Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 07, 2007 7:11 pm

C5 ima na evropski ravni povsem solidno prodajo. Po prenovi je meni to krasen avtomobil.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne jan 07, 2007 10:25 pm

meni tudi..... prva verzija mi je sicer zmerom zgledala ko kak oluplen krompir pa sodeč po tistem, ki ga vozi fotr od moje nezakonite, je res bolj šrot... me je zjezil do zla boga, sem tudi po forumih pisal :evil: ! tu bi am omenu, da je to edino vozilo po FAPu 13 SK z nesinhroniziranim menjalnikom, v kterem se mi je uspelo parkrat zašaltat v roku ene ure :evil: :evil: :evil: !
ta prenovljeni mi je pa jako v redu! zgleda ko grom in notranjost je čist druga pesem! sploh sem pa prepričanja, da bi moral že od začetka zgledat tak kot zdej! ker je zelo umirjena in elegantna potovalna limuzina! tudi ta nesrečni renome bi bil pol čist drugačen.... nekak tak žalostno bo šel v zgodovino kot XM. pokopale so ga otroške bolezni prve generacije. druga generacija je eden od najbolj neupravičeno prezrtih avtomobilov v zgodovini! in to po mnenju stroke, ne sam citroen fanov!

ampak, po slikicah sodeč, so si z naslednjikom omislili bolj šarf in dinamičen avto:

Slika

tale je ispod peresa istega mulčka, kot tista risbica notranjosti. fantek ma 17 let in zelo "službena citroen risbica" štih" v svinčniku :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jan 09, 2007 11:39 pm

Še ena slikca, ki pa na žalost ne razkriva nič, česar že ne bi videli...

Slika

lp, mm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 09, 2007 11:59 pm

Lignage je napisal/-a:Še ena slikca, ki pa na žalost ne razkriva nič, česar že ne bi videli...

lp, mm

razkriva pa na žalost to, da smo jo na prejšnji strani že videli, saj je že dvakrat nalimana in to z istimi registrskimi tablicami :P :lol:

Je pa res ta skupaj s prejšnjo od 17-letnika verjetno dober približek dejanskemu avtu. Če bi malo zgladili nekatere linije, poskrbeli za detalje in prehode ter velikostno skladnost elementov, bi bil avto zelo lep in sveže oblike, kot je to pri Citroenu zadnje čase kar pravilo. :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jan 24, 2007 2:12 am

Pri AutoExpressu pravijo, da bo najbolj "stylish", da pride ven septembra v Frankfurtu, da bo pobral nekatere elemente od C6, da bo zelo prostoren, imel bo novo generacijo HP vzmetenja, naj bi bil boljši kot passat in A4 itd.

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... en_c5.html

še malo večja slikca

http://www.autoexpress.co.uk/images/fro ... 2055_5.jpg

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jan 24, 2007 7:31 am

če jim je ratal "popravt" zadnji del z lučmi vred, pol bo :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jan 24, 2007 9:09 am

Se samo meni zdi, da tole ne bo več kombilimuzina ali o tem čivkajo že ptički na vejici? Kul, GS se vrača.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr jan 24, 2007 5:20 pm

Sploh nisem opazil da ni vse tisto črno okna, ampak pofarbana vrata :lol:

naj bi bil boljši kot passat in A4 itd.

Po čem :?: Kaj pa vodja klase bmw 3 in novi C razred :?: Mam občutek ko da so korak za vsemi ostalimi premiumi v tej klasi, glavne tekmece (Vectra, Laguna, Octavia...) pa podcenjujejo. Da ne bo tak kot z C6. PS: če bo tak kot je na zadnjem shopu od Lignagea že ne bo :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr jan 24, 2007 10:28 pm

je pač premium klasa tista s ktero se vsi radi primerjajo, ker pomeni trenutni mejnik za preskočit! kaj pa naj bi rekli? naš novi C5 bo tak dober, da Škoda Oktavija ne bo mela kej praskat?! mislim pa, da jim je namen bolj približat se premiumu, kot pa silit v njega. direktna konkuranca bo še zmerej ostala ista.

upam pa, da je v tistem debelem pasu črnine skritega kej bolj razburljivega kot je na tej sliki videt. zgleda ravno ko smrekov ploh.... sploh pa je rahlo čudno, ker.... PSA ma svoje bodoče modele na testiranjih zamotat v plahte in šotore bolj kot pa talibani svoje babe!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jan 24, 2007 10:34 pm

Tomcatter je napisal/-a:

Po čem :?: Kaj pa vodja klase bmw 3 in novi C razred :?: Mam občutek ko da so korak za vsemi ostalimi premiumi v tej klasi, glavne tekmece (Vectra, Laguna, Octavia...) pa podcenjujejo. Da ne bo tak kot z C6. PS: če bo tak kot je na zadnjem shopu od Lignagea že ne bo :twisted:

Verjetno ta citat izhaja iz dejstva, da sta zraven C5 vozila ta dva (s Citroenovimi vozniki) in so imeli direktno primerjavo.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr jan 24, 2007 11:44 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Se samo meni zdi, da tole ne bo več kombilimuzina ali o tem čivkajo že ptički na vejici? Kul, GS se vrača.

Tale rit res izgleda limuzinska. Nič ne kaže na to, da bi avto imel peta zadnja vrata.

Omemba GS je zanimiva: GS je imel 4 vrata, čeprav tega marsikdo ne bi verjel. :)
Tudi jaz verjetno ne, če ne bi nekoč videl na lastne oči. GSA, ki je bil njegov naslednik, pa je imel 5-vrat.

drugmirko je napisal/-a:upam pa, da je v tistem debelem pasu črnine skritega kej bolj razburljivega kot je na tej sliki videt. zgleda ravno ko smrekov ploh.... sploh pa je rahlo čudno, ker.... PSA ma svoje bodoče modele na testiranjih zamotat v plahte in šotore bolj kot pa talibani svoje babe!

Na spodnji sliki je tista črnina pobeljena. Če že ne bo kakšnega preloma, ki ga za zdaj resnično ni videt, tako kot pri petsedežnem picassu, se bo črta vsaj proti koncu vozila nekoliko spuščala, tako kot lahko vidimo pri C4 in C6.

lp, mm

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če jan 25, 2007 3:15 pm

živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če jan 25, 2007 3:45 pm

Večkrat se ob spyshotih sprašujem, kako vedo, kateri avto je spodaj. In če ta ne bi imel dolgega nosa in panoramske (vsaj delno) šipe, bi bil lahko karkoli.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če jan 25, 2007 9:03 pm

Precej spominja na C6, nizka raketa bo tole, kot GS ali BX. Tako je prav, C5, sploh tisti pred faceliftom, je preveč špehata škatla, ki deluje, kot da bo vsak trenutek razpadla...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če jan 25, 2007 9:19 pm

o jebenti! končno še en citroenovec ki o izgledu (in kvaliteti) prvega C5 glih tak misli, da je šlampasto, zavaljeno in buhtlasto prase!

tnx Joie.... z vrha tega hriba se je sicer vidlo čez "plot lubezni", je blo pa rahlo osamljeno.... :P :mrgreen:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če jan 25, 2007 9:54 pm

drugmirko je napisal/-a:o jebenti! končno še en citroenovec ki o izgledu (in kvaliteti) prvega C5 glih tak misli, da je šlampasto, zavaljeno in buhtlasto prase!

tnx Joie.... z vrha tega hriba se je sicer vidlo čez "plot lubezni", je blo pa rahlo osamljeno.... :P :mrgreen:

Dr. Mirko, ni tako hudo....
Jaz sem že od prve pojave C5 bil hudo razočaran - tako hudo, da mi je do sedaj (oz do pojave facelifta) bridka bolečina občasno odvzemala dar govora na to temo.... Najmanj 50 % več bi jih prodali.... Je sicer buhtlast, vendar se nekatere stvari lahko prikrijejo oz je možno pogled preusmerit na druge linije. Žal so pri Citroenu takrat narobe razumeli pravila trga in so oblikovali luči po takrat modnih vzorcih, ki meni osebno niti na enem avtu niso dosežek, prej obratno. Pri C5 so s takšnimi (pred FL) lučmi dodatno povdarili buhtlovsko esenco in bridka izkušnja je tu.

Kako sama zasnova ni bila toliko napak se lepo vidi po faceliftu, ko le-te niso spreminjali in so spremenili samo detalje (luči itd) in s tem potek linij, pa avto čisto drugače zgleda. Tudi Xsara ll. s podobnimi lučmi ni nek dosežek, mi je lepša Xsara l. Da ne govorimo o Xantii - to je bil takrat pojem estetike in elegance in še zdaj oblikovno presega marsikateri nov avto. C 5 se je proti Xantii zdel kot Batbed.

Zdi se, da bo C5 ll. bliže Xantii kot prvi petki. Upajmo na najboljše (najlepše). Po možnosti s petimi vrati...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe jan 26, 2007 12:02 am

Se v veliki meri strinjam z esemom. Če ne filozofiram preveč, lahko povem, da je meni C5, kljub manj citroenovski obliki, pred faceliftom in za njim deloval oz. mi deluje boljše kot pa precej njegove konkurence, čeprav je od vseh najvišji.

lp, mm

DaciaLogan
Nov uporabnik

Napisal/-a DaciaLogan Pe jan 26, 2007 6:29 pm

esem je napisal/-a:
Tomcatter je napisal/-a:

Verjetno ta citat izhaja iz dejstva, da sta zraven C5 vozila ta dva (s Citroenovimi vozniki) in so imeli direktno primerjavo.

Ce bi bil slabsi, bi verjetno rekli da je slabsi... :lol: :lol:

Hm ce bo za podobno ceno kot jo ma aktualni, in bo res bolsi od a4 (ki je precej drazja od konkurence) bo to eden mojih najljubsih avtov v tem segmentu. Pa se vecji je od a4 ce se ne motim.

Aja, pa lepe pozdrave, spet. ;)

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Pe jan 26, 2007 6:39 pm

Tomcatter je napisal/-a:Mam občutek ko da so korak za vsemi ostalimi premiumi v tej klasi...,

S tem sem mislil predvsem na to da prihaja letos tudi novi A4, ki je omenjen
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 28, 2007 11:37 am

A4 ima štiri rinke, to pa je tudi vse kar ljudi prepriča napram C5. C5 je neprimerno prostornejši, udobnejši, tudi varnejši je, Audi pa prepriča s kvaliteto izdelave ter možnostjo quattro pogona.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov