kljukec je napisal/-a:mislim, da bo tole še bolš kot A5- bolj agresivno - a pa ne bo tole mal večje- je iz E in ne C klase?? ja CLC pa res glupo zgleda na cesti (C sport coupe je zgledal mnogo boljše) lp
martin_krpan je napisal/-a:Je. CLK je baziral na razredu C. Oblika pa se je zgledovala po E. Tako je veliko ljudje mislilo, da gre dejansko za E kupe in.
potem takem sta bazirala c sportcoupe in clk iz istiga avta
katero podvozje ma pa slk??
mešate platforme in podvozja...itd, zdaj pa je nastal golaž.
ce nekdo napise, oz. da izjavo da je podovzje od razreda C to ne pomeni da ima isto medosno (TO NIMA VEZE) ampak da gre za tehniko podvozjo kot pri razredu C..medosne potem poljubno prilagajjao po potrebi.. ne zdaj za 2 metra ampak za tiste cm da obliko in vodljiovst ven spravijo..
tako, upam da sem dovolj laicno napisal
in to le bo E kupe, velik bo pa mal manj kot E... itak pa tud C ni mali, vsi avtomobili so zrastli v dolzino tako da oste meje med razredi (kot je to bilo vcasih) so dandaens zelo zabrisane...
Nixxon je napisal/-a:Torej vmesni člen med CLK ter CL-om? Menda ga ne bodo imenovali kar E coupe in dobi neko svojo kratico?
Nope...E coupé ne bo vmesni člen med CLK in CL ampak bo zamenjava za CLK! Predvsem želijo s spremembo imena "potisniti" avto v višji razred in hkrati se tudi špekulira, da bodo tako "opravičili" višjo ceno...
Prav tako bo s prihajajočim letom tudi CL preimenovan v S coupé!
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
meni je bilo dosedajno poimenovanje čisto jasno in vse sem ločil in razumel, sedaj pa bodo vse še bolj poenostavili a hkrati zmedli ko se bo govorilo o primerjavah z starimi letniki...torej npr. ko se bo primerjal CL500 letnik 2008 in pa S500 Coupe letnik 2009 :P Še huje bo pri AMG izvedbah in da ne govorim o E in C klasi ki imajo še bogatejšo motorno paleto :P
Hmm, ne vem kaj naj rečem. Vidim da gredo malo bolj nazaj v obliki, spet bolj oglato, samo tole z meglenkami, katerimikoli, je pa zame
Ko sem prvo sliko zagledal sem pomislil "lej, spet so kitajci nekaj kopirali". Poleg tega bi pričakoval na AMG malo večje feltne. Počakam na lepše slike in da ga vidim v živo.
Tehnološko bo zadevca verjetno prima, na žalost pa je oblika vse prej kot to.
Bo treba zadevco videti v živo, zaenkrat bi pa rajši npr. Jaguarja XF-a.
Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje." Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli." James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today." Spock: "Live long and prosper."
Žal zelo korejsko deluje, kar ni slabo (da kdo ne bo užaljen), če to ne bi bil Mercedes Benz. Predni del mi je na tistih majhnih slikah deloval še kar v redu, a na teh večjih ima precej korejskega pridiha. Zadek pa itak asocira na Sonato.
Men se ne zdi nč posebnga tale E. Mal preveč je oglat pa ob vse bol kupejevskih strehah ostalih modelov tale klasična deluje zastarelo. Čeprou na drugi strani mi pa E coupe (novi clk) k ma luči in masko dost podobne limuzini s svojimi kupejevskimi linijami deluje prou všečno.
Sprednji del je kar lep ni kaj, za sam zadek jim je morda zmanjkalo idej (lepo da ni tako podoben ostalim Mercedesovim zadkom) in tudi linija bi bila lahko bolj kupejevska, vsaj za moj okus (ja vem, da je limuzina in ne CLS). Notrenjost: sem zadovoljen z njo, zanimiva oblika zadnjih vzglavnikov. Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje." Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli." James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today." Spock: "Live long and prosper."