Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To okt 30, 2007 10:26 am

Vedno se bodo našli pametnjakoviči, ki se imajo za pametnejšega od celega znastvenega sveta... Poznam nekega venetologa, ki vse svoje premoženje investira v to, da bi dokazal, da so Slovenci bili tukaj že pred Rimljani... Tu gre ali za neumnost, ali za shizofrenijo, ali pa za navaden senzacionalizem. Pomislite na M. Moorea, njegovi skrajni levičarski manipulativni napadi so rezultirali v milijonske zaslužke, tudi tale Durkin se mi zdi podoben frajer...

In dvomim da je temperatura kdaj tako hitro narasla, za zemeljsko zgodovino je 40 let milisekunda, mene vse skupaj spominja na akutno zastrupitev.

Drugače pa, esem, zelo temeljito napisano!

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy To okt 30, 2007 4:23 pm

Ja kaj pa naj kar na lepe oči verjamemo znenstvenikom (potem smo že verniki), kaj misliš da bi on snemal film če nebi vedel da bo mu to prineslo slavo (al gora)..........pa če malo razmisliš o teh ekoloških vozilih tudi niso tako ekološka, gre le za modno muho, primer biodiesel je narejen iz rastlin in ekologi trdijo da toliko koliko vo2-ja je rastlina v svojem življenju porabila toliko ga pri porabi goriva spustijo nazaj v zrak.....zdaj pa malo pomisli....kaj pa je nafta.......kaj niso to rastline in ostali organizmi, ki so že enkrat porabljali co2....to pomeni da porabljajmo dokler še je nafto in pravtako spuščamo v zrak co2....rastlince pa še šustimo naj rasejo pa bo manjša onesnaženost.....mimogrede pa co2 nima sploh velike vloge pri toplogrednosti, zato imajo večjo zaslugo ostali plini......moram spet poiskat stran enega znanstvenika ki je izračunal količino co2-ja ki ga odda morje.......tak da ne prosim pravit da smo pametnjakoviči pa nevem kaj......jaz ne verjamem kar na lepe oči......zaenkrat pa še nisem dobil utemeljenega dejstva za globalno ogrevanje......tako kot za evolucijo tudi ne.....več je nasprotnih dejstev

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To okt 30, 2007 4:33 pm

vugy je napisal/-a:Ja kaj pa naj kar na lepe oči verjamemo znenstvenikom (potem smo že verniki), kaj misliš da bi on snemal film če nebi vedel da bo mu to prineslo slavo (al gora)..........pa če malo razmisliš o teh ekoloških vozilih tudi niso tako ekološka, gre le za modno muho, primer biodiesel je narejen iz rastlin in ekologi trdijo da toliko koliko vo2-ja je rastlina v svojem življenju porabila toliko ga pri porabi goriva spustijo nazaj v zrak.....zdaj pa malo pomisli....kaj pa je nafta.......kaj niso to rastline in ostali organizmi, ki so že enkrat porabljali co2....to pomeni da porabljajmo dokler še je nafto in pravtako spuščamo v zrak co2....rastlince pa še šustimo naj rasejo pa bo manjša onesnaženost.....mimogrede pa co2 nima sploh velike vloge pri toplogrednosti, zato imajo večjo zaslugo ostali plini......moram spet poiskat stran enega znanstvenika ki je izračunal količino co2-ja ki ga odda morje.......tak da ne prosim pravit da smo pametnjakoviči pa nevem kaj......jaz ne verjamem kar na lepe oči......zaenkrat pa še nisem dobil utemeljenega dejstva za globalno ogrevanje......tako kot za evolucijo tudi ne.....več je nasprotnih dejstev

Se strinjam z odprtjem druge teme za tole.

Sicer se pa s tabo vugy vse strinjam razen z zadnjo trditvijo. Veliko več argumentov je za evelucijo, kot pa za božansko stvarstvo, ki je tako ali tako precedens "vrjemi mi".

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy To okt 30, 2007 4:49 pm

jaz sem tudi za temo

lahko pa še temo za evolucijo.........preveč smo kompleksni da bi nastali po naključju....je res da se v naravi urejajo stvari........primer voda na obali sortira velike in male kamne...ne zgradi pa grada (to smo mi), pa evolucija temelji na mutacijah.....ampak mutacije ki se dogajajo so negativne v realnosti (gen (nevem točno) preprečuje namerne mutacije (želja po letenju pa ti začnejo rast krila...to ni možno), pa v boga ne verjamem kot ena oseba na oblačku.......serkva je preveč zmanipulirala zelo dober namen........mislim njihova logika bog nas je naredil po svoji podobi in verjamejov enega boga....kako to pa da je naredil moškega in žensko (ali je dvospolnik), drugače pa v original v hebrejščini piše eloha namesto bog(kot so prevedli) eloha pa pomeni neki ljudje iz neba....to pomeni da jih je več......iz neba...ne mi reč da je to kaka civilizacija (ja je), počasi pa nam tudi upeva kloniranje......zdaj pa sami dalje razmišljajte

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To okt 30, 2007 5:26 pm

Fantje, novo temo si naredite no... Pa vugy, mislim da si z b*****m zmerjal veliko uporabnikov, ki verjamejo v evolucijo. Če ti damo kontro glede tvojega razmišljanja s sošolci boš pa užaljen. Ajde, v kotiček ki nima veze z avtomobilizmom pa mir.
Slika

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy To okt 30, 2007 5:39 pm

mislim da nisem nikjer nikogar zmerjal z b*****m....sem le na hitro z preprostimi primeri povedal svoje mnenje o eloluciji in globalnem ogrevanju....sem pa za, da bi se naredila nova tema, kjer bi se lahko take stvari debatirale.....mogoče pa mi bo kdo z dokazom spremenil mnenje....nisem rekel da sem nezmotljiv...ampak to je trenutno najbolj oprejemljivo in seveda logično

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To okt 30, 2007 7:59 pm

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 494#918494

ogrevanje..

Avto mi ni všečen in tudi dvomim, da bo zadel bistvo široke potrošnje.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To okt 30, 2007 8:17 pm

vugy je napisal/-a:to je smo par primerov....te pa še verjemte tem bedokom ki " verjamejo(pazi to)" v evolucijo

*khm* moj zadnji post. Naj nekdo mal zrihta topic no...
Slika

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy To okt 30, 2007 8:53 pm

aja no ja to sem napisal brez da bi se zavedal...ker sem bil tak v transu ko sem pisal da tega niti opazil nisem....see opravičujem..........bral pa tudi še enkrat nisem...hahahah...nevem če je pametno da dalje začnem razglabljat ker potem nebom šel do ju3 dol z računalnika....

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To okt 30, 2007 9:11 pm

Tam na tisti sliki, kjer je napis FOG se spodaj skrivajo Gorakhpur in Lucknow. In slika iz vesolja ne pove cele slike. V Lucknowu je povprečna življenska boda 34let in vidljivost sredi dneva nikoli ne presega več kot 100m. Po 4 dnevih v tem mestu, ker se zjuraj zbujal s kašljem, oči so me pekle toliko, da sem si jih dnevno vsaj 30krat spiral, moja takrat boljša polovica pa je prvič v življenju dobila astmatični napad.

Glede samega avtomobila pa je tako, da ej za Indijo strašansko predrag in se skoraj zagotovo ne bo dobro prodajal, razen če bodo šli s ceno dol. Drugače bodo pa tam še vedno kraljevale moto-rikše in ostali dvotaktniki. Edina provinca, kjer bi se znal prijet je okolica Bombaja, kjer že sedaj dosti ljudi sega po avtomobilih in pa okolica Ahmedebada, ki je prav tako eno najbolj onesnaženih mest na zemlji.

Pa še beseda o globalnem segrevanju. Kdor ga sedaj ne vidi po primerih, ko se stopi na severnem polu toliko ledu, da je možno na njega priti z avtomobilom in da se odprejo nove plovne poti, ko se prvič v zadnjih stoletjih zgodi, da srednjo ameriko v istem dnevu zadaneta dva orkana, eden iz Atlantika, drugi pa s Tihega ocena, ko ni nikjer v evropi več ledenikov, ko je v 5 letih izginil sneg s Kilimanjara, ko imamo v evropi po 31tih letih najslabšo letino pšenice, lakoto pšeničnih izdelkov v Bosni in še in še.

Tisti, ki tega ne vidi je enostavno slep!
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr okt 31, 2007 9:19 pm

A ni to tema o AVTU TATA :?: :D So bolj slabe te zadeve tako, daje bolje če tega ni v SLO poglejte City ROVER to je TATA Indica ;)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe dec 21, 2007 1:30 pm

Ne vem a je tole še ilustracija ali gre že za pravi avto:

Slika

Uradna predstavitev bo 9. januarja in očitno bomo spoznali kar privlačen avtomobilček za 2000€.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe dec 21, 2007 1:41 pm

Spodnji je photoshop Note-a:

Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe dec 21, 2007 1:49 pm

He he, se mi je zdelo da je predober za 2500$.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So dec 22, 2007 10:17 am

Za ta denar pri nas komaj kupiš 10 let star, solidno ohranjen CLIO s klimo.

Kakšen bo NOV avto za enak denar si lahko človek samo predstavlja.

LP

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So dec 22, 2007 1:32 pm

Tudi jaz sem skeptičen... ampak počakajmo pa da vidimo. Če jim dejansko rata nardit kaj kolikor-tolikor spodobnega za to ceno, bo to znak, da so ostali avtomobili ful precenjeni.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So dec 22, 2007 2:13 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:Za ta denar pri nas komaj kupiš 10 let star, solidno ohranjen CLIO s klimo.

Kakšen bo NOV avto za enak denar si lahko človek samo predstavlja.

LP

To bo avto za nerazviti svet in tam ni rabljenih Cliotov, sploh pa so rabljeni avtomobili v teh deželah močno precenjeni in včasih dragi kot žafran, tako da bo tale Tata mogoče celo cenejša od 10 let starega marutija...

Pri nas ziher ne bo naprodaj, ker za tak avto enostavno ni kupcev.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To jan 08, 2008 6:39 pm

Tudi Bajaj, proizvajalec skuterjev in motociklov v španoviji z Renaultom razvija mali, poceni avto. Čeprav so vodilni že sedaj jasno povedali, da ne bo tako poceni, kot načrtuje Tata. Avto bo imel dizelski in bencinski motor ter ''revolucionarni menjalnik'' še stoji v sporočilu za javnost.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če jan 10, 2008 11:37 am

Tata Nano:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Tata Motors unveils the People’s Car

A comfortable, safe, all-weather car, high on fuel efficiency & low on emissions

Mr. Ratan N. Tata, Chairman of the Tata Group and Tata Motors, today unveiled the Tata ‘NANO’, the People’s Car from Tata Motors that India and the world have been looking forward to. A development, which signifies a first for the global automobile industry, the People’s Car brings the comfort and safety of a car within the reach of thousands of families. The People’s Car will be launched in India later in 2008.

Speaking at the unveiling ceremony at the 9th Auto Expo in New Delhi, Mr. Ratan N. Tata said, “I observed families riding on two-wheelers – the father driving the scooter, his young kid standing in front of him, his wife seated behind him holding a little baby. It led me to wonder whether one could conceive of a safe, affordable, all-weather form of transport for such a family. Tata Motors’ engineers and designers gave their all for about four years to realise this goal. Today, we indeed have a People’s Car, which is affordable and yet built to meet safety requirements and emission norms, to be fuel efficient and low on emissions. We are happy to present the People’s Car to India and we hope it brings the joy, pride and utility of owning a car to many families who need personal mobility.”

Stylish, comfortable
The People’s Car, designed with a family in mind, has a roomy passenger compartment with generous leg space and head room. It can comfortably seat four persons. Four doors with high seating position make ingress and egress easy.

Yet with a length of 3.1 metres, width of 1.5 metres and height of 1.6 metres, with adequate ground clearance, it can effortlessly manoeuvre on busy roads in cities as well as in rural areas. Its mono-volume design, with wheels at the corners and the powertrain at the rear, enables it to uniquely combine both space and manoeuvrability, which will set a new benchmark among small cars.

When launched, the car will be available in both standard and deluxe versions. Both versions will offer a wide range of body colours, and other accessories so that the car can be customised to an individual’s preferences.

Fuel-efficient engine
The People’s Car has a rear-wheel drive, all-aluminium, two-cylinder, 623 cc, 33 PS, multi point fuel injection petrol engine. This is the first time that a two-cylinder gasoline engine is being used in a car with single balancer shaft. The lean design strategy has helped minimise weight, which helps maximise performance per unit of energy consumed and delivers high fuel efficiency. Performance is controlled by a specially designed electronic engine management system.

Meets all safety requirements
The People’s Car’s safety performance exceeds current regulatory requirements. With an all sheet-metal body, it has a strong passenger compartment, with safety features such as crumple zones, intrusion-resistant doors, seat belts, strong seats and anchorages, and the rear tailgate glass bonded to the body. Tubeless tyres further enhance safety.

Environment-friendly
The People’s Car’s tailpipe emission performance exceeds regulatory requirements. In terms of overall pollutants, it has a lower pollution level than two-wheelers being manufactured in India today. The high fuel efficiency also ensures that the car has low carbon dioxide emissions, thereby providing the twin benefits of an affordable transportation solution with a low carbon footprint.
(For more information: www.tatapeoplescar.com )

About Tata Motors
Tata Motors is India's largest automobile company, with revenues of US $ 7.2 billion in 2006-2007. With over 4 million Tata vehicles plying in India, it is the leader in commercial vehicles and the second largest in passenger vehicles. It is also the world's fifth largest medium and heavy truck manufacturer and the second largest heavy bus manufacturer. Tata cars, buses and trucks are being marketed in several countries in Europe, Africa, the Middle East, South Asia, South East Asia and South America. Tata Motors and Fiat Auto have formed an industrial joint venture in India to manufacture passenger cars, engines and transmissions for the Indian and overseas markets; Tata Motors also has an agreement with Fiat Auto to build a pick-up vehicle at Córdoba, Argentina. The company already distributes Fiat branded cars in India. Tata Motors’ international footprint includes Tata Daewoo Commercial Vehicle Co. Ltd. in South Korea; Hispano Carrocera, a bus and coach manufacturer of Spain in which the company has a 21% stake; a joint venture with Marcopolo, the Brazil-based body-builder of buses and coaches; and a joint venture with Thonburi Automotive Assembly Plant Company of Thailand to manufacture and market pick-up vehicles in Thailand. Tata Motors has research centres in India, the U.K., and in its subsidiary and associate companies in South Korea and Spain.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če jan 10, 2008 11:52 am

No pa smo dočakali to senzacijo. 1700€ stane povprečen skuter, tukaj pa za ta denar dobiš avto. Tudi popije toliko kot skuter. Skrbi me edino za planet Zemljo, že tako je stanje v pi**i, zdaj se bodo pa množičneje motorizirali še Indijci...

2 cilindra, 600 kubikov in 33 konjev so zelo nostalgični podatki.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov