Joie de vivre! je napisal/-a:Dobro, to je vseeno povsem druga zgodba. Chrysler in Lancia kotirata vendar v isti kasti, "near luxury". medtem ko je Fiat vedno bil avto za množice. Meni se Lancie na osnovi Chryslerja zdijo napredek, lahko me italijanoljubci križate. Kaj vendar bolj Lancia, lancia na osnovi starega Punta ali pa lancia na osnovi 300C? Meni vsekakor slednje.
Saj ravno to je problem, ne govorimo o tem, da bodo Lancie delane na osnovi Chryslerjev, ker s tem bi bilo vse vredu, govorimo o tem, da bodo Chryslerjev gril vzeli dol in dali Lanciinega gor ter zamenjali še preostale Chryslerjeve logotipite za Lanciine, zame je to popolnoma nesprejemljivo, preobrazba bo enaka kot Opel-Vauxhall.
Chrylser je sicer lahko near luxury, ampak Thesis je stal več oz. skoraj isto kot 300C, pa je po merah sodeč klaso niže...
AgitatoR je napisal/-a:lizard je napisal/-a:domen preberi pri stavek mojega posta.
Kako je samostojna če si določene stvari deli z AR 166.
Ne bereš kaj pišem, Thesis nima enake platforme kot Alfa 166 (verjetno so začeli osnovat platformo iz alfine, ampak je na koncu ven prišla čisto druga platforma), skupnih delov je res nekaj, ampak še teh ni dosti, enaka sta dizel in V6, pa še med samimi motorji je nekaj razlik, Thesis ima nekaj delov enakih tudi Quattroporteju. In tudi če Thesis bi bil konstruiran na platformi Alfe 166 - to nima nobene veze s tem kar smo govorili, torej o Fiatovih derivatih, med katere spada Y, Musa, Delta,... Pri Y je to še najbolj prikrito, medtem ko je Musa čista Fiat Idea, pri Delti pa po bočni liniji in obliki interierja takoj opaziš iz kje izhaja.