metallic je napisal/-a:LOL...
Ne ironično je to, da je ghosn že par let govori da mora bit nissan donosna znamka, pol pa pogledaš kva ponujajo v evropi, pa ne veš, al bi se smeju, al joku...
Lohk bi že ugotovu, da iz 0×0 je še kr 0...

Hja mogoče bi imeli nekaj profita več, če bi začeli prodajati v EU spet Silvie, Skyline. :P Vsi vemo, da kapitala je dosti samo ljudje ga zapravijo pri drugih znamkah. Poglejmo naprimer nove trende. Mestne avtomobilčke (Smart, Aygo/C1/107...). Oni imajo Micro, ki je sicer zelo soliden avto vendar razred nad njimi. Nissan in enoprostorci? Jah Almera Tino je bolj neposrečen (beri:grd) poizkus v tej smeri. Maxima je tako brezoseben avto že od nekdaj (vsaj za moj okus). Primera in Almera pa še vedno krešeta mnenja o obliki. Meni sta všeč, čeprav je bila Primera na začetku šok.

Almera mi je pa kar všeč No velik plus sta Murano in seveda 350Z.
Nissan pa ne tekmuje na kakšnih zvenečih tekmovanjih v EU (no recimo F1, WRC). Vendar to še zdaleč ne pomeni, da je slaba znamka. Le prepoznavnost ji je padla. In vedno ponavljam, da ga Renault zapeljuje na napačna pota. Iste platforme na tako drugačnih avtomobilih (po duši

) mi ne sedejo. Sploh pa naprimer pri oblikovanju, ko se pri določenih detajlih njihovi oblikovalci očitno kar menjavajo. Kot izmenjava študentov.
Dodano: Mimogrede mogoče še en grd minus za Renault (Slovenia). Ko v najdi, si vtipkaš Nissan je prva stran na listi... No poglejte si:
http://www.najdi.si/search.jsp?q=nissan
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...