Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

2009 Škoda Octavia facelift

Napisal/-a bk206 Pe okt 10, 2008 8:37 am

se pi sploh ne zdi tko slaba mi je všeč :D

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe okt 10, 2008 11:17 am

hladni je napisal/-a:ta vag koncern pa res ima neko čudno filozofijo, vsake par let delajo neke facelifte in nikol nimaš novega avta več kot 4 leta. Meni je to na nek način absurd, ker če daš tolk denarja za avto in maš pol čez 4 leta že starega je to zame zajebancija oz. podli način pospeševanja prodaje. Vsak ma rajši novejši model. Pa ne bi me motilo če bi spremembe ble male, sploh pri škodi so ogromne. Ne fali več dosti in bodo imeli kmalu še enga privrženca manj. :lol:

Edino golf ni mel nobenih faceliftov, razen če štejemo VI ki je v bistvu V, drgač so pa skos delal enake avte od prvega do zadnjega dne. Pa fabie I so tud ble skorej skos enake, šele l. 05 se mi zdi so naredl majhno spremembo.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe okt 10, 2008 11:20 am

hladni je napisal/-a:ta vag koncern pa res ima neko čudno filozofijo, vsake par let delajo neke facelifte in nikol nimaš novega avta več kot 4 leta. Meni je to na nek način absurd, ker če daš tolk denarja za avto in maš pol čez 4 leta že starega je to zame zajebancija oz. podli način pospeševanja prodaje. Vsak ma rajši novejši model. Pa ne bi me motilo če bi spremembe ble male, sploh pri škodi so ogromne. Ne fali več dosti in bodo imeli kmalu še enga privrženca manj. :lol:

Ti si tipičen tip, ki menja avto zaradi mode in ne zaradi sebe.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Pe okt 10, 2008 11:58 am

Lep avto sploh od spredaj. Zadn konc bi pa lohk mal spremenil, preveč na prejšn model spominja. Notranjost je pa meni zelo všeč.

@hladni nevem kaj pluvaš po VAG-u sej je Seat tud zraven povrh pa še Audia kopira, sam nov model Exeo poglej pa boš vidu kaj mislm. ;)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe okt 10, 2008 12:08 pm

OFF: Zate bi bilo idealno, tisto kar so počeli s »hroščem«. Hitlerjeva ideja, ena izmed tistih (redkih) za človeštvo dobrih. Pravi »črni humor« - če pomisliš, da EU ni mogel osvojiti "s silo", s »hroščem« pa je »osvajal« svet.
Po cca 20 letih proizvodnje so spremenili malenkosti, proizvodnja pa še vedno ni dohajala povpraševanja oz prodaje. Skupaj pa se je proizvajal praktično 50 let (če prištejemo še obdobje prototipov še malenkost več)
Pri takšni prodaji se ni čudit, sicer povsem nerazumljivi ideji, da so hoteli naslednika (GOLF-a) narediti na isti/malenkost spremenjeni osnovi. Še dobro, da jih je "srečala pamet" z imenom Ludwig Kraus.

LP

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe okt 10, 2008 12:58 pm

Kdaj lahko pricakujemo RS?

Spredaj dokaj impresivno. Ajde nej im bo, ampak zadnji del je pa zame razocaranje. Vse kar so naredili so malo drugacni luci, podaljsek s kresnickama od RS-a in par detajlev.

Lp,
D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe okt 10, 2008 1:58 pm

Uribobo je napisal/-a:Lep avto sploh od spredaj. Zadn konc bi pa lohk mal spremenil, preveč na prejšn model spominja. Notranjost je pa meni zelo všeč.

@hladni nevem kaj pluvaš po VAG-u sej je Seat tud zraven povrh pa še Audia kopira, sam nov model Exeo poglej pa boš vidu kaj mislm. ;)

Pa kdo koga kopira lol :roll: Kdo je lastnik Seata? A misliš, da se Seat odloča kako pa kaj? Ti s Seat nasljavljaj VAG! Saj oni sprejemajo odločitve. In tudi za Exeo je sigurno tako. Marketinška finta, kako s skoraj 0 vloženih sredstev narediti voz na 7 let stari osnovi. Če Seat kopira Audi, kopirajo kvečjemu sami sebe lol

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 10, 2008 3:31 pm

Dr.M3 je napisal/-a:
Marketinška finta, kako s skoraj 0 vloženih sredstev narediti voz na 7 let stari osnovi. Če Seat kopira Audi, kopirajo kvečjemu sami sebe lol

Ni treba posebej bit "pameten" da veš koliko stane razvoj novega vozila.......v primeru Seata(VW/Audija) stane Exseo 0(nula) Prvi, ki se proda nosi dobiček, kljub vsemu se jih bo "nekaj" prodalo (če ne drugje, v južni Ameriki(bencinc 1.6 krasno laufa na etanol, ki v Arg/Brazil poganja 60% vozil) .......rešili so se "starih" karoserijskih, motornih, ter delov v notranjosti ponudili "nov" model ter malo zmanjšali izgubo Seata......

P.S če se še spomnite dve/tri leta nazaj, je bilo celo govora, da se ga proda oz. kr "ugasne".....

Pri Škodi de gredo drugo filozofijo, seveda ta prinaša dobiček in le ta ima svoj krog kupcev tako v Evropi kot po svetu

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe okt 10, 2008 6:02 pm

hladni je napisal/-a:naredi mi uslugo in ne govori o stvareh o katerih nimaš pojma. In ne, nisem tak tip če te že zanima ne vem od kod ti ta informacija?! :ue :atensn
P.s. Če bi mel staro octavio bi NEMUDOMA zamenjal s novim modelom, ravno zato ker mi je po duši lepša. neprimerno! :lol:

Ja, po vsej verjetnosti bom staro Octavio zamenjal za novo, če bo denar.
Za enkrat pa ni še razloga za menjavo. Dela odlično pri svojih 181000 prevoženih km, tako, da v nove izdatke nebi šel. Meni avto služi za vožnjo, ne pa za zadnjo modo.
Sicer Octavia1 je oblikovno za današnji času kar vredu. Čas jo dejansko ni postaral.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn So okt 11, 2008 9:17 am

Meni je pa na slikah zlo všeč, mi je notranjost všeč prav tako kot zunanjost , sm pa tega mnenja če bi biv ta volan 3kraki bi velik lepš zgledal ;) :D

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne okt 12, 2008 12:22 pm

urbn je napisal/-a:Meni je pa na slikah zlo všeč, mi je notranjost všeč prav tako kot zunanjost , sm pa tega mnenja če bi biv ta volan 3kraki bi velik lepš zgledal ;) :D

Mene volan ne moti. Vseeno mi je kak je. Avto je res lep in vreden svojega denarja. Nekje 15000 € je treba imet, kar se mi zdi za tak avto realna cena.
Sem zadovoljen z Škodo in cena se mi zdi realna.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne okt 12, 2008 1:12 pm

RS in Scout ostajata nespremenjena!

Mi je pa lepša prejšna O2...važno da so ohranili zadnje luči-ker te so mi pa res hude na fertik!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte To okt 14, 2008 8:44 am

dj_em je napisal/-a:oktavia se lahko primerja z passatom .. ;)
ubistvu mata dele vse enake skor.. več al manj .. tko da mislm da pri kvaliteti ne zgubiš veliko .. pa še manj stane ;)

:lol:

Octavia se lahko primerja recimo z Golfom. Octavia Combi je »preoblečen« Golf Variant, pa nič drugega.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To okt 14, 2008 9:02 am

der_Alte je napisal/-a:
ubistvu mata dele vse enake skor.. več al manj .. tko da mislm da pri kvaliteti ne zgubiš veliko .. pa še manj stane ;)

Octavia se lahko primerja recimo z Golfom. Octavia Combi je »preoblečen« Golf Variant, pa nič drugega.

Sam da je okta velik lepša kot pa golf variant :lol:

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Sr okt 15, 2008 8:18 pm

Pa kaj skoz neki primerjate Škodo z ostalimi avti. Ja bed no..
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr okt 15, 2008 8:27 pm

yugo_tuning je napisal/-a:Pa kaj skoz neki primerjate Škodo z ostalimi avti. Ja bed no..

Ker je v tem primeru cisto opravicen razlog... naj ti razlozim
Oba imata enako platformo A5 (PQ35) kar steje polno samostojni sistem podvozja
govorimo pa o 2 generaciji Skoda Oktavije katera soupada z VW Golf 5 (V) in zraven sodi
se Audi A3 (8P), VW Tiguan, VW Touran, Seat Leon Mk2, Seat Altea...

Nadgrajena platforma za daljse variante PQ46 pa sestavlja skupino VW Eos, VW Passat CC in Mk6, Skoda Superb II.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če okt 16, 2008 8:27 pm

der_Alte je napisal/-a:

Octavia se primerja z Boro in ne Golfom.
Sicer kosi v Golfu in Passatu so večinoma isti.
Je res, da Škodo venomer primerjajo z ostalimi sorodniki iz iste hiše. Kot, da jim ni jasno, da Škoda ni že en čas komunističen avto, ampak avto, katerega je lastnik VW. Kot, da bi pri Škodi iskali napake in defekte. Kot, da bi se hoteli prepričati, da Škoda je velik krš.Gre za nemški avto, ki z komunistično slavo nima čisto nič. Enim pa res ni jasno, da je lahko Škoda Audijev in VW brat. Ima pa še večji zgodovinski sloves, pa sta lahko VW in Audi ponosna na znamko Škoda.
Kako znamka psihološko deluje na človeka? Tale forum je res zanimiv primer.
Podoben sindorom so nekateri ljubitelji Škod iskali po drugi svetovni vojni, ko so jo primerjali z RollceRoyce, Mercedes,.......in ostalo drago pločevino, pa so se hoteli prepričati, da je Škoda le avto za bogati sloj. Pa, ko so videli, da nima več nič skupnega z luksuzom jim ni bilo več nič jasno.
Škoda je ponos avtomobilske industrije pred drugo svet. vojno in je lahko v čast Nemcem, da jo imajo.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če okt 16, 2008 9:21 pm

Hmmm...nisem "Škodaš" (nisem nič kar se teh manij tiče), sam morm pa reč da Škoda JE zakon avto oz. znamka. Eno najboljših rezmerij med ceno in kakovostjo in nasploh tem kar dobiš, in tudi lepe so (ja, subjektivno, sam pomoje so tudi objektivno kr solidno oblikovane ne?).
Ljudje znajo omenit da so dolgočasne pa to...hja, meni je VW bolj. :)

Zdej, u debate kdo je lahko na koga ponosen itd. pa se ne bom spuščal, ker bo en sam hudič ratal.

Glede tega facelift modela...če gledam sprednji del delno s strani (prva slika), me ena malenkost, in sicer tisti vrhnji del prednjih luči, tisti "hribček"...nevem če ima kkšno funkcijo posebno al ne, sam enmal me moti ker ni v liniji...
Sam pri direktnem pogledu odspredaj, pa se vse to zloži v en-> :shock: .

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Če okt 16, 2008 11:35 pm

moj-avto je napisal/-a:
der_Alte je napisal/-a:

Octavia se primerja z Boro in ne Golfom.

Aja? Imata popolnoma enako medosno razdaljo. Potniki so v obeh enako stisnjeni. Octavia Combi je od Golfa Varianta daljša za 16mm in ožja za 12mm.

Kaj pa zdaj? :?:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe okt 17, 2008 2:18 am

Že res, da je Octavia zgrajena na Golfu, vendar je prostor, ki ga naudi z Golfovim neprimerljiv. Konec koncev je pa tudi zadnja generacija Passata izpeljana iz Golfove platforme.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov