Joie de vivre! je napisal/-a:Ne morem se znebiti občutka, da so enostavno uporabili zavrnjen prototip za C4 pikaseljna...
drugmirko je napisal/-a:eh, dejte ga no lomit fantje... kak zavržen prototip Picassa... to JE Picasso! Grand Picasso... dvojčka sta! ne tako identična, kot sta Berlingo in Partner ampak tako, kot so bli dvojčki Pug 106/7 in Ax/Saxo. struktura je ista, sam pleh je malo drugače zvit...
drugmirko je napisal/-a:eh, kje pa... :P![]()
una dva sta bla tudi enojajčna dvojčka... razlika je bla v malo drugače zvitem plehu, armaturi in prestavnem razmerju. drugo je pa, tako kot tukej, praktično enako...
se mi ne da kopat ponetu za dve slikice takih navadnih, brez "osebnostno kičastega pečata" njihovih lastnikov... ampak, mislim, da se vseeno jasno vidi na kaj mislim
. identična osnova, blago drugače zvit in rezan pleh....
jaz avte znotraj koncerna klasificiram tako:
klon: npr. Berlingo-Partner
dvojček: npr. Saxo-106
brat: npr. C4-307
tole zgorej spada pod "dvojček". meni osebno bolj pod "posiljevanje Grand Picassa s tisto klobaso od Puga 3008" ampak to bi spadalo že bolj pod estetsko kategorijo... v tehnično-mehanskem pogledu pa mislim da popolnoma ustreza klasifikacija "dvojček".
in tak, čist mimogrede... kot ste iz mojih komentarjev že opazli, mi je avto grd :P . bi pa glede večini všečnega nosa pripomnu, da zgleda zanič! ozirma, zgleda brez veze...
pa ne zato, ker bi mu manjkala tista gromozanska lukna "za usisavanje male djece" dozdejšnjih pežojev ampak zato, ker ni "ne tič, ne miš"... nima več Jokerjevega nasmeška, njegov ksiht ma pa še! radikalna spremeba sprednjega konca običajno zahteva tudi generalno spremembo preostanka vozila! za kej takega je treba avto delat iz nule! zato vsi "novi vmesni" modeli takih obdobij običajno zgledajo kot tista avstralska žverca z imenom Kljunač!
...ma pa carsko armaturo! respect!
Joie de vivre! je napisal/-a:
Se ne strinjam niti malo, da bi bila dvojčka. Karoserija je povsem druga, a še vedno zelo C4-picassovska oz. citroënovska. Ostajam pri domnevi, da gre za zavrženega in recikliranega C4.
drugmirko je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:
Se ne strinjam niti malo, da bi bila dvojčka. Karoserija je povsem druga, a še vedno zelo C4-picassovska oz. citroënovska. Ostajam pri domnevi, da gre za zavrženega in recikliranega C4.
ok, tudi v redu.... bi te v tem primeru vprašal dve stvari...
prva... če te prav razumem, so pogledali zavržene prototipe za C4 Pikasota in izmed njih izbrali enega iz katerga so naredili tega Puga 5008... resno misliš, da bi šli razvijat in zato zabijat stotine miljonov za testiranja, orodja, vspostavo proizvodne linije za popolnoma nov monovolumen, baziran na osnovi zavržene verzije dizajna C4 Picassa? ...ker "prototipe" bodočih vozil selektirajo na nivoju "glinastih" modelov dizajnerskih predlogov (v zadnji fazi v velikosti 1:1) in šele pol, ko zberejo zmagovanega, sledi razvoj mehaničnih komponent za testne prototipe. ker delat popolnoma vozne, plehnato/steklene verzije predlogov med katerimi bodo zbrali zmagovalnega je hudo draga in nepotrebna zadevščina...
in drugo... kako pol razlagaš sledečo podrobnost:
Citroen Grand C4 Picasso - Wheelbase = 2728mm
Peugeot 5008 - Wheelbase = 2728mm
jaz pač še zmeraj mislim, da je 5008 predelan Grand Pikaso oziroma, njegov dvojček...
aja... pa še ena stvar... če gre za popolnoma drugo karoserijo, zakaj zanj praktično ni blo maskiranih spy shotov. avto je takorekoč padel z neba! tistih nekaj špijunov, ki smo jih vidli, pa je blo na hitro odpravljenih kot 7 sedežna različica 3008ce. po moje jih ni blo zato, ker so vse kar je blo treba stestirat opravli že s testiranji C4 Pikasota.
phoebus je napisal/-a:j**eš tak HUD...naj naredijo ali pravega, ali pa naj bojo brez...še eno dodatno šipo imet pred sabo ni treba imet že mnoooogo let.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov