INFINITI je napisal/-a:Slide je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Fantje mogoče bo tole šok, sam če greste pogledat na profesionalne spletne strani iz avtomobilske industrije, pa še kake intervjuje z managerji iz nemčije, japonske in zda, boste ugotovili isto kakor jaz - Kitajci bodo zelo kmalu na pohodu. Zato pa VW in kopica drugih veselo odpira tovarne dol, ker so novo in bodoče največje tržišče. AMpak kolikor jih ljubijo, toliko se jih tudi bojijo, saj kitajci ne priznavajo licenc in patentov, so avtomatično solastniki tovarne če jo tam odpreš (pogoj da dovolijo obratovanj) in so izredno poceni delovna sila z ogromnim kapitalskim potencialom. Kar ne znajo naredit sami enostavno meni nič tebi nič spizdijo in skopirajo, ali pa kupijo najboljše strokovnjake, da jim naredi zadevo - pomislite samo od kod tona elektronike in delov za avtomobile prihaja pravzaprav - imajo knowhow in izkušnje z izdelavo. Za bat se jih je, res za bat.
Dobr, ne dramatizirajmo no...oni lahko kopirajo, ampak ni nujno da se bo to prodajalo, niti da bo tako dobro...ker folk ne bo še tko hmal zaupal, pa tudi z napredkom ne bodo šlo verjetno tako naprej kot evropejci in japonci...kaj pa vem no...takrat ko bodo zarad kitajcev propadale tavelke firme(avtomobilske) bom pa verjetn že tko fliknu in se ne sekiram prov ekstra
Pa saj ne pravim da bo to jutri - poglejmo čez 5-10 let. Jaz govorim o potencialu, ki ga imajo in prednosti ki sem jih prej naštel - cena bo zagotovo super, prodaja pa je stvar marketinga - če bodo dali normalna imena in ne ta čunga-lunga kot jih imajo na domačem terenu bodo hitr šopnli po dolgem in počez evropo. Je pa res nekaj - prestiža BMW ali kaj podobnega ne bodo dosegli tako hitro, bo pa pol hitreje od lexusa če se tako odločijo.
Čunga lunga...

Sej maš čist prov po svoje, samo čudežev vseeno ne bojo mogli delat, lexus ali pa infiniti je res zakon in po ničemer praktično ne zaostajata za premium znamkami evrope, vendar je tudi cena premium in meni se to zdi prav. Saj materiali in skrben razvoj le nekaj stane. Čudeža pa pomoje (upam!!!) s strani kitajcev vseeno ne bo