Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So maj 05, 2007 9:49 pm

esem je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:...in potem še vsepovsod tam, kjer je bil prisoten v preteklosti stari 2cv :D

Torej ga lahko pričakujemo tudi v eni naslednjih dogodivščin Jamesa Bonda ? Bo 2 CV rešil svet (ali vsaj Evropo) pred Kitajsko ? :P :lol:

Vloge rešitelja novi 2cv zagotovo ne bo imel. Bo pa lahko odličen vir za zaslužek Citroënu.

lp, mm

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne maj 06, 2007 7:10 am

Joie de vivre! je napisal/-a:New butl cilja na kalifornijske razvajene muce, mini na pedre, fiat 500 na celo Italijo, res ne vem kam bi ciljal novi 2CV. Spačkarji vozijo Berlingote. Edini retro malček, ki zna doživeti množičen sprejem, je po mojem 500, zaradi majhnosti in relativno dostopne cene.

Če bi nekdo zapisal, da je BERLINGO ali CITROEN za pedre bi ga verjetno s kartonom kaznoval al pa kr v Banovce poslal

Tako da : dej imet vedno in za vse enaka merila , čim manj dvoličnosti, predvsem pa strpnost, do ljudi, ki si lahko kupijo ali dražje avtomobile ali zgolj takšne, ki tebi niso všeč ;)

Mimogrede : BMW je z MINI-jem po mojem prepričanju postavil merila med avtomobili z "retro" obliko (s seveda pripadajočimi pozitivnimi učinki za lastno blagovno znamko - širitev oz dopolnitev prodajne palete, uspešno "pokritje" stroškov nakupa znamke ter seveda izkoristek pripadajočega potenciala)

- združili retro obliko s sodobno (vrhunsko) tehniko (lega na cesti, vodljivost, zmogljivosti .... je praktično brez konkurence v razredu ),
- postavili visoko ceno,
- kupci pa so čakali v vrsti (ZDA)

FIAT 500 tega po mojem prepričanju naštetega ne bo dosegel - ker ima predvsem preveč konkurence na domačih tleh oz v domačem zeljniku (FIAT), pri 2CV pa moramo počakati do "končne izvedbe" - ampak po mojem prepričanju zgodba ne bo bistveno drugačna kot pri FIAT-u 500

LP

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne maj 06, 2007 9:56 am

čakej Miha.... ktero konkurenco? Lancio Y? Pando? mislim, da je Fiatu vsej oblikovno uspelo točno to, kar je BMWju uspelo z Minijem! če se bodo še stegnli pri kvaliteti izdelave in pri materialih notranjosi (kar je iz slike teško presodit) pa res ne vidim zakaj jim nebi uspelo! pol italije (in še marsiktere druge dežele) bo itak stalo v vrsti zanj sam s ceno jim najbrž ni treba pretiravat. vsaj na spodnji strani modelske lestvice ne.
živeo drugmirkooooo!!!!

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Ne maj 06, 2007 12:41 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:New butl cilja na kalifornijske razvajene muce, mini na pedre, fiat 500 na celo Italijo, res ne vem kam bi ciljal novi 2CV. Spačkarji vozijo Berlingote. Edini retro malček, ki zna doživeti množičen sprejem, je po mojem 500, zaradi majhnosti in relativno dostopne cene.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

berlingo je pa avto za kmete, sorry! sam vozim podobno vozilo (j***a, oprosti kakorkoli obrnes, sicer zvesto opravlja svojo funkcijo in cisto nic vec) pa mi na kraj pameti ne pride, da bi s taksnim cinizmom oznaceval ostale udelezence v prometu :?

ne bi rekel, ko bi si (ti) lastil C6, potem bi morda lahko malce s posmehom in hecom takole dejal.. tako pa... :roll:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne maj 06, 2007 4:21 pm

Kaj se razburjate, če ne bi maral gejev, potem ne bi vozil znamke Citroën, ki je ena izmed najbolj gej znamk nasploh...

Berlingo pa je še Clarksonu všeč in stoji na cool listi... Tako da, kdor bi rekel, da je Berlingo pederski avto, bi takoj fasal karton, res je.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne maj 06, 2007 6:39 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Kaj se razburjate, če ne bi maral gejev, potem ne bi vozil znamke Citroën, ki je ena izmed najbolj gej znamk nasploh...

Berlingo pa je še Clarksonu všeč in stoji na cool listi... Tako da, kdor bi rekel, da je Berlingo pederski avto, bi takoj fasal karton, res je.

Torej mora dobit karton tudi tisti, ki isto trdi za MINI

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne maj 06, 2007 6:47 pm

drugmirko je napisal/-a:čakej Miha.... ktero konkurenco? Lancio Y? Pando? mislim, da je Fiatu vsej oblikovno uspelo točno to, kar je BMWju uspelo z Minijem! če se bodo še stegnli pri kvaliteti izdelave in pri materialih notranjosi (kar je iz slike teško presodit) pa res ne vidim zakaj jim nebi uspelo! pol italije (in še marsiktere druge dežele) bo itak stalo v vrsti zanj sam s ceno jim najbrž ni treba pretiravat. vsaj na spodnji strani modelske lestvice ne.

Uspeh bo po mojem prepričanju pogojen s ceno - sicer bo potrebno počakat na dokončno ceno osnovne različice - če bo obveljala napovedna 10.000 EUR ne gre pričakovat tržnega uspeha.

Za tak denar namreč dobiš solidno opremljen(klima, abs, el. stekla, ...) in motoriziran (1,4 l) GRANDE PUNTO

LP

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Ne maj 06, 2007 7:13 pm

Jah, edini problem pri teh "retro" avtih je cena. Mini je že smešno drag, za 500 bomo pa še vidli.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Ne maj 06, 2007 7:58 pm

Mojster Miha je napisal/-a: Uspeh bo po mojem prepričanju pogojen s ceno - sicer bo potrebno počakat na dokončno ceno osnovne različice - če bo obveljala napovedna 10.000 EUR ne gre pričakovat tržnega uspeha.

Za tak denar namreč dobiš solidno opremljen(klima, abs, el. stekla, ...) in motoriziran (1,4 l) GRANDE PUNTO

LP

ja, ok... dobiš. akcija, konstantna :twisted: , samo v mesecu aprilu.... :mrgreen: :P poznamo :P :P

sam, pozabu si na eno stvar. 1,4 8v motorček ma kolko ....75 konjev in 110-120Nm navora, avto ma pa debelo čez tono kil!!! mam tudi jaz tak "akcija za 10k" C2 (jep, mojega predragega, superiorno očuvanega, 19 let starega Axa, brez pikice rje in z samo ene 80k km na grbi, sem nesrečno ubil na križišču pred kinom Vič :( )! še garmina so mi šenkali!
enako kot grande Punto zgleda ko grom in isto tak me vse... ABS, ASR, vatom. klimo, električne šajbe, atermično vetrobransko, senzor za dež, variabilni servo, kup airbagov, radio s 6. zvočniki.... in istotak ma tudi 1.4 8v mašino s 75 konji in 118Nm navora :( ! še dobro, da mam električne šipe. mi vsej na semaforju ni treba nonstop kurble za okno vintat, da bi prosu mimoidoče, če me pr zeleni malo porinejo :evil: ! pa še žre ko prašič, ko proba premaknit tisto tono pleha :-:o ! :P

drugač sem pa zelo zadovoljen Slika ampak, sej veš kaj čem reč.... :P
živeo drugmirkooooo!!!!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne maj 06, 2007 8:05 pm

drugmirko je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a: Uspeh bo po mojem prepričanju pogojen s ceno - sicer bo potrebno počakat na dokončno ceno osnovne različice - če bo obveljala napovedna 10.000 EUR ne gre pričakovat tržnega uspeha.

LP

ja, ok... dobiš. akcija, konstantna :twisted: , samo v mesecu aprilu.... :mrgreen: :P poznamo :P :P

sam, pozabu si na eno stvar. 1,4 8v motorček ma kolko ....75 konjev in 110-120Nm navora, avto ma pa debelo čez tono kil!!! mam tudi jaz tak "akcija za 10k" C2 ([b]jep, mojega predragega, superiorno očuvanega, 19 let starega Axa, brez pikice rje in z samo ene 80k km na grbi, sem nesrečno ubil na križišču pred kinom Vič :( )! še [/b]garmina so mi šenkali!
enako kot grande Punto zgleda ko grom in isto tak me vse... ABS, ASR, vatom. klimo, električne šajbe, atermično vetrobransko, senzor za dež, variabilni servo, kup airbagov, radio s 6. zvočniki.... in istotak ma tudi 1.4 8v mašino s 75 konji in 118Nm navora :( ! še dobro, da mam električne šipe. mi vsej na semaforju ni treba nonstop kurble za okno vintat, da bi prosu mimoidoče, če me pr zeleni malo porinejo :evil: ! pa še žre ko prašič, ko proba premaknit tisto tono pleha :-:o ! :P

drugač sem pa zelo zadovoljen Slika ampak, sej veš kaj čem reč.... :P

Morilec! :twisted:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne maj 06, 2007 8:31 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Kaj se razburjate, če ne bi maral gejev, potem ne bi vozil znamke Citroën, ki je ena izmed najbolj gej znamk nasploh...

LP

Ne, ker Clarkson meni isto...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne maj 06, 2007 8:52 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:

LP

Ne, ker Clarkson meni isto...

Joie- pa kaj se delaš butazga- če bi mel jst minija, bi bil užaljen, ker bi me ti tako karikiral- pa ne bit k****a, in si priznej da si zaj..., lahko se le pokesaš, in zato sam sebi daš kartnon, če ti ga že nihče drug ne upa
zaradi razlikovanja med uporabniki forum zgublja na kakovosti

CV2 zanimivo, vendar po moje nebi ogrožal drugih znamk, kupce bi našel predvsem med lastniki ostalih citroenov- torej bi lahko bil le zamenjava za obstoječ model
lp

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Ne maj 06, 2007 8:55 pm

speedfreak je napisal/-a:

jah... sej vem... mi ga je blo jako žal! in niti ni jih tak fejst fasal. hauba, maska, leva luč&žmigavec, zunanji in notranji levi blatnik, odbijač, vezni most, ki drži hladilnik, flaša in pumpa za šipe prat.....bi se ga dalo kresnit in odpelat, če mu nebi blatika v alternator porinlo! in bi se ga počasi dalo lepo zrihtat za ene 300-400 jurjev. sam, ni cajta se s tem zezat, avto rabim skorej vsak dan..... novega sem dobil pa v petih dneh (vikend included).

in ni blo v moji moči preprečit.... jaz sem pri zeleni iz kolone na levem pasu zapeljal na srednjega, ki pelje iz centra na tržaško, nesrečnik v kterega sem se nabil, pa se je glih v tistem trenutku odloču, iz stoječe kolone na skrajnem desnem pasu za na tivolsko, zapeljat na srednji pas za naravnost na tržaško! ker je tam blagi ovinek v levo, pred mano pa vozil bil nek furgon in ker je vseskupej dolgo sam ene 30 metrov, sva obadva vidla prazen pas in zamenjala. razlika je sam v tem, da sem jaz vozil ene 60 na uro... panično bremzanje kakih 10 metrov in SMACK! še v levo nisem mogu odmotat, ker bi pobral vsaj še dva avta v koloni na levem pasu.... :( . tak sva ga fasala sam midva (in malo še tisti stoječi pred tem nesrečnikom).
mehanik je sam pogledal in reku "dej stari, ne splača se ti to popravlat, prestar avto je...". RIP lepi moj Ax, čudež od avta si bil! za 3,45 m dolg avto si placa mel ko dreka in še orenk prtlažnik na vrh, letel si ko sneta sekira, nič pil, nič rjavel, nič se kvaru, nič koštal za vzdrževat (zadnji redni servis me je prišu 12 ....dvanajst! jurjev :shock: ) ! takih avtov ne bo več! :cry:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne maj 06, 2007 9:00 pm

Bog pomagaj no tudi... A ni dovolj očitno, da se zafrkavam, celo iz samega sebe?

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Ne maj 06, 2007 9:02 pm

apropo.... joy, prav majo! tudi če je blo pederski rečeno figurativno, ni nujno, da te vsi zastopijo! drugič bodi politično korekten in napiši gay avto! :P
živeo drugmirkooooo!!!!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne maj 06, 2007 9:18 pm

drugmirko je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:

jah... sej vem... mi ga je blo jako žal! in niti ni jih tak fejst fasal. hauba, maska, leva luč&žmigavec, zunanji in notranji levi blatnik, odbijač, vezni most, ki drži hladilnik, flaša in pumpa za šipe prat.....bi se ga dalo kresnit in odpelat, če mu nebi blatika v alternator porinlo! in bi se ga počasi dalo lepo zrihtat za ene 300-400 jurjev. sam, ni cajta se s tem zezat, avto rabim skorej vsak dan..... novega sem dobil pa v petih dneh (vikend included).

in ni blo v moji moči preprečit.... jaz sem pri zeleni iz kolone na levem pasu zapeljal na srednjega, ki pelje iz centra na tržaško, nesrečnik v kterega sem se nabil, pa se je glih v tistem trenutku odloču, iz stoječe kolone na skrajnem desnem pasu za na tivolsko, zapeljat na srednji pas za naravnost na tržaško! ker je tam blagi ovinek v levo, pred mano pa vozil bil nek furgon in ker je vseskupej dolgo sam ene 30 metrov, sva obadva vidla prazen pas in zamenjala. razlika je sam v tem, da sem jaz vozil ene 60 na uro... panično bremzanje kakih 10 metrov in SMACK! še v levo nisem mogu odmotat, ker bi pobral vsaj še dva avta v koloni na levem pasu.... :( . tak sva ga fasala sam midva (in malo še tisti stoječi pred tem nesrečnikom).
mehanik je sam pogledal in reku "dej stari, ne splača se ti to popravlat, prestar avto je...". RIP lepi moj Ax, čudež od avta si bil! za 3,45 m dolg avto si placa mel ko dreka in še orenk prtlažnik na vrh, letel si ko sneta sekira, nič pil, nič rjavel, nič se kvaru, nič koštal za vzdrževat (zadnji redni servis me je prišu 12 ....dvanajst! jurjev :shock: ) ! takih avtov ne bo več! :cry:

R.I.P. :(
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Ne maj 06, 2007 9:19 pm

Ma na tem forumu se lepo zmanifestira katastrofalen statističen podatek raziskave Evropske skupnosti o pismenosti v državah EU, bolj natančno Slovenije. Kar 77% Slovencev namreč ima probleme z razumevanjem napisanega, t.j. ne zna razbrati bistva, kaj šele dojeti sarkazma, cinizma, ironije...

Sicer pa, recimo Subaru Outback je kao top lesbian car pa če ga ma kolegica ne bo zdej skočila kvišku in vpila o tem, kaka krivica se ji godi, da jo žalijo itd. Ne, rekla bo, mamo pač smisel za dobre avte. :P (temu se reče nadaljevati šalo)

Eno je osebna žaljenje z namenom poniževanja in diskreditacije, drugo je povzemanje nekih stereotipov oznak za stvari, ki nekako povzemajo neke karakteristike, ki so mogoče bolj izrazite pri določeni skupini uporabnikov in nimajo nič skupnega s prej omenjenima diskriminacijo ali žaljenjem.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne maj 06, 2007 11:04 pm

Jorgi je napisal/-a:Ma na tem forumu se lepo zmanifestira katastrofalen statističen podatek raziskave Evropske skupnosti o pismenosti v državah EU, bolj natančno Slovenije. Kar 77% Slovencev namreč ima probleme z razumevanjem napisanega, t.j. ne zna razbrati bistva, kaj šele dojeti sarkazma, cinizma, ironije...

Sicer pa, recimo Subaru Outback je kao top lesbian car pa če ga ma kolegica ne bo zdej skočila kvišku in vpila o tem, kaka krivica se ji godi, da jo žalijo itd. Ne, rekla bo, mamo pač smisel za dobre avte. :P (temu se reče nadaljevati šalo)

Eno je osebna žaljenje z namenom poniževanja in diskreditacije, drugo je povzemanje nekih stereotipov oznak za stvari, ki nekako povzemajo neke karakteristike, ki so mogoče bolj izrazite pri določeni skupini uporabnikov in nimajo nič skupnega s prej omenjenima diskriminacijo ali žaljenjem.

če spremljaš forum, in veš zaradi kakšnih izjav so bili že ljudje ''kaznovani''....
vsak se lahko iz sebe dela norca, iz drugega se nesme - ker hitro pride do žaljenja ;)
in rečeno v šali ali pa resno kaj čez citroena je bilo vedno kaznovano :roll:
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne maj 06, 2007 11:24 pm

To o Citroenu tako pretiravate, da se kar bliska :roll: Če je bil kakšen karton, je bil samo zaradi osebnih žalitev. Kregar je pa čisto druga štorija, kjer Citroen ne igra bistvene vloge.

Od kje tebi JdV podatek da je tudi Citroen gay avto. Če že, bi rekel, da bolj female gay (dovolj korektno?).

Sicer je pa splošno znano, da je Mini (skupaj s Pežo CC variantami) najbolj zaželen avto med male gayi, pa tudi "pederski" kot nevtralna označba (torej ne kot namenska žalitev človeka) spet pridobiva na popularnosti - med gayi. Očitno imajo vsaj nekateri med njimi, kot je za lezbijke že Jorgi povedala, bogat smisel za humor in samoironijo. Tako (sproščeno, ironično in analitično "na prvo žogo") mi je delovala tudi JdV označba pri prvem branju (in pri vseh nadaljnjih tudi).

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 11:42 pm

esem je napisal/-a:To o Citroenu tako pretiravate, da se kar bliska :roll: Če je bil kakšen karton, je bil samo zaradi osebnih žalitev. Kregar je pa čisto druga štorija, kjer Citroen ne igra bistvene vloge.

Od kje tebi JdV podatek da je tudi Citroen gay avto. Če že, bi rekel, da bolj female gay (dovolj korektno?).

Sicer je pa splošno znano, da je Mini (skupaj s Pežo CC variantami) najbolj zaželen avto med male gayi, pa tudi "pederski" kot nevtralna označba (torej ne kot namenska žalitev človeka) spet pridobiva na popularnosti - med gayi. Očitno imajo vsaj nekateri med njimi, kot je za lezbijke že Jorgi povedala, bogat smisel za humor in samoironijo. Tako (sproščeno, ironično in analitično "na prvo žogo") mi je delovala tudi JdV označba pri prvem branju (in pri vseh nadaljnjih tudi).

Kaj zdaj to pomeni, če si kupim "female gay" citroena, glede na to, da sem funkcionalno nepismen. Da ima avto pussy magnet ali da ga nima?
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 33 gostov