drugmirko je napisal/-a:eh... sicer štekam, da so dali not pozicijske luči in se mi, glede na to, da se kompletnen zadnji svetlobni blok z vrati dvigne v luft to zdi, ne samo jako pametno ampak tudi nujno potrebno!
ni mi pa jasno zakaj bi na "notranjih" rabil tudi rikverc lampe.... dvomim, da bo kdo z dvignjenimi vrati prtljažnika vozu v rikverc. kot je lepo videt iz zgornje slike, ti dvignjena vrata prtljažnika praktično popolnoma blokirajo pogled nazaj. in glede na to kako danes vozi večina populacije mam občutek, da "veščina" vožnje v rikverc s stranskimi špegli ni glih jako razširjena "umetnost"... da o tem, kako bi (pri pospešku zaradi premika nazaj in pojemku zaradi bremzanja ob zaustavitvi) odprta vrata prtljažnika "zanihala", niti ne govorimo... probejte enkrat z odprtimi stranskimi vrati spelat v rikverc... pa previdno, da jih ne "odtrgate"...
![]()
![]()
tisti teleskopi bi glede tega najbrž pomagali, pa vseeno... vseskupej je preveč zoprno, da bi to kdo "redno počel", zato so mi rikverc luči v notranjosti prtljažnika bolj en tak "estetski overkill"
E=mc^2 je napisal/-a:
po pravilniku morajo biti signalne na fiksnih delih vozila, torej v tem primeru pozicija in smerokaz.a.
Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 21 gostov