lizard je napisal/-a:No ti velik pametnjakovič Nixxon, si že kdaj pogledal v kakih avtih se vozi kar nekaj zaposlenih pr BMWju? Verjetno ne.
Ja, sem. Bil sem v tovarni v Münchnu že dvakrat (letos spet, ampak je drug razlog kot tovarna), v Dingolfingu enkrat. Večina delavcev BMWja se v tovarno vozi z avtobusi. To tudi propagira tovarna sama, saj je veliko ceneje, ter manjša je možnost da bi se delavcu na poti do dela kaj zgodilo. V Dingolfingu je avtobusna postaja pred tovarno večja kot glavna železniška postaja v Ljubljani. Kar je pa avtomobilov, je pa večina BMWjev. Da pa ne vozijo doma vsi BMW je pa logično, navsezadnje so potrebe nekaterih drugačne (enoprostorci, mali mestni jajčki,...), kljub temu, da imajo kot zaposleni pravico do 30% popusta pri nakupu novega avta na vsakih 9 mesecev do eno leto.
lizard je napisal/-a:Glede njihovega dizajna pa še nisem slišal nobene pozitivne kritike in vsi ki imajo za avte okus na tem svetu dajejo BMWju povečini negativne kritike, poglej že recimo zadek na 5ki in 7mici, kot da bi prtljažna vrata pripopal od nekega petnajstega avta gor. Nevem no, kjerkoli sem v katerikoli reviji kaj bral sem venomer zasledil kaj čez dizajn. Sicer me pa za Bangla boli, če je še tam ali ni, dokler bo ali ne bo bom za določene trenutne BMWje brez zadržkov trdil da so grdi oz. eni najgrših nemških avtov v tem trenutku, kar pred 10imi leti en bi mogel. Sicer je vse to stvar okusa, ampak dejstvo je da sem iskreno povedano čez BMWjev dizajn zadnje čase največ slišal in prebral, ti pa delaj kar hočeš da to opravičiš.
In kdo ima okus? To bi pa res rad videl? In resnično upam da se ne bo kak tako visoko-opevani Jeremy Clarkson znašel na seznamu, ker potem si pri meni izgubil še zadnji kanček kredibilnosti, ki si jo imel.
Lahko si kdaj prebereš kako
resno revijo o avtomobilskem dizajnu. Ena najboljših, pa tudi ena redkih, na tem področju je italijanski Auto&Design. Sem ga imel naročenega kar nekaj let, še več let bral (trenutno ni časa), brez skrbi, poleg tega, da je napisana v italijanščini, je napisana tudi v angleščini. Tam si lahko prebereš kako POZITIVNO mnenje imajo ITALIJANSKI (pa tudi drugi svetovni) dizajnerji o BMWjevih dizajn smernicah.
lizard je napisal/-a:Sicer pa eni omenjajo da ima BMW kao j***a da daje na trg bolj kontraverzne avte. Am ne, imajo slabega dizajnerja in slab okus v firmi. Če ima kdo j***a kaj je dal na trg so to Lancia s Thesisko, in Citroen s C6ko, pa še bi se našlo.
Ampak ta "slab dizajner" riše avtomobile (oziroma njegova ekipa), kateri se prodajajo kot še nikoli. In za tak dizajn dejansko MORAŠ imeti j***a, ker lahko mizerno propadeš ali pa uspeš. In odličen primerek slednjega je ravno BMW.
lizard je napisal/-a:Sicer nevem zakaj si zdaj začel izzivat, ampak brezveze ustvarjaš neko kreganje.
Nevem kaj te tako moti če kdo kaj reče čez tvoj precenjeni BMW. Ni ga perfektnega avta in ga nikoli ne bo, vsak ma napake, in če te je res kaj v jajcih boš to tudi priznal ne pa zagovarjal na celi črti.
Ne maram ko ljudje, ki dejansko ne vedo veliko o dizajniranju avtomobila, pljuvajo po glavnem odgovornem (kot da je edini ki obstaja) in ga ponižujejo, ker imajo pač sami bolj omejen okus.
In ja, ni vse idealno. Tudi meni prva varjanta 7erja ni bila preveč všeč, oziroma v pravi barvi in pravimi platišči je bila lepa, sedaj, ko so jo prenovili, pa je eden najlepših luksuznih avtomobilov trenutno v prodaji. Meni osebno lepši kot S klasa.
lizard je napisal/-a:iDrive pa je kakorkoli gledano, funkcija ki je preveč centrirana na en gumb, povrhu vsega pa naredi notranjost dolgočasno in pusto. In dosti je takšnih ki se tu strinjajo.
Ja, je pa tudi kar nekaj konkurenčnih firm, ki so očitno mnenja da je sistem toliko dober, da so ga vgradili v svoje modele.
Je pa res da niso vsi za vse, tudi meni razni programi, na katere se ne poznam, ne pomenijo dosti in bi mi bili za upravljanje zoprni.