E=mc^2 je napisal/-a:Nixxon je napisal/-a:A ni Golf Plus naslednik Tourana?
mislm da touran sega pol razreda višje, če ne kr cel razred
Damjan19 je napisal/-a:a zej majo Lešnika za glavnega dizajnerja?
sonic je napisal/-a:
Torej nič več markantne krom maske, kot jo poznamo pri npr. trenutnih modelih touran, passat, phaeton in touareg.
Slednja značilnost je vsaj meni zelo všeč in če je pri novih modelih ne bo več, bo to zame velik minus. Čisto možno dovoljšen, da me v prihodnosti odvrne od VWja.
No, to je seveda že področje okusa in vsak ima drugačnega.skyliner je napisal/-a:sonic je napisal/-a:
Torej nič več markantne krom maske, kot jo poznamo pri npr. trenutnih modelih touran, passat, phaeton in touareg.
Slednja značilnost je vsaj meni zelo všeč in če je pri novih modelih ne bo več, bo to zame velik minus. Čisto možno dovoljšen, da me v prihodnosti odvrne od VWja.
moje mnenje je pa ravno kontra :P
mislm da je DNA usmeritev v poenotenju mask in luči pravšnja. Glavni značilnosti (lakirana črnina in temni žarometi) bosta trend v prihodnsoti, saj je očitno baročna količina kroma že rahlo v zatonu...
sonic je napisal/-a:skyliner je napisal/-a:sonic je napisal/-a:
VW gre pa po podobni poti, prihodnji izdelki bodo vsi izgledali med seboj podobni in s tem vsak kot le še ena cenena puščoba. VW ne bo več klasično dolgočasen, ampak le še dolgočasen.
sonic je napisal/-a:No, to je seveda že področje okusa in vsak ima drugačnega.skyliner je napisal/-a:sonic je napisal/-a:
moje mnenje je pa ravno kontra :P
mislm da je DNA usmeritev v poenotenju mask in luči pravšnja. Glavni značilnosti (lakirana črnina in temni žarometi) bosta trend v prihodnsoti, saj je očitno baročna količina kroma že rahlo v zatonu...
Ampak se pač pogovarjamo o tem in zame so prednje maske trenutnih modelov tourana, passata itd pač značilni znak te znamke. Pa niti ne samo zaradi obilice kroma na njih, temveč zaradi celotne oblike.
Pri tem pa mi taka maska na recimo golfu ne bi bila všeč - in dejansko, na golfu variant ter jetti mi deluje trapasto, še bolj pa na polotu.
Kajti taka maska nakazuje nekoliko večje/boljše/dražje vozilo, zato je na polotu pretenciozna. Deloma tudi na golfu, čeprav je v primeru slednjega po mojem bolj od oblikovalske zmernosti (ki naj odraža naravo avtomobila) pomembna vez s preteklostjo - da se moderni golfi oblikovno vsaj malo navezujejo na začetne generacije golfa, ki je med najbolj tradicionalnimi/klasičnimi modeli VW.
Z novimi oblikovnimi značilnostmi pri VWju pa so res vse pomešali, kolikor vidim slike/risbe/photoshope prihajajočih avtov. Polo bo izgledal kot (le malenkostno manjši) golf, sprednjo masko v podobni smeri bo dobil še touran in verjetno tudi passat. Tako da bo vse izgledalo kot ista pašta.
Eni temu pravijo 'oblikovna enotnost znamke' ali kako že, ampak potem posamezni model izgleda omledno.
Tako kot mnogi tarnajo, da pri Renaultu dobiš v kokpitu Lagune enake ročice itd kot v Cliotu. To ni prav, z večjim (in očutno dražjim!) avtom moraš dobiti nekaj več - znotraj in tudi zunaj. Ne pa da imaš izbiro kot pri T-majici - ki je vedno ista, le velikosti izbiraš od S do XL. Pa majica vsaj enako stane v vseh velikostih.
VW očitno dela podobno napako kot Renault z novim meganom. Prejšnji megane je imel kontroverzno obliko, ampak se je o njem govorilo. Eni so rekli da je ogaben, a tisti ga tudi sicer verjetno ne bi kupili. Za ostale pa je bila odpiljena oblika tisto, kar te je privlačilo. In so prodali veliko meganov.
Kaj pa je novi megane? Neka čudna kepa, brez neke oblikovne vznemirljivosti in brez estetike. Še en Kia Ce'ed (oziroma niti ne, je ce'ed lepši), le da je dražji in brez 7-letne garancije...
VW gre pa po podobni poti, prihodnji izdelki bodo vsi izgledali med seboj podobni in s tem vsak kot le še ena cenena puščoba. VW ne bo več klasično dolgočasen, ampak le še dolgočasen.
No, gre predvsem za kritiko morebitne njihove prihodnosti, kot se nakazuje.AgitatoR je napisal/-a:Tok odkrite kritike VW s strani lasnika njihovega avta pa na tem forumu nisem pričakoval.![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 36 gostov