Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To nov 24, 2009 1:14 pm

Tudi glede prestiža - dragega BMW ima vsak, s KIO bi pa izstopal, kar je verjetno namen folka, ki kupuje tako drage avte. Torej si bolj opazen s KIO.. :D
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To nov 24, 2009 1:22 pm

Ja "wannabe" poslovnež, ki ni dobil lizinga za kaj več kot KIO :lol:
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To nov 24, 2009 1:24 pm

Sicer ne vem, če je sploh smiselno, da pišem kaj si mislim o teh dveh avtomobilih, ker tisti forumaši, ki me vsaj malo poznate že kar veste moj odgovor :D . V glavnem za moj okus so vsi BMW z vključno s tem ogabno grdi!! Včasih se resno vprašam kaj ljudje vidijo na teh spakah :shock: . No edini BMW po mojem okusu je coupe mislim, da 850, tisti, ki ima "dvižne" žaromete. Pri tem modelu jim je ratal ostalo pa... :huh:

KIA ima pa resnično vse avomobile grde. Brez ene same izjeme in tudi ta novi ni za nikamor.

Pismo, okusi so res neverjetno različni.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo To nov 24, 2009 1:56 pm

Energetik81 je napisal/-a:Tudi glede prestiža - dragega BMW ima vsak, s KIO bi pa izstopal, kar je verjetno namen folka, ki kupuje tako drage avte. Torej si bolj opazen s KIO.. :D

ali pa kupiš brilliance-a pa še bolj izstopaš, ker takega pe res nima noben... :D

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To nov 24, 2009 1:59 pm

Oba bi imel.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi To nov 24, 2009 3:04 pm

OFF: Oblike ne moreš določit kera je lepša ker je to SUBjektivna stvar! in bo tukaj samo kregarija! Drugo je pa prestiž in zgodovina.
Sicer mi je pa MENI lepša kia, vsaj po fotkah kako bo v živo nevem.
lp,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To nov 24, 2009 3:04 pm

Če bi imeli kupci na voljo izbirati (beri - brezplačno) enega od tih dveh, je upam rezultat jasen.

Tisiti ki kupi BMW-ja ga prav veliko ne zanima kako zgleda KIA kvečema nasprotno(nimam nič proti, ker sam vozim korejca) vendar bodimo realni, da tisti ki bo kupil to KIO, jo bo zgolj samo, ker si ne more privoščiti BMW-ja.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To nov 24, 2009 3:09 pm

Oba lepa da dol padeš ... :)
In kot sem že velikokrat rekel: ne bi se branil nobenega, samo BMW je še vedno BMW ...

Če bi imel denar bi si kupil BMWja ... tako bo pač Kia nadomestila to mesto ... dokler denarja ne bo ...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To nov 24, 2009 3:10 pm

BMWji so mi razen zadnje trojke totalno mimo in če bi šlo izključno za obliko bi izbral KIO
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To nov 24, 2009 5:02 pm

Hmnja, zdaj se je že začelo obračat, da korejci delajo precej lepe, kompaktne avtomobile in ma marsikateri nemec "korejsko" obliko. npr. tanova e-klasse od zadaj izgleda slabše kot kakšna sonata, ravno tako me zadnje luči bmwejeve 3-ke po faceliftu spominjajo na hyundaijevski zadek.

Drugače pa konkretno v tem primeru bi se za zadek težko odločil, ko pa sem zagledal prvi konec kie, sem se brez premisleka odločil - ZA BMW. vsekakor. kakorkoli, da se korejci bližajo tudi marsikaterim "premium" evropskim znamkam, vsaj kar se oblike tiče, vse skupaj izgleda kakor da so se od začetka trudili, potem se jim ni dalo in so drugi konec avtomobila na hitro skracali in to poslali na trg. npr. hyundai i30, spredaj lep, mladosten, prijeten izgled, zadaj ga prekaša renault 4 (katra izpred 30 let). Podobna zgodba pri tej kii, le da so tu začeli zadaj, ko pa bi bilo treba skreirati še prednji konec, so šli na kosilo in se nikoli več vrnili...

Sicer pa moje mnenje, kot povedano že pred mano, je izgled izrecno subjektivna zadeva, zato o lepem in manj lepem avtu skorajda ne moremo govoriti.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN To nov 24, 2009 5:09 pm

Če bi se moral odločati samo po zunanjosti bi zbral KIO, katera je za moje pojme bolj oblikovalsko drzna od večno zadržanega BMW-ja. Kar se pa tiče opreme, motorja pa gre moj glas BMWju.
Pa samo da se razumemo nisem velik ljubitelj ne ene ne druge znamke. ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 24, 2009 5:12 pm

Oba avta sta mi sicer zlo lepa (vsa čast Kii za tak izdelek), ampak če bi med obema izbiral, bi vseeno raje BMW 5, pri kateri mi tudi sama notranjost bolj potegne. Kar se pa tehnike tiče, pa tud vemo, kje je v prednosti :)
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To nov 24, 2009 5:41 pm

In kaj je namen teme? Dvignit ego lastnikom Kie ali popljuvati lastnike BMWjev? :lol:
mislim pa da je kia dost bolj podobna C5 od zadaj, spredna maska od Chevrolet, sprednje lučke pa bi lahko bile od BMWja. Je pa oblika stvar posameznika tako da tole je "never ending story"
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To nov 24, 2009 6:06 pm

A kdo ve, kdo je eden izmed designerjev pri KIA?
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To nov 24, 2009 6:09 pm

seeman66 je napisal/-a:A kdo ve, kdo je eden izmed designerjev pri KIA?

kdo??
Slika

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI To nov 24, 2009 6:12 pm

cruiser1 je napisal/-a:Sicer ne vem, če je sploh smiselno, da pišem kaj si mislim o teh dveh avtomobilih, ker tisti forumaši, ki me vsaj malo poznate že kar veste moj odgovor :D . V glavnem za moj okus so vsi BMW z vključno s tem ogabno grdi!! Včasih se resno vprašam kaj ljudje vidijo na teh spakah :shock: . No edini BMW po mojem okusu je coupe mislim, da 850, tisti, ki ima "dvižne" žaromete. Pri tem modelu jim je ratal ostalo pa... :huh:

KIA ima pa resnično vse avomobile grde. Brez ene same izjeme in tudi ta novi ni za nikamor.

Pismo, okusi so res neverjetno različni.

najbolš da se preseliš k rednekom ;)
VIVE LE SPORT

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii To nov 24, 2009 6:15 pm

kako jih ni sram cigote kitajske-korejske....kradejo oblike vsepovsod.....med prvimi je bil Daewo Racer - ala Opel Kadet.

Če je BMW pameten jih naj stoži in prepove prodajo v EU in ZDA.

Sicer pa BMW nima kaj zgubit. Kdo pa še danes kupi KIO....? Noben.
Kupijo tisti, ki delajo na mesec za 600-700€ in bi radi bili malo kao pomembni, ker ProCeed kao zgleda kot nek coupe itd.....je pa težek šrot, mičkeno napihnen in plastificiran, pelješ pa v avtopealnico na krtače...dvakrat trikrat in je avto zrel za poliranje itd....da ne govorimo o rji po 5 letih ( če ni garažirana)....

Kako se sploh lahko primerja nova petica in sekret od kitajca-korejca al kr kol že je to ....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI To nov 24, 2009 6:23 pm

lumpii je napisal/-a:kako jih ni sram cigote kitajske-korejske....kradejo oblike vsepovsod.....med prvimi je bil Daewo Racer - ala Opel Kadet.

Kupijo tisti, ki delajo na mesec za 600-700€ in bi radi bili malo kao pomembni, ker ProCeed kao zgleda kot nek coupe itd.....je pa težek šrot, mičkeno napihnen in plastificiran, pelješ pa v avtopealnico na krtače...dvakrat trikrat in je avto zrel za poliranje itd....da ne govorimo o rji po 5 letih ( če ni garažirana)....

Kako se sploh lahko primerja nova petica in sekret od kitajca-korejca al kr kol že je to ....

s temle tvojim postom si užalil marsikaterega slovenca,nimamo vsi možnosti kupiti bmw-je. sram te naj bo
VIVE LE SPORT

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike To nov 24, 2009 6:25 pm

GiGi1985 je napisal/-a:In kaj je namen teme? Dvignit ego lastnikom Kie ali popljuvati lastnike BMWjev? :lol:

Točno to sem si mislil ob prvem pogledu naslova teme.

Sicer sem pa mnenja, da je oblika stvar subjektivnosti in se mi takšna tema zdi že skoraj bebasta, ker je popolnoma nekonstruktivna. Sam bi pa izbral Bmw.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To nov 24, 2009 6:27 pm

lumpii je napisal/-a:kako jih ni sram cigote kitajske-korejske....kradejo oblike vsepovsod.....med prvimi je bil Daewo Racer - ala Opel Kadet.

Se strinjam glede kitajcev vs. nemcev in glede ceeda da se bolj nebi mogel.

Lahko je kia lepša, ampak pomoje bi ob polnoči z zavezanimi očmi vedel v katerem se pelješ.
Relax take it easY
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov