Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne jan 06, 2008 5:58 pm

Tomcatter je napisal/-a:mene dosti stvari moti: kak se usnje na volanu sveti, plastika pa ne, plastična konzola in gumbi na njej kot na cd-playerju za 20eurov, celotna armaturka meni ne izgleda kaj preveč high-class.... podobno za maseratija. Na kratko mi sploh ne dvigne pulsa.

Pa sej se nima smisla kregat, ker so si notranjosti in zunanjosti različna tako kot smo si mi

Sam ojoj. Če nimate VAG fani vedno pripombe samo čez plastiko. :-P

gelde armaturke bi se dalo debatirati. recimo v zvezi s tistim "aftermarket style" navigacijo iz A8ice... nihče ni popoln

ford boy
Novinec

Napisal/-a ford boy Ne jan 06, 2008 6:04 pm

meni je limuzina všeč, karavan pa ne.

drugače pa je zelo lep

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne jan 06, 2008 6:09 pm

Ne vem kaj je narobe z navigacijo v A8... postavljena je dokaj visko na armaturki, skrije se ko jo ne potrebuješ, in nima knofov posutih vse okoli.. sicer je pa notranjost pri A8 tudi čudno povezana s sredinsko konzolo in preveč simetrična.
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne jan 06, 2008 6:13 pm

Tomcatter je napisal/-a:Ne vem kaj je narobe z navigacijo v A8... postavljena je dokaj visko na armaturki, skrije se ko jo ne potrebuješ, in nima knofov posutih vse okoli.. sicer je pa notranjost pri A8 tudi čudno povezana s sredinsko konzolo in preveč simetrična.

Meni je pa ravno notranjost v A8 najboljša od svete nemške trojice. Razen zaslonček navigacije deluje malce poceni.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 06, 2008 6:19 pm

Tomcatter armaturka je iz magnezija, ker je dražji kot aluminj ki ga najdemo denimo v Audijih :). Tipke pa seveda bojo plastične saj so tudi v Bentlyjih ker drugače ne morejo biti osvetljene :)

Jap Dr.M3 ima prav; iz izkušenj vem da se ljudje za thesisko kar ustavljajo na cesti, sploh če je temenjše barve in pride krom zelo do izraza, pa tudi ko je parkiran se hitro najde par ljudi okoli. Da sploh ne govorim, kakšne vse zanimive izkušnje dobiš ob takem avtu v prometu, kar se tiče odziva raznoraznih ljudi.

Skrakta je pa kar logično da ljudem ki so jim všeč razni "trdo" oblikovani nemci pač dizajnersko dovršeni italjani ne sežejo tako v dušo in ne vidijo tistih pravih oblin avta, pa naj je to notranjost ali zunanjost avta.
Skratka prepirati glede zunanjosti Thesisa se je brez veze, ampak če kdo trdi da notranjost ni ena najlepših potem pa res nevem kaj naj povem da ne bi bil žaljiv.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 06, 2008 6:26 pm

Se podpišem pod vse, kar pravi Lizard. PS bodoče Theme (?) je odličen, gotovo en najlepših (razen "pohištvene" notranjosti, ki je fuj in je Italijani nikoli ne bodo imeli take), a premore manj tistega estetskega presežka, ki je tako značilen za Thesis. Res škoda, da bo "neuspešnost" Thesisu skrajšala življenjsko pot.

Če drugače povem - PS Thema je (zunaj) vrhunski obrtniško-dizajnerski izdelek, Thesis je enostavno (za avto) popoln umetniški dosežek. Točno tu je ta presežek, ki razmejuje odlično obrt in umetnost. Zato tudi deljena mnenja (nije žvaka za seljaka :P ).

PS - to, da se volan ne bi smel svetit, plastika pa ja, je pa nekaj novega (ne za vse).

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 06, 2008 6:41 pm

Tomcatter je napisal/-a:mene dosti stvari moti: kak se usnje na volanu sveti, plastika pa ne, plastična konzola in gumbi na njej kot na cd-playerju za 20eurov, celotna armaturka meni ne izgleda kaj preveč high-class.... podobno za maseratija. Na kratko mi sploh ne dvigne pulsa.

Pa sej se nima smisla kregat, ker so si notranjosti in zunanjosti različna tako kot smo si mi

Tebi so vsi lepi avtomobili grdi...

Če se Lancia lahko s čim pohvali, je to oblikovanje notranjosti. V armaturko od thesis ali lybre bi človek kar ugriznil, tako okusne so:

Slika
Slika

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne jan 06, 2008 6:46 pm

Lepo zgleda, ampak proti Thesisu ga ni. Ta avto v živo dobesedno noro zgleda, sploh zunanjost, pa tud notranjost. Na slikah pa res ne prepriča. Lybra mi osebno ni tolk, sicer zunanjost je še kar v redu, predvsem ko jo vidiš na cesti, v notranjosti pa mi centralna konzola nekako ne potegne.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne jan 06, 2008 7:52 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Tebi so vsi lepi avtomobili grdi...

Hvala enako :D minus par izjem :P

Povejte mi zakaj je thesis tako redek, če je med najlepšimi? Zakaj več kot polovico sestavljajo A6, 5er, E klasa, ki jih nihče več ne opazi ker so dobesedno že na vsakem parkingu? Sam čakam da bo en izjavu da 3/4 ljudi nima okusa, on ga pa kao ima
SSangyong Actyon je tudi nekam redek, ampak se vsi vedno obrnejo za njim.
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne jan 06, 2008 7:57 pm

Zato, ker zakaj je toliko malo pravih umetnin (da vinci, van gogh ipd.) in zakaj tok velik nacickanega sranja? Ljudje so pac ovce in pokupijo tisto kar je najlazje sprejet ali je popularno in ne kar je res nekaj posebnega in s tem pac traja, da to sprejmes tako kot je.

Sicer pa koga sploh briga kaj je teb usec, kaj je men in kaj vecini? Edin kar je vazn, da vedno VAG loverji dobesedno vsako temo v kateri so italjanska vozila, zaserjete...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jan 06, 2008 8:03 pm

prvi dve sliki so ubijalsko dobri, notranjost pa nebo nikol taka, še v moji dedri je lepša :lol:
Drugače pa se lancii na cesti odmikajo, po moje zarad velike korm maske. Celo js nimam problemov, da bi blo treba se kej prveč trudit kje, če hočeš mimo, sam svetlo more bit zunaj :D
Zadnjič spremenil Drocky, dne Ne jan 06, 2008 8:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Rok

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 06, 2008 8:04 pm

Jaz ne pravim da Audiji niso lepi. So pa nezanimivi, ne dovlj posebni, kot tudi večina ljudi na tem svetu. Ljudje so ovce, pa bi kupovali še drek z Audi, BMW,... značko. Zakaj se BMWji pa čeprav imajo zmes grde avte v pundbi, le te prekleto dobro prodajajo?
Nemci znajo avto prodajat, imajo izjemno dober imidz, itd... Italijani vedno kje poserjejo. Sploh pa v klasi 5ke, A6ke in E-klase ne more nobena firma zraven, ker so enostavno preveč ustoličeni, ne glede kakšen avto naredi konkurenca.

Pri MBju so rekli da jih je bilo ob prihodu Thesisa na trg pošteno strah, ko pa so ugotovili kako zgrešen marketing imajo so si oddahnili. Thesis bi z zvezdo na nosu bil eden bolj prodajanih avtov na svetu. Potencialni kupci pa sploh niso vedeli da Thesis obstaja.

Sicer pa zakaj zdaj moremo razpravljat o tem zakaj se Thesis slabo prodaja. Meni je dosti bolj všeč da jih je malo in da govorimo o njegovi posebnosti, edinstvenosti, umetniški vrednosti, dovršenem dizajnu, povdarku na detajlih, redkosti, itd...

P.S. esem čakal sem da se pridružiš debati in potrdiš moje besede ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 06, 2008 8:10 pm

Dejch je napisal/-a:....Edin kar je vazn, da vedno VAG loverji dobesedno vsako temo v kateri so italjanska vozila, zaserjete...

Tu se ne morem strinjati - vedno gre samo za razliko med obrtniško (v smislu dizajna) odličnimi izdelki in tistimi, ki v dizajnu vsebujejo še nekaj več, nek umetniški presežek. To, da so Nemci sposobni risarji in znajo naredit všečen, kdaj celo obrtniško skoraj popoln avto, običajno pa niso inovatorji in "umetniki", je splošno znano in sprejeto dejstvo, zato ni čudno, da se debata vedno suče okoli te razlike, presežka, ki jo Italijani imajo, Nemci pa ne. Nič ni narobe s tem, da se preko všečnih znanih oblik (in Audi je tu odličen primer) skuša pokazat, kaj je tisto več in če nekateri temu "presežku" oponirajo, se pač razvije debata. Dokler ni neargumentiran kreg, je čisto OK.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne jan 06, 2008 8:50 pm

Nemški avti imajo nek imidž, zato se prodajajo. Tudi najlažji način je da se pokažeš navzen (in pred sosedi), da si kupiš žal precenjen nemški voz. Kvaliteta že dolgo ni več njihov atribut. In na to vižo igra Lexus (ki je v Ameriki, kjer so precej bolj odprti tudi precej priljubljen), z odlično izdelavo in manjšo pokvarljivostjo od trojice ABM.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 06, 2008 10:02 pm

Ustavite konje!..

Nemški avti so kot Nemci: precizni, tehnološko dovršeni, ziheraški, nič kaj strastni in vedno bolj debeli...

Italijanski avtomobili so kot Italijani: strastni, glasni (četudi majhni in podhranjeni) stilni, umetniški, vendar totalno nezanesljivi...

Francoski avti so kot Francozi: zanimivi, užitkarski, vendar čudni in šlampasti...

Češki avti so kot Čehi: dobri, ampak brezvezni za popizdit...

Japonski avti so kot Japonci: garaški.

Ameriški avtomobili so kot Američani: neumni in debeli.

Itd. itd.

Vsak je po svoje zanimiv, zato ne načenjajte nove kregarije, bitte sehr.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne jan 06, 2008 10:05 pm

Prepir si začel kar sam.
Preprosto me je zbodlo dejstvo da bi bili italjanski vozovi "totalno nezanesljivi" (Alfa 159 in drugi modeli?). Tudi nove serije nemških vozil po zanesljivosti niso najboljša stvar po narezanem kruhu.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 06, 2008 10:15 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Prepir si začel kar sam.
Preprosto me je zbodlo dejstvo da bi bili italjanski vozovi "totalno nezanesljivi" (Alfa 159 in drugi modeli?). Tudi nove serije nemških vozil po zanesljivosti niso najboljša stvar po narezanem kruhu.

Tukaj gre prej za povzetek stereotipov kot za dejstva, hec je to bil, hec... Sploh pa, z Alfo 159 so problemi, AutoBild ji je podelil srebrno korenje za drugo najbolj problematično vozilo na trgu. No, jaz jo imam vseeno raje kot vsakega Lexusa.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 06, 2008 10:24 pm

Torej Lanca Thema 2010. Če uvedemo malo moj imaginarni svet, bi lahko uporabili isto platformo kot jo bojo uprabili za Alfo 169, ampak naredijo avto ki je bolj eleganten in stilski ter ima v vseh motornih različisah na voljo le 4x4. Italijanov je konec koncev 60 milijonov, torej vsekakor potrebujejo eno limuzino, za bolj umirjene, torej starejše gospode, poslovneže, tudi razne politike, ki ne bi bila tako športno nastrojena kot Alfa 169 in Maserati Quattroporte.
Če bi imeli pravilen marketinški načrt bi lahko vsaj v Italiji ukradli precej kupcev Mercedesu, nekaj pa tudi ostalim (ne pozabiti, da je Lancia pri Italijanih še vedno više rankirana kot Alfa). Z dobrim oglaševanjem in opominjanjem da Lancia še obstaja in dela fenomenalne avtomobile bi uspeli tudi po celotni evropi. Najtežje bi sicer bilo v Nemčiji, ampak nič za to. Skratka Alfa in Lancia bi z 169ko in Themo napadli segment kjer je zelo težko uspeti; vendar imata dovolj potenciala da uspeta, sploh zdaj ko je Fiat v popolnem preporodu. Lancia rabi predvsem prepoznavnost, Alfa pa vrnitev svojega imidža.

Upam, da se naposled pri Fiatu le odločijo za splavitev naslednika Thesisa, ker jaz si zelo težko predstavljam Lancio brez svoje elegantne admiralske ladje kot vrh svoje ponudbe.

@Joie de vivre! AutoBild je tako katastrofalna revija, da me za njihovo korenje baš boli k ;) Razlogi zakaj so podelili ta korenček prav Alfi 159 so bili več kot smešni. Zanimivo je, da odkar se je izkazalo da je Alfa 159 sijajen avto jo nemške revije zelo rade blatijo, izgleda se bojijo konkurence in jo ustavljajo na vseh frontah. Ampak tema je o Lancii Themi!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jan 06, 2008 10:44 pm

lizard je napisal/-a:Torej Lanca Thema 2010. Če uvedemo malo moj imaginarni svet, bi lahko uporabili isto platformo kot jo bojo uprabili za Alfo 169, ampak naredijo avto ki je bolj eleganten in stilski ter ima v vseh motornih različisah na voljo le 4x4. Italijanov je konec koncev 60 milijonov, torej vsekakor potrebujejo eno limuzino, za bolj umirjene, torej starejše gospode, poslovneže, tudi razne politike, ki ne bi bila tako športno nastrojena kot Alfa 169 in Maserati Quattroporte.
Če bi imeli pravilen marketinški načrt bi lahko vsaj v Italiji ukradli precej kupcev Mercedesu, nekaj pa tudi ostalim (ne pozabiti, da je Lancia pri Italijanih še vedno više rankirana kot Alfa). Z dobrim oglaševanjem in opominjanjem da Lancia še obstaja in dela fenomenalne avtomobile bi uspeli tudi po celotni evropi. Najtežje bi sicer bilo v Nemčiji, ampak nič za to. Skratka Alfa in Lancia bi z 169ko in Themo napadli segment kjer je zelo težko uspeti; vendar imata dovolj potenciala da uspeta, sploh zdaj ko je Fiat v popolnem preporodu. Lancia rabi predvsem prepoznavnost, Alfa pa vrnitev svojega imidža.

Upam, da se naposled pri Fiatu le odločijo za splavitev naslednika Thesisa, ker jaz si zelo težko predstavljam Lancio brez svoje elegantne admiralske ladje kot vrh svoje ponudbe.

@Joie de vivre! AutoBild je tako katastrofalna revija, da me za njihovo korenje baš boli k ;) Razlogi zakaj so podelili ta korenček prav Alfi 159 so bili več kot smešni. Zanimivo je, da odkar se je izkazalo da je Alfa 159 sijajen avto jo nemške revije zelo rade blatijo, izgleda se bojijo konkurence in jo ustavljajo na vseh frontah. Ampak tema je o Lancii Themi!

Ni res, Auto Bild je postala zelo skulirana revija, eden od urednikov si je celo kupil C6! In nimajo se kaj bati Alfine konkurence, ker so njene prodajne številke marginalne napram nemškim, kolikor jih poznam, Alfe vedno poskušajo testirati kot alfisti in ne samo kot novinarji. Zlati korenček je dobil C8, in to po pravici, ta avto res povzroča glavobole lastnikom in mehanikom.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne jan 06, 2008 10:50 pm

Ja ja Auto Bild je skulirana revija ... na vsaki tretji strani je omenjen nekdo iz VAGa :P Malce preveč povzdigujejo nemške avtomobile kar je jasno. Sploh ker že daleč niso nekaj najboljšega po zanesljivosti ... tako da bi o (ne)zanesljivosti lahko malce več napisali tudi o svojih znamkah
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov