Od kie sm po procee'du, forteju, soulu pa no.3 prčakvou neki lepšga.
Jaz isto. Tole je najbrž najslabši (oblikovno gledano) Kiin izdelek v zadnjem času. Škoda, ker niso bolj izhajali iz sedanjega SOrenta. Pomoje bi veliko bolje izgledal.
No, je pa tehnično avtomobil dobro podkovan. Ena izmed najboljših Kij kar smo jih videli. 2.2dizel z 200 konji, 6 stopenjska avtomatika...Tudi notranjost je zelo lepa!
Če je bila prva generacija Sorenta pravi bum s prihodom na trg (kljub podobnosti s prvo generacijo ML-a) in tudi z zelo konkurenčno ceno, pa se bojim, da se bo 2. generacija razgubila v morju podobnih. Avtomobil spada v razred srednjevelikih SUV, kjer, vsaj pri nas, bitko dobiva Santa Fe. S prihodom prve generacije Sorenta na naš trg je bil dolgo časa 2. najbolj prodajan terenec (za Toyoto RAV4).
Edini plus mu štejem napoved odličnega dieselskega motorja in upajoč na dobro ceno. V razredu SUV šteje veliko dober design, ki pa v novem modelu kar razvodeni. Kljub ofenzivi Korejcev v zadnjem času, me preseneča oblikovna medlost v razredu srednje velikih ter velikih SUV (Borego, IX55, Sorento).
Marsikateri uporabnik prejšnjega modela je tudi razočaran ob dejstvu, da se Kia pozicionira z novim modelom v razred cestnih SUV, brez reduktorja in toge zadnje preme (kar je, roko na srce, že velika rariteta pri sodobnih terencih). Marsikdo je namreč omenjeni avto uporabljal tudi za vleko prikolic ter občasne izlete na teren - avto je bil pač temu primeren. Je pa res, da postajajo pravi terenci tržno čedalje manj zanimivi, tržna zakonitost zapoveduje čedalje mehkejše SUV-e, tudi brez 4x4. Žal.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M → 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Moje subjektivno mnenje je da je za bruhat prejšnji mi ni bil nič posebnega ta je pa še petkrat slabša škatla......kaj so že zaspali na lovorikah pri kiiji????
Zadnjič spremenil vugy, dne Če apr 23, 2009 7:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
vugy je napisal/-a:Moje subjektivno mnenje je da je za bruhat prejšnji mi ni bil nič posebnega ta je pa še petkrat slabša škatla......kaj so će zaspali na lovorikah pri kiiji????
Žal se oram kar strinjat z vama, edino sprednja maska mi je še kar všeč.
Je pa velika verjetnost (že spet ), da so avto načrtovali predvsem za domači in ostale azijske trge in za ameriški trg, Evropo niso povohali.
What else is new.
Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje." Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli." James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today." Spock: "Live long and prosper."