jorgeus je napisal/-a:Bojim se, da ima peugeot nasplošno resno oblikovalsko krizo... vse kar jim uspe je popačit prejšnjo oblikovno svežo in domiselno osnovo v nekaj neproporcionalnega z predimenzioniranimi detajli (prednja maska, luči..). Meni osebno so po 406tki in 206tki vsi modeli oblikovno eno samo veliko razočaranje.
Peugeot nima nasplošno resne oblikovalske krize. Kaj takega napisati je pretiravanje brez realne osnove.
Oblike novih Peugeotov, ki se nadaljujejo od novega 407 so bile naprej zamišljene in za temi oblikami stojijo sposobni oblikovalci. Tukaj nikakor ne moremo reči, da Peugeot prehaja v stanje dolgčasa in neizvirnosti novih idej, ravno obratno. Te nove Peugotove oblike so nastale tudi kot posledica ločevanja Peugeotovih oblik od Citroënovih. Pri Citroënu so začeli reže spredaj na maski povdarjati, na Peugeotih so povsem izginili. Poleg tega je Peugeot hotel izraziti sprednji del z večjimi žarometi in večjo odprtino na prednjem odbijaču in še nekatrimi drugimi oblikovalskimi značilnostmi. Na žalost tudi meni nova 207 (če naredim primerjavo s petvratnim C4 iz iste hiše, ki je za moj okus popoln uspeh) izgleda preveč medlo, če razumete kaj v tem primeru to pomeni... Drugače pa glede oblikovanja pri Peugeotu krize zagotovo ni. 207 res ni več 206, je pa pravi Peugeot, o tem ni dvomov.
Nedolgo nazaj sem nekje prebral, da ima v Peugeotu še vedno velik lastniški delež družina Peugeot in da ima vpliv na to kaj se bo in kaj se ne bo proizvajalo in zato naj Peugeot ne bi proizvajal česarkoli. (Takrat je bilo vse polno polemik okrog Megana in njegove riti in ta izjava česarkoli je zagotovo letela prav na Renaulta in posledično na njegov avto v nižjem srednjem razredu.)
Naj omenim še, da je podajati mnenja na te caradisiacove stvaritve nesmiselno, ker le-te nimajo nobene zveze z realnostjo. Samo poglejte si več caradisiacovih photoshopov, če ta ni dovolj, pa boste videli da so obupno slabi. Zato o novem 2007 ne bom podajal še nobenih izjav. 1007 imamo, 4007 bo kmalu. Kaj se bo pojavilo vmes je zaenkrat le ugibanje. Mogoče se nam pa obetata dva zanimiva avta...
lp, mm