Saj ti noben ne brani da ostaneš pri svojih japoncih...samo vseh pa res ni treba posiljevat z njihovo "kvazi" superiornostjo...ker nekaterim pomeni veliko še kakšna druga kvaliteta, ki je pa japonci (še?) nimajo...vsaj velika večina ne, pa se tudi jaz ne bom ponavljal. Ni vse zlato kar se sveti...kar pa seveda velja že tud za marsikaterega nemca...
Je pa recimo za moj okus Subaru res prijetna izjema iz japonskega dolgčasa(raje bi ga imel kot marsikater drug, tudi kakšen nemški avto)...pa mogoče še kakšen Infiniti...pa še kak posamezen model drugače pa vse bolj v isti koš...
btw...nisem hotel, pa mi ne da miru

, ampak primerjava EVO-ta z 325ci niti slučajno ni na mestu...Primerjanje samo po ceni se mi zdi naravnost idiotsko in podobno statistikam ki prikazujejo interese avtorja...Potemtakem bi lahko rekel da je Ferrari 612 bistveno boljši od Maybacha, ker stane manj, gre pa bolj...
Omenjena avta imata namen povsem drug, kakor tudi ciljni krog kupcev. O tem kateri je BOLJŠI bi pa lahko razglabljali do jutri...Micka po makedamu, BMW v udobju, micka v pospeških, BMW v porabi itd, itd, itd...do jutra...in naprej...
Sem pa tudi že napisal, da se nimam za švabo-fana, niti se ne identificiram z značko ali zgodovino tovarne, ampak se imam za fana dobrih avtomobilov, je pa črno na belem res, da so mi nekatere stvari, ki so navadno domena predvsem nemških avtomobilov, bolj pisane na kožo kot pa nekatere lastnosti japoncev, ki mi grejo žal zelo zelo v nos...tako kot tebi "precenjenost" nemcev...
So pa seveda tudi prijetne japonske izjeme, ki ne sodijo v tisti klasični dolgčas...