Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Re: 2012 Opel Adam

Napisal/-a martin_krpan To jun 26, 2012 8:51 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany To jun 26, 2012 9:07 pm

Spredaj sem pričakoval kaj čisto drugega :)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jun 26, 2012 9:20 pm

Saj je fino da ni spredaj takšen kot ostali opli. Samo me en malo skrbi da ni preblizu A1...?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jun 26, 2012 9:26 pm

Tud mene je spomnil na A1, mal pa na 500-ko (na pogled bi rekel, da je bolj njemu konkurenca kot pa VAG-ovemu trojčku).
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe jul 06, 2012 4:40 pm

Fiat 500? Ne, sploh ne. Pa izgleda tole precej slabše od Fiata 500! In pa tudi od Twingota. Nisem si mislil da bo tako slab, res ne...

Uporabniški avatar
kiekoo
Nov uporabnik

Napisal/-a kiekoo Pe jul 06, 2012 5:14 pm

Verjetno zato, ker nima citroenove značke spredaj... :roll: Res mi ni jasno, kako lahko spljuvaš avto na podlagi par slabih fotk...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jul 07, 2012 2:00 pm

kiekoo je napisal/-a:Verjetno zato, ker nima citroenove značke spredaj... :roll:

Pozdravljeni v vozilih prihodnosti. Naj Vam povem, da je Vaš očitek neutemeljen.

Sam bi raje videl, da bi bil tale Adam bolj robusten spredaj, nekako tako kot Speedster, ...takšen kot je pa je po moje precej premedel. Mi je pa 3-vratna prenovljena Corsa precej precej lepša. Po videnem bi bilo boljše, če bi bil samo njen pomanjšan klon... :)

Uporabniški avatar
kiekoo
Nov uporabnik

Napisal/-a kiekoo So jul 07, 2012 4:37 pm

Glej, ni potrebe po sarkazmu. Več kot očitno je, da vas je nekaj takih tukaj, ki samo čakate, da lahko skritizirate nekatere znamke, nekatere pa poveličujete.
Okus je subjektiven, ampak kljub temu bi morali biti moderatorji za vzgled; take splošne trditve z negativnim tonom ne dvigujejo kvalitete debat (oz. argumentiranja, če hočeš).
Me pa veseli, da napredujemo, kar se tiče obrazložitve, zakaj konkretni model za nekoga izgleda precej slabše kot fiat 500 in twingo :)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So jul 07, 2012 8:21 pm

he, keikoo... jaz se vrjetno veliko bolj radikalen ljubitelj Citroenov, kot je Lignage pa ti lahko mirno povem, da je tole zame v bistvu prijetno presenečenje!
sicer imam problem z njegovo umestitvijo, kajti do sedaj sem mislil, da je to "sub-Corsa" avtek... in če je, je v primerjavi z rahlo ostarelim "Toyotl triom", kot tudi z najnovejšim "VW mikrovalovka" triom hudo "fensi" avtek...

po zadnjih fotkah sodeč pa niti ni tako majhen in tudi mene je spomnil na rahlo mešanico Audijeve enke in Fiatove petstoke, z rahlo "citroenastim" C-stebričkom, oziroma zadnjim bočnim oknom... vlečt steklo preg njega je "običaj" Citroena... konkretno izvedbo pa smo videli že na C4 Aircossu. pa stem ne mislim nič slabega. avtek zgleda poprilično "cool", še posebej, če gre res za konkurenco C1 in Up-u!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko So jul 07, 2012 8:25 pm

živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr jul 11, 2012 6:22 am

nate deca... uradne slike:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

še kar fajn avtek, po materialih in izdelavi zgleda vsaj tolko premiumsko, kot Citroenov DS3, 500 ali kej podobnega... če je manjši od njih pa itak ultra-premium, ker v segmentu pod temi malčki itak vse zgleda kot konzerva (razen Up-a, ki zgleda kot mikrovalovka =P)!

kar se dizajna tiče, je pa res ena taka "svaštara"! še največ je 500-tke, pa je malo Ka-ja, s šipami čez C-stebriček je malo Citroen (da bi bil rad DS je itak očitno)... no... vseskupej zgleda kot en tak "nemški" poizkus naredit "romansko šarmanten" avtek.... na žalost pa, če ga niso "zasrali prej", so ga debelo zasrali s tistim "zvezdnatim nebom" na stropu... =P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Sr jul 11, 2012 9:58 am

Porsche Cayenne :-P

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jul 11, 2012 11:24 am

Ma saj ni napačen ampak ob prvem pogledu na slike mi deluje kot ena mešanica malčkov drugih znamk, v njem se da res prepoznat vse živo, prva misel DS3 in 500, potem še malo Ypsilona, Micre, ...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr jul 11, 2012 12:07 pm

drugmirko je napisal/-a:kar se dizajna tiče, je pa res ena taka "svaštara"! še največ je 500-tke, pa je malo Ka-ja, s šipami čez C-stebriček je malo Citroen (da bi bil rad DS je itak očitno)... no... vseskupej zgleda kot en tak "nemški" poizkus naredit "romansko šarmanten" avtek.... na žalost pa, če ga niso "zasrali prej", so ga debelo zasrali s tistim "zvezdnatim nebom" na stropu... =P

Ma ne no, da ga bom zdej v bran jemal... :)

Meni pa niti ni več "svaštara". In konec koncev je tale Adam Opel, DS3 je pa "nevemkaj". Ne glede na omenjene detajle so se vseeno potrudili in mu vdahnili lasten značaj, ki pride še posebej do izraza spredaj in pa tudi na zadnjem delu. V sicer konkretno izdelani notranjosti pa me še najbolj zmotijo merilniki. Če bi bili manj agresivni in kičasti bi to veliko pripomoglo k boljšemu izgledu celote.

Glede na prve fotografije me je pretirano razočaral, te zadnje pa so mi povsem popravile mnenje. Realnost pa bo verjetno nekje vmes... :)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr jul 11, 2012 2:42 pm

Lignage je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a:kar se dizajna tiče, je pa res ena taka "svaštara"! še največ je 500-tke, pa je malo Ka-ja, s šipami čez C-stebriček je malo Citroen (da bi bil rad DS je itak očitno)... no... vseskupej zgleda kot en tak "nemški" poizkus naredit "romansko šarmanten" avtek.... na žalost pa, če ga niso "zasrali prej", so ga debelo zasrali s tistim "zvezdnatim nebom" na stropu... =P

Ma ne no, da ga bom zdej v bran jemal... :)

In konec koncev je tale Adam Opel, DS3 je pa "nevemkaj"...

ma bejš... jaz v DS3 recimo brez problema vidim Ax-a... dočim je meni tale Adam veliko bolj podoben Plurielu, kot pa kateremukoli Oplu, ki mi v tem trenutku pade na pamet! evo ....:

Slika
Slika

... Opla, ki bi mu bil podoben, se pa ne morem spomnit nobenega (štiri kolesa, volan in značka niso dost za podobnost =P)

drugač ga pa ti kar vzemi v bran, sej ni slab avtek!
meni osebno je problem samo to, da je "neizviren" in malo kičast... :roll:! ne strinjam se tudi o "veliki količini lastnega značaja"... če že česa, mu ne manjka "samozavesti", z "lastnim značajem" se pa ne razmetava glih kej preveč... ;)

z drugimi besedami, če mi še zmeraj "poskoči srce", ko se mimo pripeljejo Mini, 500 ali DS3, mi bo pri tem "bilo hitreje" probližno toliko kot, če se mimo pripelje Kia Picanto... tudi fajn avtek ampak ni da bi se kej prevečkrat obračal za njim...

kar se pa dizajnerskih podobnosti tiče.... evo ti Ka (ne glej farbe in detajlov, glej silhueto):

Slika
Slika

evo ti 500:

Slika
Slika

in če preskočimo "Cayenov nos" evo ti še malo "citrodetajla":

Slika

:mrgreen:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr jul 11, 2012 3:25 pm

Ne vem, ampak meni spredaj deluje čisto tipičen Opel, mogoče je razlog tukaj... :)

Slika

Kar se ostale oblike tiče pa brez problema potegneš vzporednico tudi s Corso...

Slika

Vse ostalo pa je pač moda, ...bele strehe in kič. In če si citroenu podvrženost k tej modi opravičil, zakaj jo potem še oplu ne moreš? :D

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr jul 11, 2012 3:57 pm

hajd, naj ti bo Omegin nos... ampak komplitli wrong razmerja... Omega ma lampe na polovici, medtem, ko mata Pluriel in Adam lampe na zgornji tretjini... torej, gre za podobnost v razmerjih, ki za sabo tudi (zaradi velikosti) povlečejo še podobno padajočo haubo, kot med njo in šipo itd... ne gre sam za detajl same maske...

drugač pa, eni so še veliko bolj žleht od mene... =P:

http://sniffpetrol.com/2012/07/11/vauxadamrevealed/

:mrgreen:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr jul 11, 2012 4:19 pm

pri tem linku ti ze ime domene pove vse :lol:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Pe jul 27, 2012 5:32 pm

Kako pa bi bilo če bi se vsi avti znotraj Opla razlikovali le po velikosti, vse ostalo pa bi bilo enako. Pa saj to ni VW!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov