Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 09, 2006 6:17 pm

So, zakaj pa misliš, da so ljudje iz Nemčije bežali v Švico med 2.sv.vojno?

Uf vidim da zelo malo veš.

Koliko knjig je napisanih kako je Švica pomagala Nemčiji in koliko t zlata in ostalih dragocenosti je ostalo po 2.sv.v v njej. Naj ti naštejem še par reči:
* preko Švice ( z njenim tihim soglasjem ) je Nemčija napadla Norveško
* izjemno kreditiranje Nemčije med 2sv. vojno
* pa še malček avtomobilističnega duha : Švica je prodajala Nemčiji ( skoraj zastonj ) kroglične ležaje za skoraj vso motorizacijo in mehanizacijo

Res pa je da so ljudje bežali tja, kjer so bili varnejši kot drugje v Evropi.

Škoda pa je le, da poznaš Švico le po siru in čokoladi.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 09, 2006 6:34 pm

simply je napisal/-a:
So, zakaj pa misliš, da so ljudje iz Nemčije bežali v Švico med 2.sv.vojno?

Uf vidim da zelo malo veš.

* preko Švice ( z njenim tihim soglasjem ) je Nemčija napadla Norveško

Škoda pa je le, da poznaš Švico le po siru in čokoladi.

Si mislil morda Švedsko (ali pa živiš v alternativnem vesolju)?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če nov 09, 2006 6:46 pm

Si mislil morda Švedsko

Tako je. :oops:

ali pa živiš v alternativnem vesolju

To pa ni bilo potrebno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 09, 2006 6:48 pm

simply je napisal/-a:
ali pa živiš v alternativnem vesolju

To pa ni bilo potrebno.

sori , sem pozabil na (joke) smajlija

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če nov 09, 2006 7:24 pm

simply je napisal/-a:
od kje tebi, da so Nemci nevtralni? Saj niso Švicarji.

Od kdaj so pa Švicarji nevtralni?

Saj nikoli niso bili.

Simply, ti si res en simply. Švica je nevtralna že nekaj stoletij in tudi med 2. sv. vojno je bila. Če so imeli od Nemcev finančno korist, jim ne gre zameriti. Zlo ali dobro, zlato je zlato.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če nov 09, 2006 8:07 pm

Švica je postala "nevtralna" leta 1815 na Dunajskem kongresu.

Kje vidiš ti kakšna stoletja?

Kot so nas učili v šoli je nevtralnost kršena oziroma državi, ki pomaga ( v 2 sv vojni pač Nemčiji ) se takoj ukine status nevtralne države, če kakorkoli pomaga oziroma pridobi sredstva od takratne Nemčije.

Pa še nekaj. Nevtralnost Švice. Kako je potem možno, da so kupili zelo drage lovce F/A 18, ki jih btw nobeden v Evropi nima. Zakaj pa jih rabijo če so nevtralni.

Zlo ali dobro, zlato je zlato.

To imaš pa prav. Neglede na vse važno da je zlato.

Uživaj življenje.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če nov 09, 2006 8:22 pm

http://209.85.129.104/search?q=cache:gV ... clnk&cd=43

Če zapišem misel, da se bo tudi Joie de vivre strinjal :

Švica je politiko nevtralnosti prilagajala lastnim političnim interesom.

Preidimo na avtomobile.

Kaj pa italijanske revije? Ali preferirajo Fiat?

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če nov 09, 2006 9:11 pm

Ma bluziš v tri krasne stari moj... Komurkoli Švica prodaja robo, to še ne pomeni, da s tem izgubi nevtralnost, konec konecv mora preživeti obkrožena z zlom. To zlo je odlično izkoristila, kdo ga ne bi. Ti imaš očitno neke svoje kriterije glede nevtralnosti. Nadalje, kaj ima nakup F/A18 opraviti z nevtralnostjo? Če so nevtralni še ne pomeni, da ne morejo biti dobro oboroženi.

Švica je nevtralna od Vestfalskega miru l. 1648.

LP,
Martin

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 09, 2006 9:21 pm

ja pa picasso je bolsa od F18, pa primerna za švicarske ceste, da ne bomo tok OT :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če nov 09, 2006 9:32 pm

Saj sam veš da to ni res. Kako zmore bit neka država "nevtralna" če jo je pa kasneje zasedla francoska vojska oziroma tuja armada.

Šele leta 1815 se šteje kot uraden začetek nevtralnosti Švice ko so evropske države podpisale permanentno spoštovanje švicarske nevtralnosti, ki velja še danes.

Res pa je da si eni razlagajo tako kot ti, drugi pa drugače ( kot jaz ).

Obstaja pa še en datum : 1291.

Vsekakor pa je to tema o novem Picassotu in se oproščam ker me je zaneslo.

Kakšen pa je dobavni rok za to vozilo?

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe nov 10, 2006 6:48 am

simply je napisal/-a:

Saj sam veš da to ni res. Kako zmore bit neka država "nevtralna" če jo je pa kasneje zasedla francoska vojska oziroma tuja armada.

:roll:

Izjava tedna, Simpli...

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe nov 10, 2006 7:52 am

Nevtralna država mora v času vojne ostati nevtralna, t.j. se naj ne bi postavila na nikogaršnjo stran. Ampak te strani lahko pa eventualno v času vojne marširajo čez nevtralno državo, samo napadle je naj ne bi. "NAJ."

http://en.wikipedia.org/wiki/Neutral_country

Da pa ne bo čist oftopik - a ne bi blo dobr, če bi zraven novega Picassa dobil še pet kil švicarske čokolade? :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Braver
Nov uporabnik

Napisal/-a Braver To nov 21, 2006 9:29 pm

Zdaj se bom pa še jaz malo vmešal. Vozim Hyundaja, če bi imel ful keša bi kupil BMW-ja, a ker moram kupiti nov (predvsem večji) avto (ker se je družina povečala), se ogrevam za C4 Picasso. Dosti sem že gledal naokoli in pogledal vse možne enoprostorce. C4 P me ni pustil ravnodušnega iz več razlogov.

Se mi zdi da se tukaj sploh ne primerja pravih avtov med sabo (Ford S-max in C4 P)???. C4 P v resnici sploh nima pravega tekmeca, saj je to »Visiospace« in ne navaden enoprostorec predvsem zaradi v njegovi kategoriji velikih oz. kar največjih zastekljenih površin. Če mu dodamo še strešno okno (ki se ga sicer ne da odpirati), je v njem res veliko svetlobe in občutka svobode – neutesnjenosti.

Kar nekaj posebnosti ima, kar drugi ne premorejo:
- 70 stopinj vidnega kota skozi vetrobransko steklo;
- posebej oblikovani prednji senčniki na vodilih;
- 4 področna klimatska naprava;
- vzmetenje na zadnji osi (kar prinaša veliko udobja in praktičnosti in varnosti);
- svetlobni vodniki v vratnih oblogah, armaturi in v stropu, ki naredijo prav poseben ambient ponoči;
- AFIL (sistem varovanja pred nenamerno menjavo voznega pasu z opozorilom s tresljaji v sedežu);
- sistem merjenja razpoložljivega parkirnega prostora in obveščanjem voznika o zahtevnosti manevra;
- prenosna svetilka, ki se polne v prtljažnem prostoru, osvetljuje prtljažnik, če pa je potrebno zdrži cca 45 min izven polnilca in jo lahko uporabimo za druge namene;
- integriran osvežilec zraka;
- 6 stopenjski robotiziran menjalnik z obvolanskimi ročicami (kar tudi pripomore, da se osrednja konzola sprosti in pridobi prostor za hlajeni predal);
- avtomatska osvetlitev predalov v vratih (ko z roko sežeš v predal, se avtomatsko le-ta osvetli);
- večfunkcijski volan (tudi drugi ga nudijo, a ima ta prav posebno veliko funkcij)

Res pa je, da je večina te opreme za doplačilo oz. možna le v paketu Exclusive. Ampak… drugi je sploh ne nudijo.
Kako je torej možno primerjati neprimerljivo ???

Edino kar me res tu bode je cena, ki res ni majhna in še ena stvar. Zakaj edino pri nas v Sloveniji imamo možnost paketa Exclusive izključno pri dizelskim motorju 2.0 HDI oz. pri bencinskem 2.0 (v obeh primerih le z avtomatskim menjalnikom)???

Jaz si na primer želim dizla 1.6 HDI (110 KM FAP) z robotiziranim 6 stopenjskim menjalnikom a s paketom Exclusive. To je možno v Španiji, Franciji, Italiji, Nemčiji, Avstriji in verjetno še drugod a nisem šel gledat. Še celo Hrvaška nudi paket Exclusive pri dizlu 2.0 HDI z robotiziranim menjalnikom. Meni je na primer dosti bolj pri srcu robotizirani menjalnik naproti avtomatskemu predvsem zaradi porabe. Če bi se pri nas dalo naročiti dizla 1.6 oz 2.0 s robotiziranim menjalnikom in opremo Exclusive bi ga takoj kupil. Tako pa čakam in se ne znam odložiti…

Ima kdo kakšne predloge (oz. imam kakšne šanse, če počakam par mesecev, da bodo razširili ponudbo)?? Se je to že kdaj zgodilo, ali so prvotne pakete obdržali do konca prodaje modela.
Mi zna kdo povedati ali je bilo tako tudi pri Xari Picasso???

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr nov 22, 2006 9:15 am

ne morem verjet da ti uvoznik ne more/noče zrihtat takega modela kot ga ti hočeš?!?!? mislim, odnos do stranke je čist :/:o:/
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr nov 22, 2006 10:01 am

Kam si šel vprašat? Mislim, da nebi smel bit problem. Od kod si?

Braver
Nov uporabnik

Napisal/-a Braver Sr nov 22, 2006 4:35 pm

Glej ga zlomka sem prav iz Kopra. Ko sem se oglasil na Citroenu v Kopru in jih povprašal za moje želje, so mi takoj rekli da to ni možno. Je pa res, da sem to vprašal 30.10.2006, ko so komaj kakšen dan oz. teden imeli C4P. Mogoče bi pa res moral iti ponovno vprašati...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr nov 22, 2006 5:03 pm

ka pa če ga v tujini kupiš?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če nov 23, 2006 8:30 am

Ja, kaj si si pa takega zaželel?
Slika

Braver
Nov uporabnik

Napisal/-a Braver Pe nov 24, 2006 8:15 am

Za tujino je malo komplicirano.... Vsaj meni se zdi...
Po mojem bi moral ga najprej naročiti (pri najbližjem prodajalcu Citroena) npr. v Nemčiji, potem ko bi ga dobili, pa bi moral iti ponj, vzeti začasno registracijo, v SLO delati Homologacijo, itd,....
Raje bi ga kupil pri nas. Zaželel sem si exclusive predvsem , ker samo ta nivo opreme nudi zračno vzmetenje zadnje osi in ostale dodatke, ki jih pri ostalih nivojih sploh ni možno dodatno naročiti. Če bi npr. pri nivoju Comfort (takoj za exclusive) bilo vse te dodatke možno doplačati, pa teh problemov ne bi imel...
Kakšen komentar??

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe nov 24, 2006 8:33 am

Torej rpi nas Exclusive ne obstaja?

Jaz bi ga, če bi bila želja tako velika, šel kupit v drugo državo. 100%. "Nočete mojega denarja? Grem drugam, kjer se bodo mal stegnil za to da ga bodo dobili." Včasih so pri nas kar mal preveč komot.
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov