Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

PureTNT
Uporabnik

997TT blueprints

Napisal/-a PureTNT So nov 05, 2005 4:12 pm

Uspelo mi je dobiti še diagram zadnjega krilca, če to slučajno koga zanima.

Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Ne nov 06, 2005 12:44 am

Zanimiva zadeva.Predvidevam da je to krilce, ki se pri določnei hitrosti(130,ne) še malo bolj vzpne iz avta in sicer za novega Turba?

Kaj pomenijo vse te številke na skici?So to številke kosov za proizvodnjo?
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne nov 06, 2005 1:11 am

Mick Jerry je napisal/-a:Zanimiva zadeva.Predvidevam da je to krilce, ki se pri določnei hitrosti(130,ne) še malo bolj vzpne iz avta in sicer za novega Turba?

Kaj pomenijo vse te številke na skici?So to številke kosov za proizvodnjo?

Da, krilce se vzdigne pri 120 km/h. Te številke so namenjene opisu naprave pri postopku patentiranja.

Lp

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne nov 06, 2005 12:08 pm

pišuka, samo je pa res hud :shock:
pa se moje barve, crne :P pa te felgne.. orgazmicno :D :vrum

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To dec 13, 2005 12:05 am

Da vam postrežem s skorajda končnimi slikami. Zadnji del je pravi, medtem ko je prednji še malce zakrit. Avto, ki sem ga videl nezakritega, spredaj izgleda super, čeprav je razlika neznatna.
Zadnji del:
Slika

Sprednji del - slika je digitalno obdelana:
Slika[/img]
Zadnjič spremenil PureTNT, dne To dec 13, 2005 1:13 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To dec 13, 2005 12:15 am

sprednje luči so mi ble prej veliko lepše. se mi zdi da z tem je nekako zgubil na "masivnosti".
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To dec 13, 2005 12:33 am

To... spet pravi 911 turbo z klasičnimi lampami :twisted: od spredaj mi lih malce osveženi 993 deluje :P lih prov :twisted:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To dec 13, 2005 5:40 am

Načeloma nisem nek pristaš porschejev in ferarijev, saj sem mnenja, da so to pozerski avtomobili. Vedno sem raje videl kak bolj redek "underdog" avto npr. koenigsseg, viper hennessy venom, ultima, tvr in podobno, kot pa razne enzote in take najnaj oh in sploh avtomobile. Vendar v zadnjem času obe znamki delata tako dobre in (poudarek) estetke avtomobile, da tudi mene popolnoma prepričata.
Linije novega porscheja turbo (2 turbini ima res že od srednjega veka :D ) so božanske v istem smislu kot linije ferarrija f430. Avtomobilistični entuziasti smo lahko veseli, da je dizajn in tehnologija superšportnikov toliko napredovala, da se lahko rojevajo take umetnine. Tudi, če jih večina nas res lahko samo gleda v prospektih. Z enakim občudovanjem kot gledamo skulpturo v galeriji. Občutek imam, da "avtomobilsko kiparstvo" zopet cveti. Končno se vrača obdobje lepih, skladnih avtomobilov, ki se je končalo konec šestdesetih. Obdobje avtomobilov narejenih s srcem.
Edino kar me moti pri vsem tem napredku je to, da ga ni videti pri "povprečnih" avtomobilih. OK - saj so varnejši in večji z boljšo motorizacijo itd., vendar so tudi neprimerljiveje GRŠI. In vsaj zame odbijajoče navadni in brezdušni. Izjema je morda le Alfa Romeo. Žal.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če dec 15, 2005 2:07 pm

Še dodatek:
Prijatelj v Nemčiji, ki ima precej močne vezi s Porschejem, je s skrite številke prejel skrivnosten klic. Naj omenim, da gre za skrito številko, ki nas jo ima vsega skupaj manj kot deset ljudi.
*telefon zazvoni*
Klicani: "Da?"
Klicatelj: "Si ti ***?"
Klicani: "Da."
Klicatelj: "Samo namig: prek 500."
Klicani: "500 česa?"
Klicatelj: "Lep dan želim."
*prekine zvezo*

Glede na to, da imamo to številko trije prijatelji, njegov dealer in nekateri zaposleni v Porscheju, bi rekel, da je zelo dobra možnost, da bo avtomobil resnično imel prek 500 KM (tech sheet, ki sem jo videl, je citirala 480 KM, vendar so že takrat po tovarni krožile govorice o 500 KM).

Lp

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Če dec 15, 2005 4:05 pm

tole pa je raketa ja.
pureTNT: :bow

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če dec 15, 2005 4:16 pm

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:tole pa je raketa ja.
pureTNT: :bow

Z DSG je pospešek od 0 do 100 km/h 3.7 sekunde.

LP

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Če dec 15, 2005 5:18 pm

PureTNT je napisal/-a:Še dodatek:
Prijatelj v Nemčiji, ki ima precej močne vezi s Porschejem, je s skrite številke prejel skrivnosten klic. Naj omenim, da gre za skrito številko, ki nas jo ima vsega skupaj manj kot deset ljudi.
*telefon zazvoni*
*prekine zvezo*

Glede na to, da imamo to številko trije prijatelji, njegov dealer in nekateri zaposleni v Porscheju, bi rekel, da je zelo dobra možnost, da bo avtomobil resnično imel prek 500 KM (tech sheet, ki sem jo videl, je citirala 480 KM, vendar so že takrat po tovarni krožile govorice o 500 KM).

Lp

Zanimivo, dej mal bl na dolgo pa široko razloz kej o tej skrivnostni zadevi?

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če dec 15, 2005 6:58 pm

Rancid je napisal/-a:
*telefon zazvoni*
*prekine zvezo*

Lp

Zanimivo, dej mal bl na dolgo pa široko razloz kej o tej skrivnostni zadevi?

To je v bistvu marketinška taktika. Preden je izdana izjava za javnost, bi bilo zelo nerodno, če bi se izvedelo, da Porsche ven spušča informacije, sploh zato, ker je ekskluziva obljubljena reviji Auto, Motor & Sport. Ker je ta informacija sedaj že kar nekajkrat obšla svet in pri tem dosegla ogromno potencialnih strank (lahko verjameš, da jih je to samo od mene izvedelo sedem ljudi, ki razmišljajo o nakupu), se bo Porscheju nedvomno izplačala.

Lp

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Če dec 15, 2005 7:16 pm

Bo kdaj Porš sploh začel delati kakšno drugo obliko kot to sedanjo že 40 let staro??
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če dec 15, 2005 7:35 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Bo kdaj Porš sploh začel delati kakšno drugo obliko kot to sedanjo že 40 let staro??

Glede na to, da si oboževalec Italijanov in njihove avtomobilske dediščine, bi pričakoval, da boš razumel filozofijo za tem vozilom. 911 je le ena, pa če pogledaš avtomobil iz leta 1965, 1978 ali od danes. Pojem 911 predstavlja evolucija. Nove oblike Porsche ne bo naredil še zelo dolgo.

Lp

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Pe dec 16, 2005 12:50 am

Vem kaj je nostalgija!

Kar pa še vedno ne pomeni, da mi je 911 všeč. Oblikovno mi pač ni. Še vedno ne in še očitno dolgo ne!
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

acx
Novinec

Napisal/-a acx Pe dec 16, 2005 6:25 pm

*telefon zazvoni*
*prekine zvezo*

Lp

to številko, mar ni bla skrita?

aja sam bi blo fajn met turbora z ene 600KM, sj pri takih avtih ni nikol preveč :)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe dec 16, 2005 7:35 pm

acx je napisal/-a:
*telefon zazvoni*
*prekine zvezo*

Lp

to številko, mar ni bla skrita?

aja sam bi blo fajn met turbora z ene 600KM, sj pri takih avtih ni nikol preveč :)

Številka, ki si jo lasti on, je skrita, v imeniku ne obstaja. Prav tako pa je klic prejel s skrite številke, no caller ID.

Lp

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Pe dec 16, 2005 7:46 pm

Pa sej vsi predelujejo te porsche na 800+bhp
Porsche 911RUF je sploh sick..
Drugo leto bo 911RUF oranžnega in dodatno predelanega
vozil Ghostrider na UltimateRally , ki bo pomoje zmagal, če se ne bo ubil...
Bomo videli, kako se Porsche postavi ob bok Veyronu, Enzu in Apolu :)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe dec 16, 2005 7:58 pm

mikko je napisal/-a:Pa sej vsi predelujejo te porsche na 800+bhp
Porsche 911RUF je sploh sick..
Drugo leto bo 911RUF oranžnega in dodatno predelanega
vozil Ghostrider na UltimateRally , ki bo pomoje zmagal, če se ne bo ubil...
Bomo videli, kako se Porsche postavi ob bok Veyronu, Enzu in Apolu :)

Vprašanje je kako voznih je teh 800 KM. Olaf Manthey je naredil avto s prek 700 KM, ki pa je praktično nevozen, če nimaš veliko izkušenj. Na vsa štiri kolesa koplje prek 100 km/h. Ruf je bolj ali manj dober marketing. Večina dobrih mehanikov je odšla v RS Tuning. Le-oni in Manthey so trenutno vrhunec modifikacij Porschejevih motorjev. Kar se tiče Ultimate Rallyja sem precej v dvomih kako bo zadeva potekala, saj Kimbla (tip, ki zadevo organizira) poznam in je človek kar precejšen kriminalec in šarlatan. Maximillion je bil s svojim Gumballom na pravi poti, vendar se je dogodek izrodil v medijsko norijo. Sploh letos bo šlo ne več za dirko zanesenjakov, temveč za dirko ultra bogatih in prestižnih (40.000 dolarjev za štartnino si lahko privošči le odstotek tudi precej premožnih).

Lp
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov