Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Re: 2013 Maserati "Mini Quattroporte"

Napisal/-a C4V4L13R So jan 08, 2011 3:55 pm

pa sej platforma ne pomeni enakih fedrov, amortizerjev in bremz. je le neka osnova in verjetno iščejo nekaj, kar je ponujala stara e-klasa, seveda pa bodo to izpilili v svojem duhu.

glede ugleda mislm pa da je vedno opevani porsche pokazal svoje. prilagodil se je trgu, lansiral suv, lansiral 4-vratno limuzino, in "poceni"coupe oz. roadster. ampak ne vem zakaj bi si s tem zasral ugled, 911 je še vedno 911, tisti pravi porsche za vse ljubitelje, sej ga niso ukinli delat. kaj vse pa je njihova obstranska dejavnost pa lahko na eno oko zastisnemo (ljubitelji)

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So jan 08, 2011 4:36 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Nemški motorji tega nikoli niso premogli.

Ok pretiravat pa res ni treba.

Offtopic: veliko ljudi hvali zvok vrstnega šestvaljnika od bmw-ja. No, meni zvok ni nekaj hudo posebnega (da ne kake hude pomote, trenutno si ga lastim), roverjev 4 cilindraš se lahko povsem enakovredno kosa z njim v zvočni kulisi.

Pač, moral sem to napisat.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jan 08, 2011 4:43 pm

Ok, BMW 6 valjnik pa res ni nekaj posebnega med 6 valjnimi motorji, kar se zvoka tiče. Sicer je zvok vsekakor lep in takoj slišiš, da gre za več kot 4 valje, tu se pa tudi konča. Če BMW-jev R6 zvok primerjaš recimo z Alfinim V6 je kot seks proti fuku, kot so na BMWjevem forumu primerjali eno in drugo znamko :), in moram se strinjati. Tisti ljudje ki pa tako hvalijo zvok tega vrstnega šestvaljnika pa se še niso peljali s kakšnim drugim avtom s šestvaljnim motorjem. Šele ko jih slišiš ene par lahko daš neko oceno.

Glavne pozitivne lastnosti tega motorja so, izredno miren tek, zelo zvezno pospeševanje (dobra oz. ena najbolšjih prožnosti pri atmosferskih motorjih te kubikaže) in nizka poraba gleda na porstornino in moč. Lahko tudi brezskrbno rečemo da je to trenutno najboljši atmosferski 3.0 motor na svetu. A zvok je bolj kot duhovnik :).

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 08, 2011 5:39 pm

Sam starega V6 v Alfi nisem poslušal v kabini - na žalost nisem imel te možnosti. Dandanes pa težko dobiš dober primerek - če sploh!

Nikakor pa ne bi primerjal - in tudi nisem - Maseratija z BMWjem in Audijem pri enaki velikosti motorja. Maserati izdeluje superšportne avtomobile. In trditev da takšen zvok kot ga ima prihaja samo zaradi motorja je smešna. Za Quattroporte mogoče res veliko pripomore motor, pri GT pa ima sigurno veliko vlogo izpušni sistem!

Več tukaj : http://www.youtube.com/watch?v=XuiH4zPCONU

Očitno bova ostala na različnih bregovih, ampak ni težave. ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jan 08, 2011 8:44 pm

Kolko jaz vem imata QP in GT enake oz. zelo podobne izpuhe, tudi v živo imata zelo podoben zvok (tudi QP GT S ima bypass). Seveda je dolžina prilagojena, saj je GT krajši.

Nisem rekel, da izpuh nima vloge, da ne bo pomote. Ampak tak zvok kot ga imata ni posledica zgolj izpuha (ta seveda precej pripomore), ampak mora že motor imeti sam po sebi zvok, ki se skozi izpuh kaže tako kot se to kaže pri Maseratiju. Vsekakor drži, da ima ta motor tudi v kabini enega lepših V8 zvokov, in ne samo iz izpuha.

Kar se pa tiče primerjave z Audijem pa BMW-jem, pa se ne strinjam. Maserati (žal) v pondubi sploh nima več superšportnika, saj MC12 ne delajo več, Quattroporte je limuzina najvišjega razreda, Granturismo pa prestižni kupe, na enaki platformi kot QP. Audi na drugi strani recimo dela superšportnika, po imenu R8. Motor v tem Audiju je podobno navit in podobne prostornine, pa ima Alfa 8C (ki ima Maseratijev V8), precej bolj divjo "štimo". Ne moremo reči, da je tako opazna razlika samo zaradi izpuha... BMW res nima superšportnika v ponudbi, to je res, sem pa ciljal na BMW M3, ki ima navit 4.0 V8 in je coupe, tako kot Granturismo, le da je Granturismo večji oz. za razred ali dva višje.

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Ne jan 09, 2011 12:52 pm

je klarkson lepo opisal kje je trenutno maserati.

da so "pomembneži" na zabavi in tiste ki imajo ferarije in lambote se pač ne ceni, ker je nek bimbo ki je pred kratkim prišel do denarja na lotu in kupil.
če boš pa reko da voziš maserati bojo pa vidli da si človek s stilom.

in to je bistvo maseratija. ne da ga vozi vsak ki ima 10€ preveč in ki je zadel na lotu.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 09, 2011 1:46 pm

No malček smešno ampak pustimo to. Je na forumu kdo posedoval Ghiblija?

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jan 18, 2011 7:11 pm

simply je napisal/-a:No malček smešno ampak pustimo to. Je na forumu kdo posedoval Ghiblija?

Jst mam enga. Črnega. Modelček. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

M156
Novinec

Napisal/-a M156 To jan 18, 2011 9:54 pm

eden najlepši 6-valjnih zvokov da od sebe Supra Turbo, ga ni čez zvok v vseh območjih kot je Suprin!

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Sr jan 19, 2011 12:10 am

Pri V6 zvoku mislim, da ima še kar primat stari alfin V6. Tako ob meni, menita tudi Jeremy Clarkson in Vicki Henderson. Ona je celo izjavila, da imajo boljši zvok le V12 od Lamborghinija.

Na tem videu se da to malo slišat, ampak seveda ni enako kot v živo.

http://www.youtube.com/user/alanq4#p/u/19/36_iJYuZM_Y

Glede samega Maseratija pa lahko to vodi le v propad in nikamor drugam. Italijani ne razumejo, da ni pri nemcih da znajo Škode tako dobro zapakirat, da se prodajajo kot Audiji, ampak je večji del uspeha v ljudeh, ki te avtomobile kupujejo. In Maserati nima kupcev, ki bi požrli, da vozijo preoblečenega Cryslerja.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jan 19, 2011 2:10 am

Tudi pri Mercedesu vejo, da se jim Maybach prodaja slabo, ker ima (med drugim) platformo predprejšnje S-klase, in enako bi bilo z Maseratijem, le da je tu zelo pomembna še lega in občutek avta, in platforma predprejšne E-klase nima tu kaj iskati, ker se recimo QP pelje bolano dobro, sploh za svojih 5 metrov. S to platformo bi Maserati enostavno popušil.

No pa še malo tege kultnega V6 od Alfe:

http://www.youtube.com/watch?v=nGYx-aPb ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZY6smYus ... re=related - tudi ta je od alana, nor zvok od spredaj, pa sploh ne gre na visoke obrate.

Še ena lepa lastnost tega motorja je, da ne potrebuje nobene modifkacije, da da od sebe lep zvok, zato tudi v Thesisu ali pa 166-ki pričara nasmeh na ustih, vsakič.

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Sr jan 19, 2011 2:38 am

lizard je napisal/-a:Se hecaš? Ta platforma je bila pod tem, 16 let starim avtom:.

LX platforma nima nič s starimi Mercedesi. To je urbani mit. Je pa Daimler zahteval, da se uporabi podvozje Mercedesov, tako da sta imela Chrysler 300 in Dodge Charger zadaj multilink E razreda in Mercedesov menjalnik. Pač eden od načinov, da so pri Daimlerju spumpali denar od Chryslerja k Mercedesu za stare reči.

klon1
Nov uporabnik

Napisal/-a klon1 To feb 14, 2012 11:30 am

najprej kratek uvod in pohvale: sem reden bralec foruma, pišem malo, ker nisem poznavalec tehnike, priznam pa, da sem se na tem forumu veliko naučil in pogosto tudi zelo zabaval. Torej le tako naprej.
Pri tej temi pa enostavno ne morem, da ne bi napisal nekaj svojih izkušenj....
Bil sem ponosni lastnik dveh 156 GTA. Z obema, predvsem zadjo, ki sem jo prodal pred 4 leti, sem imej izjemno dobre izkušnje, nisem je šparal, pa sem jo prodal z več kot 200k km....najboljši avto, ki sem ga kadarkoli imel...zakaj? Zaradi zvoka! Kdor se bolje od mene spozna na tehniko naj me popravi, ampak ko zvok izvira iz kolektorjev (pa tako lepo kromani so bili), kjer resonanca ustvarja fenomenalno zvočno kuliso in kjer se sploh ne ukvarjaš s tem, ali je avspuh športen ali ne, ker je izvor zvoka pod motornim pokrovom...waw....
Verjemite, imel sem 5 alf in zadnja 4 leta dva mnogo bolj prestižna avtomobila z mnogo številčnejšo konjušnico...oba zadnji pogon....a zabave je mnogo mnogo manj kot s starom Alfinim V6....
QP poznam, nisem njegov lastnik (na žalost) ampak ga ima moj poslovni partner iz tujine....verjemite....V8 s primerljivim zvokom ne obstaja...obstajajo boljši po drugih kriterijih...a zvok res ustvarja tisti neprecenljiv občutek, da krotiš zver, pa čeprav bi ta lahko dobila še kako mišico...
Pa pozdrav vsem...

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Po avg 13, 2012 7:36 pm

E-segment Maserati Levante te zien op IAA 2013

Slika

VIR
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: 2013 Maserati Levante

Napisal/-a kljukec Po avg 13, 2012 8:41 pm

mene sam neki zanima - a je možno da se tu govori o platformi bodoče 300C??
kar se tiče zvoka je pa AMG že v prostem teku noro lep zvok
V6 se pač ne more primerjat z V8

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Po avg 13, 2012 8:52 pm

kljukec je napisal/-a:mene sam neki zanima - a je možno da se tu govori o platformi bodoče 300C??

Da in nove Alfe Giulie 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Po avg 13, 2012 10:18 pm

lizard je napisal/-a:stari V6 pa se tam, ko si že pripravljen, da se zvočna harmonija konča, še dodatno zadere, in tako pričara pravzaprav pri vseh obratih sijajno zvočno kuliso. Edino v spodnjih ga skoraj ni, kjer pa je recimo V6 v 159-ki opazno glasnejši oz. bolj "basira"-.

Pri starem V6 torej, (ki meni zveni boljše kot karkoli iz Nissana), ker že v kabini pričara sijajen zvok, športnega izpuha sploh ne rabiš da uživaš, če ga pa imaš, pa je recimo v kakem GTV-ju ali Alfi GT/GTA, dodatna popestritev.

Tu se pa s teboj strinjam. Le o basiranju pri nizkih ne: http://www.youtube.com/watch?v=D6L5N-Eo ... ature=plcp

Primerjat Neptunovo vilico in "nemce" nima smisla...! Sej dajo nekaj od sebe (V6,V8) ampak tisto nekaj več,.....tega pa žal nimajo!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr avg 15, 2012 8:34 pm

carloabarth je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:mene sam neki zanima - a je možno da se tu govori o platformi bodoče 300C??

Da in nove Alfe Giulie 8)

in kaj potem ostali sanjate o 16 let stari mercedesovi platormi??
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov