Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne nov 11, 2007 11:02 pm

Sem že mislil da je iz Jamajke...
Rasta - Polo
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne nov 11, 2007 11:04 pm

:rofl :cry ker nagravžn Polo :vc

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po nov 12, 2007 12:01 am

esem je napisal/-a:Se ta tvoj "he he" nanaša na "rjo"? :lol:

Malo si za časom - znanstveniki izumljajo vse mogoče, tudi avto, ki bi se sam "popravil" po manjših nesrečah, poleg tega: spreminjajoče spojlerje in drugo aerodinamiko, gumbe, ročice, vse mogoče skratka.

In to samo GM, kje so še vsi ostali + "neavtomobilski" znanstveni razvoj.

ti mal prveč vrjameš tem stvarem.. avto ki se bo sam popravil po manjši nesreči... ja svaka ti čast.. tist k je to naredu oz. odkril.. prišel do tega.. smo rešeni vsi..

dej no ne streli.. vse se stara in propada ... pa dej si še enkrat preber svoj post.. še krava bi se smejala če bi ji to govoru ;)

vrjetno si nek velik fan igrc itd.. get a life

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po nov 12, 2007 12:14 am

polo harlekin se je dejansko prodajal :pray:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 12, 2007 1:06 am

dj_em je napisal/-a:

Malo si za časom - znanstveniki izumljajo vse mogoče, tudi avto, ki bi se sam "popravil" po manjših nesrečah, poleg tega: spreminjajoče spojlerje in drugo aerodinamiko, gumbe, ročice, vse mogoče skratka.

ti mal prveč vrjameš tem stvarem.. avto ki se bo sam popravil po manjši nesreči... ja svaka ti čast.. tist k je to naredu oz. odkril.. prišel do tega.. smo rešeni vsi..

dej no ne streli.. vse se stara in propada ... pa dej si še enkrat preber svoj post.. še krava bi se smejala če bi ji to govoru ;)

Morda sem se slabo izrazil - seveda ne verjamem vsemu, kar obljubljajo - a če obljubljajo tako barvo na trgu morda že leta 2010, moraš bit jako ozkih pogledov, da to a priori zavrneš ("so zelo daleč"). Zato sem ti tudi ponudil citat, s čim vse se ukvarjajo in to samo v GM.

Glede odbijačev, ki bi se po manjši nesreči sami "poravnali" - si že slišal za "spominski efekt" materialov? Ki ga je možno tudi "zunanje" spodbuditi? S tem se znanstveniki ukvarjajo že vsaj 30 let in so, kot kaže, prišli do nekih rezultatov - seveda je to zate predvsem smešno, saj se ti očitno zdi nemogoče. Samo nerazgledanost? In ob tem meni praviš "get a life". Pomilovanja vredna izjava. Tudi "paramagnetna" barva kot ideja je precej blizu ideji tekočih kristalov - to tudi ne obstaja? Za krave morda res ne - le-te se smejejo vsemu, česar ne razumejo - zakaj bi se moral tudi ti?

Sicer pa o "paramagnetni" barvi pišejo vsi avtoblogi in ti si en redkih, ki (kljub bližini lansiranja na trg) temu ne verjame in si ob tem celo privošči svojo nerazgledanost skrivati za kravjim smehom in za žaljenjem tistega, ki zgolj posreduje zanimivo informacijo drugim. Le kam smo prišli?

lp

Uporabniški avatar
Bota
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Bota Po nov 12, 2007 9:05 am

dobek je napisal/-a:polo harlekin se je dejansko prodajal :pray:

Pa tako barvno kombinacijo je bilo treba DOPLAČAT!!!
LP, Bota
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po nov 12, 2007 9:22 am

Kul. No, za razliko od ostalih jaz nisem pomislila na Jamesa Bonda, ampak na eno noro kul otroško nanizanko: Sokoli. Tam so imeli avteke, ki so spreminjali barvo in je bilo to čisti: uuuuuaaaaaaaaaaaaaa :shock: :D .

Vseeno, sem ena izmed tistih, ki bi pričakovala kak tak izum mnogo prej. Verjetno je bil, vendar enostavno predrag za masovno, vsakodnevno distribucijo. Konec koncev je barva avtomobila zelo malo napredovala v času svojega obstoja, gledano z vidika revolucionarnih sprememb. Bi bil že čas. Dvomim pa, da bodo avti nevidni. Če izumijo/so izumili kaj takega, bodo ta sladkorček seveda obdržali za militarna področja, ne pa za navadne uporabnike. Vseeno je misel na avto, ki spreminja barvo, presneto kul. Today I feel blue. Hm...še en korak naprej, ko bo ta barva že nekaj vsakdanjega pa lahko spreminjanje le-te povežejo s senzorji za indikacijo počutja voznika. Res pa je, da če se bo agresija manifestirala skozi rdečo, bodo na cesti v glavnem sami oranžno-rdeči avti. :P
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po nov 12, 2007 9:58 am

dj_em je napisal/-a:

Malce lepše se izražaj, prosim!

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po nov 12, 2007 10:10 am

Kaj si bodo še vse spomnli. Sigurno ne bo pocen.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Po nov 12, 2007 11:16 am

dj_em je napisal/-a:vrjetno si nek velik fan igrc itd.. get a life

Če te tehnološki napredek ne zanima, se ni treba oglašat v taki temi. Sploh, če o tem, očitno, nimaš pojma. Sklepam po tem kako se izražaš.

Kar se tiče aktivne/optične kamuflaže aka vašega "nevidnega" avta... Bilo je že pred časom na Discoveryju, da (če se prav spomnem) Britanci aplicirajo tehnologijo na tanke. Zagotovo niso sami.

Če si pogledate tale link: http://www.time.com/time/2003/invention ... sible.html ...in zaupamo Timesu kot verodostojnem viru, potem je bila že leta 2003 narejena civilna verzija aktivne kamuflaže. (Youtube for vids) Vojska je zagotovo že par let naprej. Sploh pa je lažje kamuflirati tank, ki je bolj pravilnih oblik kot človek. Sicer ne gre za popolno nevidnost (ne še) ampak vsak promil prednosti kot si pred sovražnikom nekaj pomeni.

Kar se tiče legalnosti v vsakdanjem prometu seveda lahko pozabimo, kar je tudi prav. Avto z menjajočo barvo... Hjah. Ni bilo rečeno da bodo do takrat itak GPSi za "cestnine"? ;) Sicer pa verjeno boljše da ni street legal.
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po nov 12, 2007 11:25 am

@esem : najprej da se ti opravičim.

po stroki bom metalurg zato sem tudi napisal da z Fe to nebo možno, kot samo kovino ( je pa res da sem sedaj osvojil le majhen del nekega znanja, in po mojem sklepanju to ni izvedljivo) , kvečjem z kako drugo kovino

poznam kovine ki imajo spominski efekt ( se uprabljajo predvsem za kake kontakte, da ko pride do pregretja materiala se ta deformira tako da se kontakt prekine [ to prosim jemlji kot primer] ter po tem ko se ohladi preide v prvotno stanje ).
da bi to delovalo na plastiki, določeni primeri so mi znani vendar se je treba zavedati do kakšnih sil prihaja pri trkih.. kaj več bodo vedeli ljudje, ki se ukvarjajo s tovrstnimi materiali - polimeri

@Eazy-O: glede na to da sem med ljudmi,ki so strokovnjaki na področjih kovin ter kemije ti lahko že samo ta stavek odgovori na tvoj sklep ;)

kar se tiče nevidnosti, javnosti ne bo nikoli dostopna ( vsaj nekaj časa ne ), si predstavljate kak kaos bi to bil če bi ga dobili "pravi" ljudje

upam da zopet nisem koga užalil

lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 12, 2007 11:58 am

Hvala za lep, kulturen odgovor. Kakšna strokovna pripomba, komentar itd in to na takem nivoju - to si menda vsi želimo. Iz prvih komentarjev je res bilo razbrati drugačno sliko, a to je že zgodovina, Le tako naprej.

Kar se tiče virtualne "nevidnosti", je to bolj tehnološki izziv in posnemanje živalskega sveta. To je navadna mimikrija - zlitje z okolico - preko "oslikanja" vidne strani z nevidnim ozadjem/senco, ki ga zakriva tank (ali avto). To ni nevidnost (pač projiciraš virtualno ozadje in si zlit z okolico - mimikrija) in le malo pomaga.

Sem pa pred kratkim bral, da se neki znanstveniki resno ukvarjajo z idejami o pravi nevidnosti in to se mi zdi res divje in zelo zelo daleč - če sploh kdaj - čeprav, če se dobro spomnem, so govorili celo o nekem uspešnem poskusu na mikro nivoju. Vsekakor bo prej mardikaj drugega (tudi divjega), predvsem pa bo treba rešiti pereče probleme v svetu (npr. - za začetek razkrinkat Busha in njegove povezave s korporacijami - morda bi to pomagalo k drugačnemu razvoju, ki ga ne bi diktirale samo korporacije). A za te imajo megakorporacije bolj malo posluha in v boju za dobičkom rinejo svojo naprej, ne glede na kolateralno škodo, dokler ne bo prepozno.

Barva je pa en tak nedolžen dosežek, ob katerem sem tudi sam najprej pomislil na spreminjanje glede na počutje - kot je rekla Jorgi - "Zeleno sem, ki te čutim zeleno".

lp

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Po nov 12, 2007 9:44 pm

pa recimo da jim rata narediti to da se prenaša slika in da si "neviden" jim pa nikoli ne bo uspelo zakriti senc.. kajti te nas spremljajo hočeš nočeš.. tako da mislim da to zgolj obstaja v 007 filmih in da bodo tam tudi ostali :D

kar se mene tiče bi bilo bolje če bi se ukvarjali s tem zakaj ljudje uporabljamo le 10% naših možganov :shock: kaj bi bilo ko bi jih 50% ... na taka vprašanja bi se bilo potrebno posvečati .. oz. še bolj aktualno za bolezni katerih zdravila ni .. kaj kako itd.. ampak to ni več tema avtomobilizma :P

lp

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 To nov 13, 2007 1:42 pm

en podoben se po obali vozi...zmeraj sem mislu da se je lastniku zmešalo in si gaje sam tko pobarval...
Never settle for a moment of mediocracy.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To nov 13, 2007 2:19 pm

Ja tole glede barve bi itak že lohk naredli. A ste mogoče že mal pozabli k smo bli majhni pa smo mel igračke avtov, ki so na toploti spreminjale barvo. Na mrzlem je bil ene barve na toplem pa čisto druge.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN To nov 13, 2007 2:26 pm

Taka barva se pa že prodaja, to je čist neki druzga :P

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=50474
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po nov 19, 2007 10:51 pm

ruco555 je napisal/-a:

en podoben se po obali vozi...zmeraj sem mislu da se je lastniku zmešalo in si gaje sam tko pobarval...

Točno tega polota sem pred štirimi leti videl v luciji.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po nov 19, 2007 11:05 pm

dj_em...človek uporablja do 3% možganov ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To nov 20, 2007 12:11 am

im nobody je napisal/-a:dj_em...človek uporablja do 3% možganov ;) ;)

Drsnik pomaknite do konca dol in si preberite, kaj piše z rdečo ;)

http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To nov 20, 2007 12:13 am

mi smo se u šoli(zdravstveno mam narejeno zdaj hodim na fax kemija) drugače učili oziroma rekli da 3%
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost