Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po avg 01, 2005 11:15 am

Plus to, da je Bemwa oskubljena do ročne klime, pomojem...

Glede 159 GTA... krasen avto, ampak podatki me nekoliko čudijo... Maseratijev tuned-up motor pa 5.5 s do 100? Saj toliko težja pa ni od Maseratija Coupe CC, ki s tem motorjem doseže 4.8 s do 100?

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Po avg 01, 2005 11:20 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:
Miholl je napisal/-a:še vedno bo ceneje kot M3 ali kak S4 recimo...

No ja, sedaj je koštala okrog 10m mar ne? Če bojo res vgradili maseratijev motor bistveno nižje cene od konkurence ni za pričakovati. Tudi 159 3.2q stane čisto tu-tu z Audijem A4 ali BMW serije 3 s primerljivim motorjem...
Tako pač je, alfa ne bo več poceni in tako je prav, saj ji je fiat požru ves ugled...samo še zadnji pogon naj uštimajo(nikoliveč.press) pa malo šepanja pri končni izdelavi, pa bo resnično super avto in povsem enakovredna izbira raznim premium znamkam...
Do takrat ko se pa stvari urejajo...moj "cuore sportivo" bije za BMW... ;)

Ja, Slide, po mojem prav razmišljaš.

Samo če primerjamo sedanjo Alfo GT 1.9 JTDm, ki stane ob isti opremi več kot BMW 320 Cd (enako 150 KM) in gre objektivno za slabše vozilo. Čeprav je Alfa GT zelo lep avtomobil, ima sprednji pogon, predvsem pa izhaja iz vozila nižje klase (147) - še armaturno ima isto...

Strinjam se, da bo po vsej verjetnosti GTA vsaj ekvivalentna M3 in S4, če ne boljša, menim, da nikakor ne bo cenejša. In to je dejstvo. Vrednost rabljenega vozila pa bo definitivno nižja od obeh. Tako pač je.

Bi pa bil zelo vesel kakšnih presenečenj ;)

LP,
don CONSIGLIO

Alfa GT je narejena na osnovi alfe 156.
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Po avg 01, 2005 11:22 am

dunker je napisal/-a:Plus to, da je Bemwa oskubljena do ročne klime, pomojem...

Glede 159 GTA... krasen avto, ampak podatki me nekoliko čudijo... Maseratijev tuned-up motor pa 5.5 s do 100? Saj toliko težja pa ni od Maseratija Coupe CC, ki s tem motorjem doseže 4.8 s do 100?

159 3.2 Q4 ima kar 1740 kilogramov. Koliko jih bo imela GTA ne vem, ampak najbrž več.
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po avg 01, 2005 11:26 am

Men je pa zdajšnji model lepši. :!:
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 01, 2005 11:37 am

Norden je napisal/-a:

159 3.2 Q4 ima kar 1740 kilogramov. Koliko jih bo imela GTA ne vem, ampak najbrž več.

Je tudi PRIBLIŽNO 200kg težja od 330i in 100kg od Audija 3.2q...teža jo vsekakor tepe...ima pa najlepši dizajn za moj okus...bella machina :tomidelej:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

pehtren
Novinec

Kraj: za devetimi gorami, za devetimi vodami...oo fak kje jest zvim

Napisal/-a pehtren Po avg 01, 2005 11:38 am

lep avto samo pretezek. drugace je lep.

m.a.t.e.j.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t.e.j. Po avg 01, 2005 12:22 pm

Kolk je pa ta alfa meni vsec.. Prava zverina. Grrrrrrrrr

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Po avg 01, 2005 12:31 pm

drk drk drk :DDD

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po avg 01, 2005 1:03 pm

Slide je napisal/-a:
Norden je napisal/-a:

Je tudi PRIBLIŽNO 200kg težja od 330i in 100kg od Audija 3.2q...teža jo vsekakor tepe...ima pa najlepši dizajn za moj okus...bella machina :tomidelej:

S to opremo, ki jo ima Alfa 159 ze serijsko bi tudi Audi in BMW bla tezja, kakor vem so vedno teze serijske in ne vsa oprema. Tako da ne vem kje bi bila teza problem, plus od tega ljudje znajo govorit napake se predn sploh pride uradno ven. :roll:

Uporabniški avatar
Hitri Fredl
Nov uporabnik

Napisal/-a Hitri Fredl Po avg 01, 2005 1:15 pm

Avto je bomba 8)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 01, 2005 1:37 pm

Dejch je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:
Norden je napisal/-a:

S to opremo, ki jo ima Alfa 159 ze serijsko bi tudi Audi in BMW bla tezja, kakor vem so vedno teze serijske in ne vsa oprema. Tako da ne vem kje bi bila teza problem, plus od tega ljudje znajo govorit napake se predn sploh pride uradno ven. :roll:

Napake sem pa povzel samo od tam da sem prebral primerjalni test z full optional alfo 159 3.2q4 , bmw 330i in audijem 3.2q :roll:
In tud zarad teže zmogljivosti trpijo...tako pač je, tako kot je lepša od bmw-ja ima na žalost slabše vozne lastnosti od njega(po suhem) in performanse od obeh nemških konkurentov...tako pač je!
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Po avg 01, 2005 1:39 pm

Hitri Fredl je napisal/-a:Avto je bomba 8)

Ne bomba, ampak "Cuore Sportivo"! 8)
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po avg 01, 2005 2:15 pm

Slide je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:
Norden je napisal/-a:

Napake sem pa povzel samo od tam da sem prebral primerjalni test z full optional alfo 159 3.2q4 , bmw 330i in audijem 3.2q :roll:
In tud zarad teže zmogljivosti trpijo...tako pač je, tako kot je lepša od bmw-ja ima na žalost slabše vozne lastnosti od njega(po suhem) in performanse od obeh nemških konkurentov...tako pač je!

Mene bolj zanima kako bo na stezi (glede na to da Alfa tepe ze par let BMW v ETCC s sprednjim pogonom se upam trdit, da bo z Q4 se hujs) in ni mi jasno kako je ze tebi vse jasno, kdo je hitrejsi, glede na to, da 159 se ni uradno uzuni. Ni pa vse v 0-100, ce se ne ves. In ja posreduj link teh tež, glede na opremo, da vidim tudi jaz, ker vse kar sem videl, so podatki osnovnih modelov in kakor vemo so tako BMW kakor Audi v osnovi skoraj brez kakrne koli opreme (nemci pac). :roll:

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po avg 01, 2005 2:34 pm

Miholl je napisal/-a:@don: od kje pa teb info da Gtjka stane več kot Bmw??

Gt mJet dizlca stane 6.4 miljona, Bemwa pa 8.79 miljona.....

to pa tud mene zanima ;) pa če gledaš opremo k jo maš not pri serijski pa lahku spet razglabljamo dalje ;) glede na bmwjevo seveda ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po avg 01, 2005 2:39 pm

če bi bla pa alfa dražja od bmw-ja bi blo pa mal čudn vseskupej.

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a VaLe Po avg 01, 2005 2:42 pm

Kaj res še nobeden ni pomislil da je to photoshop al kaj? :har
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 01, 2005 2:56 pm

Dejch je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Napake sem pa povzel samo od tam da sem prebral primerjalni test z full optional alfo 159 3.2q4 , bmw 330i in audijem 3.2q :roll:

Mene bolj zanima kako bo na stezi (glede na to da Alfa tepe ze par let BMW v ETCC s sprednjim pogonom se upam trdit, da bo z Q4 se hujs) in ni mi jasno kako je ze tebi vse jasno, kdo je hitrejsi, glede na to, da 159 se ni uradno uzuni. Ni pa vse v 0-100, ce se ne ves. In ja posreduj link teh tež, glede na opremo, da vidim tudi jaz, ker vse kar sem videl, so podatki osnovnih modelov in kakor vemo so tako BMW kakor Audi v osnovi skoraj brez kakrne koli opreme (nemci pac). :roll:

Lej, dirkalni avto s cestnim nima NIČ skupnega, tako da ne mešajva hrušk in jabolk...
Sem ti napisal da je (zaenkrat) slabša tudi v voznih lastnostih ker je serijsko podvozje v primerjavi z 330i premehko in se preveč nagiba, recimo da bo športno podvozje zadevo omililo, a še vedno ne bo idealne razdelitve teže in prednosti zadnjega pogona. Tako kot BMW brez oznake x ne bo nikoli sledil Alfi po spolzki cesti... Audi se v primerjavi z obema odziva še bolj "user friendly" saj trmasto podkrmari, čeprav je dokaj čvrsto nasajen, Alfa ja pa bolj nevtralna kar je plus, še vedno je pa BMW daleč najbolj zabaven med ovinki saj podkrmarjenja praktično ne pozna.Nekako takole torej...Audi-se ne nagiba a podkrmari, Alfa manj podkrmari, ima boljšo razporeditev moči za športno vožnjo ampak je premehka, BMW vozne lastnosti brez zamer!
Kako ti naj linkam, če imam doma revijo in ne test z interneta, avtomobila sta bila pa ravno tako opremljena kot alfa. BMW je lažji predvsem na račun "pomanjkanja" pogona spredaj.
Ne vem zakaj vam je nekaterim privržencem tok težko priznat da je nekaj boljše od vašega avtomobila. Sam vozim BMW, pa mi je Alfa neprimerno lepša, ampak dejstvo je da so ji zajebali vozne lastnosti pred ene 15-20 leti ko so ukinli zadnji pogon...na veliko žalost te športne znamke iz Italije! Ostaja pa lepa...upam da bo vedno tko...

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po avg 01, 2005 3:02 pm

VaLe je napisal/-a:Kaj res še nobeden ni pomislil da je to photoshop al kaj? :har

Ja ja, saj vemo da je photoshop. Mene je bolj navdusila novica glede motorja, toda to bomo videli koliko bo sploh res. :)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 01, 2005 4:02 pm

Mene osebno ne moti nič, še vedno bi jo imel bistveno raje kot Audija, ki je mimogrede tudi pri bajti...So mi pa neznansko všeč zabavni vložki z zadnjim pogonom, ki ga ne mislim kar tako zamenjat...vsaj dokler se ne umirim no...potem pa se ne bi branil kakšne črne 159 3.2q4 z bež usnjem in bež notranjostjo itd...bella machina kot sem že rekel ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 02, 2005 11:54 am

A morte to vsi povedat...evo se že briše, zdej pa nehite tečnart :roll:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov