Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe mar 27, 2009 9:44 am

uros11 je napisal/-a:Q3 2011 se bo začel prodajati... čez dve leti in pol.... so pa hecni.

"The biggest hitch: the car doesn't go into production until Q3 of 2011."
lp

lepi... če sem prezrl kak šno izdatno mero ironije in zato narobe razumel tvoj post, se ti opravičujem... drugače pa Q3 pomeni "third quarter", torej proizvodno/obračunsko obdobje v katerem zahodni svet šteje čas v gospodarstvu.

sicer si najbrž premlad za analogijo pa vseeno.... to ti je prbližno tak, ko da bi v socializmu napisali "v drugi petletki", zgoraj omenjenemu Q3 pa "tretje četrtletje"... :P :P ;)

@martinK

ja... sam tvoja fotka uric zgleda bolj, kot da je narejena v zaprtem prostoru z umetno razsvetljavo. moja pa nedvomno poslikana zunaj, pri jasnem nebu ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Pe mar 27, 2009 3:08 pm

Tale ogromen touchscreen za notranjost je živa polomija ... Poleg dejstva, da se nič ne vidi, je problem pritisnit kak gumb, med tem ko se voziš po malo bolj luknjasti cesti (torej v realnem svetu). Sploh zaradi tega, ker ni prestavne ročice, na katero bi oprl roko in jo umiril, preden pritisneš na kak gumb. Sam imam bistveno raje gumbe, sploh zaradi tega, ker ti dajo oprijemljiv občutek, ko pritisneš nanje - ne pa da tapkaš po zaslonu pa se nič ne zgodi ...Raje imam navadne gumbe okoli zaslona, ki spremenijo funkcijo za vsak meni (klima, radio, ipd.) ...

Lp!

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe mar 27, 2009 3:29 pm

drugmirko je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:Q3 2011 se bo začel prodajati... čez dve leti in pol.... so pa hecni.

"The biggest hitch: the car doesn't go into production until Q3 of 2011."
lp

lepi... če sem prezrl kak šno izdatno mero ironije in zato narobe razumel tvoj post, se ti opravičujem... drugače pa Q3 pomeni "third quarter", torej proizvodno/obračunsko obdobje v katerem zahodni svet šteje čas v gospodarstvu.

sicer si najbrž premlad za analogijo pa vseeno.... to ti je prbližno tak, ko da bi v socializmu napisali "v drugi petletki", zgoraj omenjenemu Q3 pa "tretje četrtletje"... :P :P ;)

@martinK

ja... sam tvoja fotka uric zgleda bolj, kot da je narejena v zaprtem prostoru z umetno razsvetljavo. moja pa nedvomno poslikana zunaj, pri jasnem nebu ;)

Če je to letelo name, sem iz obdobja socializma, vem kaj so petletke, vem tudi kaj je Q3. Če pa je moderator zbrisal kakšen post od kakšnega lepi-ja, potem sem zamudil Q1. :D

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Pe mar 27, 2009 4:08 pm

Zunaj je krasen, se pa tudi ne navdušujem preveč nad tem zaslonom, ki je vse prek kot praktična rešitev med vožnjo. Otipljivost gumbov na dotik je tu ključna, saj nihče ne bo odmikal pogleda s ceste. Vem, kako je z navigacijo, ko gledaš na tisti ekran in kar pozabiš na cesto.
Me prav zanima, kdaj bomo lahko z bencinarjev in dizlan prešaltali na električno gnana vozila. Pravzaprav, komaj čakam, ker bo to čist eno novo doživetje.

offtopic: tolkokrat ste že napisali ta Q3, da se bo še kdo od Audija začel tuki pogovarjat. :)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe mar 27, 2009 10:46 pm

martin_krpan je napisal/-a:obvolanske ročice izgledajo nekam drobno, nikjer pa ne vidim stikala za vse štiri smernike.

Stikalo se nahaja levo od sredinskega zračnika. Pri zgornjem levem robu touchscreena.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR So mar 28, 2009 12:21 am

Včeri sm gledu samo obliko, dons sm pa še mal prečekeru zmogljivosti, domet in ceno in sm biu zlo pozitivno presenečn. Čeprou mormo tistih 50k dolarjov za evropsko ceno pretvort u evre pa še mal dodt, bo tole, če gledamo velikost, obliko, pospeške, domet in tut stroške na km, ki bi mogl bit nižji kot sicer, zelo ugodn avto. Če bo avto tak kot je pršou v serijsko proizvodnjo, bi čis lahko postou edn izmed bolš prodajanih premijskih limuzin, sj bo cenejši od enako zmogljivih a6, bmw 5 in mercedes e, ki so velikostno pomoje dost blizu, poleg tega pa bo vožnja z njim še cenejša. Bravo, tesla!

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST So mar 28, 2009 10:06 am

Pojavi se samo vprašanje, kako napolnit baterije ob daljših potovanjih (več kot 150 km).

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So mar 28, 2009 10:31 am

če sem prav razumel se bo dal sposoditi dodatne baterije za daljša potovanja...nisem pa najbolje razumel tistega polnjenja, ko pravijo da naj bi bilo hitreje kot rabiš sedaj da napolniš avto z gorivom...neki kao da prideš in ti samo zamenjajo baterijo na ''črpalki''? naj me kdo popravi če je to bolje razumel :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist So mar 28, 2009 12:01 pm

polnijo z vecjo napetostjo...
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So mar 28, 2009 7:12 pm

uros11 je napisal/-a:Če je to letelo name, sem iz obdobja socializma, vem kaj so petletke, vem tudi kaj je Q3. Če pa je moderator zbrisal kakšen post od kakšnega lepi-ja, potem sem zamudil Q1. :D

eh... ne sekiraj se. tole bo bolj spadalo pod "narobe razumel tvoj post" :oops: . sem preklopil z ene druge teme in me je narobe odasociralo... 8)
živeo drugmirkooooo!!!!

Sucker
Nov uporabnik

Napisal/-a Sucker Po apr 06, 2009 11:23 pm

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po apr 06, 2009 11:34 pm

Upam da majo teli električni avti mehke hupe. Kšnim pešcem pa kolesarjem, ki jih skrbi da si bojo vrat zvil, bo treba pomoje skos trobit, k se bojo na zvok avta zanašal in ne bojo niti pogledal levo/desno/za sebe pred kakšnim manevrom.. :)

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun To apr 07, 2009 1:37 am

W|zz je napisal/-a:Upam da majo teli električni avti mehke hupe. Kšnim pešcem pa kolesarjem, ki jih skrbi da si bojo vrat zvil, bo treba pomoje skos trobit, k se bojo na zvok avta zanašal in ne bojo niti pogledal levo/desno/za sebe pred kakšnim manevrom.. :)

dobra izjava,mislim da se tega se oni sami niso spomnili :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To apr 07, 2009 3:38 am

O "neslišnosti" el. avtov in hibridov (ko jih poganja samo elektrika) je v ZDA kar nekaj govora, tako na ravni posameznih držav (npr Maryland) kot zvezne regulative. Verjetno bodo sprejeli predpise o tem, da morajo oddajat nek zvok. Tudi sicer bodo predpise o varnosti pešcev približali evropskim.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Re: Tesla Model S

Napisal/-a martin_krpan To sep 11, 2012 7:56 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr sep 12, 2012 1:06 am

v nasprotju z audijem so lepo prikazali, kaj zmore poganjat tegra :shock:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Sr okt 10, 2012 6:03 pm

Precej spodobna zadeva. Model z 60 kWh baterijo bo stal 59,9k$, model z 40kWh baterijo pa 49,9 k$ (to sta klasična modela)
Model s 40 kWh baterijo ima doseg 258 km, tisti s 60 kwh baterijo pa 370 km.

Višja modela (dražja) pa sta modela s 85 kWh baterijo. Eden ima 362 konjski motor, drugi pa 416 konjski motor. Doseg pa je do 480 km. Močnejši motor potebuje 0-100 km/h 4.4 sekunde.

zaslon je 17", sam board computer pa poganja android, tako da se da na njemu tudi googlat.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr okt 10, 2012 7:00 pm

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr okt 10, 2012 7:25 pm

Slika

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Sr okt 10, 2012 8:18 pm

http://www.youtube.com/watch?v=oqRuPrT2azw
Še ena izmed tesnih voženj.

Drugače pa bi znal biti tole zelo dober avto, ko jim malo pade cena. Prav tako Tesla Model X.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov