Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Če jan 11, 2007 8:06 pm

Lepota tole :twisted: Posebaj navdušen sem nad sprednjim delom avtomobila (luči :D )

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če feb 01, 2007 11:38 am

Uradna predstavitev V70.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Velike fotografije in tekst v nizozemščini:
http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?ID=5912&cache=no
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če feb 01, 2007 11:45 am

Pri xc70 mi je bila vedno všeč postavitev zadnjih luči, tole, kar sedaj gledam je pa milo rečeno zmazek. Tako spredaj kot bočno je avto eleganten, estetski, preprostih a učinkovitih potez, potem pa naprčkan zadek, v popolnem nasprotju z oblikovanjem preostalih delov avtomobila. Kakšna škoda! Očitno neki novi trend, ki se kaže tudi pri konceptu SUV-ja in je po mojem mnenju skrenitev v napačno smer.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 01, 2007 12:23 pm

Lep avto.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Če feb 01, 2007 1:19 pm

Res lepo oblikovan XC70...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če feb 01, 2007 3:36 pm

Škoda da še ni XC-ja...prejšnji mi je še bolj ugajal kot V70...me prav zanima kakšen bo :)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če feb 01, 2007 4:48 pm

Na oni prvi sliki mi je čist preveč Audi Like... :(
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če feb 01, 2007 7:10 pm

Templar je napisal/-a:Na oni prvi sliki mi je čist preveč Audi Like... :(

You wish :lol:

se pravi novi V70 = S80 karavan? Ni slab ;)
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 01, 2007 9:34 pm

Meni se tudi zdi kot S80 karavan... Kakšen bo potem S60? Zgolj S80 v merilu 1:0.9?Ampak j*** ga, Volvo mora izgledati kot Volvo, pa ni važno kako je velik.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če feb 01, 2007 10:03 pm

jorgeus je napisal/-a:Pri xc70 mi je bila vedno všeč postavitev zadnjih luči, tole, kar sedaj gledam je pa milo rečeno zmazek. Tako spredaj kot bočno je avto eleganten, estetski, preprostih a učinkovitih potez, potem pa naprčkan zadek, v popolnem nasprotju z oblikovanjem preostalih delov avtomobila. Kakšna škoda! Očitno neki novi trend, ki se kaže tudi pri konceptu SUV-ja in je po mojem mnenju skrenitev v napačno smer.

meni pa ne! no, najprej mi je blo tudi čudno. zdej mi je pa skoz bl jebačko!

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če feb 01, 2007 10:04 pm

a mislte, da trugo za taščo prodajajo v dodatni opremi? :P

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če feb 01, 2007 11:33 pm

jorgeus je napisal/-a:Pri xc70 mi je bila vedno všeč postavitev zadnjih luči, tole, kar sedaj gledam je pa milo rečeno zmazek. Tako spredaj kot bočno je avto eleganten, estetski, preprostih a učinkovitih potez, potem pa naprčkan zadek, v popolnem nasprotju z oblikovanjem preostalih delov avtomobila. Kakšna škoda! Očitno neki novi trend, ki se kaže tudi pri konceptu SUV-ja in je po mojem mnenju skrenitev v napačno smer.

Se nebi mogel bolj strinjati
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe feb 02, 2007 12:50 am

Tomcatter je napisal/-a:

Se nebi mogel bolj strinjati

jst pa mislim, da ni problem v zadnjih lučeh, ki so po eni strani zanimive- bolj se mi zdi problem v vratih samih- oz v liniji vrat med lučmi- tam kjer je volvo napis- je preveč ravna linija in me spominja na cajte škatlastih volvotov - grd zadn del uglavnem- upam, da bo v živo lepš zgledal, ker avto drgač ni napčen
lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe feb 02, 2007 6:56 am

Meni pa ravno zadnji del krasen, kljub poplavi visokih podolgovatih luči v zadnjem desetletju so pri Volvu ohranili unikatnost. Pravi Volvo je tole, bolj kot prejšnja generacija.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe feb 02, 2007 9:36 am

Vidi se, kaj so želeli povedati s temi lučmi...vlečejo paralelo z limuzino, kjer so res nezamenljive zadnje luči, postavljene na rob z značilno oblikovno noto. Žal karavan zahteva drugačen pristop. Volvo V70 odnosno xc70 sta bila prav nič manj zamenljiva kot limuzine. Prepoznaš jih na kilometer, meni osebno xc70 eden najlepših karavanov sploh. Zato mislim, da ni potrebe po tlačenju oz po postavitvih istih oz podobnih luči tudi na karavansko različico. Enim je všeč, enim nam ni, noben od nas ne more oporekati, da je zadek tisti, ki deli mnenja, tisti, ki je najbolj pereč, medtem ko je ostalo zadetek v polno. Zato se ne morem strinjati, da je to bolj "pravi" Volvo, kot prejšnja generacija. Volvo slovi pri oblikovanju po svojih preprostih, a učinkovitih oblikovnih potezah, ki izžarevajo eleganco. Ta zadek žal ni eleganten. Je drugačen, je morda zanimiv, je konflikten, ni pa eleganten.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 02, 2007 6:26 pm

Se strinjam, da zadnje luči niso nek dosežek elegance. Morda delujejo celo malo kombijevsko. Dodajam pa, da so vse slike nekako medle - v barvnem smislu (okolje medlo in sivkasto z barvo avta, prilagojeno temu), zato luči toliko bolj odstopajo. Očitno je Volvo sam tako hotel. V resničnem svetu bodo luči morda izgledale precej bolje (npr zgornji del bo bolj kot stebriček - morda). Koliko bolje? Počakajmo.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe feb 02, 2007 8:03 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Meni pa ravno zadnji del krasen, kljub poplavi visokih podolgovatih luči v zadnjem desetletju so pri Volvu ohranili unikatnost. Pravi Volvo je tole, bolj kot prejšnja generacija.

To že, se popolnoma strinjam, saj ravno tisti spodnji razvleček v širino je vsaj meni napačen, prejšnje luči so bile s tega stališča povsem ok(raztegnjene "drugače" kot klasika)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe feb 02, 2007 11:53 pm

jorgeus je napisal/-a:Vidi se, kaj so želeli povedati s temi lučmi...vlečejo paralelo z limuzino, kjer so res nezamenljive zadnje luči, postavljene na rob z značilno oblikovno noto. Žal karavan zahteva drugačen pristop. Volvo V70 odnosno xc70 sta bila prav nič manj zamenljiva kot limuzine. Prepoznaš jih na kilometer, meni osebno xc70 eden najlepših karavanov sploh. Zato mislim, da ni potrebe po tlačenju oz po postavitvih istih oz podobnih luči tudi na karavansko različico. Enim je všeč, enim nam ni, noben od nas ne more oporekati, da je zadek tisti, ki deli mnenja, tisti, ki je najbolj pereč, medtem ko je ostalo zadetek v polno. Zato se ne morem strinjati, da je to bolj "pravi" Volvo, kot prejšnja generacija. Volvo slovi pri oblikovanju po svojih preprostih, a učinkovitih oblikovnih potezah, ki izžarevajo eleganco. Ta zadek žal ni eleganten. Je drugačen, je morda zanimiv, je konflikten, ni pa eleganten.

Zdaj bi ti z veseljem napisal, da preveč filozofiraš, pa ne bom, ker to kdaj pa kdaj tudi sam počnem :P

Drugače pa je meni tudi tale rit všeč, bolj všeč, kot pri audiju ali če hočete mercedesu. Pri obliki luči so se nekoliko potrudili in ne zgledajo tako kot da bi jih bilo samo 1/4 kot na marsikaterem karavanu.

lp, mm

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan To feb 06, 2007 3:55 pm

Kot so objavili pri Volvu, bo najmočnejši model (vsaj nekaj časa) ostal T6 s šestvalnikom in 280 KM. Yamahin V8 ne bodo vgrajevali, prav tako ne bodo pripravili R verzije.

Volvo has elected not to replace its high-performance V70R following the launch of the next-generation V70. Volvo says the new 280 hp T6 model partly fills that gap and will remain the top-of-the-line V70 for the foreseeable future, according to Autocar.

Volvo says it will also not offer a version of the V70 with the 4.4-liter V8 used in the S80 sedan for various undisclosed reasons, despite the V70 being closely based on the new S80.

The future of Volvo's "R" lineup in general remains a mystery. Volvo engineers told the U.K. magazine a C30R designed to do battle with the Audi S3 is a strong possibility.

The future of the S60R — or its possible successor — is less clear. Earlier this year, rumors began circulating that Volvo would discontinue the S60 all together. While the V70 was previously aligned with the S60, it is now more closely related to the S80, lending credibility to reports of the S60's demise.

If rumors are to be believed, then S40 will grow in size to become Volvo's official 3-Series rival. The slightly more upscale S40 might then be due for "R" treatment in the form of a high-output T6.

Meanwhile, and S80R might use a high-strung version of the car's V8. Volvo engineers even acknowledged this possibility to Autocar, saying the only hurdle would be developing a transmission capable of handing "up to 400 hp."
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po mar 05, 2007 7:38 pm

Še uradno XC70
Slika
Slika
Slika
Slika