Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Če okt 18, 2007 8:56 am

drugmirko je napisal/-a:no.... ne vem, no.... tale nima magičnega hidro knofeljna zraven menjalnika.... ma sam tisti pežo "otrdni mi amortizer" knofek. pa mi ne zgleda nič kaj preveč plešasta verzija:

Po mojem bi se z navigacijo upravljalo z gumbi na volanu.
Se mi zdi še najbolj logično. ;)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če okt 18, 2007 8:57 am

Primerjaš A5 z C5... Malo glej ceno pa koncept avta je ko kura pa konj...

Čuj samo ta audi A5 je pa prava škatla proti Bentleyu... :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če okt 18, 2007 9:08 am

Meni je novi C5 odzunaj všeč, še posebej če ga primerjam z drugimi letošnjimi francoskimi novostmi. Sprednji del je dober, linija je kupejevsko športna, le zadek (predvsem luči) pri limuzini malce zaostaja za celoto. Karavan je lepši, čeprav bi kromirano letvico lahko potegnili do konca stekla. Veseli me tudi, da s kromom niso pretiravali in ga lepili na vsa možna mesta (čeprav ga je za moj okus še vedno preveč na sprednjem odbijaču).

Notranjost jim ni tako uspela. Po eleganci zaostaja za Lagunino, sredinsko konzolo so prekopirali iz C6 in ima preveč stikal. Opazil sem tudi, da avto na fotografijah nima sistema zagona brez ključa, čeprav gre za bogato opremljeno verzijo.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če okt 18, 2007 9:18 am

Nisem jaz tista, ki je postavila trditev, da je CII elegantnejši kot katerikoli švaba... Se bo treba naučit brat, dragi xandrej ;) Sicer pa taki otročji odgovori niso v prid CII. Slika
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če okt 18, 2007 9:21 am

Jorgi je napisal/-a: Oprosti drugmirko, proti novemu A5 se lahko tale CII z napihnjeno kopijo audijeve rite lahko enostavno samo skrije. Pa dobro veš, da nisem nek germanofil. Ne rečem, da ni v redu, vseeno preveč malenkost preglomaznih detajlov, ki preprečujejo, da bi lahko rekli, da gre res za čisto eleganco. Rit sedanske različice ne deluje prav nič elegantno. Naj ti moje mnenje ne pokvari veselja. Želim reči le, da ko se zaljubimo, imamo težko kritično distanco do osebe/stvari, ki jo obožujemo. :P

:D ja.... bi se strinjal z Xandrejem. razen s tem, da Bentley zgleda boljše... Bentley meni zgleda ko zeljojedi švabo. sej ni slab ampak je blo videt, da VW nima glih izkušenj pri tej vrsti prestiža.

z besedami "noben švab nima take elegance in šarma" sem mislu na njegovo direktno konkurenco.... Passat, Vectra, Mondeo pa tudi na ostale nešvabe iz segmenta tudi. tak da sorry za preobširno rabo semantike :P
A5 je pa itak bolj taljanski kot pa nemški! takega sexa in aristokratskega šarma ob enem nemci žal niso sposobni sami nardit. zato tud zaposljujejo Bangla in DaSilvo...

o kritični distanci pa.... mislim, da sem bil en najbolj gorečih nasprotnikov "germanizacije" izgleda in še zmerej mislim kako gorko na račun njegovega izgleda. kot tudi na račun izgleda C6ke al pa še čeda drugega pri njih. ampak, zato ker sem fan in ker jih vozim, o njih vem več kot pa negdo, ki je le slišal, da se kvarijo, zato lahko tudi direktno kritizram..... al pa pohvalim 8) .
živeo drugmirkooooo!!!!

himi

Napisal/-a himi Če okt 18, 2007 9:24 am

kaj čmo...lep je! :D

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Če okt 18, 2007 9:38 am

drugmirko je napisal/-a:
Jorgi je napisal/-a: Oprosti drugmirko, proti novemu A5 se lahko tale CII z napihnjeno kopijo audijeve rite lahko enostavno samo skrije. Pa dobro veš, da nisem nek germanofil. Ne rečem, da ni v redu, vseeno preveč malenkost preglomaznih detajlov, ki preprečujejo, da bi lahko rekli, da gre res za čisto eleganco. Rit sedanske različice ne deluje prav nič elegantno. Naj ti moje mnenje ne pokvari veselja. Želim reči le, da ko se zaljubimo, imamo težko kritično distanco do osebe/stvari, ki jo obožujemo. :P

:D ja.... bi se strinjal z Xandrejem. razen s tem, da Bentley zgleda boljše... Bentley meni zgleda ko zeljojedi švabo. sej ni slab ampak je blo videt, da VW nima glih izkušenj pri tej vrsti prestiža.

z besedami "noben švab nima take elegance in šarma" sem mislu na njegovo direktno konkurenco.... Passat, Vectra, Mondeo pa tudi na ostale nešvabe iz segmenta tudi. tak da sorry za preobširno rabo semantike :P
A5 je pa itak bolj taljanski kot pa nemški! takega sexa in aristokratskega šarma ob enem nemci žal niso sposobni sami nardit. zato tud zaposljujejo Bangla in DaSilvo...

o kritični distanci pa.... mislim, da sem bil en najbolj gorečih nasprotnikov "germanizacije" izgleda in še zmerej mislim kako gorko na račun njegovega izgleda. kot tudi na račun izgleda C6ke al pa še čeda drugega pri njih. ampak, zato ker sem fan in ker jih vozim, o njih vem več kot pa negdo, ki je le slišal, da se kvarijo, zato lahko tudi direktno kritizram..... al pa pohvalim 8) .

Seveda lahko. Sej ti ne branim. :lol: Konec koncev, ob tej malo bolj precizni primerjavi lahko samo rečem, da se strinjam. Z vsem. 8)

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če okt 18, 2007 9:54 am

martin_krpan je napisal/-a:...sredinsko konzolo so prekopirali iz C6 in ima preveč stikal. ...

razen radia, ki je zal isti v vseh novejsih modelih, kot tudi v pugu, ne vidim ravno neke podobnosti :?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če okt 18, 2007 9:59 am

Jorgi je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a:..... noben švab nima niti približno take elegance in šarma, kot ga ma ta C5!

Oprosti drugmirko, proti novemu A5 se lahko tale CII z napihnjeno kopijo audijeve rite lahko enostavno samo skrije.

Pikola sem jaz pismen al kaj? :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Če okt 18, 2007 10:07 am

Nope. :P Da ti razjasnim. A5 je bil izluščen iz celote, ki je, citiram: noben švab nima toliko elegance bla bla...., kot primer boljše elegance od C5II(upam samo, da te moja "okrajšava CII ni zmotila). To je to. Saj se ne bomo kregali, mar ne? To je moje osebno videnje kot je tvoje, da so Bentleyi bolje oblikovani od A5. Zame nesmisel, vseeno verjamem da je nekomu tudi to mogoče. Sicer pa s svojim dokončnim mnenjem raje počakam na ogled v živo. Ta pokaže veliko več kot uradne fotke.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če okt 18, 2007 10:16 am

Armaturka C5 II je nekaj najlepšega in najbolj originalnega po dolgem času, tudi če bi stala v Oplu, bi mi bila všeč. Deluje kvalitetno, hkrati pa ne duhamorno kot nemške armaturke. Velik napredek napram C5 I.

Poleg tega je avto prvič po letu 1983 4v vratna limuzina z navznoter ukrivljeno zadnjo šipo.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če okt 18, 2007 10:18 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Poleg tega je avto prvič po letu 1983 4v vratna limuzina z navznoter ukrivljeno zadnjo šipo.

pravzaprav c6 NI 5vraten :P
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 18, 2007 10:20 am

Je kdo kje zasledil dimenzije - medosna, tudi teža itd?

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Če okt 18, 2007 10:54 am

Prvi citrone ki mi je res všeč, ker je pa glih primerjava z A5 mi je pa na slikah C5 lepši.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če okt 18, 2007 10:55 am

dobek je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Poleg tega je avto prvič po letu 1983 4v vratna limuzina z navznoter ukrivljeno zadnjo šipo.

pravzaprav c6 NI 5vraten :P

Mislil sem na srednji razred (BX, Xantia, C5).

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če okt 18, 2007 11:48 am

No jst se z ritjo pri limuzinski verziji zaenkrat še kar ne morem sprijaznit :oops: . Še vedno v njej vidim Boro in BMW 3. Ampak je pa to res edino kar me moti na novem C5. Break je naravnost idealen. Tako lepe karavanske različice po mojem mnenju ni in je tudi nikoli ni bilo. Zadnje luči na breaku izgledajo res lepe in veliko bolj prave, citroenovske, kot na petvratnem.

za notranjost pa samo... :bow ...res lepo in izvirno hkrati.

Sem pa očitno zelo malenkosten, ker sem opazil, da je serijski C5 II nekaj izgubil v primerjavi s konceptnim C-airscapom: Vzporednost zadnje luči in stranskega ogledala. Verjetno tega niti ne bi opazil, če mi ne bi bilo na konceptu tako zelo všeč :oops:

Slika

Sem pa novega C5 tudi prilimal ob novo Laguno, v break verziji. Tako je pač sedaj bolj smiselno, ker običajni C5 nima več petih vrat.

Slika

Če mi je prej izgledala tale Laguna še kar lepa, pa mi sedaj, ko je poleg C5, izgleda precej slabo. Tukaj se pa lepo pokaže tista medlost pri Laguni, o kateri sem govoril ;)

lp

Uporabniški avatar
mstk
Nov uporabnik

Kraj: zamostec

Napisal/-a mstk Če okt 18, 2007 11:50 am

ma dej da ne boš omedlel :roll: :lol:
BOMO VIDLI JE REKU TA SLEPI!!! :D

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če okt 18, 2007 11:58 am

Jorgi je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a:..... noben švab nima niti približno take elegance in šarma, kot ga ma ta C5!

Oprosti drugmirko, proti novemu A5 se lahko tale CII z napihnjeno kopijo audijeve rite lahko enostavno samo skrije. Pa dobro veš, da nisem nek germanofil. Ne rečem, da ni v redu, vseeno preveč malenkost preglomaznih detajlov, ki preprečujejo, da bi lahko rekli, da gre res za čisto eleganco. Rit sedanske različice ne deluje prav nič elegantno. Naj ti moje mnenje ne pokvari veselja. Želim reči le, da ko se zaljubimo, imamo težko kritično distanco do osebe/stvari, ki jo obožujemo. :P

Novi A5 (ali pa A4) je zame grdoba proti temu C5. Novi Audiji izgledajo v obraz kot tisti Caterpillarjevi delovni stroji, ki jih uporabljajo v kamnolomih :? Nos pri novem C5 je neprimerljivo lepši kot pa pri katerekoli Audiju. Če je pa kaj grdo, je pa VAG-ovska agresivna oblika. Jaz pri Audijih ne vidim nobene elegance, mi je prav žal :huh:
Zadnjič spremenil Lignage, dne Če okt 18, 2007 1:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če okt 18, 2007 12:01 pm

mstk je napisal/-a:ma dej da ne boš omedlel :roll: :lol:

Ne, ne bom. Se povsem dobro počutim.

Lahko poveš na drugačen način, če se ne strinjaš glede Lagune ;)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če okt 18, 2007 12:20 pm

Lignage je napisal/-a:
Jorgi je napisal/-a:

Oprosti drugmirko, proti novemu A5 se lahko tale CII z napihnjeno kopijo audijeve rite lahko enostavno samo skrije. Pa dobro veš, da nisem nek germanofil. Ne rečem, da ni v redu, vseeno preveč malenkost preglomaznih detajlov, ki preprečujejo, da bi lahko rekli, da gre res za čisto eleganco. Rit sedanske različice ne deluje prav nič elegantno. Naj ti moje mnenje ne pokvari veselja. Želim reči le, da ko se zaljubimo, imamo težko kritično distanco do osebe/stvari, ki jo obožujemo. :P

Novi A5 (ali pa C4) je zame grdoba proti temu C5. Novi Audiji izgledajo v obraz kot tisti Caterpillarjevi delovni stroji, ki jih uporabljajo v kamnolomih :? Nos pri novem C5 je neprimerljivo lepši kot pa pri katerekoli Audiju. Če je pa kaj grdo, je pa VAG-ovska agresivna oblika. Jaz pri Audijih ne vidim nobene elegance, mi je prav žal :huh:

Meni pa je A5 zelo zelo privlačen avtomobil. Ima prav maseratijevske proporce v nemški obleki, pravi Messerschmitt mi je.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov