Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če dec 28, 2006 5:47 pm

LudiLimun je napisal/-a:nisem izrazil dvoma v izdelavo 2007, čeprav ne vem kdo ga bo kupil, ampak sem izrazil dvom v obliko ki je prikazana na sliki (zelen 2007). pač je očitno da en ni mel preveč cajta k je tole chopu :lol:

Sej vemo da je chop, sej piše gor "Photographie retoućhe par francé klobasé"... :D

Vseeno je zmeda. Ne vem no, a je trg za to zadevo? Kaj mu je konkurenca? Kolk sploh pridobiš prostora glede na 207? Daš ves folk sedet bolj pokončno pa zadevo mal podaljšaš? A ni pol že isto kot v 307, tudi cena?

Zmeden avto mi je... Sej fajn da se zadeve predalčkajo pa da lahko vsak najde točno kar hoče... ampak a bo kdo našel to v tem avtu za to ceno?
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne dec 31, 2006 1:15 am

jorgeus je napisal/-a:Bojim se, da ima peugeot nasplošno resno oblikovalsko krizo... vse kar jim uspe je popačit prejšnjo oblikovno svežo in domiselno osnovo v nekaj neproporcionalnega z predimenzioniranimi detajli (prednja maska, luči..). Meni osebno so po 406tki in 206tki vsi modeli oblikovno eno samo veliko razočaranje.

Peugeot nima nasplošno resne oblikovalske krize. Kaj takega napisati je pretiravanje brez realne osnove.

Oblike novih Peugeotov, ki se nadaljujejo od novega 407 so bile naprej zamišljene in za temi oblikami stojijo sposobni oblikovalci. Tukaj nikakor ne moremo reči, da Peugeot prehaja v stanje dolgčasa in neizvirnosti novih idej, ravno obratno. Te nove Peugotove oblike so nastale tudi kot posledica ločevanja Peugeotovih oblik od Citroënovih. Pri Citroënu so začeli reže spredaj na maski povdarjati, na Peugeotih so povsem izginili. Poleg tega je Peugeot hotel izraziti sprednji del z večjimi žarometi in večjo odprtino na prednjem odbijaču in še nekatrimi drugimi oblikovalskimi značilnostmi. Na žalost tudi meni nova 207 (če naredim primerjavo s petvratnim C4 iz iste hiše, ki je za moj okus popoln uspeh) izgleda preveč medlo, če razumete kaj v tem primeru to pomeni... Drugače pa glede oblikovanja pri Peugeotu krize zagotovo ni. 207 res ni več 206, je pa pravi Peugeot, o tem ni dvomov.

Nedolgo nazaj sem nekje prebral, da ima v Peugeotu še vedno velik lastniški delež družina Peugeot in da ima vpliv na to kaj se bo in kaj se ne bo proizvajalo in zato naj Peugeot ne bi proizvajal česarkoli. (Takrat je bilo vse polno polemik okrog Megana in njegove riti in ta izjava česarkoli je zagotovo letela prav na Renaulta in posledično na njegov avto v nižjem srednjem razredu.)

Naj omenim še, da je podajati mnenja na te caradisiacove stvaritve nesmiselno, ker le-te nimajo nobene zveze z realnostjo. Samo poglejte si več caradisiacovih photoshopov, če ta ni dovolj, pa boste videli da so obupno slabi. Zato o novem 2007 ne bom podajal še nobenih izjav. 1007 imamo, 4007 bo kmalu. Kaj se bo pojavilo vmes je zaenkrat le ugibanje. Mogoče se nam pa obetata dva zanimiva avta...

lp, mm

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Ne dec 31, 2006 9:25 am

Mogoče res, vendar se meni osebno močno porajajo dvomi o sposobnosti trenutnih pežojevih oblikovalcev. Pri novejših modelih močno škripljejo proporcije avtomobilov, skladnost med detajli in osnovno linijo je slaba, verjamem, da želijo iti v drugo smer in da so namenoma šli v tak dizajn, vendar je oblikovanje posiljeno in oblikovno slabo. Če bi šlo samo za en model, tega vsekakot ne bi trdila, vendar so meni osebno vsi novi modeli precejšnjo razočaranje po mega oblikovaski uspešnici pežoja 406coupe (pa tudi 406 je lep primer klasičen limuzine), ter 206 (odnosno 307), ki je pravzarav naredila cel bum med malčki in je vzornica novim malčkom še dandanes med vsemi znamkami. 207 rešuje cenovna konkurenčnost na trgu, medtem ko videti kako 407 je pravi dogodek. Težko je objektivno debatirati o oblikovanju, ker gre vedno na koncu za kategorijo "všečnost", vendarle se ta vsaj pri avtomoblilski industriji manifestira skozi prodajne številke in kot številne "kopije" ali raje zgledi pri novim modelih drugih znamk, ki skušajo to všečnost prenesti na svojo znamko in s tem povečati prodajo.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 31, 2006 10:40 am

Zanimivo, da nihče ni opazil na sovpadanje pojava tega šopa 2007 z novim letom 2007. Mislim, da gre predvsem tu iskati vzrok nastanka šopa. Še posebno po slabi prodaji 1007.

jorgeus je napisal/-a:....Če bi šlo samo za en model, tega vsekakot ne bi trdila, vendar so meni osebno vsi novi modeli precejšnjo razočaranje po mega oblikovaski uspešnici pežoja 406coupe (pa tudi 406 je lep primer klasičen limuzine), ter 206 (odnosno 307), ki je pravzarav naredila cel bum med malčki in je vzornica novim malčkom še dandanes med vsemi znamkami. 207 rešuje cenovna konkurenčnost na trgu, medtem ko videti kako 407 je pravi dogodek. ....

Prodaja 407 niti ni tako slaba - v Franciji novembra
1. Peugeot 407 4.281
2. Renault Laguna 1.818
3. Citroën C5 1.764
4. VW Passat 1.712
5. BMW Serie3 1.479
6. Audi A4 1.262
7. Mercedes Clase C 1.003
8. Skoda Octavia 732
9. Toyota Avensis 694
10. Alfa 159 546
11. Volvo S40/V50 339
12. Ford Mondeo 335
13. Opel Vectra 231
14. Mazda6 206
15. Saab 9.3 164

Je pa res, da je dizajn zašel v nekatere skrajnosti, ki precej polarizirajo odnos trga oz potencialnih kupcev. To se že pozna na prodajnih številkah. Če pogledamo časovno, je bil 206 velik skok, 307 tudi, 207 je pa trg razdelil ob hkratnem pojavu močnih tekmecev. In to pri najbolj prodajanem modelu. Upam, da se bodo kmalu elegantno izvlekli iz teh skrajnosti, morda že s 308-ico.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če jan 04, 2007 6:43 pm

Prva uradna fotografija 207 GTI (oz. RC, odvisno od države). Poganja ga 1,6 litrski turbo iz Minija Cooper S.

Slika

V bistvu so edina vidna razlika v primerjavi z GT kromirana vzratna ogledala.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Če jan 04, 2007 11:57 pm

sorry, ampak, koji falus je to? :?
P*zda, prejšn je bil praktično edina (realna) konkurenca rsu, sam tole je pa katastrofa. :evil: No, sej pride druga. :D
PS, no fantje, pridte na plano tisti, k ste vpil, da tole ni rc. :wink: :P

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jan 05, 2007 7:01 pm

eh nč posebnga, sam teli kromirani špegli
Slika

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Pe jan 05, 2007 7:12 pm

Še čakam tapravga RC-ja

Pa ne mi bluzit da to ni konkurenca RS-u :!:
Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To jan 09, 2007 8:51 pm

metallic je napisal/-a:sorry, ampak, koji falus je to? :?
P*zda, prejšn je bil praktično edina (realna) konkurenca rsu, sam tole je pa katastrofa. :evil: No, sej pride druga. :D
PS, no fantje, pridte na plano tisti, k ste vpil, da tole ni rc. :wink: :P

Ja ma ta motor naj bi mel kar različne konje... od 110kw naprej ;) baje do 200....
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe feb 09, 2007 10:22 am

koncept SWja:

Slika
Slika
Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe feb 09, 2007 10:44 am

Tale SW pa izgleda hud, če bo vsaj približno tak, se ga ne bi branil, bo pa tudi kar huda konkurenca 307/308. Meni so na splošno tile mali karavani zelo praktični za mlade pare & familije, saj je spredaj dovolj prostora za dva odrasla, zadaj za otroke dovolj, prtljažnik pa je super za kakšne športne rekvizite in/ali otroške potrebščine. Pa tui cena je za mlade precej bolj sprejemljiva kot pri kakšnih enoprostorcih.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe feb 09, 2007 11:39 am

Pa še 207 RC:

Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 09, 2007 5:30 pm

za tega karavana bi prej reku cross207 kot pa 207 SW
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So feb 10, 2007 12:24 am

Ta novi SW bo zaradi nekoliko bolj izvirnega oblikovanja zadnjega dela avta lepši od svoje 3 oz. 5 vratne različice.

lp, mm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr feb 14, 2007 4:16 am

Peugeot je začel vgrajevat v 207 nov 1.6 l motor (iz naveze z BMW ). Podatki v oklepajih veljajo za starega (oz za avt. menj.).

moč 120 (110) KM
    navor 160 (147 pri 4000) Nm
    poraba 6,1 (7,0) l
    največja hitrost 200 (194) km/h (z avt. menj. 195)
    pospešek 0 - 100 km/h 9,6 (10,6) s (z avt. menj. 11,4)

p207
Nov uporabnik

Napisal/-a p207 Sr feb 14, 2007 12:18 pm

No ker je bilo na teh straneh napisanega veliko slabega o Peugeotu 207, sem se odločil, da nekaj napišem tudi sam. No naj povem da sem nov uporabnik P207 1.4 16V, oprema (srednja) Trendy na katerega sem presedlal iz leto in 9 mesecov starega Fiat Punta, primerjava skoraj nemogoča. Kot bi v času juge iz Zastave prestopil na Renault Clia. Avto je fantastičen za vožnjo, zelo udoben-primerjava z Puntom nemogoča, je pa seveda razumljivo, da so na vsakem vozilu plusi in minusi. To vem iz lastnih izkušenj saj sem pred tem dosti prevozil novega Mercedesa Vita, Opel Astro karavan, Fiat Punta Dynamic Plus, VW Golfa serije III. in Renault Clia. Oblika vozila pa je seveda stvar okusa, običajno so vsi novi modeli grdi, čez čas pa nam prirastejo k srcu. sicer pa kako se bo P207 obnesel pa bo pokazal čas....
l.p.

Uporabniški avatar
simon1
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a simon1 Ne feb 18, 2007 6:17 pm

p207 je napisal/-a:No ker je bilo na teh straneh napisanega veliko slabega o Peugeotu 207, sem se odločil, da nekaj napišem tudi sam. No naj povem da sem nov uporabnik P207 1.4 16V, oprema (srednja) Trendy na katerega sem presedlal iz leto in 9 mesecov starega Fiat Punta, primerjava skoraj nemogoča. Kot bi v času juge iz Zastave prestopil na Renault Clia. Avto je fantastičen za vožnjo, zelo udoben-primerjava z Puntom nemogoča, je pa seveda razumljivo, da so na vsakem vozilu plusi in minusi. To vem iz lastnih izkušenj saj sem pred tem dosti prevozil novega Mercedesa Vita, Opel Astro karavan, Fiat Punta Dynamic Plus, VW Golfa serije III. in Renault Clia. Oblika vozila pa je seveda stvar okusa, običajno so vsi novi modeli grdi, čez čas pa nam prirastejo k srcu. sicer pa kako se bo P207 obnesel pa bo pokazal čas....
l.p.

Pod to se lahko samo podpišem... :D tudi sam sem ga mel par dni možnost vozit in je odličen!! 8)
Sicer pa sedaj vozim malo večjega Peugeota... :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne feb 18, 2007 6:52 pm

adamovc je napisal/-a:Tale SW pa izgleda hud, če bo vsaj približno tak, se ga ne bi branil, bo pa tudi kar huda konkurenca 307/308. Meni so na splošno tile mali karavani zelo praktični za mlade pare & familije, saj je spredaj dovolj prostora za dva odrasla, zadaj za otroke dovolj, prtljažnik pa je super za kakšne športne rekvizite in/ali otroške potrebščine. Pa tui cena je za mlade precej bolj sprejemljiva kot pri kakšnih enoprostorcih.

Samo takoj ko je v igri še kakšen pes, nimaš kaj s takim avtom. Premajhno pač. Ker je res hud tale prototip.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po mar 19, 2007 9:53 am

evo, kupovni 207 SW:

Slika
Slika
Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po mar 19, 2007 11:26 pm

To bo gotovo še ena prodajna polomija (kot s 1007). Ne razumem dobro šefov pri Peugeotu, kljub polomiji s 1007 nadaljujejo in celo radikalizirajo osnoven koncept dizajna. Zadnje luči in njih postavitev uničijo vsako eleganco in skladnost. Nisem še videl avta, ki bi imel toliko zanimivih in inovativnih elementov in bil hkrati (zaradi totalne neskladnosti umestitve/postavitve le-teh) tako neeleganten oz grd, da ne rečem nepežojevski. Če bodo tako nadaljevali, se jim slabo piše.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov