Lepši od limuzine a še eden avto, ki se mu takoj vidi, da je oblikovan za ameriški okus. Glavna konkurenca mu bosta Camry Solara, ki je na trgu že nekaj let:

in Pontiac G6 coupe:

desanka je napisal/-a:Takole je.
Že dve leti sem prepričana, da bom spomladi leta 2008 zamenjala avtomobil in si kupila Mercedes Compresor. Potem pa naletim na informacije o hybridu, kar me navduši, ko pa mi ta forum odpre oči in vidim, kakšne obline ima Accord v prihodnosti me je v moji odločitvi malce zmedlo.
Postavlja se vprašanje:
Kdaj bo Honda Accord na tržišču v EU? V naslednjem letu ali dveh, vendar upam da ne v takšni obliki kot za USA trg
(na hondi so mi prisegali, da takšnega avtomobila ni, da je hibrid samo še Civic).
Kakšna bo predvidena cena (napram Civicu hybridu, ki ima trenutno ceno 21.900 Evra?) Trenutni osnovni model Accorda stane slabih 23.000€, kar pomeni da bo novi model sigurno kakšnega jurja dražji, hybrid (ko bo, če bo) pa kakšna 2 - 3 jurje od osnevnega agregata.
Kaj pomeni (pri Hondi CivicuHybridu) da daje garancije 8 let na motor (kako je pri klasiki?) Kaj dejansko pomeni Hybrid...to da se vozi nekaj minut do 50 km na uro? Kje je potem bistvo tega "zelenega" učinka? Če dajo 8 let garancije na motor, pomeni da garantirajo da se motorju (tako bencinskemu kot elektromotorju) ne bo nič dramatičnega zgodilo v tem času (po domače: da ne crkne vse skupaj). Hybrid je mešanica bencinskega in elektromotorja - v določenem načinu vožnje deluje lahko beninski ali elektro ali pa oba skupaj. Ne ne vozi se nekaj minut do 50km/h. Bistvo zelenega učinka je v tem, da avto porabi manj goriva, saj mu pomaga elektromotor v določenih režimih vožnje.
Če bo kdo prijazen, prosim še, da je prijazno laičen in mi bolj po domače obrazloži to tehnologijo...
(je pa HondaAccordCoupeHyrid fenomenalen - skoraj bi rekla: ljubezen na prvi pogled!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov