Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr maj 30, 2007 7:08 am

andrej777 je napisal/-a:Aha ok nemci kopirajo. Kaj pa če pogledaš japonske jajčke?? Edino kar izstopa pri majhnih avtih je Honda Civic drugo je pa vse isto sranje. Itak je pa danes že nemogoče narediti avto ki ni podoben nobenemu drugemu. Zdaj pa nazaj na temo.

Meni še ni tako grd. Itak pa so vsi detajli na avtu še ugibanje. Sem pa tudi jaz siguren da bo končni izdelek čisto nekaj drugega kot je tole na sliki.

Kdo je načel debato nemci/japonci? Ah? In potem se sprašuješ, zakaj gre v to smer. Izustiš provokativni stavek in se jajcaš. In očitno slabo spremljaš sodobni japonski dizajn. Pa nič ne de. Ker debata o tem v tej temi ni do tvojega prispevka tekla in prosim naj ostane pri tem. Če pa nekateri menimo, da je tale fotošop obupen in da nas bočni pogled asociira na alteo in glede na to, da nas je kar precej, pomeni edino to, da nimaš nobene kritične distance do BMW korporacije in da si eden tistih, ki se bo na vse kriplje branil to znamko, pa četudi je to v celofan zavit drek. Malce se skuliri, zajemi sapo in boš videl, da se vsi zabavamo nad idejo nekega fotošop mojstra in da zaenkrat ni nobene realne osnove, da je to to, kar se bo nekega dne vozilo po cestah.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr maj 30, 2007 8:01 am

lizard je napisal/-a:iDrive-a pa v koliko sem jaz upravljal z avti kot so Audi, MB in BMW vem, da ga niso ponavljali v nevem kakšen ekstrem, kajti v BMWjih se je se mi zdi še meglenke vklapljalo s tem vsemogočnim gumbom :) tako da prej s ceste speljše kot jih vklopiš ;)

Se ti zdi, ja. Naslednjič, ko boš sedel v kakem takem avtu, pa le poglej če so kje levo od volana kaka stikala ali gumbi, ki niso tam samo za okras. :roll: :lol:

lizard je napisal/-a:Je pa absurdno trdit, da bi BMW bil v kakeršnemkoli pogledu slab avtomobil, edino glede na njihov dizajna v zadnjih 5ih letih ni ravna najboljših kritik, sicer pa zdaj ko so skinili Bangla je maska serije 3 coupe precej boljša.

Ti pa ne veš veliko o trenutnih zadevah pri BMW, kaj? Bangla še zdaleč niso "skinli", razen če ta beseda pomeni povišali v glavnega odgovorega za design pri BMW group. :lol:

Malo si pa le poglej kritike ljudi, ki sploh vedo kaj design je, ter morda mnenje dizajnerjev konkurenčnih firm. Boš presenečen kaj bodo povedali. Tudi Lešnik, oblikovalec pri VW (izrisal glavne linije trenutnega Passata) ceni Bangla zelo visoko, kot tudi smer, katero drži BMW. Navsezadnje se v vsakem intervjuju lahko vidi, da Bangle še kako ima pojma o svojem delu. Tako da ta poniževanja so ponavadi omejena na ljudi, ki jim oblika ni pogodu in iščejo nekoga, na katerega bi prenesli "krivdo" za, za moje pojme, njihov slab okus.

LP
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr maj 30, 2007 10:20 am

Nixxon je napisal/-a: Malo si pa le poglej kritike ljudi, ki sploh vedo kaj design je, ter morda mnenje dizajnerjev konkurenčnih firm. Boš presenečen kaj bodo povedali. Tudi Lešnik, oblikovalec pri VW (izrisal glavne linije trenutnega Passata) ceni Bangla zelo visoko, kot tudi smer, katero drži BMW. Navsezadnje se v vsakem intervjuju lahko vidi, da Bangle še kako ima pojma o svojem delu. Tako da ta poniževanja so ponavadi omejena na ljudi, ki jim oblika ni pogodu in iščejo nekoga, na katerega bi prenesli "krivdo" za, za moje pojme, njihov slab okus.

LP

YEA!
sicer se je o okusih itak brez veze kregat, ampak mirno se pridužim napisanemu. dodal bi, da BMWji še nigdar niso zgledali bolj zanimivo, kontraverzno, oblikovno zaključeno in urbano! meni je bla še prva Banglova sedmica fajn! sicer je bla res grda ampak to ni pomembno.... MELA JE j***a! mela je tisti.... "KO VAS j**e" attitude! štekate kaj čem reč, takšen "...grd sem ti? super.... hodi si kupit Mecedesa če ti kej ne paše!" attitude :P !
tudi prodajne številke so kljub temu razvpitemu anti Banglovskemu odporu poletele v nebo! in še enkrat bom reku... ti isti avtomobili v kakem urbanem velemestu zgledajo čist drugače kot pa v kakih naših rovtah! sicer pa so za v rovte itak Opli :twisted: ampak, kaj bo en citroenarski čudak vedu... :P :-P ;)

aja.... Lešnik ni več pri VWju. ko je prišu Dasilva je spakiral kufre in šel k Kii. ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr maj 30, 2007 10:35 am

Jorgi je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Aha ok nemci kopirajo. Kaj pa če pogledaš japonske jajčke?? Edino kar izstopa pri majhnih avtih je Honda Civic drugo je pa vse isto sranje. Itak je pa danes že nemogoče narediti avto ki ni podoben nobenemu drugemu. Zdaj pa nazaj na temo.

Meni še ni tako grd. Itak pa so vsi detajli na avtu še ugibanje. Sem pa tudi jaz siguren da bo končni izdelek čisto nekaj drugega kot je tole na sliki.

Kdo je načel debato nemci/japonci? Ah? In potem se sprašuješ, zakaj gre v to smer. Izustiš provokativni stavek in se jajcaš. In očitno slabo spremljaš sodobni japonski dizajn. Pa nič ne de. Ker debata o tem v tej temi ni do tvojega prispevka tekla in prosim naj ostane pri tem. Če pa nekateri menimo, da je tale fotošop obupen in da nas bočni pogled asociira na alteo in glede na to, da nas je kar precej, pomeni edino to, da nimaš nobene kritične distance do BMW korporacije in da si eden tistih, ki se bo na vse kriplje branil to znamko, pa četudi je to v celofan zavit drek. Malce se skuliri, zajemi sapo in boš videl, da se vsi zabavamo nad idejo nekega fotošop mojstra in da zaenkrat ni nobene realne osnove, da je to to, kar se bo nekega dne vozilo po cestah.

A sem slucajno kje napisal da ni res podobna Alteji ?? A sem rekel da je lepota od avta in je bog i batina? NE rekel sem da v osnovi sploh ne zgleda slabo detajli so pa itak samo ugibanja. In ravno tukaj se bo pokazal pravi BMW ker si upajo !!

Da je pa fotoshop totalno zgresen pa ni nujno. Kaksne so bile reakcije prvih shopov nove trojke ki nekateri sploh niso bili tako zgreseni ??? A ko vidis koncni izdelek in je vse na svojem mestu avto dobi svoj car. In to je ravno v tistih podorobnostih in finesah pri katerih BMW izstopa.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Sr maj 30, 2007 10:40 am

@andrej777...dej prosim umiri svoj ton, kr ti noben nič noče.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr maj 30, 2007 11:41 am

Jorgi je napisal/-a:@andrej777...dej prosim umiri svoj ton, kr ti noben nič noče.

Jz sem čisto miren. ;) ;) Samo dodatno razlagam ker očitno nekateri niso razumeli mojega komentarja in preveč sklepajo. Zato sem samo povedal časa jaz nisem rekel a si očitno ti sklepal da sem hotu povedat. Če mi bo BMW grd bom med taprvimi ki bo to povedal. In serija 1 mi ubistvu je. Posebaj zadaj. je*** ga

Nevem pa tudi kje v zadnjem komentaru sem bi videti vznemirjen. Zarad ene teme na forumu se ne mislm raztrgat. ;) ;)
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr maj 30, 2007 12:50 pm

No ti velik pametnjakovič Nixxon, si že kdaj pogledal v kakih avtih se vozi kar nekaj zaposlenih pr BMWju? Verjetno ne.

Glede njihovega dizajna pa še nisem slišal nobene pozitivne kritike in vsi ki imajo za avte okus na tem svetu dajejo BMWju povečini negativne kritike, poglej že recimo zadek na 5ki in 7mici, kot da bi prtljažna vrata pripopal od nekega petnajstega avta gor. Nevem no, kjerkoli sem v katerikoli reviji kaj bral sem venomer zasledil kaj čez dizajn. Sicer me pa za Bangla boli, če je še tam ali ni, dokler bo ali ne bo bom za določene trenutne BMWje brez zadržkov trdil da so grdi oz. eni najgrših nemških avtov v tem trenutku, kar pred 10imi leti en bi mogel. Sicer je vse to stvar okusa, ampak dejstvo je da sem iskreno povedano čez BMWjev dizajn zadnje čase največ slišal in prebral, ti pa delaj kar hočeš da to opravičiš.

Sicer pa eni omenjajo da ima BMW kao j***a da daje na trg bolj kontraverzne avte. Am ne, imajo slabega dizajnerja in slab okus v firmi. Če ima kdo j***a kaj je dal na trg so to Lancia s Thesisko, in Citroen s C6ko, pa še bi se našlo.

Sicer nevem zakaj si zdaj začel izzivat, ampak brezveze ustvarjaš neko kreganje.
Nevem kaj te tako moti če kdo kaj reče čez tvoj precenjeni BMW. Ni ga perfektnega avta in ga nikoli ne bo, vsak ma napake, in če te je res kaj v jajcih boš to tudi priznal ne pa zagovarjal na celi črti.

iDrive pa je kakorkoli gledano, funkcija ki je preveč centrirana na en gumb, povrhu vsega pa naredi notranjost dolgočasno in pusto. In dosti je takšnih ki se tu strinjajo.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr maj 30, 2007 12:59 pm

bemwejaši ga bodo kupovali..sploh slovenci...ampak mi ni všeč, tudi namen mi je povsem zregešen.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 30, 2007 1:10 pm

lizard je napisal/-a:No ti velik pametnjakovič Nixxon, si že kdaj pogledal v kakih avtih se vozi kar nekaj zaposlenih pr BMWju? Verjetno ne.

Glede njihovega dizajna pa še nisem slišal nobene pozitivne kritike in vsi ki imajo za avte okus na tem svetu dajejo BMWju povečini negativne kritike, poglej že recimo zadek na 5ki in 7mici, kot da bi prtljažna vrata pripopal od nekega petnajstega avta gor. Nevem no, kjerkoli sem v katerikoli reviji kaj bral sem venomer zasledil kaj čez dizajn. Sicer me pa za Bangla boli, če je še tam ali ni, dokler bo ali ne bo bom za določene trenutne BMWje brez zadržkov trdil da so grdi oz. eni najgrših nemških avtov v tem trenutku, kar pred 10imi leti en bi mogel. Sicer je vse to stvar okusa, ampak dejstvo je da sem iskreno povedano čez BMWjev dizajn zadnje čase največ slišal in prebral, ti pa delaj kar hočeš da to opravičiš.

Sicer pa eni omenjajo da ima BMW kao j***a da daje na trg bolj kontraverzne avte. Am ne, imajo slabega dizajnerja in slab okus v firmi. Če ima kdo j***a kaj je dal na trg so to Lancia s Thesisko, in Citroen s C6ko, pa še bi se našlo.

Sicer nevem zakaj si zdaj začel izzivat, ampak brezveze ustvarjaš neko kreganje.
Nevem kaj te tako moti če kdo kaj reče čez tvoj precenjeni BMW. Ni ga perfektnega avta in ga nikoli ne bo, vsak ma napake, in če te je res kaj v jajcih boš to tudi priznal ne pa zagovarjal na celi črti.

iDrive pa je kakorkoli gledano, funkcija ki je preveč centrirana na en gumb, povrhu vsega pa naredi notranjost dolgočasno in pusto. In dosti je takšnih ki se tu strinjajo.

Če je kateri avto blizu perfekcije, potem je to BMW.

Sicer pa ohranjajte nivo, prosim!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 30, 2007 1:46 pm

Ne vem, kje vidite Alteo, mene dosti bolj spominja na potlačenega S-Maxa. BMW-ja verjetno skomina uspeh MB B-ja - mislim, da je to njihov cilj.

Karkoli rečemo o Banglu, dejstvo je, da je dober oblikovalec, vendar BMW-jeve duše ni ravno zapopadel. To se ne vidi le po kontradiktornosti in različnosti odzivov, vidi se tudi po dizajnih 10-15 let starih BMW-jev, ki so za tisti čas bili brez napak in pripomb - za razliko od današnjih (Bangle-ovih). Vidi se tudi po praktično nedeljenem navdušenju nad Evo X ali Breri ali 159. Evo X je dober primer kako športne duše z dizajnom ne zajebeš ampak jo še odlično povdariš. Bangle-ovi BMW-ji so pa obratno primer balansiranja med tradicijo in nečem - in tu se morda skriva izvor problema - kar niti sami ne vejo, kaj naj bi predstavljalo. Ali je za porast prodajnih številk zaslužen dizajn ali kaj drugega, kar BMW očitno premore v bogati meri, je spet svoje vprašanje.

To o attitude je res, res je pa tudi, da j***a imet pomeni naredit Thesis-ko, ne pa neke metuljčkasto izvedene detajle na "športnem" luksuzlinerju. Sicer se pa situacija malo popravlja.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr maj 30, 2007 2:14 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Če je kateri avto blizu perfekcije, potem je to BMW.

Tale je pa že mal krepka :bere

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr maj 30, 2007 2:54 pm

lizard je napisal/-a:No ti velik pametnjakovič Nixxon, si že kdaj pogledal v kakih avtih se vozi kar nekaj zaposlenih pr BMWju? Verjetno ne.

Ja, sem. Bil sem v tovarni v Münchnu že dvakrat (letos spet, ampak je drug razlog kot tovarna), v Dingolfingu enkrat. Večina delavcev BMWja se v tovarno vozi z avtobusi. To tudi propagira tovarna sama, saj je veliko ceneje, ter manjša je možnost da bi se delavcu na poti do dela kaj zgodilo. V Dingolfingu je avtobusna postaja pred tovarno večja kot glavna železniška postaja v Ljubljani. Kar je pa avtomobilov, je pa večina BMWjev. Da pa ne vozijo doma vsi BMW je pa logično, navsezadnje so potrebe nekaterih drugačne (enoprostorci, mali mestni jajčki,...), kljub temu, da imajo kot zaposleni pravico do 30% popusta pri nakupu novega avta na vsakih 9 mesecev do eno leto.

lizard je napisal/-a:Glede njihovega dizajna pa še nisem slišal nobene pozitivne kritike in vsi ki imajo za avte okus na tem svetu dajejo BMWju povečini negativne kritike, poglej že recimo zadek na 5ki in 7mici, kot da bi prtljažna vrata pripopal od nekega petnajstega avta gor. Nevem no, kjerkoli sem v katerikoli reviji kaj bral sem venomer zasledil kaj čez dizajn. Sicer me pa za Bangla boli, če je še tam ali ni, dokler bo ali ne bo bom za določene trenutne BMWje brez zadržkov trdil da so grdi oz. eni najgrših nemških avtov v tem trenutku, kar pred 10imi leti en bi mogel. Sicer je vse to stvar okusa, ampak dejstvo je da sem iskreno povedano čez BMWjev dizajn zadnje čase največ slišal in prebral, ti pa delaj kar hočeš da to opravičiš.

In kdo ima okus? To bi pa res rad videl? In resnično upam da se ne bo kak tako visoko-opevani Jeremy Clarkson znašel na seznamu, ker potem si pri meni izgubil še zadnji kanček kredibilnosti, ki si jo imel.

Lahko si kdaj prebereš kako resno revijo o avtomobilskem dizajnu. Ena najboljših, pa tudi ena redkih, na tem področju je italijanski Auto&Design. Sem ga imel naročenega kar nekaj let, še več let bral (trenutno ni časa), brez skrbi, poleg tega, da je napisana v italijanščini, je napisana tudi v angleščini. Tam si lahko prebereš kako POZITIVNO mnenje imajo ITALIJANSKI (pa tudi drugi svetovni) dizajnerji o BMWjevih dizajn smernicah.

lizard je napisal/-a:Sicer pa eni omenjajo da ima BMW kao j***a da daje na trg bolj kontraverzne avte. Am ne, imajo slabega dizajnerja in slab okus v firmi. Če ima kdo j***a kaj je dal na trg so to Lancia s Thesisko, in Citroen s C6ko, pa še bi se našlo.

Ampak ta "slab dizajner" riše avtomobile (oziroma njegova ekipa), kateri se prodajajo kot še nikoli. In za tak dizajn dejansko MORAŠ imeti j***a, ker lahko mizerno propadeš ali pa uspeš. In odličen primerek slednjega je ravno BMW.

lizard je napisal/-a:Sicer nevem zakaj si zdaj začel izzivat, ampak brezveze ustvarjaš neko kreganje.

Ne maram ko ljudje, ki dejansko ne vedo veliko o dizajniranju avtomobila, pljuvajo po glavnem odgovornem (kot da je edini ki obstaja) in ga ponižujejo, ker imajo pač sami bolj omejen okus.

In ja, ni vse idealno. Tudi meni prva varjanta 7erja ni bila preveč všeč, oziroma v pravi barvi in pravimi platišči je bila lepa, sedaj, ko so jo prenovili, pa je eden najlepših luksuznih avtomobilov trenutno v prodaji. Meni osebno lepši kot S klasa.

lizard je napisal/-a:iDrive pa je kakorkoli gledano, funkcija ki je preveč centrirana na en gumb, povrhu vsega pa naredi notranjost dolgočasno in pusto. In dosti je takšnih ki se tu strinjajo.

Ja, je pa tudi kar nekaj konkurenčnih firm, ki so očitno mnenja da je sistem toliko dober, da so ga vgradili v svoje modele.
Je pa res da niso vsi za vse, tudi meni razni programi, na katere se ne poznam, ne pomenijo dosti in bi mi bili za upravljanje zoprni.
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Sr maj 30, 2007 3:11 pm

Lahko si kdaj prebereš kako resno revijo o avtomobilskem dizajnu

Nekateri tu ne beremo dizajnarskih revij, kjer gre ponavadi za članke, ki so v večini primerov plačane reklame... Nekateri smo dizajnerji in poznamo osnove oblikovnja, imamo občutek in velika večina pač vidi kolosialne napake v oblikovanje sedmice in petice, da o enici ne izgubljam besed. Lep primer, kako je BMW zopet stopil na pota, ki jih odobrava večina in ne deli mnenj tako drastično kot Banglov prispevek je trenutna trojka coupe. Te revije imajo toliko kredibilnosti kot Jeremy Clarckson... Eni se pač odločijo, da verjamejo enemu viru, drugi drugemu, tretji pa uporabmo glavo in znanje in na podlagi tega delamo sklepe.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr maj 30, 2007 3:19 pm

Jorgi je napisal/-a:Nekateri tu ne beremo dizajnarskih revij, kjer gre ponavadi za članke, ki so v večini primerov plačane reklame...

Poznaš konkretno revijo, ali posplošuješ?

Jorgi je napisal/-a:Nekateri smo dizajnerji in poznamo osnove oblikovnja, imamo občutek in velika večina pač vidi kolosialne napake v oblikovanje sedmice in petice, da o enici ne izgubljam besed. Lep primer, kako je BMW zopet stopil na pota, ki jih odobrava večina in ne deli mnenj tako drastično kot Banglov prispevek je trenutna trojka coupe. Te revije imajo toliko kredibilnosti kot Jeremy Clarckson... Eni se pač odločijo, da verjamejo enemu viru, drugi drugemu, tretji pa uporabmo glavo in znanje in na podlagi tega delamo sklepe.

Torej bi ti lahko naštela par stvari ki te motijo, kajne? No, da vidimo.

Drugače je pa pri vseh smernicah tako da so najprej bolj ekstremne, s časom pa se izpilijo oziroma postanejo bolj klasične, pa tudi ljudje se že navadijo. Poglej si Forda, Renault,...

Aja, Banglovi prispevki še vedno prihajajo, ne mislit da tip nima nič več skupnega z oblikovanjem pri BMWju.
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Sr maj 30, 2007 3:50 pm

g. BMW, poznamo dobre extreme in poznamo slabe extreme. Razlika med njimi je, no, da so eni dobri, drugi pač ne. :P In slednji zlepa ne zlezejo pod kožo.

Lej, če si pač mnenja, da bereš strokvno čtivo, bodi tako... :lol:

Bangla (ki me takoj associira na Bangla bangers. Leepu ma j***a! Bangla se lahko samo skrije :lol: ): jz ne trdim, da je slab dizajner... Moje mnenje je podobno esem-ovemu, zato ga nima smisla ponavljat še enkrat.

Sicr pa, tu je govora o temle neposrečenem fotošopu (koneckoncev težko obrodi dober rezultat nekaj, kar je bazirano na enki...), ne pa o zgodovini BMW oblikovanja, ki je enostavno preobsežna, da bi sedajle secirali vse vzpone in padce in tako naprej. Lahko pa odpreš novo temo in se tam razburjaš nad nami, ki se nam tale fotošopek ne zdi najbolj posrečen. ;)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr maj 30, 2007 3:57 pm

Zanimivo, niti na eno vprašanje mi nisi odgovorila.

Pa te nisem za mnenje vprašal, katerega si že napisala, ampak za tvojo strokovno kritiko, če že trdiš da si dizajner.

Ne vem sicer kaj vas moti debata o dizajnu, imate raje temo polno smajlijev in enovrstičnih povedi, ki ne povedo nič konstruktvnega? Nisem pa jaz prvi začel z dizajnom v tej debati.

PS: A mi lahko nekdo pove kaj naj bi BMWjeva duša bila? Ker očitno ni to, kar jaz mislim da je in da tudi današnji modeli imajo.
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Sr maj 30, 2007 4:16 pm

Strokovno kritiko na kaj nixxon? Na vsesplošno BMW oblikovanje (odgovor se skriva v stavku, da je zgodovina BMW oblikovanja preobsežna ali drugače povedano totalni OT glede na to, čemu je konkretna tema namenjena). Kritiko na sedmico, petico enko? Zopet OT. Kritiko na tale fotošop? Sem že podala. Že to, da so sence na zadku tako zgrešene, da človek misli, da je del havbe vbočen, potem pa pogleda bok in vidi da je pravzaprav izbočen pove vse. Konstruktivno kritiko raje šparam na potrjen BMW izdelek, kot pa da jim očitam nekaj, kar morebit sploh ni zraslo na njihovem zeljniku in nima veze z realnostjo. Zato tudi enovrstične povedi...Ko bo realno pa bomo realno ocenjevali. Tole pa ni vredno truda. ;)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr maj 30, 2007 5:40 pm

Jorgi je napisal/-a:Nekateri tu ne beremo dizajnarskih revij, kjer gre ponavadi za članke, ki so v večini primerov plačane reklame... Nekateri smo dizajnerji in poznamo osnove oblikovnja, imamo občutek in velika večina pač vidi kolosialne napake v oblikovanje sedmice in petice, da o enici ne izgubljam besed. Lep primer, kako je BMW zopet stopil na pota, ki jih odobrava večina in ne deli mnenj tako drastično kot Banglov prispevek je trenutna trojka coupe. Te revije imajo toliko kredibilnosti kot Jeremy Clarckson... Eni se pač odločijo, da verjamejo enemu viru, drugi drugemu, tretji pa uporabmo glavo in znanje in na podlagi tega delamo sklepe.

eh, čakej malo.... o okusih se je načeloma res brezveze pričkat in popolnoma spoštujem, če stvari ki so meni všeč, komu niso. jaz za nekej rečem "meni je to super", kdo drugi pa "meni je pa brezveze" in to je to.
ampak, iz zgoraj napisanega razumem, da si dizajner. in če dizajner reče da pozna osnove obilkovanja in vidi kolosalne napake v oblikovanju petice in enice (hajd, preskočmo sedmico), bi me pa res veselilo, če mi jih razložiš.

Jeremyju pa ne take krivice delat. če kdo na kugli zemaljski ni plačan pr so to Clarkson&company. sicer se v procesu testiranja huronsko zajebavajo z zelo specifičnim humorjem in za marsikoga tudi žaljivo ampak še nisem gledal oddaje, kejer bi kak avto skurcali kr tja v en dan! zmerej poiščejo in priznajo kvalitete. če jih ma in to ne glede na osebne preference. tudi te jasno in brez zadržkov povejo ampak nikoli ne zamolčijo dobrih strani. je pa res, da iz slabih zemrej brijejo kolosalne norce! poglej recimo test M5tke, al pa Opel Signuma, al pa VW Phaetona al pa Alfe 147GTA... izjemno zabavno in izjemno na mestu.
Zadnjič spremenil drugmirko, dne Sr maj 30, 2007 5:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Sr maj 30, 2007 5:44 pm

Odpri temo pa si morda vzamem čas.. ;)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr maj 30, 2007 5:51 pm

Jorgi je napisal/-a:Odpri temo pa si morda vzamem čas.. ;)

ma čist na kratko, ni treba seminarske napisat.... :P
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov