vprašanje je le, kakšna bo cena, in od kje nam bo elektrika za vsa prihajajoča električna vozila.
Dr.M3 je napisal/-a:vprašanje je le, kakšna bo cena, in od kje nam bo elektrika za vsa prihajajoča električna vozila.
Jaz se bi še nekaj drugega vprašal. Koliko bi znašala kilovatna ura elektrike, če bi sedaj vsi prešli na elektriko.![]()
Vivre: ogromno Slovencev prevozi na dan čez 100km.Sem pričakoval malce večjo avtonomijo kot pa samo 40milj na elektriko. Zame tak avto žal odpade Poleg nadležnega polnenja elektrike (je le lažje se zapeljati na bencinsko in napolniti poln tank). Preveč minusov zaenkrat.
Koliko naj bi stal ta avto?
Bi rekel, da se sistem v tem primeru malo spremeni, in gre el. energija direktno iz generatorja na elektromotor, le presežki v baterije, tako da imamo v tem primeru samo izgube generatorja+elektromotorja = cca. 20% izgub. Če gre pa vse skupaj še čez baterije s polnenjem in praznenjem, je pa izkoristek porazen. Dobro, če dela ICE vedno pri max. navoru (=cca. 3000rpm) ima že sam bencinar odličen izkoristek, ampak baterije zahtevajo svoje.sebaveh je napisal/-a:To mi je malo čudno - namreč če bencinski motor poganja generator, in šele ta potem baterije, in le-te elektromotor; potem imamo samo še dodatne izgube s pretvarjanjem oblike energije "mehansko -> električno -> v baterije + elektromotor -> in spet mehansko na kolesa". Bolje bi bilo kar direktno iz bencinskega motorja na kolesa, kadar elektropogon ni v uporabi.![]()
Zgornji način pretvarjanja energije je racionalen le pri največjih strojih in prevoznih sredstvih (lokomotiva, Terex Titan prekucnik, in podobno...)
Joie de vivre! je napisal/-a: vetrnice in kolektorji v vsaki slovenski vasi.
Joie de vivre! je napisal/-a:Elektriko bomo že dobilči nekje, predvidevam, da bodo čez 20, 30 let vetrnice in kolektorji v vsaki slovenski vasi.
Mick Jerry je napisal/-a:Kakšnih večjih tehničnih podatkov še ni na voljo, ker je avto še globoko v razvojni fazi, nekaj je tukajle, spodaj v press releasu:
http://www.autoblog.com/2008/09/16/offi ... hevy-volt/
Pri nas žal Volta ne bo, morda v obliki kakšnega Opla.
Cena ne bo preveč prijazna, v USA okoli 40k$, kar se meni zdi kar precej.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov