Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jan 06, 2006 10:01 am

Še par sličic notranjosti:

Slika
Slika

Globalizacija bo povsem spremenila koncern GM. Morali se bomo navaditi na vedno več proizvodov iz Koreje, tudi pri Oplu. Avstralski Holden, ki je do nedavnega prisegal na Oplovo tehnologijo, si je velik del svoje palete (razen domačega Commodoreja) že sposodil pri Korejcih. Prejšnja Holden Barina je prihajala iz Oplove španske tovarne (Corsa), nova Barina pa prihaja iz Koreje (Kalos). Za moje pojme korak nazaj, ki pa Avstralcem očitno ustreza. Nova avstralska Vectra bo sedaj že 100% tale daewoo tosca in ne več nemška vectra kot do sedaj. Ostane samo še Holden Astra, pa še to je vprašanje časa, kdaj jo bo nadomestil kak fejwoo.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Re: Daewoo Tosca/Chevy Epica

Napisal/-a M-Fan Po jan 09, 2006 11:21 am

Joie de vivre! je napisal/-a:V koreji se imenuje daewoo magnus, pri nas chevrolet evanda, v Ameriki suzuki verona, v kanadi chevrolet epica... Prihaja nov Korejec z mnogoterimi obrazi.

Tole je uradni rendering, tako da pričakujte zelo podobno serijsko različico.

Slika

LP,
Joie

suzuki pa daewoo ni isto. to je tko kokr d bi reku da j e isto opel kadet pa daewoo racer :jao:
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 09, 2006 12:42 pm

Oprosti M-fan, ampak JE enako. Daewoo Magnus, Chevrolet Evanda in Suzuki Verona so povsem enaki avtomobili, ki prihajajo z istega traku v Južni Koreji. V prihodnje se jim bosta pridružila še holden vectra za avstralski trg in buick excelle za kitajski.

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Ne jan 15, 2006 7:02 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Oprosti M-fan, ampak JE enako. Daewoo Magnus, Chevrolet Evanda in Suzuki Verona so povsem enaki avtomobili, ki prihajajo z istega traku v Južni Koreji. V prihodnje se jim bosta pridružila še holden vectra za avstralski trg in buick excelle za kitajski.

ista sta zate ja.... kr pogledaš avto na tak način k ga pač, ti pogledaš. racer pa kadet sta pol tut enaka?
kr če pa to misleš, pol pa škoda d se kej pogovarjava...
;)

Slika

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Ne jan 15, 2006 7:20 pm

M-Fan je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Oprosti M-fan, ampak JE enako. Daewoo Magnus, Chevrolet Evanda in Suzuki Verona so povsem enaki avtomobili, ki prihajajo z istega traku v Južni Koreji. V prihodnje se jim bosta pridružila še holden vectra za avstralski trg in buick excelle za kitajski.

ista sta zate ja.... kr pogledaš avto na tak način k ga pač, ti pogledaš. racer pa kadet sta pol tut enaka?
kr če pa to misleš, pol pa škoda d se kej pogovarjava...
;)

ja jst mislm da ti res ne razumeš kadet je bil narejen po nemških standardih in so ga izdelovali v nemčiji, bosni, koreji... racer je bil nrejen v isti korejski tovarni kot prej kadet le da so bili v racerju uporabljeni manj kakovostnejši sestavni deli.

Kar se tiče pa tukaj predstavljenih modelov se pa ve da bo avto iste kakovosti Daewoo Magnus, Chevrolet Evanda in Suzuki Verona so povsem identični avtomobili saj bodo prihajali z istega traka le z drugo značko 8)
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 15, 2006 7:58 pm

M-fan, racer je licenčna varianta kadetta in to precej slabše kvalitete, medtem ko so tosca, epica in verona povsen enaki avtomobili, iz povsem enakih materijalov, sestavljajo pa jih isti delavci... :roll: :roll: Če ne razumeš, potem ti nihče ne more več pomagati...

Lebica, pravega kadetta so izdelovali zgolj in samo v Evropi (Nemčiji, Angliji, Belgiji), v Jugoslavijo (Kikinda v Vojvodini) so jih dobivali napol sestavljene, v IDI so jih do konca sestavili in s tem se je avto tretiral kot domač proizvod (brez carine).

LP,
Joie

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jan 15, 2006 10:46 pm

Kolikor vem samo prvi model Kadetta E, prenovljenega pa nič več.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Po jan 16, 2006 8:27 am

Joie de vivre! je napisal/-a:M-fan, racer je licenčna varianta kadetta in to precej slabše kvalitete, medtem ko so tosca, epica in verona povsen enaki avtomobili, iz povsem enakih materijalov, sestavljajo pa jih isti delavci... :roll: :roll: Če ne razumeš, potem ti nihče ne more več pomagati...

Lebica, pravega kadetta so izdelovali zgolj in samo v Evropi (Nemčiji, Angliji, Belgiji), v Jugoslavijo (Kikinda v Vojvodini) so jih dobivali napol sestavljene, v IDI so jih do konca sestavili in s tem se je avto tretiral kot domač proizvod (brez carine).

LP,
Joie

ti kr trajbi svoje. ko ti bo pa nekdo povedu k se pa "res" spozna na avte bo pa ql al ka? a ne zastopš da jst iz tebe nism hotu delat butla oz. nevedneža al karkoli si mislu.... hotu sm sam neki povedat kar je res. sm mislu da ste nekteri kle gor zarad tega da se kej naučite... ampak kle je vsazga sram priznat da je meu neki narobe.

uživi ajd. :)

Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 16, 2006 9:28 am

Ne vem kaj sploh hočeš. Jaz trdim, da kadett in racer nista enaka, imata sicer enak DNK, ampak sta rojena pri različnih materah in iz različnih materialov, chevrolet epica ali daewoo tosca ali pa suzuki verona pa so enaki avti, enakega DNK, rojeni pri isti "materi", na istem tekočem traku, od istih delavcev. To je čisti badge-engineering, medtem ko racer/kadett ni badge engineering, ampak je licenčna proizvodnja pod drugo znamko, nekako tako kot fiat/zastava.

In ne ti meni :jao: , ker lahko edinole jaz tebi :jao:

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Po jan 16, 2006 4:26 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ne vem kaj sploh hočeš. Jaz trdim, da kadett in racer nista enaka, imata sicer enak DNK, ampak sta rojena pri različnih materah in iz različnih materialov, chevrolet epica ali daewoo tosca ali pa suzuki verona pa so enaki avti, enakega DNK, rojeni pri isti "materi", na istem tekočem traku, od istih delavcev. To je čisti badge-engineering, medtem ko racer/kadett ni badge engineering, ampak je licenčna proizvodnja pod drugo znamko, nekako tako kot fiat/zastava.

In ne ti meni :jao: , ker lahko edinole jaz tebi :jao:

Whatever :clapclap :hi

Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 16, 2006 9:44 pm

Očitno še vedno samozavestno trdiš, da imaš prav... Naj mu še nekdo drug razloži.

Racer in Kadett ni enako, Tosca in Evanda pa je. Pika.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 17, 2006 1:54 pm

bom še jaz poskusil. To je isti avto, ki mu za različna tržišča dajo različna imena in značko. Če je še kaj nejasnega, nam prosim sporoči. BTW glede tega tvojega stokanja (sm mislu da ste nekteri kle gor zarad tega da se kej naučite... ampak kle je vsazga sram priznat da je meu neki narobe.) - obstajajo splošno sprejete resnice (pregovori itd), katerih se je kdaj koristno držat. Predlagam, da razmisliš o svojem odnosu do le-te: "Najprej pometi pred svojim pragom" in se morda celo opravičiš, pa te bomo bolj spoštovali (in se morda še mi kdaj opravičili). lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jun 02, 2006 5:08 pm

Znana je cena v Sloveniji: 4.672.980 SIT za 2.0 R6 ter 5.837.630 za 2.5 R6 avt.

Tako ugodni šestvaljniki so vedno dobrodošli, ni res?

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jun 03, 2006 1:57 am

esem je napisal/-a: BTW glede tega tvojega stokanja (sm mislu da ste nekteri kle gor zarad tega da se kej naučite... ampak kle je vsazga sram priznat da je meu neki narobe.) - obstajajo splošno sprejete resnice (pregovori itd), katerih se je kdaj koristno držat. Predlagam, da razmisliš o svojem odnosu do le-te: "Najprej pometi pred svojim pragom" in se morda celo opravičiš, pa te bomo bolj spoštovali (in se morda še mi kdaj opravičili). lp

Esem, ne trudi se, škoda energije...

S tem svojim brezveznim oporekanjem samo smeti na forumu, namesto da bi postavljal pametna vprašanja. To njegovo početje se mi zdi zajebancija.

lp, mm
Zadnjič spremenil Lignage, dne So jun 03, 2006 2:55 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jun 03, 2006 2:30 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Znana je cena v Sloveniji: 4.672.980 SIT za 2.0 R6 ter 5.837.630 za 2.5 R6 avt.

Tako ugodni šestvaljniki so vedno dobrodošli, ni res?

Na to vprašanje je težko pritrdilno odgovorit. Misliš, da bi bil to res tisti razlog, na podlagi katerega bi nekdo kupil Epico :?:

Zdi se mi, da bomo ta avto sila redko srečevali na cestah...

lp, mm

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ So jun 03, 2006 7:57 am

Jaz sem tudi mnenja, da pri nas ne bo šel dobro v promet. Za druge ne vem, ampak meni je avto na zunaj grd :D Še posebej pa ne bi dal 5mio SIT za korejca s katerim imam že zelo slabe izkušnje.
Pa tudi Opel astro GTC, ki je veliko bolj všečna, dobiš že za slabe 4mio.

Ali kdo ve, če so avto že preizkusili na euro ncap testu ali kako se že reče tam, kjer delajo chrash teste? In če so že, kako se je obnesel.
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jun 03, 2006 6:46 pm

AS_ je napisal/-a:Ali kdo ve, če so avto že preizkusili na euro ncap testu ali kako se že reče tam, kjer delajo chrash teste? In če so že, kako se je obnesel.

Tega avta na testu varnosti EuroNCAP še niso preizkusili in ga tudi ne bodo. Že dovolj velik polom so doživeli z Aveotom. To da bi ga doživeli še z Epico bi bilo preveč. Če je že varnostno slab je za njih boljše da se to ne ve...

Osel gre samo enkrat na led.

lp, mm

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jun 03, 2006 11:57 pm

To velja tut za kupce. Vsaj upam. Bi človek pričakoval, da se varnost in kvaliteta vsaj slabšala ne bosta, če se že izbolšujeta ne.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jun 04, 2006 12:00 pm

Če ne bi bil obremenjen z znamkami, bi ta avto vsekakor bil na mojem seznamu. Za slabih 6 mio. tu dobiš prostoren avto, 6 cilindrov ter avtomatski menjalnik. Pri VW-ju bi za ta denar dobil kaj, oskubljenega passata? Tudi oblika mi je všečna.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 Ne jun 04, 2006 12:10 pm

kot je že blo rečeno. bo modelu ime chevy EPICA...
v sloveniji jih je blo enih 10 komadov kot predstavitveni avti...
in uni ki so jih vozli pravijo da avto deluje izjemno dobro...
Never settle for a moment of mediocracy.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov