Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Pe sep 15, 2006 6:53 am

Zelo lepa armatura. Vse na svojem mestu 8)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So sep 16, 2006 8:03 pm

E=mc^2 je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:A ni Golf Plus naslednik Tourana? :?

mislm da touran sega pol razreda višje, če ne kr cel razred

Golf plus je za tiste ki jim je golf premali in touran prevelik :P

Baje se pri VW niso mogli odločiti kakšen naj bi bil novi golf.Glede na trend ki vlada zadnje čase (enoprostorci), si niso upali reskirati in na trg poslati samo "navadnega" golfa. Riskantno je pa tudi bilo iz golfa narediti revolucijo in ga tako estremno spremeniti(zaradi svoje tradicije). Mislim da je to bila strahopetna odločitev ker niso upali reskirati in poslati na trg samo golfa.
Ker gre za VW, so si lahko privoščili kar dva modela v istem razredu in tako preverili koliko tradicionalnih(zvestih) kupcev im je še ostalo.
Dejstvo je da se plus ne prodaja niti približno tako dobro kot golf, kar je zelo "čudno" glede na splošno rast prodaje enoprostorcev.
Damjan19 je napisal/-a:a zej majo Lešnika za glavnega dizajnerja?

Pri VW se zelo trudijo da im oblikovalci ne bi postali slavni. Vem da je intervju Roberta Lešnika v eni ugledni nemški reviji, bil prava mala senzacija...

Drugač je pa Murat Gunak(prej pri Peugeot-u....206 je njegov izdelek) glavni oblikovalec pri VW-u.

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BojanI Po sep 18, 2006 11:02 am

Tomcatter je napisal/-a:Slika :P

Naj bi bil to touran ??

lp,Bojan

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po sep 18, 2006 6:14 pm

Eh, to je že zlo stari photoshop
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 30, 2006 12:03 pm

Tudi Tourana so našminkali v Cross verzijo. Nestrpno čakamo še Cross Phaetona in Cross Eosa.

Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 01, 2006 7:40 am

Cross Phaetona in Eosa? Pa a so normalni, kdo bo pa to kupu (sploh eosa). Tale touran cross še nekak zgleda.

Drgač sm pa že vidu tnovga tourana pa je kr dost lepši na pogled kot tastar
Slika

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Pe dec 01, 2006 8:53 am

IcEm4n je napisal/-a:Cross Phaetona in Eosa? Pa a so normalni, kdo bo pa to kupu (sploh eosa).

:rofl :EE :cry nice one, u made me laugh!

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe dec 01, 2006 9:15 am

IcEm4n je napisal/-a:Cross Phaetona in Eosa? Pa a so normalni, kdo bo pa to kupu (sploh eosa). Tale touran cross še nekak zgleda.

Drgač sm pa že vidu tnovga tourana pa je kr dost lepši na pogled kot tastar

Ne vse tko resno jemat, esem samo rad uporablja sarkazem 8)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 01, 2006 2:59 pm

heh, ja zutri sm mal preveč resno to prebral :D :D
Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So dec 02, 2006 5:04 pm

Novi Touran je ful lepši od prejšnjega, kljub malenkostnim spremembam... tale cross pa kaj češ.. dons sm cross polota vidu-če hočeš da maš avto bolj opazen to nardi trik
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po dec 04, 2006 12:51 pm

še par slik Cross Tourana. Te obrobe blatnikov in ostale spremembe ga malo poživijo.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So maj 30, 2009 5:58 pm

Volkswagen Touran Freestyle. Zatemnejna sprednje in zadnje luči, mat krom maska, alu platišča in bogata standardna oprema z navigacijsko napravo.

Slika
Slika

http://carscoop.blogspot.com/2009/05/ne ... ouran.html
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So maj 30, 2009 9:21 pm

Zgoraj omenjena verzija je 'posebna izdaja' že obstoječega tourana, očitno pa se leta 2010 oz. 2011 obetata novi sharan in touran.
Oblika maske bo očitno sledila novemu golfu in polotu.

Torej nič več markantne krom maske, kot jo poznamo pri npr. trenutnih modelih touran, passat, phaeton in touareg.
Slednja značilnost je vsaj meni zelo všeč in če je pri novih modelih ne bo več, bo to zame velik minus. Čisto možno dovoljšen, da me v prihodnosti odvrne od VWja.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Napisal/-a skyliner Ne maj 31, 2009 5:29 pm

sonic je napisal/-a:
Torej nič več markantne krom maske, kot jo poznamo pri npr. trenutnih modelih touran, passat, phaeton in touareg.
Slednja značilnost je vsaj meni zelo všeč in če je pri novih modelih ne bo več, bo to zame velik minus. Čisto možno dovoljšen, da me v prihodnosti odvrne od VWja.

moje mnenje je pa ravno kontra :P
mislm da je DNA usmeritev v poenotenju mask in luči pravšnja. Glavni značilnosti (lakirana črnina in temni žarometi) bosta trend v prihodnsoti, saj je očitno baročna količina kroma že rahlo v zatonu...
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jun 01, 2009 7:11 am

Glede kroma vsakemu svoje, enim je všeč, drugim malo manj... Zase samo vem, da to vsekakor ne bi bil odločilen faktor, da bi me manjko le tega odvrnil od nakupa, če bi mi bil sicer avto všeč. ;)

Opustitev Sharana oz. "združitev" s Touranom bi bila pa nekako logična (tako kot pri Renaultu opustitev Espacea), ker ti srednje veliki enoprostorci so že toliko zrasli, da praktično ni več razlike med neko "grand" izvedbo tega razreda in med večjimi enoprostorci.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po jun 01, 2009 10:00 am

skyliner je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

mislm da je DNA usmeritev v poenotenju mask in luči pravšnja. Glavni značilnosti (lakirana črnina in temni žarometi) bosta trend v prihodnsoti, saj je očitno baročna količina kroma že rahlo v zatonu...
No, to je seveda že področje okusa in vsak ima drugačnega.
Ampak se pač pogovarjamo o tem in zame so prednje maske trenutnih modelov tourana, passata itd pač značilni znak te znamke. Pa niti ne samo zaradi obilice kroma na njih, temveč zaradi celotne oblike.
Pri tem pa mi taka maska na recimo golfu ne bi bila všeč - in dejansko, na golfu variant ter jetti mi deluje trapasto, še bolj pa na polotu.
Kajti taka maska nakazuje nekoliko večje/boljše/dražje vozilo, zato je na polotu pretenciozna. Deloma tudi na golfu, čeprav je v primeru slednjega po mojem bolj od oblikovalske zmernosti (ki naj odraža naravo avtomobila) pomembna vez s preteklostjo - da se moderni golfi oblikovno vsaj malo navezujejo na začetne generacije golfa, ki je med najbolj tradicionalnimi/klasičnimi modeli VW.

Z novimi oblikovnimi značilnostmi pri VWju pa so res vse pomešali, kolikor vidim slike/risbe/photoshope prihajajočih avtov. Polo bo izgledal kot (le malenkostno manjši) golf, sprednjo masko v podobni smeri bo dobil še touran in verjetno tudi passat. Tako da bo vse izgledalo kot ista pašta.
Eni temu pravijo 'oblikovna enotnost znamke' ali kako že, ampak potem posamezni model izgleda omledno.
Tako kot mnogi tarnajo, da pri Renaultu dobiš v kokpitu Lagune enake ročice itd kot v Cliotu. To ni prav, z večjim (in očutno dražjim!) avtom moraš dobiti nekaj več - znotraj in tudi zunaj. Ne pa da imaš izbiro kot pri T-majici - ki je vedno ista, le velikosti izbiraš od S do XL. Pa majica vsaj enako stane v vseh velikostih.

VW očitno dela podobno napako kot Renault z novim meganom. Prejšnji megane je imel kontroverzno obliko, ampak se je o njem govorilo. Eni so rekli da je ogaben, a tisti ga tudi sicer verjetno ne bi kupili. Za ostale pa je bila odpiljena oblika tisto, kar te je privlačilo. In so prodali veliko meganov.
Kaj pa je novi megane? Neka čudna kepa, brez neke oblikovne vznemirljivosti in brez estetike. Še en Kia Ce'ed (oziroma niti ne, je ce'ed lepši), le da je dražji in brez 7-letne garancije...

VW gre pa po podobni poti, prihodnji izdelki bodo vsi izgledali med seboj podobni in s tem vsak kot le še ena cenena puščoba. VW ne bo več klasično dolgočasen, ampak le še dolgočasen.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Napisal/-a skyliner Po jun 01, 2009 11:45 am

sonic je napisal/-a:
skyliner je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
VW gre pa po podobni poti, prihodnji izdelki bodo vsi izgledali med seboj podobni in s tem vsak kot le še ena cenena puščoba. VW ne bo več klasično dolgočasen, ampak le še dolgočasen.

...upam da ne!! Pomembno je, da okoli nove oblikovalske smeri naredijo toliko fame in imagea da bodo pritegnili ljudi k nakupu.

Drugače se pa v veliki meri strinjam s tabo.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jun 01, 2009 4:17 pm

Tok odkrite kritike VW s strani lasnika njihovega avta pa na tem forumu nisem pričakoval. :) :bow
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po jun 01, 2009 5:24 pm

sonic je napisal/-a:
skyliner je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

No, to je seveda že področje okusa in vsak ima drugačnega.
Ampak se pač pogovarjamo o tem in zame so prednje maske trenutnih modelov tourana, passata itd pač značilni znak te znamke. Pa niti ne samo zaradi obilice kroma na njih, temveč zaradi celotne oblike.
Pri tem pa mi taka maska na recimo golfu ne bi bila všeč - in dejansko, na golfu variant ter jetti mi deluje trapasto, še bolj pa na polotu.
Kajti taka maska nakazuje nekoliko večje/boljše/dražje vozilo, zato je na polotu pretenciozna. Deloma tudi na golfu, čeprav je v primeru slednjega po mojem bolj od oblikovalske zmernosti (ki naj odraža naravo avtomobila) pomembna vez s preteklostjo - da se moderni golfi oblikovno vsaj malo navezujejo na začetne generacije golfa, ki je med najbolj tradicionalnimi/klasičnimi modeli VW.

Z novimi oblikovnimi značilnostmi pri VWju pa so res vse pomešali, kolikor vidim slike/risbe/photoshope prihajajočih avtov. Polo bo izgledal kot (le malenkostno manjši) golf, sprednjo masko v podobni smeri bo dobil še touran in verjetno tudi passat. Tako da bo vse izgledalo kot ista pašta.
Eni temu pravijo 'oblikovna enotnost znamke' ali kako že, ampak potem posamezni model izgleda omledno.
Tako kot mnogi tarnajo, da pri Renaultu dobiš v kokpitu Lagune enake ročice itd kot v Cliotu. To ni prav, z večjim (in očutno dražjim!) avtom moraš dobiti nekaj več - znotraj in tudi zunaj. Ne pa da imaš izbiro kot pri T-majici - ki je vedno ista, le velikosti izbiraš od S do XL. Pa majica vsaj enako stane v vseh velikostih.

VW očitno dela podobno napako kot Renault z novim meganom. Prejšnji megane je imel kontroverzno obliko, ampak se je o njem govorilo. Eni so rekli da je ogaben, a tisti ga tudi sicer verjetno ne bi kupili. Za ostale pa je bila odpiljena oblika tisto, kar te je privlačilo. In so prodali veliko meganov.
Kaj pa je novi megane? Neka čudna kepa, brez neke oblikovne vznemirljivosti in brez estetike. Še en Kia Ce'ed (oziroma niti ne, je ce'ed lepši), le da je dražji in brez 7-letne garancije...

Se strinjam, vendar pa če gledamo sedanje modele nakazujejo upanje za znamko VW Passat CC, Scirocco in mogoče še Eos. Kar se pa tiče tiste črnine okoli žarometov - se mi pa sploh ne dopade in mam rajši krom. :mrgreen:

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po jun 01, 2009 9:52 pm

AgitatoR je napisal/-a:Tok odkrite kritike VW s strani lasnika njihovega avta pa na tem forumu nisem pričakoval. :) :bow
No, gre predvsem za kritiko morebitne njihove prihodnosti, kot se nakazuje.
Sicer pa - make no mistake, še vedno menim, da sta trenutno golf in touran absolutno najboljša avtomobila v svojih razredih, npr passat in touareg pa visoko pri vrhu v svojih.

Da se ne bo kdo prehitro veselil :lol:

Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 36 gostov