Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 12, 2008 2:51 pm

Avto za pič** je prej tisto, kar imaš ti v avatarju, oprosti... Ne govorimo o tem, kako je ta avto lep (četudi je), ampak o njegovi "koži", ki je roko na srce genialna ideja.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Če jun 12, 2008 3:08 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Avto za pič** je prej tisto, kar imaš ti v avatarju, oprosti... Ne govorimo o tem, kako je ta avto lep (četudi je), ampak o njegovi "koži", ki je roko na srce genialna ideja.

se popolnoma strinjam....pa kaj so res slovenci še vedno tak glup narod da niti malo umetnosti ne razume.....kar povezujejo z pičkami ipd..... :? :? :? pač oblika je odvisna od posameznika......tukaj gre za koncept...pa prosim ne bit tako plitki pa razmišljat da bodo iz platna naredli avto...pa da ga bodo cigani zrezali :lol: :lol: :lol: tukaj gre za prihodnost za razvijanje materialov s pomočjo novih tehnologij....ki bodo nadomestile to blago ki je pač le vmesni trenutno realen člen za prikaz ideje 8)

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner Če jun 12, 2008 3:11 pm

kakorkoli, Bangleu je potrebno priznat kreativnost in vizionarstvo. A ni ravno on uvedel arhitekturni dizajn in duck tail (upam da tu nisem v temo brcnil) ter nosove plazilcev (praktično vsi konceptni BMWji v zadnjem času) ter živalske silhuete (BMW 1).
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če jun 12, 2008 3:26 pm

S|icKeR je napisal/-a:ne, ker če bi bilo to res, pol bi renoji dobil -0 zvezdic, ne pa 5 tako kot jih dobivajo.

http://www.youtube.com/watch?v=86M_fV-1yKY

Kaj si že pravil? ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jun 12, 2008 3:34 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Avto za pič** je prej tisto, kar imaš ti v avatarju, oprosti... Ne govorimo o tem, kako je ta avto lep (četudi je), ampak o njegovi "koži", ki je roko na srce genialna ideja.

x2 :tomidelej:

drgač pa...že sam če jim rata nardit luči na tak način, da bi se tkole odpirale bi blo HUDO!!! :D
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jun 12, 2008 3:59 pm

Aja, torej vi imate okus, nekdo, ki pa se s tem ne strinja pa ne... Zanimivo... to je tipično slovensko razmišljanje. Jaz imam mnenje in to nekaj šteje, ne pa da se klanjam samo zato ker je BMW značka. Me zanimajo vaše reakcije če bi to bila Alfa.

Sicer sem pa lepo povedal. To je moje mnenje in ne vaše.

@JdV: Od tebe pri čakoval kakšen bolj pameten argument kot pa, da je moj avto pičkast... Vrtec, "to si ti kaj sem pa jaz", je za moje pojme mimo, jaz pa sem le ilustriral komentirano in objavljeno, kar pa moj avto ni na tapeti in ne bo!
--------------------------------

Z3 z rjuho... vsaka čast :P

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jun 12, 2008 4:54 pm

Oblikovno meni izgleda kot neka riba, ki si je polomila kosti. Ostale zadeve se pa zdijo precej zanimive in mogoče inovativne (nevem namreč če kaj takšnega ni poiskušal že kdo prej). To pa je tudi vse.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če jun 12, 2008 4:58 pm

ManIAK je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:ne, ker če bi bilo to res, pol bi renoji dobil -0 zvezdic, ne pa 5 tako kot jih dobivajo.

http://www.youtube.com/watch?v=86M_fV-1yKY

Kaj si že pravil? ;)

Kaj pa je point filmčka? Posnetek pove to, kar je povedal slicker.. :)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če jun 12, 2008 5:55 pm

FBR je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:pol sem jz edini k mi je ogabno grd? ja, avto iz blaga, najbolš. na ncap testu bo verjetno dobil 6 zvezdic, ne samo 5. mene ne fascinira.

Nekdo je toplo vodo odkril... dejmo pa obleke rajš iz pleha delat... tko s panti za rokave in šlic :roll: :roll: :roll:
Pa kaj je to... modno oblikovanje za na pisto al kaj??!?!??

Grd je zelo mila beseda za tole.

Sploh pa je moje osebno mnenje, da se BMW-ju počasi trga, ker mi je vsaka oblika novega bmw-ja čedalje slabša. Iz oblike pravega moškega avta je danes nastal avto za pič**. Dobesedno popičkozen je. Če je včasih zgledah strup na cesti, danes zgleda samo še nekaj na kar se drug spol meče.

OK tole mi je pa hudo objektivna in pristranska ocena. Ne bomo debatiral o BMW-jih in kako (ni)so tebi všeč samo če pa v tem ne vidiš ene inovacije in super ideje pa res ne vem. Ali samo nočeš priznat ker je to BMW pogruntal.

Tudi jaz bi rekel da BMW že skoraj malo pretirava samo tole je prva stvar po dolgem času iz BMW-ja ob kateri se ni noben zgražal in je vsem huda. Razen seveda tebi. :? :?
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če jun 12, 2008 6:16 pm

FBR... sej ne gre za obliko. oziroma bi blo fajn, če bi zmogel pogledat kej dlje od tega ;) .... oziroma skasiral jih nisi zarad tega, ker ti je grd ampak zato, ker nisi sposoben videt čez to.... :)

a si nisi pogledal videa? nisi vidu kako se dviga zadnji "spojler", kako se spreminjao sedeži, kako "rastejo" sprednji blatniki..... torej, tisto kar je pri tem avtu vizionarskega je njegov "space frame" oziroma nosilna konstrukcija, ki je sposobna spreminjat obliko in prilagajat konfiguracijio trenutno zahtevanim voznim lastnostim. platnena "koža" je samo, čeprav tudi skoraj enako genijalna, logična posledica tega. kako misliš, da bi se to dalo naredit s plehnatim avtom? še posebej pa je kako so o pri taki konstrukciji rešili luči, ki jih skriva tkanina.... lahko bi enostavno ble fiksno pribite, pa niso, ker so imeli idejo več!
pri tem konceptu oblika sploh ni bistvena! sicer gre za jasen, minimalistično čist dizajn z veliko karakterja, vendar gre vseeno za variacijo na že videno temo, katero smo videli pri serijskem Z4. tudi jaz se nisem zvrnu na obliko... sem se pa na vse ostalo!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jun 12, 2008 6:49 pm

@drugmirko:

Dober da ti namesto mene veš kaj sem jaz sposoben videt in kaj ne. Mene pač ne bo nategnil z rjuho, in to raztegljivo, si morte mislit, ki prekriva avto in zato dela nove oblike :roll: grd je. Še bolj je grd ko odpre vrata, ko se vse naguba.

Še vedno pa ne vem, kaj je tle narobe če imam svoje mnenje. Skoči ti v reko zato ker je nekdo drug, jaz ne bom!

In ja, video sem pogledal. In razen nekega bull shita o drugačnem konceptu razmišljanja nisem zasledil. To zame ni razmišljanje "out of the box". Naj naredi tako kovino, ki se bo tako prelivala pa bo imel mojo pozornost. Zato mi je rjuha naravost smeh.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če jun 12, 2008 7:13 pm

kul... ti pač ni všeč... in s tvojim mnenjem ni nič narobe... narobe je to kak jeznorito ga podajaš :P .

in ne da bi jaz bolje vedel kaj si ti sposoben videt... sklepam pač iz tega kaj napišeš in kaj v napisanjem zgleda tebi bistveno. in nažalost iz vseh tvojih postov razumem to, da ne vidiš dlje od "plahte" :mrgreen: . bistvo koncepta je pa žal pod njo... plahta je sam added bonus ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 12, 2008 7:53 pm

FBR, morda boš tudi ti čez 30 let kupil Megana iz blaga, ki bo poljubno spreminjal obliko... Meni je tale GINA konceptni avto desetletja.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če jun 12, 2008 8:08 pm

Pa zanimivo da je to res staro že 6 let :D :D

Kaj bi šele folk delal da bi to pokazali takrat :shock: :shock: :shock:

Že če bi tole zadevo naredili danes bi jo pomoje izpilili še bolj. Še 10-20 let pa bomo že blizu tega da se nekaj takega naredi serijsko.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jun 12, 2008 8:26 pm

Tole bi mi bilo super, če bi bil koncept mišljen kot za nanotehnologijo in "morphing" materijale. Tako, ko gre zgolj za rjuho in kvazi thinking out of the box, ki to ni, me pač ne gane.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če jun 12, 2008 9:35 pm

FBR je napisal/-a:Tole bi mi bilo super, če bi bil koncept mišljen kot za nanotehnologijo in "morphing" materijale. Tako, ko gre zgolj za rjuho in kvazi thinking out of the box, ki to ni, me pač ne gane.

no... tudi če ne gre za nanotehnologijo... če pa misliš, da so čez poveznli navadno jogi rjuho se pa tudi motiš... :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jun 12, 2008 10:27 pm

Odličen dizajn (upam, da jer to res napoved novega Z4), genialne ideje in odlična "vaja v slogu" (tokrat tehnološko/obrtniško/dizajnerska) - a ne dosti več kot to. Razne nanotehnologije itd tega ne bodo spravile na cesto, razen morda Dubai-sko main street, a samo kot unikat (in par klonov?).

Še en video
http://www.youtube.com/watch?v=0pwabDeq ... oncept-car

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Če jun 12, 2008 11:55 pm

Zanimivo, 5 let nazaj sem jaz hotel narediti Formulo SAE oblečeno v platno, ker bi tako bila lažja kot če smo gor na njo kovičili aluminij. Žal zaradi časovne stiske do tekmovanja tega nismo uspeli narediti in smo potem zadnjo noč kovičili aluminij. Sedaj vidim da sem takrat razmišlal v pravo smer in kakšna škoda je bila, da ni šlo skozi.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
davony
Nov uporabnik

Napisal/-a davony Pe jun 13, 2008 3:37 pm

saj tu je aluminij tut gor. kk pa naj bi se drugače tekstil obdržal v taki obliki

Mitsubishi Lancer EVO8
Novinec

Kraj: Cirkulane

Napisal/-a Mitsubishi Lancer EVO8 Pe jun 13, 2008 3:43 pm

Če bojo avti taki ko bom velik se bom rajši vozil z biciklom :D
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov