Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: 2012 Kia K9

Napisal/-a Blinder To feb 28, 2012 9:55 am

bmw 7 :?:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To feb 28, 2012 10:09 am

Blinder je napisal/-a:bmw 7 :?:

Kia K9.
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 28, 2012 3:00 pm

Luči bodo laserske?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To feb 28, 2012 3:08 pm

Gosic je napisal/-a:Luči bodo laserske?

Iz slik to mene bolj spominja na full LED sprednje luči! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To feb 28, 2012 3:53 pm

Blinder je napisal/-a:bmw 7 :?:

naaah.... Kia lepša =P :mrgreen:

drugač pa... ni čist direktni rip-off, je pa dost blizu ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To feb 28, 2012 4:00 pm

Pa ja seveda no, ne kvasite neumnosti. Kot, da ima BMW patent za PRIBLIŽNO SILHUETO, ki zgleda zelo dobro, in kot taka pač pripada samo njim...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To feb 28, 2012 4:24 pm

Daedalus je napisal/-a:Pa ja seveda no, ne kvasite neumnosti. Kot, da ima BMW patent za PRIBLIŽNO SILHUETO, ki zgleda zelo dobro, in kot taka pač pripada samo njim...

no, ja... tole je vseeno malo bližje, da bi rekli "približna silhueta" (čeprav se dejansko v silhueti, oziroma točneje, v liniji kabine še najbolj razlikujeta)... in t
ne glede na to, da je meni osebno avto všeč, tega ne mislim "ne videt"...
in vem, da je blo za pričakovat bolj "konzervativnen" končni izdelek od tistih rendrov... vendar mi je vseeno žal, da se niso odločli dat mu kakšne povsem njegove oblikovne poteze, temveč so se odločli tako zelo povzemat "trenutne modne zapovedi" najboljših v razredu. škoda... Optima je dobra ravno zaradi tega, ker ma svoj lastni karakter...
je pa kljub podobnostim s "prvaki" to po mojem mnenju vseeno prvi korejec tega razreda, ki se v družbi"velikih fantov iz velemesta" ne rabi več, kot nekakšen "vaški posebnež", držat ob strani... le spomnite se Opirusa... to je bla še do kakšno leto nazaj njihova ideja "luksuzne limuzine" ;)

ps. Gosic... tvoje fotke sem uporabil v eni podobni debati na enem drugem forumu... so boljše od tistih, ki sem jih nabral jaz... upam, da te ne moti :)
živeo drugmirkooooo!!!!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 28, 2012 6:24 pm

Ni panike. Jaz sem te slike prilepil z linka od martin_krpan.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To feb 28, 2012 8:28 pm

Zanimivo da je lepša od BMWja: )

(Pa nisem KIA fanatik, da ne bo pomote). In maram BMWje.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To feb 28, 2012 10:18 pm

Edina vidna podobnost: kroman grill s podobnim razmakom lajštic, ki zgleda kot združeni in malo pohabljeni ledvički. In malo silhueta, ki je pač na nosu in zadku še kar podobna. In kromana letev zadaj med lučmi...vendar se mi to ne zdi neka specialiteta BMW-ja. Feltne in antena so pa pač neki detajli ki, zame, v podobnosti ne igrajo neke vloge, ker so nepomembni detajli pri celoti avta, feltne pa zamenljive oz. je izbira. Seveda, lahko bi bil veliko drugačen...

Lahko bi bil tak:
Slika

In potem ne bi nihče jokal, da je rip-off BMW-ja, ker nobenemu ni mar za ta j**c. ;) Ta Kia je daleč od rip-offa, in kopije, in nevemčesausega. Pa ne me narobe razumet: BMW-ji so mi eni lepših avtov, ampak bodimo realni, ne pristranski. :)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr feb 29, 2012 10:48 am

Daedalus je napisal/-a:Edina vidna podobnost: kroman grill s podobnim razmakom lajštic, ki zgleda kot združeni in malo pohabljeni ledvički... ...Ta Kia je daleč od rip-offa, in kopije, in nevemčesausega...

ma bejš... :

Slika
Slika

tako daleč pa spet ni =P...
in ne "p*zdimo" se kej posebej čez to, da očitno JE podobna BMW-ju... p*zdimo se čez to, da nima kej dost res svojega karakterja! na rendrih ga je kolikor toliko še bilo in glede na kopico ostalih avtomobilov, ki so jih dali ven v zadnjem letu ali dveh, od Venge, Picanta, Optime in prihajajočega Ceeda, ki so VSI dizajnersko zelo premišljeni izdelki, poleg tega pa imajo vsi zelo jasen in svoj karakter, je bilo nekako za pričakovat, da bo tudi "zastavonoša" takšen!
pa ni.... to ne pomeni, da bi je slab/cenen izdelek! kot tudi ne, da ni spet storjen ogromen korak naprej! za demantirat oboje je dovolj pogledat fotko tega... letnik 2010!!:

Slika

... dejstvo pa je, da jim ni bilo treba it tako "na sigurno", ker so z vsem skupej očitno in preprosto pretiravali! in če je blo že treba kej "kopirat", mislim, da imajo v lastni hiši zadosti stvari "za kopiranje", ki bi prinesle več individualnega karakterja in "družinske navezanosti" na ostale modele... pa je čist vseeno, če bi se "zgledovali" po novi Optimi ali po konceptu K7/Cadenze.... evo ti primer, če ne veš na kaj mislim:

"optima" verzija:
Slika

nos odličnega VG koncepta:
Slika

in če je že blo treba "kopirat" GT, zakaj -vsaj v masko- niso "kopirali" svojega... je bil odličen tudi ta!:

Kia GT koncept:
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr feb 29, 2012 1:27 pm

Tukaj se pa več kot strinjam z drugmirkom. In glede na ostalo njihovo ponudbo je tole, kar so si privoščili na njenem samem vrhu, neumnost, pa če tudi K9 izgleda boljše kot BMW!!!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr feb 29, 2012 3:49 pm

No, strinjam se tudi jaz...lahko bi izbrali drugačen dizajn, z več karakterja. Glede podobnosti z BMW-jem pa še vedno trdim, da ni tako grozna. Nevem, morda sem pač premalo zahteven. :lol:

Če se še malo pošalim: če bi jo naredili podobno ostalim svojim modelom, bi letele kritike kot na Audija in VW: vsi modeli so isti. :D

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Sr feb 29, 2012 4:07 pm

drugmirko je napisal/-a:

in če je že blo treba "kopirat" GT, zakaj -vsaj v masko- niso "kopirali" svojega... je bil odličen tudi ta!:

Kia GT koncept:
Slika

Aston Martin One-77?

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr feb 29, 2012 7:05 pm

R 26 je napisal/-a:Aston Martin One-77?

ja... pa Maseratti, pa malo "Jagularja" pa še kej... :)
je pa ena majhna razlika... pri konceptu so vsi ti "tuji" elementi dokaj drzno zmešani v zelo dopadljivo a prepoznavno mešanico, ki ma zelo veliko značilnosti in karakterja novodobnih Kiinih avtov... tega, čeprav "vleče" na vse omenjene, težko zamešaš za kej drugega kot Kio, dočim tistega težko ločiš od velikih BMW-jev... ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr feb 29, 2012 7:20 pm

Še zmer, če pogledaš v detajle vidiš da so oblikovani drugače kot pri BMWju...mogoče na hitro je BMW, a se vseeno razlikuje.
Sej konc koncev, v ktermu avtu pa dons ne najdeš primerjave s kakim drugim? Sej vsaka nova tema o avtu, se najde en pameten k začne delat primerjave... :D
Slika

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Sr feb 29, 2012 7:40 pm

Seveda so detajli drugačni, vendar je avto kar podoben bmwju...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr feb 29, 2012 8:36 pm

zany je napisal/-a:Seveda so detajli drugačni, vendar je avto kar podoben bmwju...

Pa lepši tudi...

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne mar 04, 2012 9:39 am

Vsekakor je bolje, da je K9 bolj podoben BMW-ju serije 7 kot pa kakšni francoski premijski ladji. Ko pogledaš prodajne številke, je zgodba jasna: mercedes serije S, nato BMW 7 in za tem dolgo dolgo čisto nič in nato audi A8. Vse ostalo je v smislu prodajnih številk marginalno. Predstavlja pa K9 vsekakor izjemen korak za Kio, ki jo bo, hočeš ali nočeš, na določen način izstrelil v premijski razred. Takšne limuzine nima v Evropi, razen svete trojice+Jaguar, nihče. Predvsem pa se K9 ne zdi nek nor izlet v neznano, kot je bil Renaultov vel satis. Je že res, da je bil marsikomu všeč, kupil pa ga ni skoraj nihče - pa še tisti, ki so ga, so bili večinoma razočarani. Mislim, da je Kia na pravi poti. :D
p.s. Hvala bogu, da bo Kia s K9 pokopala čudaškega Opirusa. :evil:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov