Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny To nov 29, 2005 10:49 pm

sej ni napisal da je bil pol cenejši ampak pol miljona cenejši...

od kdaj je pa hyundai drag?

dva primera:

človek je mel našparan denar za E-klaso mercedesa bolj malo opremljeno, še nekaj niti niso vedeli kak radio bo noter... se en dan slučajno pelje mimo hyundai salona in zavije noter: dobi hyundai sonato ful čisto vsa oprema, pol več konjev itd... pa še za 4 leta registracije s ful kaskom mu je ostalo od našparanega denarja, pa do sedaj po 120.000 prevoženih kilometrih še niti enega izrednega servisa.

ko sem kupoval nov avto sem primerjal tri avte, ki so popolnoma konkurenčni po zunanjih in notranjih merah:
-getza
-cliota
-corso
vsi trije so bili novi in sem vzel povprečje, približno isto velikost mašine in opreme
zmagovalec: GETZ, ker sem dobil vso možno tovarniško opremo za ceno, ki je bila še pol miljona nižja od naslednjega konkurenta s še vedno srednjo opremo - cliotom

zdaj pa mi še enkrat povej - kdo je drag? povedal sem namreč za dva avta iz hyundaija, ki sta različna cenovna razreda in njihove direktne konkurente. če pa ne znate razvrščati avtov po razredih s konkurenco, pa vam na žalost ne znam pomagat

lp

moj podpis

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To nov 29, 2005 11:09 pm

če je merc E direkten konkurent vredu
za getza je pa tko recimo da za 2.5 mio - s popustom dobiš 110km dizlčka-
za ta denar dobiš s podobnim motorjem tudi kokurenc- mogoče z malenkost slabšo opremo
toej tu ni 500k + opreme za 500k mio
mal pretiravaš- je pa dejstvo da je cenejši od konkurence
vendar ne toliko kot je bil nekoč, saj dejansko tudi pri hyudaiu že kopuješ znamko, saj si je ustvarila relativno dobro ime
pravgotovo pa ga ne moreš primerjati z nemško konkurenco ala merc, bmw in audi, saj ne velja za ''prestižno'' znamko
lp

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr nov 30, 2005 12:52 am

@kljukec: jaz govorim o tem KO SEM KUPOVAL avto, kar je bilo pred 2.5 leti

če bi spremljal forum, bi to vedel, ker pa vidim da nisi, pa priporočam dobro branje napisanega, ne pa preletavanje, ker mislim, da sem čisto dovolj dobro napisal da je to preteklik in ga nisem dobil včeraj.

@[slash]: predlagam isto... nisem rekel polovico, ampak da je bil cenejši za 500.000 sit... če je to polovična vrednost novega avta, bi ga res rad kupil

LP
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr nov 30, 2005 1:41 am

RegY je napisal/-a:@kljukec: jaz govorim o tem KO SEM KUPOVAL avto, kar je bilo pred 2.5 leti

če bi spremljal forum, bi to vedel, ker pa vidim da nisi, pa priporočam dobro branje napisanega, ne pa preletavanje, ker mislim, da sem čisto dovolj dobro napisal da je to preteklik in ga nisem dobil včeraj.

@[slash]: predlagam isto... nisem rekel polovico, ampak da je bil cenejši za 500.000 sit... če je to polovična vrednost novega avta, bi ga res rad kupil

LP

a pa je m-fan govoril v pretekliku?
napisal je ful predragi so?
in ti kot nijhov fan si se takoj obesil na to izjavo...
je pa ta coupe izredno lep
lp

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr nov 30, 2005 3:23 am

no, pa govorimo o sedanjosti:

primerjamo elantro in mondeota, oba top modela:

AVTO --------------------------------------- cena ------ | cena s popustom
elantra 2,0 CRDi top-k ------------------ 3.968.400 | 3.518.400
ford mondeo 2,2 TDCI titanium x ----- 7.439.199 | \

oboje približno isto opremljeno. primerjajte sami. napisal sem samo ceno...

da se pa vrnemo na temo, pa še primerjajmo kak coupe

hyundai coupe 2,0 CVVT FX top-k 4.507.200 | 4.387.200
alfa romeo alfa GT 2.0 16v JTS Distinctive 7.285.650 | \

torej... direktni konkurenti primerjani s hyundaijevimi vozili... če najde kdo še oplov cenik, prosim naj še doda ostalo.

čisto za brezveze sem izbral oba modela, no tadrugi se navezuje na temo.

LP
Slika

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Če dec 01, 2005 6:40 pm

RegY je napisal/-a:
M-Fan je napisal/-a:pa ful predragi so.

dva primera:

človek je mel našparan denar za E-klaso mercedesa bolj malo opremljeno, še nekaj niti niso vedeli kak radio bo noter... se en dan slučajno pelje mimo hyundai salona in zavije noter: dobi hyundai sonato ful čisto vsa oprema, pol več konjev itd... pa še za 4 leta registracije s ful kaskom mu je ostalo od našparanega denarja, pa do sedaj po 120.000 prevoženih kilometrih še niti enega izrednega servisa.

ko sem kupoval nov avto sem primerjal tri avte, ki so popolnoma konkurenčni po zunanjih in notranjih merah:
-getza
-cliota
-corso
vsi trije so bili novi in sem vzel povprečje, približno isto velikost mašine in opreme
zmagovalec: GETZ, ker sem dobil vso možno tovarniško opremo za ceno, ki je bila še pol miljona nižja od naslednjega konkurenta s še vedno srednjo opremo - cliotom

zdaj pa mi še enkrat povej - kdo je drag? povedal sem namreč za dva avta iz hyundaija, ki sta različna cenovna razreda in njihove direktne konkurente. če pa ne znate razvrščati avtov po razredih s konkurenco, pa vam na žalost ne znam pomagat

lp

mislu sm za coupeje-ti so predragi glede na to kakšne kouce dobiš.
nikol pa nism reku da je"HYUNDAI" drag avto.
sam neki bi vprašu:cliota in corso si primerju z getzom ne?
joj... a si ti slep?
nič ne rečem ampak če si izbrau getza pol pa res nimaš pojma o avtomobilih, njihovih lastnostih, itd.

pa oprosti, nič osebnega.....

ni vse uporabno kar je lepo :roll:
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če dec 01, 2005 7:00 pm

men zgleda kot da je zadovoljen z nakupom, torej ne morš reč, da se ne zna odločat...ne?

Hyundai je podcenjena znamka, to je problem ljudi. Je pa avto zanesljiv.
Jz sm se že za naslednjega odloču med Toyoto, Subarujem ali Hyundaiem-grem vzet enga azijčka, zaenkrat kaže da zelo vodi Hyundai Coupe. Sj se niti še nism odloču al bi mel 4X4, coupeja, navadnga sedana, ne morm reč.
ampak glede na izkušnje ki jih ima moj stric z Accentom,in izkušnje parih znancev in kolegov nimam skor kej velik za praskat in se bom v končni fazi odloču za Hyundaia.

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Če dec 01, 2005 7:01 pm

M-Fan je napisal/-a:
RegY je napisal/-a:
M-Fan je napisal/-a:pa ful predragi so.

dva primera:

-getza
-cliota
-corso

lp

mislu sm za coupeje-ti so predragi glede na to kakšne kouce dobiš.
joj... a si ti slep?
nič ne rečem ampak če si izbrau getza pol pa res nimaš pojma o avtomobilih, njihovih lastnostih, itd.

kaj pa je zdaj getz naredo clioutu in corsi?

glej itak da so europski avtomobili dražji ker je naš standard višji kot pa nekje v koreji... čeprav lahko gledaš tak! v nemčiji vidiš same VW in Audije, BMWje itd.. v Koreji pa vidiš Hyundaije, Daewooje, Kie ... avtomobili se morajo prilagajat standardu držav okrog proizvodnje, drugače, ga bodo samo izvažali na drugo stran sveta ... ali pa sploh ne!

mislim pa, kaj pa potem tvoja mazda je? Pa ne mislim se nekaj kregat tukaj, ampak vsak svojega hvali pa kaj zaj... + tega paa ni bilo rečeno da je hyundai oh in sploh ampak je bila narejena primerjava med cenami! + tega kaj lahko dobiš za takšno različno ceno in enako opremo! valda da še zraven firmo plačaš.. to pa je zaradi države same!

Bodi korejci z malo plačo šraufajo tiste korejske avtomobile, tukaj nemci pa vse avtomatsko pa imajo 2krat večjo plačo...

Brez zamere

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Če dec 01, 2005 7:04 pm

to je to, ja...

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Če dec 01, 2005 7:05 pm

men zgleda kot da je zadovoljen z nakupom, torej ne morš reč, da se ne zna odločat...ne?

Jz sm se že za naslednjega odloču med Toyoto, Subarujem ali Hyundaiem-grem vzet enga azijčka, zaenkrat kaže da zelo vodi Hyundai Coupe. Sj se niti še nism odloču al bi mel 4X4, coupeja, navadnga sedana, ne morm reč.
ampak glede na izkušnje ki jih ima moj stric z Accentom,in izkušnje parih znancev in kolegov nimam skor kej velik za praskat in se bom v končni fazi odloču za Hyundaia.

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Če dec 01, 2005 7:06 pm

Da ne bo kdo mislu, da je samo v znakcu razlika. Ko se pelješ z avtom kot npr Alfa (ko je ravno en primerju)ali bmw ali audi in kakim korejcem takoj veš zakaj je avto tolko dražji.

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Napisal/-a PuBBeC Če dec 01, 2005 7:09 pm

Pa okej če nebi bil tako popularen avto nebi nič rekel amapk je zelo popularen sploh v Sloveniji in tudi par kolego imajo accente ter foter ima daewooja, edio kaj so dragi deli pri karoseriji ker ni nadomestnih delov :D drugače pa avto kar ponuja za to ceno je super!

Mislim, da clio ne bo več bil najbolj prodajan avto v SLO :D

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Napisal/-a PuBBeC Če dec 01, 2005 7:13 pm

Cyrus je napisal/-a:Da ne bo kdo mislu, da je samo v znakcu razlika. Ko se pelješ z avtom kot npr Alfa (ko je ravno en primerju)ali bmw ali audi in kakim korejcem takoj veš zakaj je avto tolko dražji.

nisem mislil glede vožnje in tega amapk če gledaš na sploh... recimo velikost avtomobila, potem pa je nemec 3 krat dražji al pa opremo lahko ima enako opremo in bo nek kaj pa vem veliko dražji kot pa korejc. Hja ko ti pa kaj crkne pa ti crkne tudi najboljšim se lahko zgodi tako da ... Mercedes je itak že popušo tak da še malo pa bo katera druga firma :D

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Če dec 01, 2005 7:13 pm

RegY je napisal/-a:no, pa govorimo o sedanjosti:

torej... direktni konkurenti primerjani s hyundaijevimi vozili... če najde kdo še oplov cenik, prosim naj še doda ostalo.

LP

OK, ta primerjava mi je čisto zgrešena...
1. Elantra ima 112 KM (najmočnejši dizel), Mondeo s tem motorjem pa 155 - boljša primerjava bi bila 2.0 TDCI (115 KM), kjer se cena zniža za skoraj 2 mio.

2. Alfa GT 2.0 ima 165 KM (boljši motor - beri JTS), Coupe pa 138 (ni ne vem kakšen tehnološki biser proti JTS)...boljša primerjava bi bila z Alfo GT 1.8 (140 KM), ki stane veliko manj s tem da ima že osnovni paket GT v serijski opremi veliko več kot Coupe z top-k opremo (serijski ESP, 8x airbag,...).

Ob obeh konkurentih Hyundaju (Ford, Alfa) ne smemo pozabiti na imidž znamk, zlasti Alfe, boljših voznih lastnosti in seveda neprimerno boljše kvalitete (materiali!!!).

...in še to - nisem nek nasprotnež Hyundaja (za moje pojme je to odličen avto), ampak ta primerjava je res nevmesna - isto kot primerjava Sonate in Audija A6.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če dec 01, 2005 8:22 pm

M-Fan je napisal/-a:mislu sm za coupeje-ti so predragi glede na to kakšne kouce dobiš.
joj... a si ti slep?

Kouce? - Samo nekaj se vprašaj - kakšni avti so bili od mazde pred 15 leti v primerjavi z hyundaijem pred 15 let - dan in noč a ne? MIslim tisti poniji pa to. No pa poglejmo sliko danes - kakšni so avti znamke hyundai v primerjavi z mazdo a so slabši mogoče? -NE! - No in sedaj si zamisli sliko čez 15 let, ker če imajo industrijski analitiki kakšno kredibilnost so oni sami ocenili da nobena druga znamka na svetu nima tako bliskovitega razvoja kakor Hyundai. Čez leto ali dve bodo uvedli znamko, ki bo parilala Lexusu in Acuri.
Pa še nekaj - kateri azijski proizvajalec vozil pri nas proda več avtomobilov kot vse Japonske znamke skupaj a? -Na svetovni ravni je pa sam predsednik Toyote rekel v intervjuju da je znamka katero resnično skrbno opazujejo kaj in kako dela konkurenca je Hyundai. -Hey a ni un "hamster" iz top geara celo rekel da je Hyundai coupe dosti boljše narejeno vozilo kakor Lexus SC430? -Je ja. On je bil impresioniran; človek ki je poznani ljubitelj poršejev, pa tudi drugače ne govori nekaj o avtu, ki ga nikoli nisi vozil.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy Če dec 01, 2005 8:25 pm

Jan_87 je napisal/-a:
RegY je napisal/-a:no, pa govorimo o sedanjosti:

LP

OK, ta primerjava mi je čisto zgrešena...
1. Elantra ima 112 KM (najmočnejši dizel), Mondeo s tem motorjem pa 155 - boljša primerjava bi bila 2.0 TDCI (115 KM), kjer se cena zniža za skoraj 2 mio.

2. Alfa GT 2.0 ima 165 KM (boljši motor - beri JTS), Coupe pa 138 (ni ne vem kakšen tehnološki biser proti JTS)...boljša primerjava bi bila z Alfo GT 1.8 (140 KM), ki stane veliko manj s tem da ima že osnovni paket GT v serijski opremi veliko več kot Coupe z top-k opremo (serijski ESP, 8x airbag,...).

Ob obeh konkurentih Hyundaju (Ford, Alfa) ne smemo pozabiti na imidž znamk, zlasti Alfe, boljših voznih lastnosti in seveda neprimerno boljše kvalitete (materiali!!!).

...in še to - nisem nek nasprotnež Hyundaja (za moje pojme je to odličen avto), ampak ta primerjava je res nevmesna - isto kot primerjava Sonate in Audija A6.

Jaz tudi nebi elantre sploh primerjal z mondeom, ker je zadeva iz različnih avtomobilskih kategorij. Zakaj nisi primerjal sonate z mondeom, kar je bl primerna primerjava!
Navadno se gleda medosno razdaljo:

ta dva
sonata medosna razdalja 2730 - 2.4 119kw top-k - 4.895.000SIT
mondeo medosna razdalja 2754 - 2.5 125kw ghia - 6.310.000SIT

in ta dva
elantra medosna razdalja 2610 - 2.0 105kw top-k - 3.223.000SIT
focus medosna razdalja 2640 - 2.0 108kw ghia - 4.617.000SIT

Res je, hyundai je cenejši, ampak raje ne zavajajmo drugih in dajmo prave podatke!
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Če dec 01, 2005 9:14 pm

Damjan19 je napisal/-a:men zgleda kot da je zadovoljen z nakupom, torej ne morš reč, da se ne zna odločat...ne?

Tako se govori damjan če boš s petke presedlal na coupeja ti ne bo žal,razlika bo kot dan in noč.Nekateri ste omenjali da so dražji avti izdelani iz kakovostnejših materialov in da se pozna razlika, res se pozna vprašanje je samo če je vse to vredno miljon al pa dva več,pomislite da je en del te cene sam imidž znamke in nič druzga. :shock:
Dosti ljudi si nakupa imidža avtomobilske znamke ne more privoščit,to ni kot bi npr. kupu avtoradio kenwood za 50k za precej bolšga alpine ki ima dober imidž pa bi dal 80k.To si lahko prvošči vsak ker je to majhen dnar.
Dat za avto s približno enako opremo ,močjo motorja in karoserijsko obliko miljon al dva več pa ni kar tako.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Če dec 01, 2005 9:39 pm

če pogledamo Hyundai coupeja...jz sicer ciljam na letnik 2003 naprej, če bo 5ka zdržala dost dolg, da si pršparam mal več, morda celo letošnji letnik. avto zgleda neki posebnga, je atraktiven, men je všeč zunaj in znotraj, plus tega je pa še zanesljiv. Sicer pa ni glih ne vem kak močn, mal pod 80kW, še tok bolš, cenej pridem skoz pri registraciji in pri porabi.
In to je res...prehod iz 5ke na coupeja bo sprožil en val navdušenja in bom cenil to, kar sem kupil.V 5ki ni nč, zame je že električna šajba luksuz, če lahk dobim el. šajbe pa še centralno zaklepanje...In se ustavim pri popolni opremi za bistveno manj denarja, in če je to to, pol bom kupu. Res, boli me, če ne zgleda vse tak ko v avtu za 7mio, oprema je za bistveno nižjo vsoto ista, plastike na panelih pa na armaturi pa ne mislim tolč z macolo in me ne briga al je tanjša, šibkejša od drugih avtov.
Zj če en vozi avto za 10mio pa se smeji tistim ki vozjo one za 2-3, nej se zaveda, da je skromnost lepa čednost. dobro, če je denar:mej avto po želji, vendar ni treba podcenjevat ostalih znamk, ki slovesa še nimajo.. in pa posledično tudi voznikov le-teh
Zadnjič spremenil Damjan19, dne Če dec 01, 2005 9:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Če dec 01, 2005 9:39 pm

A lohk sam neki off topic? :roll:

Ja tale coupe je fulll lep ;)

Glede firm pa... Ja tista primerjava elantra mondeo; coupe alfa je bl po župi prplavala. Je pa res d so avti dost dobri za svojo ceno in uni k pravi d je kupu Getza je prou naredu.v Jst sm ga en parkat pelu (tut ta nouga) in je avto res odličen, prostorn pa majhen, ker novi clio in punto npr. ful rastejo v dolžino.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Če dec 01, 2005 9:57 pm

RegY je napisal/-a:@kljukec: jaz govorim o tem KO SEM KUPOVAL avto, kar je bilo pred 2.5 leti

LP

my bad!
sem spregledal pol milijona.
Let there be rock!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov