Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Re: Kia GT4 Stinger

Napisal/-a Rauchmann Po jan 13, 2014 3:11 pm

yashica je napisal/-a:Pa mimogrede... Kia izhaja iz korejske besede "ki", ki pomeni nekako prihaja ven in črke "a", ki označuje Azijo. Po domače Kia pomeni "izvira iz Azije" in glede na vse večji tržni delež bi lahko rekli... upravičeno.

Hah, ko sem bil še smrkavec, sem si v šali razlagal KIA kot:''Kripa/Kanta iz Azije'', da ne uporabimo še kakšne grše besede na K :D zdaj pa že dolgo ne več, od prvega Sorenta naprej se mi kar dopadejo.

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe jan 17, 2014 1:19 pm

yashica je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:Ne vem,mogoče narobe razmišljam,ampak,mislim,da bi KIA lahko,kot to počnejo mnogi,za Evropo in Ameriko izbrala kakšno bolj posrečeno ime za znamko.KIA enostavno ne zveni dobro,nikakor ne pristoji avtomobilu,ne vem,to je ime bolj primerno za hladilnike ali slušne aparate,skratka KIA,wtf?

Ali misliš, da je ob ustanovitvi kar z neba padlo ime KIA :lol:

Kia ima vse možnosti, da po vzoru japonske konkurence (Toyota- Lexus, Nissan- Infiniti, Honda- Acura) nekoč ustvari prestižno znamko za določene bolj zahtevne trge ;)

Pa mimogrede... Kia izhaja iz korejske besede "ki", ki pomeni nekako prihaja ven in črke "a", ki označuje Azijo. Po domače Kia pomeni "izvira iz Azije" in glede na vse večji tržni delež bi lahko rekli... upravičeno.

Vem zakaj je KIA,ampak,to je zanimivo samo korejcu,meni zveni glupo in verjamem,da še komu,ne obstajao brezveze skupine zadolžene za izbiro imen,ki bi bile globalno sprejemljive.Včasih ga biksnejo,ampak,koga briga,kaj pomeni beseda kuga na Balkanu. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jan 17, 2014 1:41 pm

xxl je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:Ne vem,mogoče narobe razmišljam,ampak,mislim,da bi KIA lahko,kot to počnejo mnogi,za Evropo in Ameriko izbrala kakšno bolj posrečeno ime za znamko.KIA enostavno ne zveni dobro,nikakor ne pristoji avtomobilu,ne vem,to je ime bolj primerno za hladilnike ali slušne aparate,skratka KIA,wtf?

Ali misliš, da je ob ustanovitvi kar z neba padlo ime KIA :lol:

Kia ima vse možnosti, da po vzoru japonske konkurence (Toyota- Lexus, Nissan- Infiniti, Honda- Acura) nekoč ustvari prestižno znamko za določene bolj zahtevne trge ;)

Pa mimogrede... Kia izhaja iz korejske besede "ki", ki pomeni nekako prihaja ven in črke "a", ki označuje Azijo. Po domače Kia pomeni "izvira iz Azije" in glede na vse večji tržni delež bi lahko rekli... upravičeno.

Vem zakaj je KIA,ampak,to je zanimivo samo korejcu,meni zveni glupo in verjamem,da še komu,ne obstajao brezveze skupine zadolžene za izbiro imen,ki bi bile globalno sprejemljive.Včasih ga biksnejo,ampak,koga briga,kaj pomeni beseda kuga na Balkanu. ;)

V tem primeru ravno ni potrebe po kakšni zamenjavi imena podjetja, saj ima dovolj dolgo tradicijo (ime namreč obstaja že od leta 1952), samo ime pa tudi pri večini svetovnih jezikov ne asociira na kakšen negativen pojem (razen morda angleška kratica: "Killed In Action" =P). Potemtakem bi lahko bila še na bistveno večji tapeti tudi češka Škoda (btw - beseda ima isti pomen v češčini, kot pri nas, a ime podjetja, sicer ustanovljenega sredi 19. st., nosi po ustanovitelju Emilu Škodi).

Večja težava pa velikokrat nastane pri poimenovanju posameznih modelov, kot je bil primer že omenjene Fordove Kuge, ki ima vsaj na slovensko-hrvaško-srbskem jezikovnem področju "bolezenski" prizvok. Podobno se je opekel tudi Mitsubishi s svojim terenskim modelom Pajero, ki ima izrazito slabšalen prizvok v špansko govorečih deželah ("pederast"), Japonci pa so ga za tovrstne trge preimenovali v Montero. Kaj bi pa potemtakem šele porekli na Mazda LaPuta (v španščini - "pocestnica"), Opel Ascona (v delih Španije in Portugalske pomeni pogovorno "ženske genitalije") ali pa npr. Dodge Swinger?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: 2014 Kia GT4 Stinger (koncept)

Napisal/-a xxl Pe jan 17, 2014 6:09 pm

No,samo pripomba/predlog je bil,če je GM poskusil s Daewoo/Chevrolet (v Koreji in še kje,je še zmeraj Daewoo) in to kar uspešno,ne vem zakaj ne bi Hyundai,kot lastnik KIE,poskusil enako.Sicer,če bo mi KIA postala kdaj zanimiva,se ne bom oziral na ime,ne bi pa imel nič proti,če bi jo preimenovali v nekaj kar bi šlo bolj v uho.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe jan 17, 2014 7:50 pm

chan je napisal/-a:
Večja težava pa velikokrat nastane pri poimenovanju posameznih modelov, kot je bil primer že omenjene Fordove Kuge, ki ima vsaj na slovensko-hrvaško-srbskem jezikovnem področju "bolezenski" prizvok. Podobno se je opekel tudi Mitsubishi s svojim terenskim modelom Pajero, ki ima izrazito slabšalen prizvok v špansko govorečih deželah ("pederast"), Japonci pa so ga za tovrstne trge preimenovali v Montero. Kaj bi pa potemtakem šele porekli na Mazda LaPuta (v španščini - "pocestnica"), Opel Ascona (v delih Španije in Portugalske pomeni pogovorno "ženske genitalije") ali pa npr. Dodge Swinger?

Takih napak je veliko, omenimo lahko še Forda Pinto,ki v nekem jeziku pomeni penis( ne vem katerem) in Renaulta Koleos ki v grščini pomeni vagina :mrgreen: . Tako, da ime Kia niti ni napačno. Meni se ne zdi nič posebno čudnega v tem imenu.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jan 18, 2014 8:22 pm

xxl je napisal/-a:No,samo pripomba/predlog je bil,če je GM poskusil s Daewoo/Chevrolet (v Koreji in še kje,je še zmeraj Daewoo) in to kar uspešno,ne vem zakaj ne bi Hyundai,kot lastnik KIE,poskusil enako.Sicer,če bo mi KIA postala kdaj zanimiva,se ne bom oziral na ime,ne bi pa imel nič proti,če bi jo preimenovali v nekaj kar bi šlo bolj v uho.

Verjetno bolj misliš na besedo, kateri se reče ''predsodek''.
In Chevroletu se z Daewoo-jem v EU prav nič ne obrestuje, saj se leta 2015 umikajo. Glede na to da pri Kii vidijo kar konkretno stalno rast iz leta v leto, ne vem komu v upravi bi padlo na pamet, da bi šel na a.com in upošteval mnenje neke X osebe. Dejstvo je, da avtomobilski trg ne pozna le koordinat slovenskega trga.
Lahko se za kanček spustim še v skorajda pregovorom o zanesljivosti Alfe, pa ga jaz ne upoštevam. Zakaj? Ker si je nisem lastil, pa četudi je imel kolega z njo kar nekaj težav.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne jan 19, 2014 2:11 pm

Saj pravim,meni ime zveni totalno neprimerno za avto,ampak,ni pomembno,nimam predsodke zaradi tega,pri Kii me moti teža,benc. motorji in nenazadnje cena.Jaz si tudi nisem lastil korejca,je pa imel tast Hyundai Elantro in njega več nobeden ne bo prepričal,da si kupi spet korejca,vrnil se je italijanom (FIAT) in je spet zadovoljen,tako kot jaz že leta in leta s Alfo.Pač,takšne so naše (moje) izkušnje.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če feb 20, 2014 8:29 am

Meni so italijanski avtomobili zelo všečni in lepi, a ko pogledaš komu prodaja raste in komu pada in kdo odpira tovarne in kdo jih zapira, me težko prepričaš, da Italijani vlečejo prave poteze. Po drugi plati pa Kia zadnjih cca. deset in več let zgolj prodajno raste in se širi. Pri kupcih je pa vedno tako kot pri volilcih političnih strank, prav oni imajo zadnjo besedo. In Kija je po tej plati, vsaj če drži, da je prodajno najbolj zrasla med vsemi znamkami v zadnjih nekaj letih, daleč, daleč pred italijani. Verjetno se del razloga skriva tudi v zanesljivosti, ne pa zgolj obliki, ceni ali pa kakšni drugi zadevi. 8)
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če feb 20, 2014 9:24 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Meni so italijanski avtomobili zelo všečni in lepi, a ko pogledaš komu prodaja raste in komu pada in kdo odpira tovarne in kdo jih zapira, me težko prepričaš, da Italijani vlečejo prave poteze. Po drugi plati pa Kia zadnjih cca. deset in več let zgolj prodajno raste in se širi. Pri kupcih je pa vedno tako kot pri volilcih političnih strank, prav oni imajo zadnjo besedo. In Kija je po tej plati, vsaj če drži, da je prodajno najbolj zrasla med vsemi znamkami v zadnjih nekaj letih, daleč, daleč pred italijani. Verjetno se del razloga skriva tudi v zanesljivosti, ne pa zgolj obliki, ceni ali pa kakšni drugi zadevi. 8)

spet tema o konceptu stinger in prepucavanje o pozicioniranju znamke..
veronica tebe pa bi samo kiin bog razumel. tudi cenejšim trgovskim verigam v slo zelo raste prodaja, pa so artikli, ki niso standardizirani (v vseh trgovinah identični po pakiranju, količini, kakovosti)- recimo sadje, zelenjava- precej razlikujejo. ampak ljudje kupijo in trg se širi. tako kot se širi trg ljudi, ki hujšajo z raznimi napitki a nihče ne regulira ali preverja kaj je dejansko notri v teh prahih.. no, če bi to razumel, bi vedela, da je podobno v avtomobilski industriji. z eno razliko, da se regulirajo določeni sektorji. recimo varnost, pa specifični podatki o teži, pospešku, nazivni moči... precej faktorjev se ne kontrolira. in določena podjetja kar najbolj prilagodijo svoja vozila nekim faktorjem in potem na podlagi tega vodijo kampanjo. nevem, spomni se samo lagune, ko je prva dobila 5 zvezdic na ncap in rezultate, ki jih je kasneje dosegla ko do povečali hitrost.. žal vedno velja nekaj v sodobnem tržnem gospodarstvu.. kolko para tolko muzike! res pa je da za malo više muzike gre dosta više para.. in tega žal marsikdo ne more sprejet in se zadovolji z nečim, kar je dovolj dobro po njegovih normah za vse. in te norme se s krizo toliko znižajo, da pač ljudje jejo tudi škampe iz tajske brez okusa, nestaran parmezan, j***a z flurestenčno rumenim rumenjakom in belo tanko lupino in solato, ki raste v stekleni volni in ima okus po namakalni vodi.. in pravijo da je čist ok. kar je res. za njih..

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če feb 20, 2014 9:41 am

Bela j***a so povezana s pasmo kokoši, ne s kvaliteto reje in posledično kvaliteto j**c. Ob takih kiksih ti verodostojnost argumentov precej pade.

Če že debatirate o imenih, katero je bolj trapasto kot VW? Razlika je le v tem, da smo se ga v teh letih pač navadili. Če pa dodam, kdo si lahko sploh še privošči nov ljudski avto, toliko bolj...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če feb 20, 2014 10:30 am

Zakaj se pa j***a cenzurirajo? j***a so vsakodnevno živilo, čeprav mnogi pogovorno poimenujejo moda z besedo j***a se mi zdijo *** popolnoma nesmiselne :lol: si pa začneš mislit svoje o avtomobilih, kjer se pričnejo debate o jajcih..?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če feb 20, 2014 10:41 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Meni so italijanski avtomobili zelo všečni in lepi, a ko pogledaš komu prodaja raste in komu pada in kdo odpira tovarne in kdo jih zapira, me težko prepričaš, da Italijani vlečejo prave poteze. Po drugi plati pa Kia zadnjih cca. deset in več let zgolj prodajno raste in se širi. Pri kupcih je pa vedno tako kot pri volilcih političnih strank, prav oni imajo zadnjo besedo. In Kija je po tej plati, vsaj če drži, da je prodajno najbolj zrasla med vsemi znamkami v zadnjih nekaj letih, daleč, daleč pred italijani. Verjetno se del razloga skriva tudi v zanesljivosti, ne pa zgolj obliki, ceni ali pa kakšni drugi zadevi. 8)

Italijani so investirali denar v nakup Chryslerja (približno 10 milijard eurov), pa imajo kljub vsem dobiček.

PS: Evropa ni edini avtomobilski trg. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 20, 2014 10:54 am

comfortably numb je napisal/-a:Bela j***a so povezana s pasmo kokoši, ne s kvaliteto reje in posledično kvaliteto j**c. Ob takih kiksih ti verodostojnost argumentov precej pade.

Če že debatirate o imenih, katero je bolj trapasto kot VW? Razlika je le v tem, da smo se ga v teh letih pač navadili. Če pa dodam, kdo si lahko sploh še privošči nov ljudski avto, toliko bolj...

Kupljena poceni j***a od kokoši primerljivih z domačimi niso ravno bela, so pa bistveno bolj bleda, tako lupina, kot tudi rumenjak in pa seveda totalno brez okusa. Verjetno je imel to v mislih in ne dobesedno bela j***a.

Volkswagen res ni nek presežek od imena za današnje čase, je pač zastarelo, ampak pomensko je pa še vedno čisto na mestu, ker če slučajno nisi opazil, je to najbolj prodajana znamka avtomobilov v Evropi, ki ima tudi najbolj prodajan model 25 od zadnjih 30 let. Je sploh še lahko bolj "ljudski"? Sicer pa, če si si lahko privoščil Kio, bi lahko dodal še tistih par odstotkov za VW-ja, razen če daš vse do zadnjega centa za avto. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če feb 20, 2014 11:18 am

~toMmy~ je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:Bela j***a so povezana s pasmo kokoši, ne s kvaliteto reje in posledično kvaliteto j**c. Ob takih kiksih ti verodostojnost argumentov precej pade.

Kupljena poceni j***a od kokoši primerljivih z domačimi niso ravno bela, so pa bistveno bolj bleda, tako lupina, kot tudi rumenjak in pa seveda totalno brez okusa. Verjetno je imel to v mislih in ne dobesedno bela j***a

nisem strokovnjak na tem področju, kot pravi tommy sem razmišljal v tej smeri. ampak, kot vedno obstajajo ljudje, ki ko vidijo domač brokoli rečejo, da so navajeni na drugo vrsto in da kaj so to zaeni vršički.. pa da ne nadaljujem s hrano, ki je bila prispodoba.. ker bistvo ste spregledali. vsekakor pa se je prej začelo govoriti oziroma pisati mimo teme o 2014 kia GT4 Stinger in eto ne morem verjet, da se to še kar nadaljuje. sam se umikam iz neplodne debate..

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če feb 20, 2014 11:21 am

Kar je imel v mislih ve samo on. Komentiral sem napisano.

Za avtomobil dam vse do zadnjega centa, in kaj sedaj?

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če feb 20, 2014 11:26 am

Jerch_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Kupljena poceni j***a od kokoši primerljivih z domačimi niso ravno bela, so pa bistveno bolj bleda, tako lupina, kot tudi rumenjak in pa seveda totalno brez okusa. Verjetno je imel to v mislih in ne dobesedno bela j***a

nisem strokovnjak na tem področju, kot pravi tommy sem razmišljal v tej smeri. ampak, kot vedno obstajajo ljudje, ki ko vidijo domač brokoli rečejo, da so navajeni na drugo vrsto in da kaj so to zaeni vršički.. pa da ne nadaljujem s hrano, ki je bila prispodoba.. ker bistvo ste spregledali. vsekakor pa se je prej začelo govoriti oziroma pisati mimo teme o 2014 kia GT4 Stinger in eto ne morem verjet, da se to še kar nadaljuje. sam se umikam iz neplodne debate..
Mogoče si podal napačne primerjave. Omenil si nestaran parmezan. Zakaj nisi primerjal staranega v Mercatorju in recimo Lidlu, oba starana, drugih znamk, se mi zdi to veliko bolj otipljiva primerjava s Kio, tudi z marketingom vred.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 20, 2014 12:48 pm

Kia nikakor ne izstopa več (vsaj pozitivno ne) po razmerju med ceno in kvaliteto, j***a in parmezan gor al pa dol.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 20, 2014 1:01 pm

:pop:

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če feb 20, 2014 1:13 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Kia nikakor ne izstopa več (vsaj pozitivno ne) po razmerju med ceno in kvaliteto, j***a in parmezan gor al pa dol.
VW tudi nikoli ni, ne pozitivno, ne negativno =P
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov