Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne okt 10, 2010 9:17 am

Oblikovno vse bolj bedno in mledno. Honda - the power of BORING
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 10, 2010 9:40 am

Res delujejo nekako izgubljeno s temi oblikami pri Hondi zadnje čase. Accord je recimo zelo lep, čeprav ne po mojem okusu, pri Civicu pa nekaj štrajkajo s tem modelom. No mogoče se pa še vedno kaj solidnega izcimi iz teh kamuflaž, ampak ni videt...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne okt 10, 2010 10:56 am

:bonk To izgleda 5let starejše od trenutne. Nikakva... Upam, da bo vsaj HB bolj atraktivna.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne okt 10, 2010 11:29 am

Oh ti pa tut vse spljuvaš kar ni Kia. Sej prenovljena ceed je šla tudi za 5 let nazaj pa se noben ne sekira.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne okt 10, 2010 12:28 pm

Eni pa imate hondo v nosu ... Pač ni za vse okuse, to je jasno. In sedanja civic je vsaj po dizajnu še vedno atraktivna, vsaj za moj okus.
Sicer nekje piše, da so nova smernica honde cenejši in varčnejši (kar se že kaže) avtomobili in da naj bi bil novi civic zaradi tega celo nekoliko manjši in lažji (vprašanje kako bodo to dosegli, če ga bodo želeli boljše izolirati :)... bomo videli.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne okt 10, 2010 2:37 pm

Kalos je napisal/-a:Oh ti pa tut vse spljuvaš kar ni Kia. Sej prenovljena ceed je šla tudi za 5 let nazaj pa se noben ne sekira.

Če trosiš sam, da ni v tebi se najprej prepričaj! Ravno včeraj sem komentiral, da me je novi Picanto razočaral. Komentiram samo avte, ki me zanimajo in od njih kaj pričakujem.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne okt 10, 2010 3:21 pm

Ceed je napisal/-a:
Kalos je napisal/-a:Oh ti pa tut vse spljuvaš kar ni Kia. Sej prenovljena ceed je šla tudi za 5 let nazaj pa se noben ne sekira.

Če trosiš sam, da ni v tebi se najprej prepričaj! Ravno včeraj sem komentiral, da me je novi Picanto razočaral. Komentiram samo avte, ki me zanimajo in od njih kaj pričakujem.

Boli k. japonce kaj ti pričakuješ. Isto kot bi od Kie pričakoval sodoben motor v tem razredu. pa ga nimajo. Pač imajo prioriteto nekje drugje.

Honda je šla v druge vode, žal so zlati "športni" časi 1985-1995 minili. Sedaj je vse podrejeno ekologiji itd itd..

BTW: kdaj pa je sploh bil Civic sedan pojem dizajna?? Čisto vedno je bil neka povprečna žalost. Tolk od tem preden pametujete..

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 10, 2010 5:12 pm

Zadnji je (bil) pojem dizajna, tako da ne vem kako ne bi pričakovali tega tudi od naslednika.

P.S.: Ne vem od kod Japoncem ideja, da mora avto bit grd, da je ekološki! :twisted:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne okt 10, 2010 6:20 pm

@CupraR
Se opravičujem ker sem povedal, da mi ta Honda ni všeč. Čudovita je!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne okt 10, 2010 6:21 pm

~toMmy~ je napisal/-a:P.S.: Ne vem od kod Japoncem ideja, da mora avto bit grd, da je ekološki! :twisted:

Jaz bi se raje vprasal tako. Od kdo vsem tistim taksna ideja kateri zelijo ekoloskost. Krivec zato je koeficient zracnega upora in trenutno ima najmanjsega prav japonski del proizvodnje: http://en.wikipedia.org/wiki/Automobile ... oefficient Tukaj pa potem vzames stran tisto besedo grd, ki niti ne sodi v komentiranje oz. post scriptum.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 10, 2010 7:08 pm

MacTron je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:P.S.: Ne vem od kod Japoncem ideja, da mora avto bit grd, da je ekološki! :twisted:

Jaz bi se raje vprasal tako. Od kdo vsem tistim taksna ideja kateri zelijo ekoloskost. Krivec zato je koeficient zracnega upora in trenutno ima najmanjsega prav japonski del proizvodnje: http://en.wikipedia.org/wiki/Automobile ... oefficient Tukaj pa potem vzames stran tisto besedo grd, ki niti ne sodi v komentiranje oz. post scriptum.

Pa saj se ne vniči avta (samo) z osnovnimi linijjami, ampak s posameznimi deli, ki bi lahko bili ob istem koeficientu precej lepši. Recimo kakšne luči, maske ipd. Luč naprimer lahko ob isti obliki postaviš drugam oz. jo drugače oblikuješ, pa ne boš vplival na zračni upor. Kot da na svetu ni lepih avtov z majhnim koeficientom zračnega upora, seveda se da izvesti!
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne okt 10, 2010 7:45 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Kot da na svetu ni lepih avtov z majhnim koeficientom zračnega upora, seveda se da izvesti!

Seveda se da, vendar pa do sedaj ni nihce niti omenil taksnega teksta kot sem ga napisal. Niti podan ni bil link o tej fizikalni lastnosti. Bilo je le trosenje besed in morda nekaj konstruktivnosti predvsem iz posta uporabnika CupraR. Ne vem, meni npr: ta primer bom dal v off: Toyota Prius 2010 deluje povsem zgledno (tu pa upostevam celoten design ter ekolosko naravnanost z doprinosom). V on:-u pa lahko prav tako enako nadaljujem.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne okt 10, 2010 9:23 pm

Ceed je napisal/-a:@CupraR
Se opravičujem ker sem povedal, da mi ta Honda ni všeč. Čudovita je!

Še enkrat preberi kar sem napisal, noben te ne sili da tako razmišljaš.
In nismo stari 5 let da bomo začeli z takimi forami.

Hondi se pač j za določene zadeve oz lepše filozofijo so čisto spremenili. Podobne "čudne" zadeve (kar se dizajna tiče) so že nekaj časa pri njih na cesti in so to prenesli še v evropo.

Civic je pa tako ali tako bil vedno HB tisti, ki je nekaj pomenil, sedan je bil vedno nekako, lih tolk da je. Zadnja 8G mogoče res še najlepša, pa tudi daleč od neke lepote. Glejmo obični model, ne njihovih R in Mugen..

Slika

Pa povejte če je to presežek dizajna ..
Zadnjič spremenil CupraR, dne Po okt 11, 2010 3:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Ne okt 10, 2010 9:37 pm

Ni lep. Vendar je to verjetno ameriški model :?: Tudi sedanji ameriški model je precej dolgočasnejši od evropskega (osnovni seveda).
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Re: 2012 Honda Civic

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 To jan 04, 2011 3:32 am

Teaser za ameriško različico

Next-gen US Honda Civic teased

Japanese carmaker reveals ‘styling direction’ for new 'Merican hatch ahead of Detroit show debut

Posted by: Vijay Pattni, 14 December 2010

Slika

Honda has released a teaser sketch of what the next generation US-spec Honda Civic will look like. And it probably won't look like this.

That sketch is merely a ‘styling direction', meant to showcase what the Honda Civic would look like if 15 year-old boys were the primary market. Of course, real people with kids and dogs buy the Civic, as well as the elderly, so it can't look like a teenager's fantasy.

Top Gear waves goodbye to the Type R

The Detroit show kicks off on 10 January 2011, so more news as it rolls in. We've still got a little wait until we get a new Civic over here, but for now, your reaction, please...

http://www.topgear.com/uk/car-news/2012-honda-civic-sketch-detroit-show-2010-12-14

10. januar torej.
Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Po jan 10, 2011 9:49 pm

Slika

Danes so v Detroitu predstavili novi model - koncept v večih različicah. Bo pa verjetno eu model drugačen.

Več slik: http://hondanews.com/releases/honda-deb ... els/photos
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Po jan 17, 2011 4:23 am

Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe feb 04, 2011 5:01 pm

too naj bi bil novi civic? :/

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe feb 04, 2011 6:01 pm

slaba
Vrni se na Vozila prihodnosti