo lep. in me prov boli kita kok gre. k tak avto je za uživancijo ne pa za dirkat po cestah. sam useen. če vam 415 KM ni dost, si kupte pa Veyrona. pol bo mogoče dost (mislm da veste na koga je letelo).

to bo top različica jeepa- tko da je izredno pomemben kakšen je motor
drgač pa kr lep- sam prve luči- zgoren del mi ni všeč
lp

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Po avg 22, 2005 6:16 pm

Američan mora met 600 konj da se jih občuti kot nemških 400, nevem pa zakaj je tko.

Kok ma konjev sprašujejo samo bedaki oz. avtomobilski nezainteresiranci, to se ve že vnaprej. ;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po avg 22, 2005 8:53 pm

Caterham je napisal/-a:Zanimiv bo vidt kako bo en bogatas s takim avtom vleku prkolco z 10m jahto za sabo k ma izpuh na stedini...... ;) ;) ;)

LP

Bogazaš ki ima tak avto si bo še enega takšnega kupil ki bo imel izpuh na strani (mogoče slabšo verzijo) in bo BP vlekel tudi magari 12m dolgo jahto z tem avtom :P

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po avg 22, 2005 10:13 pm

DaDek je napisal/-a:
Caterham je napisal/-a:Zanimiv bo vidt kako bo en bogatas s takim avtom vleku prkolco z 10m jahto za sabo k ma izpuh na stedini...... ;) ;) ;)

LP

Bogazaš ki ima tak avto si bo še enega takšnega kupil ki bo imel izpuh na strani (mogoče slabšo verzijo) in bo BP vlekel tudi magari 12m dolgo jahto z tem avtom :P

bol kurčeva jahta bo to 12m dolga pa 2.59 m široka- vse kar je širi gre z izrednim prevozom- saj kokr je men znano
kot druga pa z bencinarjem- pa čeprav tko močnim ni priporočljivo par tonsko yahto vozt
lp

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To avg 23, 2005 12:28 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Američan mora met 600 konj da se jih občuti kot nemških 400, nevem pa zakaj je tko.

Tocn tko, pa se vedno ne gre tko k nemec
Sicer mi pa ta avto ni vsec, kr ni nc posebnga ce gledas druge ameriske po obliki

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To avg 23, 2005 1:36 pm

Tomcatter je napisal/-a:
BMW Motorsport je napisal/-a:Američan mora met 600 konj da se jih občuti kot nemških 400, nevem pa zakaj je tko.

Tocn tko, pa se vedno ne gre tko k nemec
Sicer mi pa ta avto ni vsec, kr ni nc posebnga ce gledas druge ameriske po obliki

Ameriški terenc s 600KM po skor vsakem terenu pelje čist normalno, medtem ko nemški terenc s 400KM komaj po makadamu vozi.

Aja pozabil sem - nemci še nobenga terenca niso naredl. SORRY :lol:
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To avg 23, 2005 2:05 pm

nebivedu je napisal/-a:Ameriški terenc s 600KM po skor vsakem terenu pelje čist normalno, medtem ko nemški terenc s 400KM komaj po makadamu vozi.

Pa ja ne bos reku da Mercedes G ni terenc. A si se s tem ze peljal? To je na terenu neustavljivo, se Hummer mu je po terenu podrejen

Pa se neki. Jst poznam velik americanov, in vecinoma vozijo Jeep, Forde, GMC, 2 mata lincona in te stvari na mokri cesti zgubi oprijem, tko da na teren s tem ne bi nikdar su

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 23, 2005 3:58 pm

Tomcatter je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Ameriški terenc s 600KM po skor vsakem terenu pelje čist normalno, medtem ko nemški terenc s 400KM komaj po makadamu vozi.

Pa ja ne bos reku da Mercedes G ni terenc. A si se s tem ze peljal? To je na terenu neustavljivo, se Hummer mu je po terenu podrejen

Pa se neki. Jst poznam velik americanov, in vecinoma vozijo Jeep, Forde, GMC, 2 mata lincona in te stvari na mokri cesti zgubi oprijem, tko da na teren s tem ne bi nikdar su

Mercedes G je bil včasih Puch...go figure :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To avg 23, 2005 4:10 pm

Slide je napisal/-a:Mercedes G je bil včasih Puch...go figure :lol:

Ne Puch je kupil licenco od Mercedesa, jaz govorim o pravem modernem MB G

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 23, 2005 5:09 pm

Tomcatter je napisal/-a:

Če je tako se posipam s pepelom...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To avg 23, 2005 7:20 pm

Tomcatter je napisal/-a:

to sploh ni težko, ker H2 je vse drugo prej kot terenec. če se gre pa za H1, pa lahko da res.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To avg 23, 2005 8:13 pm

Tomcatter je napisal/-a:Pa se neki. Jst poznam velik americanov, in vecinoma vozijo Jeep, Forde, GMC, 2 mata lincona in te stvari na mokri cesti zgubi oprijem, tko da na teren s tem ne bi nikdar su

dokler se neboš peljal z grand cherokeejem po mokri cesti do takrat bodi tiho prosim lepo....

ajd

stifler
Nov uporabnik

Napisal/-a stifler To nov 15, 2005 11:18 am

mi mamo doma novega grand cherokeeja 4.7 v8, pa se lohk vsak bmw pa mercedez pa porsche skrijejo kar se tiče terenske vožnje.brez konkurence :D :lol: 8)

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To nov 15, 2005 11:29 am

Tomcatter je napisal/-a:

pol so tut puchovi 4x4 sistemi kopija mbja??(oz nevem ce ni styer delal pogone pa prenose)

A mi lahko poves na osnovi cesa trdis da je puch kupil licenco kolikor vem je mercedes dal samo motor in menjalnik, pa pri civilnih verzijah je opremljal notranjost, drugac je bil pa to skupen projekt pri katerem je za prave offroad zmogljivosti poskrbel puch-styer.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To nov 15, 2005 10:28 pm

DaDek je napisal/-a:
Tomcatter je napisal/-a:Pa se neki. Jst poznam velik americanov, in vecinoma vozijo Jeep, Forde, GMC, 2 mata lincona in te stvari na mokri cesti zgubi oprijem, tko da na teren s tem ne bi nikdar su

dokler se neboš peljal z grand cherokeejem po mokri cesti do takrat bodi tiho prosim lepo....

ajd

No ja sm pretiravu, mokra cesta ni bla glih problem. To se nam je z unim Dodgem Durangotom mislm zgodil. Me je en american pelu, pa mu je pred hiso kjer ma pesek posipan (zdej pa nevem, jst si predstavlam da je 4X4, kr ce je sam zadni pogon bom tih ostou) tok kopalo, da ga je mogu kr tm pustit. Sej bi prsu vn, sam mu je blo skoda razmetat un pesek.

Se opravicujem glede komentarja z mokro cesto :bonk

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To nov 15, 2005 10:36 pm

HajdukS je napisal/-a:
Tomcatter je napisal/-a:

pol so tut puchovi 4x4 sistemi kopija mbja??(oz nevem ce ni styer delal pogone pa prenose)

A mi lahko poves na osnovi cesa trdis da je puch kupil licenco kolikor vem je mercedes dal samo motor in menjalnik, pa pri civilnih verzijah je opremljal notranjost, drugac je bil pa to skupen projekt pri katerem je za prave offroad zmogljivosti poskrbel puch-styer.

Oprosti, to sm tut mal na hitro zinu. Jst to trdim na osnovi da sm to nekje slisal :bonk :oops: :oops:

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Sr nov 16, 2005 10:42 am

HajdukS je napisal/-a:
Tomcatter je napisal/-a:

styer je izdeloval pogonske sklope. Med drugim tudi za MB-jev 4 - matic, ki ga vgrajuje v svoje limuzine (te modele so v njihovi tovarni celo sestavljali).
sedaj pa je prišlo do nekih razhajanj, če se ne motim.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr nov 16, 2005 10:55 am

no potem moja špekulacija ni bla tako mimo...steyr je namreč avstrijski če se prav spomnim :mrgreen:

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Re: JEEP Grand Cherokee SRT-8

Napisal/-a carloabarth Če jun 21, 2012 7:04 pm

Jeep Grand Cherokee SRT

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika